muffinki - 4060 przepisów (strona:137/271)

Domowa ciecierzyca (chrupiąca przekąska na słono lub słodko) 164

jaglany - z gwiazdką Domowe ciasto z cukinią Domowe szyszki czekoladowe Domowy tort urodzinowy (w 5 minut) Domowe gofry  Domowy knoppers Domowe płatki nesquik Domowe ferrero rocher Domowe wypieki (muffinki) Domowe sushi bananowe Domowe ciasteczka bananowe z nasionami Domowe bounty Domowa czekolada z bakaliami Co Lila jadła w środę?   - mnóstwo kulinarnych inspiracji nie tylko dla dzieci Chcesz być

lady-och-mistrzyni.blogspot.com
Zakupowo, część 1 237

sobotę zakupiłam kilka rzeczy, a wszystko zaczęło się gdy ujrzałam szklanki w kształcie żarówki. A jak już je wzięłam, to sięgnęłam również po inne rzeczy.   Papilotki na muffinki - sztuk 18. Jeszcze nigdy nie piekłam kwadratowych muffinek, ciekawa jestem efektu :) Kupiłam je ze względu na kształt, który mnie zainteresował. A kolory z pewnością przypadną do gustu mojej młodszej córki

W kuchni u Moniki
MUFFINY KAJMAKOWE 123

łyżki wymieszać. Nie używamy robota! Napełnić foremki do 3/4 wysokości. Piec około 20-30 minut w temperaturze 180 - 200 stopni C. Po wystudzeniu muffinek rozpuścić czekoladę w kąpieli wodnej. Muffinki ozdobić i posypać pokruszonymi płatkami migdałowymi. Rada: Pamiętajmy o sukcesie udanych muffinów, którym jest niedokładne wymieszanie ciasta. Jeśli po wymieszaniu ciasta widać grudki to bardzo dobrze

Ciastka - domowe słodkości
Koszyczki tostowe z serkiem 201

kromek sera tostowego Kromki chleba tostowego wyjmujemy z opakowania i wałkujemy wałkiem kuchennym. Powstałą kromkę należy obkroić nożem, aby powstało koło. Wkładamy każde koło do wysmarowanej margaryną formy na muffinki. Ser Apetina wyjmujemy z opakowania i dajemy do większej miski. Kroimy: porę (drobno), pomidora i paprykę marynowaną (w kostkę). Dodajemy do miski z serkiem. Jeśli mamy zbyt łagodny smak, można

Gotuję Testuję
Koszyczki tostowe z Bieluchem 178

czerwonej marynowanej 1/3 słoiczka papryki żółtej marynowanej 10 dag pieczarek pieprz, sól 7 jajek Kromki chleba tostowego wyjąć z opakowania i rozwałkować wałkiem. Każdą kromkę włożyć do foremki na muffinki, wcześniej wysmarowaną margaryną. Do miski włożyć serek Bieluch, dodać pokrojoną marynowaną paprykę czerwoną i żółtą. Dodać poszatkowaną natkę pietruszki. Następnie pieczarki poszatkować i podsmażyć na patelni. Letnie dodać do miski

Gotuję Testuję
Babeczki drożdżowe z truskawkami 191

mleka. Wymieszać z mąką, na końcu dodać roztopioną margarynę. Jeśli ciasto będzie zbyt klejące można dodać mąki. Odstawić do wyrośnięcia na 20 min w ciepłe miejsce. Do papilotków na muffinki wkładamy pół foremki ciasta, na ciasto kładziemy pół dużej truskawki lub jedną mniejszą i przykrywamy odrobiną ciasta, posypujemy wcześniej przygotowaną posypką. POSYPKA: Wszystkie składniki na posypkę łączymy razem i wyrabiamy

Gotuję Testuję
MINI SERNICZKI Z MARKIZAMI 166

łyżki cukru pudru, 1 łyżeczka żelatyny Dodatkowo: 2 opakowania markiz blacky WYKONANIE  Serniczki: Twaróg mielimy, mieszamy z jajkiem, cukrem, wiórkami i śmietaną oraz budyniem. Do foremek na muffinki wkładamy papilotki, w każdej układamy po 1 ciastku, zalewamy masą serową do pełna. Pieczemy ok 25-30 min w 160 stopniach. Studzimy. Krem: W ¼ szkl. wrzątku rozrabiamy żelatynę. Śmietankę ubijamy

słodki bratek
Jagodowe baby 129

Babeczki jagodowe. Klasyczne muffinki z jagodami. Pyszne, miękkie i soczyste. Idealne na przekąskę i deser. U mnie pełniły rolę Halloweenowej przekąski dla dzieci i dorosłych ;) Zamiast jagód można wykorzystać inne owoce. Mogą być świeże lub mrożone, albo wekowane. Ważne, by były dobrze odsączone. {"@context":"http:\/\/schema.org\/","@type":"Recipe","name":"Jagodowe baby","author":{"@type":"Person","name":"Kucharzyca"},"datePublished

