muffinki - 4060 przepisów (strona:132/271)

Babeczki ziemniaczane 172

smaku. • Seler naciowy drobno pokroić w plasterki, ząbki czosnku przecisnąć przez praskę. • Wymieszać ziemniaki z selerem, czosnkiem, olejem. Doprawić pieprzem. • Wgłębienia w blasze na muffinki wyłożyć dwoma paskami papieru do pieczenia każdy. • Do wgłębień włożyć plastry ziemniaków lekko ubijając. • Przykryć blachę folią aluminiową. • Piec w piekarniku nagrzanym do 200 st.C przez

To co kocham
Murzynek z bananami i orzechami wg Aleex 191

wypróbować. I nie pomyliłam się. Ciasto przygotowuje się kilka chwil. Nie musimy mieć miksera. Ja użyłam blendera, ale wystarczy widelec i też będzie dobrze. Sposób przygotowania przypomina nieco muffinki: łączymy mokre i suche składniki, mieszamy i wkładamy do formy. Po godzinie puszyste, intensywnie pachnące bananami i czekoladą ciasto, jest gotowe. Upieczcie je w swojej kuchni. Naprawdę warto. Składniki: • 3 duże

W mojej kuchni
Jaglane muffinki serowe z pieczarkami i zielonym groszkiem 142

Znudziła mi się tradycyjnie podana kasza do obiadu, dlatego postanowiłam z niej zrobić pyszne muffinki serowe. Idealnie komponuje się jako dodatek do dania głównego.    Składniki: 100 g kaszy jaglanej 4 pieczarki 1/3 szklanki zielonego groszku 1 jajko 10 dag sera żółtego sól, pieprz oregano oliwa Wykonanie: Kaszę ugotować w osolonej wodzie. W między czasie pieczarki lekko podsmażyć

Tradycyjna Kuchnia
Babeczki z jagodami Goji (na oleju kokosowym) 166

pomocnica W drugiej misce mieszamy rozpuszczony olej kokosowy, mleko i jedno jajko. Do suchych składników wlewamy mokre, całość mieszamy łyżką do połączenia. Masę przekładamy do wyłożonej papilotkami formy na muffinki (do 2/3 wysokości). Babeczki pieczemy w nagrzanym do 180 stopni piekarniku około 20 minut (do tzw. suchego patyczka). Po wystudzeniu babeczki można oprószyć cukrem pudrem. Smacznego

Słodkie okruszki
Just Nicole: La Veganista. Wypieki. RECENZJA + KONKURS 236

upiec ciasto bez masła, mleka i jajek. Poznacie kilka podstawowych przepisów na wegańskie białko czy też wegański krem śmietankowy. Drugi rozdział to zbiór przepisów mini-formacie. Znajdziecie tu śniadaniowe muffinki, brownies w orzechami pekan czy też tartaletki cynamonowe z sorbetem z pieczonych jabłek. Rozdział trzeci zawiera garść pysznych inspiracji na ciasta na każdą porę dnia i moment życia

Moja pasja smaku
Mufinki z bakaliami 188

drugiej. Do miski z suchymi składnikami wlać składniki mokre , dodać bakalie.Wymieszać i wykładać ciasto do foremek na mufinki.Piec około 20 min w piekarniku nagrzanym do 200 stopni.Upieczone muffinki posypać cukrem pudrem

Moje domowe kucharzenie
Orzechowe muffinki z Monte! 213

orzechy.  Blachę do muffinek wykładam papilotkami i wlewam analogicznie do deseru Monte- najpierw ciemną część ciasta, następnie jasną (po ok. łyżce. Piekarnik rozgrzewam do 180 stopni i piekę muffinki 20-25 minut

Cook&Love
Nakrapiane serniczki ze słodką niespodzianką 219

łyżki. Białka ubijamy (ja robię to ręczną trzepaczką, nie musimy ubić ich na sztywno). Pianę z białej przekładamy do masy serowej i krótko mieszamy łyżką, bądź trzepaczką. Formę na muffinki wykładamy papilotkami (6 sztuk). Do każdej papilotki wkruszamy jedno ciasto. Ja wkładamy całe ciasto na tyle ile się da, a następnie brzegi przyciskam by się pokruszyło. Marmolada z ciasteczka

