mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i kakao. Ciasto mieszamy. Brzoskwinie kroimy w cienkie plasterki. Ciasto przekładamy łyżeczką do papierowych foremek. Na wierzch każdej muffinki układamy plasterki brzoskwiń. Muffiny pieczemy 15-20 min. w piekarniku nagrzanym do 180 stopni. Wystudzone muffiny posypujemy cukrem pudrem. **** PREPARAZIONE In una ciotola mescolate con le fruste il burro ammorbidito
La grande e la piccola cuocanaszej rodzinie! Cukinia po przygotowaniu ma super smak i rzeczywiście smakuje jak ananas. Świetnie komponuje się z ciastami czy muffinkami. Nam najbardziej smakuje w tym przepisie na muffinki i wkładamy ją zamiast ananasa z puszki. Dla kogo: dla posiadających nadmiar cukinii dla chcących spróbować warzywa na słodko dla lubiących mieć spiżarkę wypełnioną po brzegi Składniki: 700g cukinii (waga
Mania Wypiekaniamąka, proszek do pieczenia, soda, cukier, posiekane drobno krówki) i mokre (mleko, olej, jajko). Składniki mokre przelewamy do składników suchych. Mieszamy tylko do połączenia mas. 2. Do foremek na muffinki wykładamy: łyżkę ciasta, łyżkę masy krówkowej, ponownie łyżkę ciasta. 3. Pieczemy w temperaturze 180 stopni przez około 25 minut
Szefowa kuchnimiski, wbijamy jajko, dodajemy maślankę i całość mieszamy łyżką do połączenia. Następnie do mokrych składników wsypujemy suche i całość mieszamy do uzyskania jednolitej, ale dość gęstej masy. Blaszkę na muffinki wykładamy papilotkami. Do każdej papilotki nakładamy masę kokosową. Blaszkę z babeczkami wkładamy do nagrzanego do 180 stopni piekarnika na środkowy poziom. Pieczemy około 20 minut. Babeczki z góry się zarumienią
Słodkie okruszkidnia. Po przestudzeniu posypuję lekko pudrem. A czekolada? Gra tu pierwszoplanową rolę. Pieści cudnie kubki smakowe od pierwszego do ostatniego kęsa. W zależności od tego jakiej użyjecie czekolady muffinki będą różnie darzyły Was swą słodkością. Obecność lekko kwaśnych po pieczeniu malin skoryguje słodycz nawet mlecznej czekolady. Gorąco polecam. Ostatnio to nasze ulubione babeczki czekoladowe. Smacznego! #muffinyczekoladowe # muffinypełnoziarniste
I tu będę miała takie teJeżeli nie macie pomysłu na małe co nieco, muffinki sprawdzą się idealnie. Postanowiłam wykorzystać mandarynki w syropie, które kupiłam niedawno w jednym z marketów. Zastanawiając się, jak najlepiej można je wykorzystać, w głowię pojawiły się właśnie te małe, urocze babeczki. W takiej "egzotycznej" wersji smakują świetnie ;) MUFFINKU Z MANDARYNKĄ (przepis na 12 stuk) składniki suche: 2 szklanki mąki 2 łyżeczki
W kuchni Karmel-itkiPrzepis autorski (mój). Nie od dziś wiadomo, że połączenie śliwek i czekolady - to istna pyszność. Muffinki wyszły niesamowite i zniknęły w oka mgnieniu. Lewo zdążyły wystygnąć, a już ich nie było... To chyba o czymś świadczy?! Musiałam upiec kolejne, aby sprawdzić jak z ich świeżością... Jedną muffinkę schowałam i przyznam, że po aż po dwóch dniach była nadal pyszna