Kucharzyca
Mufinki z jabłkiem i orzechami 164

miski z suchymi składnikami wlać składniki mokre , dodać orzechy i jabłka.Wymieszać i wykładać ciasto  do foremek na mufinki.Piec około 20 min w piekarniku nagrzanym do 200 stopni.Upieczone muffinki posypać cukrem pudrem

Moje domowe kucharzenie
BANANOWE BABECZKI MAKARONOWE Z MUSEM DYNIOWYM + ZAPIEKANKA MAKARONOWA Z DYNIĄ 157

cieniutkie plasterki. Dynię zalewamy sokiem pomarańczowym, dodajemy 3 czubate łyżki cukru pudru i na wolnym ogniu gotujemy do miękkości, a następnie miksujemy na gładką masę. Do foremki na muffinki wysmarowanej delikatnie masłem wkładamy kilka wstążek makaronu, plasterki banana, mus dyniowy i podprażone, posiekane orzechy – czynność powtarzamy do wypełnienia foremek. Całość posypujemy kandyzowaną skórką pomarańczową i zapiekamy

Ostra na Słodko
Delikatne marchewkowo owocowe babeczki (na soku, bez mleka) 221

mokrych składników wsypujemy suche, mieszamy łyżką. Na koniec do naszej masy ścieramy na dużych oczkach (wcześniej obrane) jabłko. Krótko mieszamy. Masę przekładamy do papilotek, którymi wykładamy blaszkę na muffinki. Około 2 łyżki masy na babeczkę. Babeczki pieczemy w nagrzanym do 180 stopni piekarniku na środkowym poziomie. Czas pieczenia zależy od piekarnika około 25 minut, stan upieczenia najlepiej sprawdzić patyczkiem. Smacznego

Słodkie okruszki
Muffiny z dżemem i kruszonką 199

zmiksować na gładką masę. Dodać przesianą mąkę, cukier, cukier waniliowy, proszek do pieczenia i sodę a następnie wszystko zmiksować. Przygotować kruszonkę: Wszystkie składniki na kruszonkę szybko zagnieść. Foremki na muffinki wypełnić do ⅓ wysokości ciastem, następnie włożyć po 1 łyżeczce dżemu i dopełnić ciastem do ok. 3/4  wysokości foremek. Wierzch posypać kruszonką. Piec w temperaturze 180 o C przez około

Mama Gotuje
Muffinki czekoladowe z wiórkami kokosowymi 155

maślanką. 3. Połącz składniki z obu misek, dobrze wymieszaj, następnie dodaj pokrojoną w drobną kostkę czekoladę, całość wymieszaj. 4. Ciasto przelewaj do papierowych kokilek (lub silikonowych foremek na muffinki). Piekarnik nagrzej do temp. 200C i piecz na środkowej półce w piekarniku bez termoobiegu przez około 20 minut. Smacznego

Zasmakuj Kuchni
Muffinki jak pizza 311

Dzisiejsza propozycja to nic innego jak pizza zamknięta w formie muffinek;). Pizzowe muffinki to świetna przekąska na ciepło lub na zimno do zabrania ze sobą na wynos. Smakują dobrze także na drugi dzień po przyrządzeniu.    Składniki suche: 2 i 1/2 szklanki mąki 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1/2 łyżeczki soli 1 łyżeczka ostrej papryki 2 łyżeczki ziół prowansalskich

Szefowa kuchni
Muffinki z jabłkami i olejem kokosowym (długa świeżość) 147

Przepis autorski (mój). Muffinki są pyszne - miękkie, wilgotne i takie... mocno jabłkowe. Olej kokosowy nadje im cudownego aromatu i delikatności. Zrobiłam test świeżości i jedną babeczkę schowałam na 2 dni. Dłużej nie mogłam jej tak trzymać, bo strasznie kusiła i przyznam, że była tak samo smaczna - jak bezpośrednio po upieczeniu. Koniecznie sami spróbujcie! Polecam!   (9 sztuk)   100g mąki

Di gotuje

Proponowane wyszukiwania