miód - 5845 przepisów (strona:236/390)

Fit Valentine's Pancake 150

prawda? :) Składniki: 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 1/2 łyżeczki czerwonego barwnika spożywczego w żelu 1 jajko 1 banan Krem: 3 łyżki twarożku 2 łyżki jogurtu naturalnego kropelka aromatu waniliowego miód,stevia do smaku Wszystkie składniki zmiksować. Przełożyć do silikonowych foremek w kształcie serduszek. Piec w piekarniku ok 15 minut w 180*C lub w mikrofali ok 2,5 minuty. Podawać

Chocolate Muffin Blog
Domowy napój izotoniczny, czyli poranny zastrzyk energii 1093

Domowy napój izotoniczny, czyli poranny zastrzyk energii Czas przygotowania: 10 minut Składniki: 500 ml przegotowanej wody  sok z 1/2 cytryny szczypta soli 3 plasterki świeżego imbiru 1 łyżeczka miodu Wykonanie: Wszystkie składniki umieszczamy w szklanej butelce lub słoiku. Potrząsamy, aby składnik się wymieszały i chowamy na noc do lodówki. Rano jest gotowy do spożycia. Napój możemy przechowywać w lodówce

Kulinarne przygody Gatity
Chleb chrupki (fitness) 260

otrębów żytnich lub pszennych 100 g płatków jaglanych 50 g nasion chia (można zastąpić siemieniem lnianym) 50 g siemienia lnianego (u mnie mielone) 50 g ziaren słonecznika 1 łyżeczka miodu (rozpuścić w odrobinie wody) 1 łyżeczka soli 500 - 600 ml ciepłej wody Przygotowanie: Do suchych składników dodać najpierw 500 ml wody, wymieszać. Ma powstać gęsta zwarta masa, dająca się

Kuchcik gotuje
Yerba mate - egzotyczny napój z Paragwaju 237

najbardziej rozpowszechnionych napojów na świecie. Wykazuje pobudzające działanie, ale odpowiednio przyrządzona potrafi również uspokajać, tonować i podnosić odporność na infekcje wirusowe (zwłaszcza w połączeniu z różnymi dodatkami, np. miodem i cytryną). Zawiera teinę, która podnosi ciśnienie tętnicze, jest ceniona za swój ciekawy smak i przyjemny aromat. Jakiś czas temu, na polski rynek wszedł kolejny obok herbaty i kawy napój

Ciasta ciastka ciasteczka Słodka chwila zapomnienia
Champions Breakfast - the most delicious pancakes 169

przepiorczych Paczka cukru waniliowego 500 ml wody ( 2 szklanki) 2 -3 szklanki Maka bezglutenowa (Extra koncentrat Krakowski Premium) - tyle aby uzyskac lekko plynna konsystencje 1 lyzeczke oleju dzem, miod i inne ukochane dodatki Cale jajka wymieszac w wiekszej misce z cukrem waniliowym. Zalac woda.(moze byc gazowana). Dodawac make czesciami ciagle mieszajac. Dodawac maka az do uzyskania konsystencji ciasta nalesnikowego

Lajtkraft food intolerance
Tradycyjne Jadło- chleb żytni z nutką rozmarynu podany z żurkiem na naturalnym zakwasie 149

mąki żytniej 75 g razowej mąki chlebowej 75 g mąki orkiszowej grubo mielonej 2 łyżeczki soli 1 łyżka suszonego rozmarynu 2 płaskie łyżeczki suszonych drożdży 2 łyżeczki miodu 140 ml letniej wody 140 ml mleka w temperaturze pokojowej Keksówkę wyłóż papierem do pieczenia. Ze wszystkich składników wyrób ciasto i pozostaw w ciepłym miejscu na około godzinę. Ja stawiam obok grzejnika

Z Kuchni Do Kuchni
Bigos 186

kucharki nauczyły mnie jednego fajnego sposobu – moczymy szklankę rodzynek w wodzie, jak namiękną gotujemy je chwilę i taki syrop z rodzynkami dodajemy do bigosu. Wierzcie mi, działa. Można dosłodzić miodem, jak ktoś nie lubi rodzynek. Bigos gotuję 3 dni i mówię wam — warto się uzbroić w cierpliwość. Nie dodaję żadnych koncentratów. Pomidory nie były w Polsce znane, jak Pan Bigos

ladykitchen
Herbata z imbirem i kurkumą 128

zaskoczona jej bogatym smakiem. Szczególnie, że wyraźnie różni się od zielonej herbaty, którą zwykle piję. Składniki 1 litr wody 2 łyżeczki kurkumy 3 plasterki świeżego korzenia imbiru 2 łyżki miodu 1/2 cytryny – pokrojonej w plasterki 1 laska cynamonu opcjonalnie – 5 listków świeżej mięty Sposób przygotowania Włożyć wszystkie składniki do dzbanka/słoika i zalać gorącą wodą. Wymieszać i odstawić

