muffinki - 4060 przepisów (strona:135/271)

Czekoladowe bezglutenowe babeczki z pomarańczową skórką (na mące z czerwonej soczewicy) 167

łyżką. Następnie do mokrych składników dodajemy suche i mieszamy do uzyskania gęstej jednolitej masy. Na koniec dodajemy skórkę pomarańczową, znów chwile mieszamy łyżką (dosłownie 2-3 razy). Formę na muffinki wykładamy papilotkami (u mnie większe). Ciasto przekładamy do papilotek. Babeczki pieczemy w 180 stopniach na środkowym poziomie (w nagrzanym wcześniej piekarniku) około 30-35 minut do tzw. suchego patyczka (czas

Słodkie okruszki
Zdrowa, bezglutenowa żywność od Schnitzer :) 173

będą nad zdjęciami.  CHLEB RUSTYKLANY Z AMARANTUSEM BEZGLUTENOWY  OBWARZANKI BEZGLUTENOWE Recenzję tych produktów znajdziesz TUTAJ. BAGIETKA ORKISZOWA BAGIETKA KUKURYDZIANA Z ZIARNAMI BEZGLUTENOWA Recenzję tych produktów znajdziesz TUTAJ. MUFFINKI Z JAGODAMI  Recenzję tych produktów znajdziesz TUTAJ. PALUSZKI O SMAKU PIZZY  Recenzję tego produktu znajdziesz TUTAJ. Powyższe produkty możecie bez problemu kupić w polskich sklepach ze zdrową żywnością

Zdrowie na języku :P
Domowe sushi bananowe (świetna przekąska dla dzieci) 166

jaglany - z gwiazdką Domowe ciasto z cukinią Domowe szyszki czekoladowe Domowy tort urodzinowy (w 5 minut) Domowe gofry  Domowy knoppers Domowe płatki nesquik Domowe ferrero rocher Domowe wypieki (muffinki) Co Lila jadła w środę?   - mnóstwo kulinarnych inspiracji nie tylko dla dzieci Chcesz być na bieżąco?  Polub  Lady Och Mistrzyni. Jeśli spodobał Ci się przepis, prześlij

lady-och-mistrzyni.blogspot.com
Sałatka z ryżem,szynką i ananasem. Co zjeść na drugie śniadanie? 328

czasu drugiego śniadania zdążą się rozmrozić. sałatka. Robię ją poprzedniego dnia. Ta z dzisiejszego przepisu jest pyszna. Ale polecam też domowy paprykarz szczeciński i sałatkę z pęczakiem . babeczki i muffinki. Staram się, aby były pożywne, zawierały jakieś elementy mussli (jak orzechy, czy rodzynki). Pod koniec tygodnia podam przepis na pyszne babeczki, które spełniają wszystkie drugośniadaniowe wymagania. oczywiście kanapki :) Zdarzają się

Posadzone i zjedzone
Bezglutenowe babeczki ze śliwkami i orzechami 166

Bezglutenowe babeczki - muffinki ze śliwkami i orzechami włoskimi upieczone w porcelanowych koklikach. Mają cudownie chrupiącą skórkę i pięknie pachną śliwkami i pieczonymi orzechami. Aromatyczne, puszyste i przepyszne. Idealne na weekendowe słodkie śniadanie lub podwieczorek. Banalne w wykonaniu, szybkie i smakowały wszystkim bez wyjątku. SKŁADNIKI: 210 g Mix per Dolci Nutri free (klik) 70 g mąki gryczanej 8 g bezglutenowego proszku

Kuchnia bezglutenowa
Muffiny gryczane reniferki - bez glutenu, mleka i jaj 145

Muffinki z mąki gryczanej - bez glutenu, mleka i jaj. Smaczne i delikatne. Najlepsze z polewą czekoladową. Bardzo chętnie jedzone przez dzieci. SKŁADNIKI: 100 g mąki gryczanej Nutrifree  70 g ksylitolu  1 łyżeczka proszku bezglutenowego  2 łyżeczki gorzkiego kakao  3 łyżki oleju rzepakowego  150 g napoju roślinnego (np.  napój ryżowy)  bezglutenowe precelki, cukrowe oczka

Kuchnia bezglutenowa
Miodowo- jabłkowe różyczki 164

cieniutkie plasterki i ukła damy wz dłuż posmarowanego paska ( do połowy szerokości). Wolną częścią szerokości paska z ciasta przykrywamy jabłka i rolujemy (robimy ślimaka). Ukła damy w foremkach na muffinki, wcześniej posmarowanych masłem.   Pieczemy w rozgrzanym do 175 stopni piekarniku przez ok 25 minut ( do zarumienienia). Smacznego

