mięso - 63110 przepisów (strona:625/4208)

Kaszotto ze szpinakiem i klopsikami 146

wykonania klopsików wykorzystałam mięso z rosołu. Tak, tak dobrze czytacie ;) Dodatek odpowiednich przypraw i tartego sera Gouda okazał się strzałem w dziesiątkę i mężowi bardzo smakowało to danie. Przemyciłam tutaj również szpinak którego zazwyczaj nie je ;) (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Kaszotto ze szpinakiem i klopsikami składniki: około 1,5 szklanki ugotowanego mięsa z kurczaka 1 jajko 2 łyżki bułki tartej(...)łyżki tartego sera Gouda 3/4 szklanki kaszy jęczmiennej kujawskiej 1 cebula kilka pieczarek dwie garści świeżego szpinaku 2 - 3 szklanek bulionu Kaszotto ze szpinakiem i klopsikami wykonanie: Mięso drobno kroimy lub mielimy w maszynce do mięsa. Dodajemy jajko bułkę tartą, ser gouda. Doprawiamy curry, kurkumą, ostrą i słodką papryką, suszoną bazylią, solą i pieprzem. Dokładnie mieszamy, formujemy małe klopsiki

Delusional Trine
Czy zdrowe odżywianie jest drogie? Podsumowanie wydatków z tygodnia drugiego. 225

PODSUMOWANIE MOICH TYGODNIOWYCH WYDATKÓW   W tym tygodniu diety udało mi się upolować awokado po 1,99 zł/szt. Stąd jego spore ilości w diecie. Jest też trochę więcej mięsa niż poprzednio, dużo zup i przepyszny zamiennik nutelli, zrobiony z awokado i kakao, który jest moim faworytem jeśli chodzi o posiłki z poniższej listy. W połączeniu z pieczywem i mieszanką(...)poprzedniego dnia Deser:   koktajl owocowy Kolacja:   zupa z soczewicy Dzień piąty : Śniadanie:  jajko zapiekane w awokado II Śniadanie:  ostatni kawałek ciasta Obiad: makaron z mięsem mielonym i sosem pomidorowym Deser:   brak Kolacja:   zupa z poprzedniego dnia   Dzień szósty : Śniadanie:  chleb z domową „nutellą” i mrożonymi owocami imitującymi dżem II Śniadanie

Powiedz dietom nie
Faszerowane kotlety mielone 174

oczywiście ser Polecam wypróbować nawet jeśli tak jak ja lubicie klasyczną wersję . Zawsze to ciekawa odmiana i urozmaicenie w kuchni, a ona nudy nie lubi Składniki : 0,5 kg mięsa mielonego z łopatki 1/2 łyżeczki granulowanego czosnku 4 łyżki wody 1 jajko 2 łyżki bułki tartej 2 czerwone papryczki chilli 1 mała cebula 5-6 pieczarek tarty żółty(...)wyrazistym smaku sól , pieprz do smaku mąka do obtoczenia Mięso mielone wyrabiamy razem z granulowanym czosnkiem, jajkiem , bułką tartą ,wodą ,solą i pieprzem do smaku . Do gładko wyrobionej masy wsypujemy siekane drobniutko chilli, startą na tarce cebulę i ponownie wyrabiamy . Nabieramy porcję mięsa , delikatnie rozpłaszczamy , w środku umieszczamy pieczarkę , tarty ser . (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Zamykamy formując zgrabne kulki . Obtaczamy

Ogrodnik w podróży
Mielone Z Brukselką 243

razem moje ulubione mielone nadziałam brukselką. Wyszły bardzo smaczne, a w dodatku w tym dniu nie miałam ochoty na zbyt dużą ilość mięsa więc brukselka idealnie zastąpiła mięsny środek kotleta na warzywny ;) Składniki na około 10-12 kotletów 500 g mięsa mielonego np. z łopatki 1/2  cebulki startej na tarce na najmniejszych oczkach 1 całe jajko 1 mała bułka(...)średnich brukselek 1. Brukselkę obgotowujemy przez około 10 minut w osolonej i leciutko posłodzonej wodzie, następnie odcedzamy i studzimy (nie ma być gorąca, ale nie musi być zimna). 2. Mięso mieszamy razem z namoczona bułką, starta cebulką, jajkiem, natka pietruszki oraz solą i pieprzem. Wyrabiamy je dotąd aż nie będzie przywierać do dłoni. 3. Odrywamy po kawałku mięsa i rozpłaszczamy

Gotowanie...to proste !
Jesienna zupa z mięsem mielonym i kluskami 208

pomyślałam o mojej ostatniej kremowej zupie tortellini z kurczakiem . W jednej chwili zamarzyłam o aksamitnej aromatycznej zupie, która rozgrzeje i nasyci . Taka z pewnością jest ta jesienna zupa z mięsem mielonym i kluskami. Głównym składnikiem są kluski – zacierki. Oczywiście możesz zastąpić je gotowym makaronem . Ma to swoje zalety np. mniejszy bałagan. Ale pomyśl o tych pysznych, jajecznych kluseczkach własnoręcznie(...)ulepionych. Uwielbiam je! Czy ty też tak masz, że kiedy słyszysz o zupie z mięsem mielonym, automatycznie widzisz ostro-kwaśną wersję? Nie może obejść się bez pomidorów, ach nie zapominając o czerwonej fasoli. Ta wersja mogła się już znudzić każdemu – również mi. Przygotowałam więc bardziej kremową i delikatną zupę z mięsem mielonym. Jest gęsta i syta . Wystarczy jako samodzielny

