muffinki - 4060 przepisów (strona:142/271)

Muffiny z czerwoną porzeczką 136

Porzeczki są dostępne naprawdę krótko, więc warto po nie sięgnąć dopóki są :) Muffinki porzeczkowe to idealny przepis dla osób, którym tak jak mnie brakuje czasu na wszystko. Robi się je błyskawicznie, ale tak samo szybko znikają :) Naprawdę polecam! Składniki: 250g czerwonych porzeczek 2 jajka 100g masła 170g cukru 125 ml mleka 250g mąki pszennej 2 łyżeczki proszku do pieczenia szczypta

kuchnia doski
Błyskawiczne piątki - podsumowanie 22.07.2016r. 118

Kruche ciasteczka z kokosem i pistacjami Agnieszka Łosoś pieczony na pomidorach Marzena Kwiaty cukinii nadziewane ricottą  Bożena Bułeczki z serem i szynką - zapiekane    Aga Czekoladowe muffinki z wiśniami   Magdalena   Ciasteczkowy shake bananowy   Monika Placki z zielonej cukinii z pieczarkami    Justyna Tarta z czarną porzeczką i płatkami migda ł owymi

Magiczne Życie Marty
Muffinki z jagodami 196

mąki pszennej 50 g cukru pudru 1 opakowanie cukru waniliowego 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1/2 łyżeczka sody 1 jajko 1/3 szklanki oleju 1 … Czytaj dalej Muffinki z jagodami

czarrna od kuchni
3 pomysły na śniadanie z boczkiem w roli głównej 212

samej patelni podsmażyć jajko „sadzone” Na tost nałożyć pastę z awokado, plasterek ciepłego, pachnącego boczku, jajko sadzone i listki roszponki. Przykryć drugą kromką. Podawać od razu. POMYSŁ NR 2: Muffinki z bekonem Składniki : 1 jajko 2-3 plastry boczku parzonego lub wędzonego Mała łyżeczka oleju Sól, pieprz do smaku Szczypiorek do dekoracji Przygotowanie : Piekarnik rozgrzać do 150°C (termoobieg

Tradycyjna Kuchnia
Muffiny z borówkami 122

znowu to samo – muffinki Musicie mi to wybaczyć, ale uważam, że to genialna, słodka przekąska, szczególnie by ładnie przywitać gości. Łatwo je podzielić, a na stole prezentują się ślicznie. Po raz pierwszy ich głównym składnikiem były u nas borówki amerykańskie, które wprost uwielbiam. Wyszły wilgotne i mocno owocowe. Sprawdźcie sami ok. 1 godziny 12 dużych + 10 malutkich (oczywiście jeżeli

Ania i Marcin gotują
Miniserniczki brzoskwiniowe z borówkami 207

przygotowania: 1. Spód: Masło roztapiamy i studzimy. Ciasteczka drobno siekamy w malakserze i mieszamy z masłem do uzyskania efektu mokrego piasku. powstałą masę nakładamy po łyżce do foremek na muffinki wyłożonych papilotkami. 2. Masa serowa: Brzoskwinie obieramy, usuwamy pestkę i blendujemy na mus (powinniśmy uzyskać ok 1/2 szklanki musu). Galaretki rozpuszczamy w 2/3 szklanki wrzątku i studzimy. Serek mascarpone miksujemy

Na Ciasteczkowych Papierach
Pomarańczowe muffiny z jagodami i kruszonką 156

Muffinki to takie małe pocieszacze. Taki lek na smutki, humory, gorsze dni. To także doskonała wymówka na małe co nieco do kawy, herbaty... Doskonałe na piknik, do pracy, w podróż. Jednym słowem - idealne ! Dziś proponuję Wam przygotować pachnące pomarańczą muffiny z jagodami i kruszonką. Dbający o linię, kruszonkę mogą pominąć, a białą mąkę - zastąpić pełnoziarnistą. Muffinek takich mogliście zakosztować

kolorowotorcikowo
Muffinki z jabłkami i czekoladą 134

Delikatne, słodkie, pachnące cynamonem po prostu idealne. Zachęcam do ich zrobienia bo naprawdę warto :)     Muffinki z jabłkami i czekoladą Składniki: 2 szklanki mąki 3/4 szklanki cukru (można mniej, w zależności od słodkości jabłek) 1 łyżeczka proszku do pieczenia 2 jajka 1/2 łyżeczki sody 2 łyżeczki cynamonu pół szklanki oleju 1 szklanka mleka 2 szklanki jabłek pokrojonych w kosteczkę

