muffinki z jajek - 2500 przepisów (strona:33/167)

Babeczki z parówką 181

łyżeczki soli morskiej W jednej misce wymieszać suche składniki wraz z przyprawami, a drugiej misce wymieszać rozpuszczone masło z jajkami. Masę dodawać stopniowo do suchych składników, dokładnie wymieszać.Piekarnik nagrzać do 170°C. Ciasto wlewać do formy na muffinki do 3/4 wysokości. Na środku każdej muffinki umieścić kawałek parówki . Piec na złoto 15-20 minut. Lubczyk znany jest

Moje domowe kucharzenie
BABECZKI CHOINKI - PIERNIKOWE 293

kształcie stożka)zielony barwnik spożywczykolorowe posypkiWYKONANIE:BABECZKI:Piekarnik nagrzej do temperatury 180 stopni C.Formę na muffinki wyłóż papilotkami.W jednej misce wymieszaj suche składniki, czyli mąkę, cukier, kakao,przyprawę korzenną, proszek do pieczenia i siekane orzechy.W drugiej misce wymieszaj dokładnie mokre składniki, czyli jajko, mleko, olej i miód.Dodaj mokre składniki do suchych i wymieszaj całość starannie.Rozdziel masę do papilotek

Słodko-Słony Świat Ilony
Muffinki gryczano-jaglane z owocami 168

łyżeczka sody łyżeczka proszku do pieczenia 240 g maślanki 0/5 szklanki oleju jajko 0/5 szklanki dowolnych owoców (tu użyłam mrożonej mieszanki owoców leśnych) W jednej misce mieszamy składniki płynne a w drugiej suche. Łączymy je se sobą. Ciasto przekładamy do 3/4 wysokości papilotek. Na wierzchu układamy owoce. Muffinki pieczemy około 25 minut (do suchego patyczka) w temperaturze 180 stopni. Smacznego

Mienta blog
Śnieżno - kokosowe muffinki 213

Święta coraz bliżej, więc i ja sukcesywnie, podczas gotowania i pieczenia wprowadzam się w świąteczny nastrój. :-) Dziś przyszedł czas na śnieżno - kokosowe muffinki. Delikatne babeczki z wyraźnym, kokosowym akcentem. Zamiast mleka dodałam napój sojowy, który jak się okazało, może być fantastycznym zamiennikiem. Przepis zapisałam dawno temu, niestety nie pamiętam skąd pochodzi.  Babeczki:1 i 1/2 szklanki mąki100g masła1/2(...)kokosowych1. Masło i cukier puder ucieramy na gładką masę. Dalej miksując dodajemy jajka i aromat waniliowy.2. Zmniejszamy prędkość miksera, stopniowo dodajemy mąkę, proszek do pieczenia i sól. Na samym końcu wlewamy mleko (u mnie napój sojowy).  Miksujemy na gładką masę.3. Masę przekładamy do foremki na muffinki wyłożonej papilotkami. Pieczemy przez 15 minut w temperaturze 180 stopni. Zostawiamy

Szefowa kuchni
Otrębowe muffinki z jagodami 136

nimi z ogromnym apetytem. Muffinki przygotowuje się błyskawicznie, co przy obecnym, zabieganym trybie życia jest bardzo dobrym rozwiązaniem. Słodko, smacznie i zdrowo! Składniki: - 1,5 szklanki zmielonych otrębów pszennych; - 0,5 szklanki mąki pszennej; - 2 łyżeczki proszku do pieczenia; - 2 łyżki stewii w proszku; - miąższ z połowy wanilii; - 0,5 szklanki oleju rzepakowego; - 1 jajko; - 1 szklanka mleka; - 1 szklanka(...)proszek do pieczenia, stewię, miąższ z wanilii, szczyptę soli), wymieszać. W osobnym naczyniu wbić jajko, rozkłócić rózgą, wlać mleko oraz olej. Wszystko połączyć za pomocą rózgi. Wlać do miski z suchymi składnikami, połączyć starannie. Umyte, przebrane, odsączone jagody wrzucić do ciasta i wymieszać. Foremki na muffinki wyłożyć papilotkami, napełniać ciastem do 2/3 wysokości. Piec około 30 minut w temp

