muffinki z jajek - 2500 przepisów (strona:32/167)

Muffiny z jabłkiem, krówkami i kruszonką - absolutny faworyt! :-) 228

Mój nowy, absolutny i bezwzględny faworyt jeśli chodzi o muffinki. Nie myślałam, że babeczki mogą być tak pyszne! Wilgotne jabłka, słodka krówka i przeogromna ilość przepysznej kruszonki - nic dodać, nic ująć. Przepis pochodzi stąd: KLIK. Na stałe wpisuję je do mojego słodkiego menu - ku uciesze domowników, bo zniknęły szybciej niż się pojawiły. :-)(składniki na 20 babeczek w standardowym rozmiarze(...)Wrzucamy drobno pokrojone krówki i pokrojone i obrane jabłko. Mieszamy.3. W drugiej misce na niskich obrotach miksujemy jajko, jogurt, i cukier. Dodajemy olej i mieszamy.4. Do suchych składników wlewamy mokre, mieszamy tylko do połączenia składników.5. Ciasto przekładamy do foremki na muffinki wyłożonej papilotkami. Posypujemy obficie kruszonką i pieczemy na najniższym poziomie piekarnika, w temperaturze 200 stopni przez około

Szefowa kuchni
Muffinki czekoladowo – śliwkowe 171

kolejny smakowity przepis – tym razem na muffinki!A muffinki jak to muffinki łatwe i szybkie … a połączenie czekolady i śliwek niejednego zachwyci!Polecam! SKŁADNIKI:* mąka pszenna – 1 szkl * proszek do pieczenia – 1 łyżeczka * soda – 1 szczypta * jajko L – 1 szt * cukier – 50 gr * olej – 70 ml * kakao – 1 łyżka * jogurt naturalny(...)drugiej wlewamy mokre.Mokre przelewamy do suchych cały czas mieszając łyżką.Dodajemy pokrojone w kostkę śliwki i posiekaną czekoladę.Dokładnie mieszamy , tak by masa obtoczyła śliwki.Przelewamy do foremek na muffinki , do 3/4 wysokości i wkładamy do nagrzanego na 200C piekarnika na ok. 20 minut ( do suchego patyczka ).Dekorujemy kleksem bitej śmietany!Smacznego

Ostra na Słodko
Muffinki majonezowe z kiwi 174

świeżość. Polecam! :) Składniki na 12 sztuk - piekłam w blasze na muffinki : SKŁADNIKI SUCHE: 1/4 szkl. mąki ziemniaczanej 2/3 szkl. mąki pszennej 1/2 łyżeczki sody oczyszczonej 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1/3 szkl. cukru szczypta soli SKŁADNIKI MOKRE: niepełna szkl. mleka 2 łyżki Majonezu Kieleckiego od SPOŁEM KIELCE - czubate 1 jajko aromat waniliowy  POZOSTAŁE: szczypta zielonego barwnika spożywczego - na czubek(...)drugim naczyniu rozmieszać dokładnie składniki mokre: mleko, majonez , aromat waniliowy i jajko. Dosypać szczyptę zielonego barwnika spożywczego i dokładnie rozmieszać do jednolitego koloru. Przelać do miski z suchymi składnikami i wymieszać łyżką - niezbyt długo i niekoniecznie dokładnie, tylko aby mniej więcej się połączyły - krócej mieszane ciasto na muffinki skutkuje wilgotniejszymi i bardziej pulchnymi babeczkami, sprawdziłam! Kiwi obrać i pokroić

Grunt to przepis!
Muffinki z truskawkami 152

razem zrobiłam muffinki. Wyszły bardzo wilgotne i chrupiące zarazem, a dodatek cynamonu bardzo wzbogacił ich smak:) Bardzo szybko się je robi, a jeszcze szybciej znikają z talerza! Składniki:  220g masła,  3 czubate szklanki mąki pszennej,  łyżeczka proszku do pieczenia, 1/2 łyżeczki sody oczyszczonej, 1/2 łyżeczki soli,  1 i 1/2 łyżeczki cynamonu,  2 jajka(...)miski przesiać wszystkie suche produkty. Masło stopić i przestudzić. Mleko wymieszać z rozkłóconymi jajkami i stopionym masłem. Dodać suche produkty, delikatnie wymieszać szpatułką, ale bardzo krótko. Następnie dodać pokrojone w plasterki truskawki lub rozmrożone, odsączone, nie krojone. Na sam koniec dodać cukier, by muffinki były chrupiące.  Krótko zmieszać i rozłożyć do przygotowanych foremek na muffinki.  Piec około

Z miłości do słodkości
Świąteczny barszcz biały 190

1.3 kg drobiowego mięsa mielonego 2-3 niewielkie cebulki 2 jajka 2 kostki rosołowe   kilka listków laurowych kilka ziarenek ziela angielskiego kilka ziarenek pieprzu łyżeczka

Humanistka w kuchni
Dukanowskie kluseczki bazyliowe 142

Na około 20 sztuk: 25 dag chudego twarogu 6 łyżek mąki kukurydzianej 1 jajko 2 łyżeczki czubrycy 1 łyżeczka wegety 10 listków bazylii sól, pieprz Bazylię