Smaki Natalii
Czekoladowe muffinki z czereśniami 125

Czekolada i czereśnie - idealne połączenie. Polecam! :) Czekoladowe muffinki z czereśniami Normal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE MicrosoftInternetExplorer4            Składniki: 300 g mąki 170 ml mleka 2 łyżki kakao 1 łyżka proszku do pieczenia 150 g masła lub margaryny 100 g czekolady 1 szklanka cukru 2 jajka

Smaki Natalii
Muffinki z nektarynkami 90

Mięciutkie, bardzo wilgotne- po prostu idealne!  Zachęcam do wypróbowania przepisu :)    Muffinki z nektarynkami Składniki: (ok 12 muffinek) 1 ½ szkl mąki 1/3 szkl cukru ½ łyżeczki soli 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 łyżeczka cynamonu ½ szkl mleka 1/3 szkl oleju ryżowego lub zwykłego 1 jajko 2 dojrzałe nektarynki Sposób wykonania:    Nagrzać piekarnik do 190 st.C Mąkę, cukier

Smaki Natalii
Muffinki z truskawkami 136

Muffinki z truskawkami Składniki: 2 szk. mąki 3/4 szk cukru 1 łyżeczka proszku do pieczenia 2 jajka pół szklanki oleju 1 szk. mleka kilka dużych truskawek Sposób wykonania: Suche składniki wymieszać w osobnej misce, tak samo postąpić z mokrymi. Następnie dodać mokre do suchych i dokładnie wymieszać do momentu połączenia składników. Na koniec dodać truskawki(pokroione w  kostkę) ponownie

Smaki Natalii
Muffinki z czerwoną porzeczką 188

Muffinki z czerwoną porzeczką Składniki: 2 szkl. mąki ¾ szk. cukru 1 łyżeczka proszku do pieczenia 2 jajka pół szklanki oleju 1 szkl. mleka ½ szkl. czerwonych porzeczek Sposób wykonania: Suche składniki wymieszać w osobnej misce, tak samo postąpić z mokrymi. Następnie dodać mokre do suchych i dokładnie wymieszać do momentu połączenia się składników. Na koniec dodać porzeczki i ponownie wymieszać. Ciasto

Smaki Natalii
Owsiano-gryczane babeczki z truskawkami. 130

płatkami z dodatkiem mleka i cukru. Następnie dodajemy wcześniej roztopione i wystudzone masło, jajka, proszek do pieczenia, sodę i cukier waniliowy. Całość należy dobrze wymieszać. Do formy na muffinki wkładamy papilotki, które uzupełniamy masą do 3/4 wysokości. Na sam koniec na każdej układamy truskawkę delikatnie wciskając ją w masę. Przydatne: Czas przygotowania: ok. 10-15 minut Czas pieczenia

rozgotowana
Waniliowe ciasto z porzeczkami (bez miksera) 163

obiad. Takie błahostki... To ciasto polecam absolutnie każdemu, kto narzeka na brak czasu. Nie wymaga ono użycia miksera i robi się je na prawdę szybko. Ciasto typowo jak na muffinki - wrzucamy wszystko do jednej miski i mieszamy. I po godzinie mamy pyszne, wilgotne i sprężyste ciasto. Na wierzch co kto woli - u mnie miks porzeczek - Wy możecie dorzucić maliny, jagody

My simple kitchen
Drożdżowe babeczki z malinami i kruszonką 137

jeszcze raz zagnieść i podzielić na 16 części. Z każdego kawałka formować placuszek, nałożyć po 2 maliny i łyżeczkę jagód, posypać odrobiną cukru. Zlepić i uformować kuleczkę. Formę na muffinki posmarować olejem i wkładać do każdego otworu babeczkę. Posmarować jajkiem i posypać kruszonką. Babeczki piec ok 15-20 minut do zarumienienia. Ostudzić i posypać cukrem pudrem

Smakołyki Asi

Proponowane wyszukiwania