muffinki - 4060 przepisów (strona:124/271)

Bezglutenowe muffiny z borówkami 168

Przepis ten dedykuję wszystkim osobom będącym na diecie bezglutenowej (szczególnie tym, które muszą stosować ją nie z własnej woli, a z konieczności) spragnionym pysznych wypieków. Muffinki pomimo, że bezglutenowe to naprawdę pyszne! Z wierzchu chrupiące, w środku miękkie, puszyste i wilgotne. Składniki suche:2 szklanki mąki bezglutenowej (mix B Schär )1 i 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia

Smakowity Blog Kulinarny
Muffiny truskawkowe 193

Muffiny truskawkowe...Puchate, wilgotne, pachnące!Z kawałkami soczystych truskawek.Pyszny dodatek do kawy czy herbaty.Zapraszam do spróbowania!Składniki:375 g mąki pszennej;175 g białego cukru;2

Gospodyni Miejska
Muffiny z rabarbarem 182

Muffiny z rabarbarem...Soczysty rabarbar zatopiony w puszystym cieście.Słodko-kwaśne połączenie smaków.Idealnie miękkie i wilgotne ciasto.Zapraszam!Zajadajcie ze smakiem! Składniki:2 szklanki mąki

Gospodyni Miejska
CHOCOLATE MUFFINS 178

Weekend! Czas na coś słodkiego dla bliskich. Postawiłam na szybkie i łatwe w wykonaniu czekoladowe muffinki. Są bardzo smaczne i dość słodkie. Przygotowałam je z dodatkiem dojrzałej gruszki i czekolady mlecznej. Smacznego!SKŁADNIKI:- 2 szkl. mąki pszennej- 2 jaja- 3/4 szklanki oleju- 1 szklanka cukru- 2 łyżeczki kakao- 3 łyżki mleka- 1 łyżka jogurtu- 1,5 łyżeczki proszku

SMYKWKUCHNI
99. Kochamy smak pieczonych jabłek czyli: antonówki, cynamon, imbir i wanilia ukryte w muffinach w wersji XL. 221

pestkami. 3/4 jabłek kroimy w drobną kostkę i dodajemy do masy ciasta. Pozostałą część kroimy w średniej grubości plasterki - powinniśmy otrzymać po  3 plasterki na wierzch każdej muffinki. Papierowe papilotki umieszamy w metalowej formie na muffiny i napełniamy je masą do około 3/4 wysokości. Na wierzch każdej układamy plasterki jabłka. Babeczki pieczemy 25-30 minut. Po mniej więcej połowie

Symfonia Smaków
Mini serniczki 136

wolnych obrotach. Dodajemy budyń śmietankowy oraz proszek do pieczenia. Kolejno wlewamy rozpuszczoną ostudzoną margarynę. Na końcu dodajemy pianę z ubitych białek i delikatnie mieszamy. Papilotki umieszczamy w blaszce na muffinki i wkładamy do nich po jednym biszkopcie. Wylewamy masę serową do 1/2 objętości. Posypujemy płatkami migdałowymi. Wstawiamy do piekarnika na 170 stopni. Pieczemy niecałą godzinę

Aga w kuchni
Babeczki czekoladowe z malinami 195

masy czekoladowej i mieszamy dokładnie ręcznie. Na końcu delikatnie dodajemy maliny. Do formy od muffinek wkładamy papilotki i  uzupełniamy powstałą masą ( do 2/3 wysokości foremki). Na wierzch każdej muffinki możemy dodatkowo ułożyć po malince. Pieczemy w 180 stopniach przez 20 minut*. Smacznego ·         Babeczek nie pieczemy do suchego patyczka, ciasto ma być

Kolizje Smaków
Babeczki z owocami na maślance 158

wymieszać łyżką. Masa jest bardzo klejąca, ale właśnie taka ma być:) Łyżką nabierać porcje ciasta, po czym delikatnie zlepiać je rękoma w kulkę i ułożyć w silikonowej foremce na muffinki. Posmarować resztą maślanki i posypać odrobiną cukru. Piec ok. 20 min w temp. 200st. Ostudzić i oprószyć przed podaniem cukrem pudrem. Pyszne babeczki znajdziecie również w ofercie TwojejCukierni.pl