Di gotujePrzepis na kuleczki ryżowe ze szpinakiem gości już od jakiegoś czasu na moim blogu. Robiłam z połowy porcji, a i tak wyszło ich całkiem sporo! :) W silikonowej kokilce na muffinki- domowy ketchup. Obok roladki z grillowanej cukinii, kabanosy drobiowe i pomidorek ze szczypiorem. Roladki z cukinii z nadzieniem z serka, prażonego słonecznika i suszonych pomidorów: średnia cukinia ok 80g serka
Czerwona Porzeczkaczegoś innego, ciekawego i oczywiście smacznego ale również prostego w przygotowaniu. I tak na szybko kilka moich ulubionych śniadaniowych przepisów: Owocowe śniadanie Chleb tostowy Orzechowe muffinki Nadziewane awokado A do tego wszystkiego śmiało może dołączyć Pudding z nasion chia, fig i sezonowych owoców . Wiecie dlaczego jest taki fajny? Bo można go sobie samemu skomponować z aktualnie
PaleoLifeobawiać, podbiły serca gości i zniknęły niemal wszystkie. Spróbujecie...? To w końcu takie jeszcze letnie smaki... Muffiny kokosowe z malinami, jagodami i malinowym kremem maślanym Składniki: (na 24 muffinki) 500 g mąki pszennej 4 łyżeczki proszku do pieczenia 150 g cukru 1 łyżeczka cukru waniliowego 200 g serka kremowego 400 ml mleka kokosowego (z kartonu) 160 ml oleju
Pożeraczka, czyli raz adobrzepikantnym farszem i parówką Faszerowane bataty i letnia sałatka z arbuza z fetą Słodkości: Muffiny jogurtowo-bananowe z jagodami Kokosowy deser a'la tiramisu z jagodami Jogurtowe muffinki z jagodami Kokosowy pudding chia z jagodami Kokosowe ciasto drożdżowe z jagodami i kokosową kruszonką Wegańskie lody - 2 smaki Naleśniki kokosowe z kremem z chia i musem z brzoskwiń
Cooking Monsterwięcej miejsca na piwnicznych półkach, w kolejce czeka już jego kolejna odsłona - dżem z dyni i jabłek. Tymczasem na talerzu króluje pomarańczowa tarta z dyni oraz korzenne placki i muffinki. Będzie też zapiekanka z dyni i oczywiście dyniowa zupa - krem. A dziś przepis na puree z dyni. Klasyk gatunku, podstawa wielu dań zarówno słodkich jak i wytrawnych. Dynię obieram
babka w formiedobrze, trochę częściej niż czasem… Okej, okej! Często. No już, przyznaję: tak, jestem łasuchem. I dobrze mi z tym! Szczególnie, gdy przygotowuję coś smacznie zdrowego W tym wypadku muffinki mogą być zarówno przekąską zabieraną w góry albo do szkoły, czy też pożywnym śniadaniem A oryginalny przepis znalazłam tutaj :) Składniki: Suche: 70g mąki pełnoziarnistej (typ 1850 lub 2000) – pszennej
Jak gotować i nie zwariowaćosoby, do których trafi książka Wydawnictwa REA - SJ "Polskie Jabłka". Po długim namyśle zdecydowałam, że nagrody trafiają do: 1. Sylwii Drożdż za jej "Kajmakowe muffinki z jabłkami" - świetny pomysł na pyszne i słodkie małe co nieco :) 2. Mirki Wawrzyniak za "Tartę serowo-jabłkową" - patrząc na zdjęcie tarty poczułam prawie ten cudowny cynamonowy smak :) 3. Joanny Tokarz
Smakołyki Asiroztrzepujemy. Mokre składniki wlewamy do suchych i mieszamy ciasto tylko do lekkiego połączenia się składników - mogą, a wręcz powinny zostać grudki. Nagrzewamy piekarnik do 180*C, formę na muffinki wykładamy natłuszczonymi papilotkami i napełniamy je ciastem do 3/4 wysokości, w każdą babeczkę wtykamy po 3 maliny. Pieczemy 18 minut lub do suchego patyczka
Gotowanie i blogowanie