Humanistka w kuchni
Muffinki marchewkowe na troski 164

pomarańczy2 łyżki soku z pomarańczyPrzygotowanie:Piekarnik nagrzać do 180 stopni. Formę na muffinki wyłożyć papilotkami. Do sporej miski przesiać przez sitko mąkę, dodać sól, proszek do pieczenia i sodę,wymieszać, dodać cynamon, imbir i gałkę muszkatołową, ponownie wymieszać. W drugiej, głębszej misce roztrzepać trzepaczką lub mikserem jajka, dodać cukier, utrzeć. Powoli wlewać olej, ucierać. Dodać marchewkę i aromat waniliowy

Gotowanie to kochanie
Kokosowe muffinki z wafelkami 126

Myślę, że kokosowe muffinki z wafelkami zna sporo osób. A jesli jeszcze ich nie znasz, to poznaj koniecznie. :-) Wafelki nadają muffinkom charakterystyczną, przyjemną dla podniebienia konsystencję

Szefowa kuchni
muffinki z malinami (lubelski kociołek) 218

www.pasjasmaku.com/ Wiosenką - http://eksplozjasmaku.blox.pl Martą - http://niebieskapistacja.blox.pl Karoliną - http://stokolorowkuchni.blox.pl/ Małgośką -  http://jedzismakuj.blogspot.com/ Dorotą -  http://sierotkamarysiawkuchni.blogspot.com/ MUFFINKI Z MALINAMI  przepis autorski // 7-8 muffinek ~150g mąki pszennej (u mnie pół na pół z razową) ~1/2 - 3/4 szklanki cukru ~jajko ~szczypta soli ~180ml maślanki/jogurtu naturalnego ~4 łyżki oleju kokosowego, rozpuszczonego (lub rzepakowego albo innego o delikatnym smaku

chili & sugar
Muffinki z borówkami i posypką migdałową 132

kruszonki można muffinki polukrować z dodatkiem soku z cytryny. Źródło "Moje wypieki" Składniki na 12 muffinek: 1/2 szklanki drobnego cukru do wypieków 1/3 szklanki brązowego cukru 2 i 2/3 szklanki mąki pszennej 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia 1/4 łyżeczki sody szczypta soli skórka otarta z 2 cytryn 60 g masła, roztopionego 1/4 szklanki oleju 2 duże jajka 1 łyżeczka(...)połączenia: skórkę otartą z 2 cytryn lub 1 dużej, masło - roztopione, olej, roztrzepane jajka, ekstrakt z wanilii i mleko. Połączyć zawartość obu naczyń, mieszając krótko, tylko do połączenia się składników. Na sam koniec dodać borówki, wymieszać. Przygotowane ciasto rozłożyć do foremek na muffinki (12 sztuk), wyłożonej papilotkami. Ciasto wyłożyć do wysokości papilotki. Pokruszyć kruszonkę. Piec w temperaturze 180ºC przez

Kubki smaku
Kakaowe ciasto na mleku skondensowanym 138

Mleko skondensowane jest pyszne i bardzo uniwersalne. Pokombinowałam i wymyśliłam kilka fajnych pomysłów z jego wykorzystaniem. Dziś pora na pierwszy z nich! Ciasto z jego dodatkiem

Cakes By Kejt
Spis sprawdzonych przepisów Wielkanocnych 221

miodowe Muffinki z musli Czekoladowe muffinki według Nigelli Dwukolorowe muffinki z czekoladą Kawowo-czekoladowe muffinki Muffinki z wiśniami w spirytusie Muffinki z owocami leśnymi Trufle z masy kajmakowej Bombki z mleka w proszku Tarte Buraczki Sałatka z tuńczykiem i jajkiem Sałatka jarzynowa

W Moim Magicznym Domu
Muffinki dla Celinki 151

Muffinki z niespodzianką w środku - drylowaną czereśnią, którą można zastąpić dżemem, wiśnią lub innymi owocami z syropu.     Składniki: -3 jajka -3/4 szklanki cukru pudru -8 dkg margaryny -1/2 szklanki mleka -2 niepełne szklanki mąki tortowej -szczypta soli -aromat -1/4 łyżeczki amoniaku -owoce z syropu Amoniak rozpuszczamy w mleku. Żółtka oddzielamy od białek. Białka ze szczyptą

Maminek kulinarny
Brzoskwiniowy ślimaczek i współpraca z Rossi.pl 256

pasowała zarówno do klasycznego jak i nowoczesnego wystroju jadalni, jej 23 cm średnica idealnie pasuje do średniej wielkości tortu ale muffinki na niej też ślicznie wyglądają. Do patery można również dokupić szklany klosz, idealna na prezent. Składniki: Ciasto: 4 jajka 15 dag cukru 16 g cukru waniliowego ½ łyżeczki proszku do pieczenia 15 dag mąki pszennej 2 łyżki soku z cytryny

Wanilia i Kardamon