Słodkie okruszki
WEGAŃSKIE BABECZKI JAGLANO-FASOLOWE 137

odrobiną wody i dusimy do miękkości. Przestudzoną fasolę i warzywa mielimy w wyciskarce do soków ze "ślepą" nakładką lub blendujemy. Dodajemy kaszę i przyprawy, mieszamy. Następnie smarujemy formę na muffinki olejem kokosowym, nakładamy farsz, dekorujemy pestkami i pieczemy 45 minut w temperaturze 200 stopni. Smacznego

Jeść, by żyć w zdrowiu
CZEKOLADKI Z NADZIENIEM JAGODOWYM (WEGAŃSKIE, RAW, BEZ CUKRU) 135

Wszystkie składniki na czekoladki blendujemy (jeśli używamy kakao, a zależy nam na słodkim smaku - dodajemy ulubiony słodzik). Połowę masy czekoladowej wylewamy na spód foremek (u mnie silikonowe foremki na muffinki). Wkładamy do zamrażarki na 5-10 minut. Blendujemy wszystkie składniki na nadzienie i wykładamy na czekoladki. Następnie polewamy pozostałą masą czekoladową. Wkładamy do zamrażarki na 10 minut. Przechowujemy w lodówce

Jeść, by żyć w zdrowiu
Patera do ciasta (i nie tylko) 138

tego typu naczyń do serwowania ciasta.  A czy wiesz, że...? Patera do ciasta może służyć nie tylko do ciasta? ;) że można na niej pięknie wyeksponować cały tort, babeczki, muffinki, a także owoce to wiadomo, nawet napisałam wyżej, a ekspozycję owocową widać dobrze na zdjęciu poniżej. Ale ja znalazłam jeszcze jedno zastosowanie! Któregoś dnia, wieczorem nie było chwilowo prądu

Kolorowy Przepisownik
Domowa ciecierzyca (chrupiąca przekąska na słono lub słodko) 194

jaglany - z gwiazdką Domowe ciasto z cukinią Domowe szyszki czekoladowe Domowy tort urodzinowy (w 5 minut) Domowe gofry  Domowy knoppers Domowe płatki nesquik Domowe ferrero rocher Domowe wypieki (muffinki) Domowe sushi bananowe Domowe ciasteczka bananowe z nasionami Domowe bounty Domowa czekolada z bakaliami Co Lila jadła w środę?   - mnóstwo kulinarnych inspiracji nie tylko dla dzieci Chcesz być

lady-och-mistrzyni.blogspot.com
Zakupowo, część 1 282

sobotę zakupiłam kilka rzeczy, a wszystko zaczęło się gdy ujrzałam szklanki w kształcie żarówki. A jak już je wzięłam, to sięgnęłam również po inne rzeczy.   Papilotki na muffinki - sztuk 18. Jeszcze nigdy nie piekłam kwadratowych muffinek, ciekawa jestem efektu :) Kupiłam je ze względu na kształt, który mnie zainteresował. A kolory z pewnością przypadną do gustu mojej młodszej córki

W kuchni u Moniki
MUFFINY KAJMAKOWE 141

łyżki wymieszać. Nie używamy robota! Napełnić foremki do 3/4 wysokości. Piec około 20-30 minut w temperaturze 180 - 200 stopni C. Po wystudzeniu muffinek rozpuścić czekoladę w kąpieli wodnej. Muffinki ozdobić i posypać pokruszonymi płatkami migdałowymi. Rada: Pamiętajmy o sukcesie udanych muffinów, którym jest niedokładne wymieszanie ciasta. Jeśli po wymieszaniu ciasta widać grudki to bardzo dobrze

Ciastka - domowe słodkości
Koszyczki tostowe z serkiem 222

kromek sera tostowego Kromki chleba tostowego wyjmujemy z opakowania i wałkujemy wałkiem kuchennym. Powstałą kromkę należy obkroić nożem, aby powstało koło. Wkładamy każde koło do wysmarowanej margaryną formy na muffinki. Ser Apetina wyjmujemy z opakowania i dajemy do większej miski. Kroimy: porę (drobno), pomidora i paprykę marynowaną (w kostkę). Dodajemy do miski z serkiem. Jeśli mamy zbyt łagodny smak, można

Gotuję Testuję