Pink Envelope
Rozgrzewające placki dyniowe 210

odsączenia nadmiaru tłuszczu. Podawać gorące np. z łyżką jogurtu i gorącą herbatą np. z sokiem malinowym lub sokiem z pigwowców (nie z cytryną, która obniża ciepłotę ciała) lub z miodem. ----- Podobne: Placki z botwinki i fasoli Placki cukiniowo-ziemniaczane z tzatziki Placki wielowarzywne

Weekendy w domu i ogrodzie
Sałatka z ekologicznego ryżu Basmati, jabłka i pieczonego buraka 151

dzieła! Składniki filiżanka ekologicznego ryżu białego basmati  Symbio średni burak 1 duże soczyste jabłko Dressing sok z połowy dużej cytryny 5 łyżek oliwy z oliwek 1 łyżeczka miodu gryczanego Pestki dyni uprażone na patelni. Buraka upiecz w folii aluminiowej, obierz, pokrój w kostkę. Odłóż. Ryż ugotuj na sypko. Odłóż. Jabłko obierz, pokrój w kostkę. Składniki wymieszaj w szklanej misce

Z Kuchni Do Kuchni
Superfood na co dzień - Jamie Oliver / KONKURS 234

wody smakowe! Arbuz i bazylia, granat, imbir i limonka - brzmi smacznie, prawda? Są też pomysły na pyszne i zdrowe herbatki - truskawka, hibiskus i anyż czy koper włoski, cytryna i miód - wszystko wygląda i brzmi pysznie! I przyszedł czas na końcowy zdrowy dział, o którym wspominaliśmy na początku! Jamie przedstawia nam w nim swoją filozofię, którą zawarł w tej książce - jego

Plate of Joy
Koktajl- trawa pszeniczna 145

pokrój w kostkę. Wrzuć do blendera. Dodaj trawy pszenicznej. Wsyp mąkę. Przechłodzony napar wlej do blendera . Wszystkie składniki zmiksuj na gładko. Jeśli chcecie uzyskać bardziej słodki koktajl dodajcie łyżkę miodu gryczanego lub innego. Posyp ziarnami granatu i udekoruj listkami mięty. Popijam z radością od samego rana. Niech moc będzie z wami ! Smacznego ! Miłego dnia

Z Kuchni Do Kuchni
"Śledzie" z boczniaków w lekkim sosie tatarskim (wegańskie) 219

ryżowych - 4 kiszone ogórki - pół pora - pęczek natki pietruszki - pęczek koperku - sok z całej cytryny - 1,5 łyżki octu jabłkowego - 1 łyżka musztardy - sól, pieprz  opcjonalnie: 1 łyżeczka miodu (ja pominęłam, gdyż użyłam słodzonego mleka) Sos: W garnuszku umieszczamy płatki ryżowe, dodajemy mleko i gotujemy na małym ogniu, aż płatki staną się prawie miękkie. Chwilę studzimy i przekładamy całość

Be Fit Be Strong
Babka piernikowa 159

Upiekłam go w formie do babki zamiast keksówki i tak oto powstała babka piernikowa. :-) Wilgotn a i smaczny, bardzo prost a i szybk a w przygotowaniu. Ciasta z miodem (czyli tradycyjny piernik ) potrze bują czasu by zmięknąć , to jest miękkie od razu. Upieczone dzień przed Świętami będzie doskonałe. Polecane dla k ulinarnych leniuszków. ; -) 2 szklanki mąki pszennej 3/4 szklanki cukru

Szefowa kuchni
Dyniowo-pierniczkowa latte i test nowego ekspresu Russell Hobbs Clarity 144

święta  Składniki :  500 g puree z upieczonej dyni (można użyć mrożonej) 1/2 pomarańcza mleko 200 ml przyprawy korzenne (może być przyprawa do piernika) 100 ml espresso  miód do smaku Przygotowanie :  Zagotować mleko z przyprawą korzenną można dodatkowo dodać laskę cynamonu, goździki, zblendować dynię razem z pomarańczą i mlekiem (dla pożądanej konsystencji najlepiej, żeby była trochę gęsta

zdrowa vege kuchnia

Proponowane wyszukiwania