Z miłości do słodkości
Z okazji Dnia Kobiet- różyczki jabłkowe 175

układamy jeden koło drugiego w rządku na cieście francuskim (w wzdłuż najdłuższego boku)  Następnie odkrawamy pasek ciasta nożem na którym ułożyliśmy jabłka, zwinięty wkładamy do foremki na muffinki, Tak powtarzamy czynność aż ciasto się nam nie skończy. Z standardowego rulonu ciasta francuskiego uzyskałam 6 ciastek. Gotowe różyczki pieczemy 40 minut w 180 stopniach. Smacznego

ciastkarnia na kruchym spodzie
Super babki ;) 310

Nadrabiam szybko kilkoma postami dziennie, żeby było co czytać i książka kucharska się szybko zapełniła przepisami.Niedawno dostałam przepis na pyszne muffinki-babeczki, jak kto woli.Są mega proste w wykonaniu, nie potrzebujemy miksera tylko zwykłą drewnianą łyżkę.Można je modyfikować na różniaste sposoby. Ja dziś pokażę jeden przykład, ale niebawem wstawię więcej zdjęć jak to wyszło.Babeczki są pyszne

Olikowa kuchnia
Bananowe serniczki 220

jajek- 1 szklanka cukru pudru- 1 cukier waniliowy- 1 kostka masła - 5 bananówPrzygotowanie:Herbatniki drobno kruszymy i zalewamy rozpuszczonym i przestudzonym masłem. Masę łączymy i wylepiamy nią foremki na muffinki. Jajka rozbijamy i oddzielamy żółtka od białek. Miękkie masło ucieramy z cukrami na puszystą masę, dodając pojedynczo żółtka. Następnie dodajemy zmielony ser oraz pogniecione na papkę banany

Zainspirowana w kuchni
Brak tytułu 172

Jakiś czas temu pisałam Wam o słodkiej przesyłce - CHAŁWA Z ODRYhttp://kolorowo-torcikowo.blogspot.com/2012/09/i-znowu-zrobio-sie-sodko-ale-ja-sodkie.htmlPostanowiłam ją wykorzystać do muffinek. MUFFINKI Z CHAŁWĄ SKŁADNIKI:                                  1/14 skl. mąki 1/4 łyżeczki soli 2 łyżeczki proszku do pieczenia  1/2 szkl. miękkiego masła 1/2 szkl. cukru 2 jajka

kolorowotorcikowo
Wilgotne babeczki z bananem i czekolada 257

Dokładnie ucieramy.Zmniejszamy obroty miksera i dodajemy składniki suche - szybko mieszamy.Na koniec wlewamy mleko i dodajemy rozgniecionego widelcem banana oraz pokrojoną w kawałeczki czekoladę.Gotowe ciasto przekładamy do formy na muffinki, wysmarowanej masłem i oprószonej kaszą manną lub wyłożonej papilotkami.Babeczki pieczemy w 180 stopniach C, około 25-30 minut.Ostygnięte wyjmujemy z blachy

kolorowotorcikowo
MUFFINY JOGURTOWO-BANANOWE NA MĄCE ORKISZOWEJ 248

Przepis na muffinki jogurtowo-bananowe zaczerpnęłam tutaj. Trafiłam na nie całkiem przypadkiem podczas poszukiwań przepisu na pączusie:) Ze względu na moje dwie córki, które uwielbiają wszystko co bananowe, postanowiłam wypróbować przepis. I nie żałuję!:) Wyszły pyszne, a co najważniejsze bardzo wilgotne. Składniki: - 2 szklanki mąki orkiszowej (lub 1 i 3/4 pszennej) -3/4 szklanki ksylitolu(może być cukier) -2 płaskie

Smaczne Zdrowe
Babeczki na Halloween 214

Wlać olej, dodać nasiona wanilii, zmiksować. Na koniec dodać gorącą kawę. Krótko zmiksować do połączenia się składników.  Ciasto jest bardzo rzadkie, ale właśnie takie ma być!! Foremkę na muffinki wyłożyć papilotkami. Nalać ciasto do 3/4 wysokości.  Piec ok. 18minut w temp. 180st. Ostudzić. Krem:  250g serka mascarpone,  1/2 szklanki śmietany 18%,  100g białej czekolady

Z miłości do słodkości