ChilliJemy
Wielkanocne muffinki-gniazda z jajeczkami :-) 190

Witam kochani Dziś chcę Wam przedstawić kolejną propozycję na dekorację Wielkanocnych muffinek. Jest to chyba najbardziej popularny sposób :-)  Do jego przygotowania będziemy potrzebowali: Muffinki  oraz krem przygotowane według tego przepisu  kliknij Oraz elementy do dekoracji -kolorowe żelki jelly beans -do kupienia w Biedronce na wagę -zielony barwnik spożywczy Krem dzielimy na dwie części, do jednej dajemy zielony

moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po kroku
Hasło tygodnia - dynia. 170

warzywo, które sprawdzi się również w deserach. Chyba nie ma osoby, która by nie słyszała o amerykańskiej tarcie dyniowej, czyli pumpkin pie. Można z nią upiec też sernik czy muffinki, przygotować dżemy, chutneye... Jaki kierunek wskaże nam wyobraźnia? Czas pokaże, zapraszam do zabawy

zadanie-gotowanie
Kakaowe muffiny z brzoskwiniami (Muffin al cacao e pesche) 160

mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i kakao. Ciasto mieszamy. Brzoskwinie kroimy w cienkie plasterki. Ciasto przekładamy łyżeczką do papierowych foremek. Na wierzch każdej muffinki układamy plasterki brzoskwiń. Muffiny pieczemy 15-20 min. w piekarniku nagrzanym do 180 stopni. Wystudzone muffiny posypujemy cukrem pudrem. **** PREPARAZIONE In una ciotola mescolate con le fruste il burro ammorbidito

La grande e la piccola cuoca
Cukinia a la ananas na zimę do słoików 135

naszej rodzinie! Cukinia po przygotowaniu ma super smak i rzeczywiście smakuje jak ananas.  Świetnie komponuje się z ciastami czy muffinkami. Nam najbardziej smakuje w tym przepisie na muffinki i wkładamy ją zamiast ananasa z puszki. Dla kogo: dla posiadających nadmiar cukinii dla chcących spróbować warzywa na słodko dla lubiących mieć spiżarkę wypełnioną po brzegi   Składniki: 700g cukinii (waga

Mania Wypiekania
Muffinki podwójnie krówkowe 188

mąka, proszek do pieczenia, soda, cukier, posiekane drobno krówki) i mokre (mleko, olej, jajko). Składniki mokre przelewamy do składników suchych. Mieszamy tylko do połączenia mas. 2. Do foremek na muffinki wykładamy: łyżkę ciasta, łyżkę masy krówkowej, ponownie łyżkę ciasta.  3. Pieczemy w temperaturze 180 stopni przez około 25 minut

Szefowa kuchni
Bardzo kokosowe babeczki (z mąką kokosową i olejem kokosowym) 235

miski, wbijamy jajko, dodajemy maślankę i całość mieszamy łyżką do połączenia. Następnie do mokrych składników wsypujemy suche i całość mieszamy do uzyskania jednolitej, ale dość gęstej masy. Blaszkę na muffinki wykładamy papilotkami. Do każdej papilotki nakładamy masę kokosową. Blaszkę z babeczkami wkładamy do nagrzanego do 180 stopni piekarnika na środkowy poziom. Pieczemy około 20 minut. Babeczki z góry się zarumienią

Słodkie okruszki
Pełnoziarniste muffiny czekoladowe z malinami 175

dnia. Po przestudzeniu posypuję lekko pudrem.  A czekolada? Gra tu pierwszoplanową rolę. Pieści cudnie kubki smakowe od pierwszego do ostatniego kęsa. W zależności od tego jakiej użyjecie czekolady muffinki będą różnie darzyły Was swą słodkością. Obecność lekko kwaśnych po pieczeniu malin skoryguje słodycz nawet mlecznej czekolady. Gorąco polecam. Ostatnio to nasze ulubione babeczki czekoladowe. Smacznego! #muffinyczekoladowe # muffinypełnoziarniste

I tu będę miała takie te
MUFINNKI Z MANDARYNKĄ 220

Jeżeli nie macie pomysłu na małe co nieco, muffinki sprawdzą się idealnie. Postanowiłam wykorzystać mandarynki w syropie, które kupiłam niedawno w jednym z marketów. Zastanawiając się, jak najlepiej można je wykorzystać, w głowię pojawiły się właśnie te małe, urocze babeczki. W takiej "egzotycznej" wersji smakują świetnie ;) MUFFINKU Z MANDARYNKĄ (przepis na 12 stuk) składniki suche: 2 szklanki mąki 2 łyżeczki

W kuchni Karmel-itki

Zapoznaj się z informacją o plikach cookie

KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.

Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?

Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.

AkceptujęNie, dziękuję