muffinki - 4060 przepisów (strona:126/271)

Mini szarlotki z rabarbarem 162

mąkę, dodajemy cukier, żółtka, miękkie masło, ziarenka wanilii. Całość szybko zagniatamy, tworząc kruszonkę – ja robię to za pomocą robota kuchennego, choć można zagnieść ciasto tradycyjnie –ręcznie.Do blaszki na muffinki wsypujemy po łyżce i lekko zagniatamy tworząc babeczkę.Gotowe, wypełnione formy wstawiamy do nagrzanego do 180`C piekarnika i pieczemy około 15 minut. W tym czasie jabłka obieramy , wydrążamy

Słodkie Przyjemności
Babeczki owsiane z wiśniami 285

sobą. W drugim naczyniu wymieszać składniki suche (mąka, płatki, proszek do pieczenia, sodę, cukier, ewentualnie przyprawy). Połączyć skłądniki mokre i suche i dodać wiśnie. Przełożyć do foremki na muffinki i piec ok 15-20 min w piekarniku nagrzanym do 180st C.Smacznego

happycreatiff.blogspot.com
Muffnki pomarańczowe 110

Formę do muffinek wyłożyć papilotkami, napełnić ciastem do 2/3 wysokości i wstawić do nagrzanego piekarnika.Piec w temperaturze 190 stopni, ok.25 min.Po wyjęciu z piekarnika odczekać 5 min. i wyjąć muffinki z formy

Mix smaku
Muffinki śliwkowe 122

wysokości. Na wierzchu ułożyć po połówce śliwki, lekko wcisnąć.Włożyć do nagrzanego piekarnika.Piec w temperaturze 200 stopni, ok. 25 min.Po wyjęciu z piekarnika odczekać 5 min. i wyjąć muffinki z formy.Można polać czekoladą lub lukrem

Mix smaku
Babeczki bez glutenu, jajek i laktozy z ekologiczną mąką kukurydzianą Symbio 173

proszek do pieczenia oraz cukier przekładamy do miski i mieszamy. 2. Dodajemy mleko, olej, rodzynki i wszystko ze sobą mieszamy. 3. Ciasto przelewamy do natłuszczonej formy na muffinki. Na wierzch wykładamy kawałki banana pokrojone w plastry.4. Pieczemy przez 20-25 minut w temperaturze 180 stopni

Szefowa kuchni
Muffiny baaarrrdzoooo czekoladowe :) 301

posmarować nutellą i przykleić dowolne owoce, u mnie truskawki. Doskonale smakują także z bananami.Do muffinek dodałam całą bombonierkę merci, we wszystkich smakach :) żeby były bardziej czekoladowe. Muffinki czekoladoweakcja piknik

Bon Appetit Małgorzaty
Muffiny z cukinią aromatyzowane tymiankiem i rozmarynem 165

razy bardziej gęste niż na naleśniki. Ciasto wlewamy do natłuszczonych silikonowych foremek. Muffiny pieczemy w nagrzanym piekarniku w 180 - 190 stopniach aż się zarumienią czyli ok. 25 - 30 minut. muffinki cukiniowe

Bon Appetit Małgorzaty
Muffiny z jagodami i białą czekoladą 180

delikatnie wymieszać. Napełniać ciastem foremki do muffinek (u mnie silikonowe) do 3/4 wysokości. Piec przez około 20 - 30 minut w temperaturze 190 stopni C - do momentu suchego patyczka. muffinki z jagodami i białą czekoladą

Bon Appetit Małgorzaty
Muffiny piernikowe renifery 292

koniec dodajemy posiekaną czekoladę i  starte jabłko.Foremkę do muffinek wykładamy papilotkami. Do foremek wkładamy ciasto. Pieczemy około 25 minut w temperaturze 190 stopni C. Po wystudzeniu dekorujemy muffinki

Smakowity Blog Kulinarny
OBRZYDLIWIE PYSZNE BABECZKI Z GLISTAMI NA HALLOWEEN 185

mikserem ciepłe mleko z miękkim masłem, ekstraktem i jajkami. Dodaj mieszankę do suchych składników i zmiksuj wszystko krótko, ale dokładnie.Masę przełóż po równo (10 babeczek) do formy na muffinki wyłożonej papilotkami i piecz prze około 25 minut do tzw. suchego patyczka.Po tym czasie wyjmij babeczki i pozostaw do ostygnięcia.Gdy babeczki będą już zimne, ostrym nożem zetnij z nich

Słodko-Słony Świat Ilony
KORZENNE BABECZKI Z PAJĄKAMI 164

korzenną wymieszaj w misce.W osobnej misce ubij całe jajka na puszystą masę, dodając pod koniec ubijania, miękkie masło, jogurt lub śmietanę oraz ekstrakt.Wymieszaj suche składniki z mokrymi.Do formy na muffinki włóż papilotki. Każdą napełnij do połowy ciastem. Na środek nałóż po łyżeczce powideł i przykryj resztą ciasta.Piecz babeczki przez około 25 minut, do tzw. suchego patyczka. Gotowe wyjmij z piekarnika

Słodko-Słony Świat Ilony
BABECZKI CHOINKI - PIERNIKOWE 274

łyżki cukru pudru1 usztywniacz do śmietany DODATKOWO:12 wafelków do lodów (w kształcie stożka)zielony barwnik spożywczykolorowe posypkiWYKONANIE:BABECZKI:Piekarnik nagrzej do temperatury 180 stopni C.Formę na muffinki wyłóż papilotkami.W jednej misce wymieszaj suche składniki, czyli mąkę, cukier, kakao,przyprawę korzenną, proszek do pieczenia i siekane orzechy.W drugiej misce wymieszaj dokładnie mokre składniki, czyli jajko, mleko, olej

Słodko-Słony Świat Ilony
Babeczki "Kapelusze Wiedźmy" 138

cukrowej50 g pomarańczowej masy cukrowejposypka białe perełkiZbliża się czas Halloween... czas duchów, zjaw i upiorów oraz wesołej zabawy z ich udziałem. Aby nawiązać do tego święta przygotowałam dziś czekoladowe muffinki z wiedźminowym nakryciem głowy :)W małym rondelku rozpuścić masło. Wystudzić. Czekoladę drobno posiekać, albo starkować na tarce z grubymi oczkami. W misce wymieszać wszystkie suche składniki. Następnie do zimnego masła

Świat Ciasta
Wielkanocne babeczki waniliowe 160

minut. Odstawić do całkowitego wystudzenia.Teraz przygotować krem. Serek i śmietanka powinny być mocno schłodzone. Składniki na krem zmiksować razem na puszystą masę. Gotowym kremem ozdobić ostudzone muffinki (fot.2) a następnie udekorować dekoracjami cukierniczymi. Mi akurat udało się dostać tuż przed świętami cukrowe kurczaczki Dr.Oetker-a.Źródło: babeczka.zuzka

Świat Ciasta
Muffinki kokosowe z Princessą 153

drugiej mokre. Łączymy je ze sobą i mieszamy energicznie do momentu połączenia składników. Foremki do muffinek ( ja używam silikonowych ) napełniamy ciastem do 3/4 wysokości.  Wierzch posypujemy obficie wiórkami kokosowymi. Muffinki pieczemy około 20 minut (do suchego patyczka).     Inspiracją był blog : Gotuję, bo lubię / Kasia Guzik

Ostra na Słodko

Proponowane wyszukiwania