Ciasto jest mocno wilgotne i zbite. Strukturą (jak to napisał ktoś w komentarzu) przypomina brownie. Smakuje według mnie świetnie. Stewię w przepisie możemy zastąpić 6 łyżeczkami ksylitolu lub miodem albo syropem z agawy. Jestem wielbicielką wszelakich przepisów z dodatkiem marchewki. Bo jest słodka, zdrowa i chrupiąca, a w plackach/placuszkach/ciasteczkach wilgotna. I można zjeść jej nawet pół... i nie przytyjemy
CzarnawisienkaSkładniki: 3 łyżki mąki orkiszowej 2 łyżki pokruszonych chrupek kukurydzianych 2 łyżki jogurtu naturalnego 1 jajko 2 łyżki mleka 1/4 łyżeczki proszku do pieczenia ewentualnie 1 łyżeczka miodu Dodatkowo : jogurt naturalny twarożek kawałki melona suszona żurawina Rozgrzewamy patelnię. Mąkę i resztę składników umieszczamy w misce i dokładnie mieszamy. Na patelnię nakładamy po 1 łyżce ciasta na placuszek
Chocolate Muffin Blogwina bardzo długowieczne ale nie ma co szukać najmłodszego rocznika. Idealnie rozwinięte i zbalansowane powinny być wina z lat 2004-2008. Piernik to ciasto niezwykle intensywne, miód, korzenie, bakalie, powidła. Czegóż w nim nie ma! Bywa najważniejszym ciastem na świątecznym stole. Godnym towarzyszem bogatego piernika jest w pełni dojrzałe 5- lub 6-puttonowe Aszu, król win deserowych. Proponuję poszukiwać roczników
królestwo garówfont-family:Calibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin; mso-fareast-language:EN-US;} kwas buraczany barszcz z grzybów suszonych pierogi z kapustą i grzybami śledzie z piernikiem i miodem śledzie pod pierzynką Normal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size
królestwo garówRosso 2010 DI FILIPPO – Sagrantino di Montefalco DOCG 2009 Filet mignon z kasztanami i płatkami Trufli. oraz deser: Suflet orzechowy z lodami mlecznymi i polewą z miodu aromatyzowanego Truflą. Z win najbardziej zapadły mi w pamięci: Mocno skoncentrowane pochodzące w 100% ze szczepu Aglianico TAVERNA – „Aglianico del Velture” DOC 2009 z dominującymi aromatami dojrzałych malin
królestwo garówdzikiem i grzybami pasztet z dzika młoda kapusta z dzikiem-zapiekanka zapiekanka ziemniaczana z dzikiem comber z zająca potrawka z zająca pasztet z zająca bażant bażant w miodzie kuropatwa pieczona przepiórki faszerowane przepiórki pieczone przepiórki w ziołach przepiórki z foie gras
królestwo garówRipasso mówi się czasem „małe Amarone”. Wino posiada bardzo głęboki rubinowy kolor. Dominują w nim bardzo przyjemne intensywne aromaty wiśni , śliwki, przypraw pieprzu i cynamonu oraz suszonych owoców i miodu. W ustach wyczuwamy słodycz oraz taniny, które są bardzo ładnie zaokrąglone i ciepłe. Wino dobrze zrównoważone i eleganckie. Idealnie pasujące do ragu (sos boloński i neapolitański) . Wspaniałe na obecną porę
królestwo garówStarym Mieście czy też zakupów. Wybór przekąsek i dań bardzo duży i różnorodny. Zaczynając od dań śniadaniowych – mleko, jogurt... z różnymi dodatkami, omlety, domowe pieczywo z dżemami oraz wspaniałym miodem z własnej pasieki , duży wybór różnego rodzaju wędlin i serów z dodatkami; poprzez dania na ciepło – zapiekanki, makarony, wspaniałą pieczoną wołowinę , pizzę – na zamówienie, wypiekaną w piecu
królestwo garówpięknie się pdsmażyła. Grill z pełnym spokojem zniósł wszelkie zabiegi wokół mięsa. Zabawy z ogniem (flambirowanie) też dzielnie zniósł. Oraz dolewanie kolejnych składników - tabasco, kikkoman, czarny sos sojowy i miód. Do mięsa pięknie ugrillowała się papryka oraz pieczarki, no i bułka polana oliwą i natarta czosnkiem. Śmiało mogę polecić grill elektryczny..... Z myciem też nie było problemu
królestwo garówgrilla T-bone z grilla górka cielęca z grilla żeberka karkówka karkówka z grilla II polędwiczki wieprzowe schab z grilla comber jagnięcy kaszanka/kapusta kiszona/ śliwki/ miód ser camembert grillowane warzywa kukurydza z grilla szparagi sałatka z grillowanych buraków sałatka z grillowanych pomidorów ziemniaki gruszki banany ananas
królestwo garówwiniarzy. Dzisiaj duża moc i dobra struktura. Idealne do posiłków. Aromaty brzoskwini i gruszki. Można dekantować podobno zyskuje. 1999 Hochheimer Stielweg Riesling Spätlese dry - kolejny 1999 ciepły rok, aromaty miodu, orzechów, suszonej moreli, doskonała struktura. 2013 Rüdesheimer Berg Roseneck Riesling Spätlese nobel sweet - idealna słodycz. 101g cukru, 9,2g/l kwasu i 7,5 % alkoholu. Typowy późny zbiór. Poprosiliśmy
królestwo garówcukrowa, ser kozi sałatkowy, Sery Polskie, orzechy włoskie, jogurt naturalny i konfitura pomarańczowa Pieczona Rita z bagietką słowiańską i konfiturą z wiśni z kardamomem Gruszka z Goudą Przemkowską w miodzie lawendowym Do serów podane zostały wina: Cava Palau Semi Seco (Hiszpania, Katalonia, półwytrawne) Villemarin Blanc (wytrawne, lekkie, świeże – szczepy: biały terret, biały grenache, biały carignan ) Villemarin
królestwo garówmnie za sucha i nic na to nie poradzę. Nie podobał mi się również jej wygląd. No ale przejdźmy do deseru, czyli do rabarbaru z lodami z wędzonego miodu, z cukrem fiołkowym i galaretką z czarnego bzu. Poproszę dokładkę.... Do całości kieliszek wina.... Jeszcze słowo o obsłudze - szybko, sprawnie, z uśmiechem i wielka wiedza na temat serwowanych dań. Warto
królestwo garówpiersi z gęsi, 1 kg ciemnych czereśni*, 200 ml czerwonego wytrawnego wina, gałązka rozmarynu, sól, pieprz, 1 łyżka miodu, Najlepiej gdy pierś z gęsi jest lekko zmrożona. Piersi oczyścić, umyć, osuszyć, naciąć skórę co około 0,5 cm, nie przecinając mięsa. Natrzeć przyprawami, odstawić na godzinę. Piersi położyć skórą do dołu na suchej zimnej patelni. Smażyć na małym ogniu
królestwo garównawet świata. Festiwal ma charakter festynu plenerowego, w czasie którego twórcy i producenci prezentują, poddają degustacji, a także sprzedają swoje wyroby. Już odbył się konkurs na Smak Roku i Miód Roku. Wyniki konkursu ogłoszone będą podczas festiwalu. Poza tym konkursy na Smak Roku oraz konkurs nalewek. Pewnie jury będzie miało trudne zadanie. Jak co roku, w trakcie Festiwalu Smaku
królestwo garów