dom-agi.pl
Muffinki z białym serem 182

Sympatycy ciężkich, wilgotnych serników na pewno polubią te muffinki. Nie można doszukać się w nich lekkości i puszystości, ale mają w sobie coś, przez co wracam do nich po raz kolejny. Nam najbardziej smakują w połączeniu z czekoladową polewą, ale nie jest ona obowiązkowa. Polane malinowym musem będą równi pyszne. :-) Smakują zarówno na ciepło jak i na zimno. Długo zachowują(...)sobą mokre składniki na ciasto (mąkę, cukier, sól, proszek do pieczenia), w drugiej suche (masło, mleko, jajka). 2. Do składników suchych wlewamy mokre, mieszamy tylko do połączenia składników.  3. Składniki na masę serową mieszamy ze sobą.  4. Do formy na muffinki wyłożonej papilotkami wykładamy ciasto do 3/4 wysokości, następnie obfitą łyżkę sera, całość przykrywamy niewielką ilością ciasta

Szefowa kuchni
Muffinki szpinakowe 246

też na zimno drugiego dnia. Moje muffinki upiekłam z orzechami nerkowca, dobrze pasować będą jednak także pistacje czy orzechy włoskie. Podane proporcje wystarczą na 8 dużych babeczek. Składniki: 250 g mąki 0,5 szklanki mleka 0,5 szklanki oleju 200 g mrożonego szpinaku (lub świeży szpinak: pokrojony i przesmażony) 1 jajko 100 g orzeszków 1 łyżeczka proszku do pieczenia(...)rozmrożonego szpinaku (lub przesmażonego jeśli decydujemy się na świeży) dodajemy mleko, olej, jajko i przeciśnięty ząbek czosnku. Dokładnie mieszamy. Orzeszki kroimy na drobniejsze kawałki. Łączymy suche i mokre składniki i dokładnie mieszamy. Na koniec dodajemy pokrojone orzeszki i mieszamy. Ciasto przekładamy do blaszki wyłożonej papierkami na muffinki (można zrobić je samemu z papieru do pieczenia). Można nałożyć równo z poziomem

Ciastkozercy
Muffinki szpinakowo-jabłkowe 160

Pyszne muffinki szpinakowo-jabłkowe. Miękkie, wilgotne, smaczne. Szpinak jest ledwie wyczuwalny, idealny pomysł aby przemycić go np. dzieciom. SKŁADNIKI: (na 15 standardowych muffinek)  3/4 szkl szpinaku rozdrobnionego* 1/2 szkl dżemu jabłkowego 2 jajka 1/4 szkl oleju 2 szkl mąki 3/4 szkl cukru 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1/2 łyżeczki sody 1/2 łyżeczki soli *jeśli używamy szpinaku mrożonego, należy(...)Mokre składniki - szpinak, dżem, jajka i olej - wlać do dzbanka blendera i dokładnie zmiksować. Można zamiast tego zwykłym blenderem zmiksować sam szpinak na papkę i wymieszać go z resztą mokrych składników. 2. Składniki suche - mąkę, cukier, proszek do pieczenia, sodę i sól - wymieszać razem, a następnie ze składnikami mokrymi.  3. Foremki na muffinki (polecam silikonowe, bo papierowe trochę ciężko

Kto ugości moich gości?
Muffinki bananowo-kokosowe 139

Banany rozgniatamy widelcem. Mąkę mieszamy z proszkiem, sodą, cynamonem oraz wiórkami kokosowymi (2 łyżki wiórek odłożyć). Jajka miksujemy z cukrem, dodajemy płynne masło, jogurt oraz banany i miksujemy. Dodajemy sypkie składniki i całość mieszamy do połączenia składników. Ciasto nakładamy na foremek na muffinki, wyłożonych papilotkami, do 3/4 wysokości i posypujemy wierzch odłożonymi wiórkami kokosowymi. Pieczemy w piekarniku w 200 stopniach

Na Ciasteczkowych Papierach
Muffiny czekoladowe z białą czekoladą 204

mieć czekoladę białą płynną , to polecam zagrzać muffinki w mikrofalówce, pod warunkiem , że nie mają polewy.Temp. pieczenia : 180 CCzas pieczenia : 25 - 30 minut  źródło : "Moje smaki życia " Składniki: 250 g mąki pszennej 100 g cukru pudru 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 łyżeczka sody 2 łyżki kakao 300 ml kefiru 1 jajko 150 g czekolady deserowej 100 g masła(...)kakao. Czekoladę rozpuścić z masłem w kąpieli wodnej.( ostudzić ) Składniki mokre :  kefir , jajko,rozpuszczona czekoladę z masłem. Składniki suche i mokre wymieszać ze sobą tak ,aby masa pozostała grudkowata. Część ciasto wylać do foremki muffinkowej , położyć kostkę białej czekolady i przykryć następną porcją ciasta. Włożyć muffinki do piekarnika i piec ok. 25 - 30 minut. w temp. 180 C. Smacznego

Słodkości i nie tylko
Cynamonowe muffinki z jabłkami 151

Dzisiaj zapraszam na cynamonowe muffinki z jabłkami. Są mięciutkie i pachną korzennie cynamonem. Składniki (na 12 muffinek): 250 g mąki 1 czubata łyżeczka proszku do pieczenia 1 czubata łyżeczka cynamonu 1 łyżeczka cukru z prawdziwą wanilią 150 g cukru 1 jabłko 2 jajka 50 g roztopionego masła 175 ml mleka Wykonanie: Wszystkie suche składniki wsypujemy do miski i mieszamy. Jabłko(...)małe kawałeczki, dodajemy do suchych składników i ponownie całość mieszamy. Jajka wbijamy do miski i roztrzepujemy widelcem. Dolewamy masło i mleko. Mokre składniki przelewamy do suchych i całość mieszamy bardzo krótko. Tylko do połączenia się składników. Formę do muffinek wykładamy papilotkami. Wkładamy do nich ciasto do 3/4 wysokości papilotki. Muffinki wkładamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy 30 minut

Smak mojego domu
Muffinki kawowe 147

rozpuszczalnej kawy, a w zasadzie nikt jej nie pije. Nie lubię kawowych ciast, ale chciałam coś na szybko. Nie ma mleka a chciałam muffinki.   Mimo to wyszły pycha. Muffinki kawowe w smaku jak orzechowe, i strasznie wilgotne. Nie mieszałam dokładnie ciasta, przez co grudki chyba wyczuwam jako orzechy ;p Za to fotki chyba najbardziej niewyraźne w ostatnim czasie(...)misce wymieszać mąkę z cukrem, proszkiem do pieczenia, kawą, cynamonem i solą.W osobnej wymieszać jajko z mlekiem i olejem. Dodać mokre składniki do suchych i lekko wymieszać. Nalać ciasto do formy wysmarowanej tłuszczem. Piec przez trochę ponad 20 min w 190 stopniach. Muffinki bardzo nie rosną. Są w miarę równe

W kuchni bez szafek
OBRZYDLIWIE PYSZNE BABECZKI Z GLISTAMI NA HALLOWEEN 207

składniki, czyli mąkę, kakao, cukier, sodę i proszek.W osobnej misce wymieszaj mikserem ciepłe mleko z miękkim masłem, ekstraktem i jajkami. Dodaj mieszankę do suchych składników i zmiksuj wszystko krótko, ale dokładnie.Masę przełóż po równo (10 babeczek) do formy na muffinki wyłożonej papilotkami i piecz prze około 25 minut do tzw. suchego patyczka.Po tym czasie wyjmij babeczki i pozostaw

Słodko-Słony Świat Ilony
Jaglane muffinki z jabłkiem i toffi 181

młodszemu bratu. Przypomniałam sobie wtedy przepis na ciasto z kaszy jaglanej i ten na pełnoziarnistą szarlotkę... Wyszły wspaniałe! Nawet braciszek był zadowolony, chociaż za owocami nie przepada. To najlepsze muffinki jakie do tej pory jadłam - wilgotne i słodkie, a na dodatek powstały z połączenia moich ulubionych smaków! Poza tym, prócz toffi i znikomej ilości cukru, zawierają w sobie same zdrowe(...)pół, usunąć gniazda nasienne i pokroić w drobną kostkę.  Utrzeć masło z cukrem, następnie dodać jajka, kaszę i jogurt. Cały czas miksując dodawać stopniowo składniki suche. Nie robić tego długo, by ciasto przypadkiem się nie ,,napowietrzyło". Trzeba mieszać krótko, inaczej muffinki później opadną. ;)  Na koniec dodać pokrojone w kostkę jabłko i rodzynki. Do papilotek wkładać kolejno

Kuchnia Ellie