Słodkie Gotowanie
Bakłażan faszerowany mięsem mielonym - gluten free, lactose free, LOW FODMAP 285

diecie bez laktozy, bez glutenu oraz FODMAP ( czym jest dieta FODMAP dowiesz się TUTAJ ). Zapraszam do przygotowań! Składniki na 2 porcje: 1 bakłażan 1 łyżka soli 250 g mięsa mielonego wieprzowo-wołowego 1 czerwona papryka, pokrojona w kostkę 250 g przecieru pomidorowego * 1 łyżka ketchupu * 1 łyżeczka ostrej papryki 1/2 łyżeczki słodkiej papryki 1/2 łyżeczki suszonej bazylii 1 łyżeczka suszonego(...)minut -dzięki temu pozbędziemy się goryczki. Płuczemy i osuszamy ręcznikiem papierowym. 2. W między czasie na patelni rozgrzewamy łyżkę oleju. Wrzucamy czerwoną paprykę i smażymy 3 minuty. Dodajemy mięso mielone i miąższ z bakłażana, smażymy aż mięso się zarumieni.  Dodajemy przecier pomidorowy, ketchup, doprawiamy ostrą i słodką papryką, bazylią i oregano. Doprawiamy solą i pieprzem do smaku. Smażymy, często

My Culinary Art
Bitki wieprzowe w sosie własnym. Przepis krok po kroku. 236

plastry. Przez folię spożywczą rozklep tłuczkiem, na bitki grubości 1/2 centymetra. Dopraw solą i pieprzem, obtocz w mące.   Na patelni rozgrzej olej, podsmaż mięso z obu stron do uzyskania złotego koloru. Przełóż bitki na talerz. Na pozostałym po smażeniu tłuszczu, podsmaż cebulę pokrojoną w kostkę, musi mieć intensywny(...)koniec dodaj przeciśnięty przez praskę czosnek, liście laurowe, ziele angielskie i wlej wywar lub wodę. Duś pod przykryciem, na małym ogniu do miękkości mięsa, około 30-35 minut. Następnie wymieszaj pozostałą po panierowaniu mięsa mąkę z odrobiną zimnej wody. Wlej mieszaninę wody z mąka do bitek, wymieszaj i zagotuj. Dopraw

kuron.com.pl
Tatar wołowy 139

Tatar wołowy można przygotowywać na różne sposoby, niekoniecznie ograniczając się do podstawowych składników jakimi są: mięso, cebula i ogórek. Tak naprawdę to od nas zależy co dodamy do środka. Mój sprawdzony i ulubiony przepis przedstawiam Wam poniżej :) Potrzebujemy: 200g mięsa wołowego mielonego, 2 ogórki kwaszone, 6 korniszonów z zalewy chili, 1/2 cebuli białej, 1/2 cebuli czerwonej, 6 pieczarek marynowanych(...)łyżeczki kaparów, oliwa z oliwek, jajko, pieprz, maggi, musztarda (u mnie musztarda figowa) Do mięsa dodaję 1,5 łyżki musztardy, 3 łyżki maggi, 2 łyżki oliwy i pieprz. Dokładnie ze sobą mieszam. Pozostałe składniki - oprócz kaparów - bardzo drobno siekam. W osobnych miseczkach ogórki mieszam z korniszonami a cebulę białą z czerwoną.  Mięso wykładam na talerz. Na środku tworzę niewielkie

Przepis na Dzień Dobry
Klops z indyka. Dieta szybka przemiana - faza I i II 656

każdy nowy, smaczny przepis jest mile widziany. Ten jest wyjątkowo uniwersalny i pasuje do każdej fazy diety. Jest bardzo prosty do przygotowania, a dodatek warzyw do klopsa dodatkowo aromatyzuje mięso. Dodatki warzywne można podmieniać w zależności od preferencji smakowych i wymagań diety. To danie jest super ekonomiczne i ustawiawia nas na cały tydzień diety z daniami i dodatkami mięsnymi. Szczególnie(...)jarzynowej (kapustę poszatkować), fasolkę szparagową obgotować przez 5 minut (paprykę pokroić w małą kostkę) masę doprawić solą, pieprzem, dodać zioła i wymieszać z dynią foremkę wysmarować olejem. Wyłożyć warstwę mięsa, ułożyć połowę fasolki szparagowej, następną warstwę mięsa i resztę fasolki, na wierzchu mięso piec w 190*C 45 minut podawać na gorąco z dodatkiem warzyw lub w plastrach na zimno

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Jesienny burger z suszoną śliwką i kurkami 203

kolorów! Musicie się skusić na burgera inspirowanego złotą, polska jesienią...szkoda przegapić tyle pyszności! :) Jesienny burger z suszoną śliwką i kurkami na 3 burgery Potrzebujesz: Burgery: 400g mielonego mięsa wołowego 40g suszonych śliwek kalifornijskich 1 czubata łyżeczka musztardy sarepskiej 1 duży ząbek czosnku 1/2 łyżeczki soli 1/2 łyżeczki pieprzu Kurki: 200g kurek 1/3 łyżeczki posiekanego świeżego rozmarynu 1 łyżeczka oleju(...)pieprzu Dodatkowo: 6 plasterków parzonego boczku 3 plastry sera Maasdamer rukola 3 pełnoziarniste bułki ketchup musztarda Sposób przyrządzenia: Burgery: 1. Śliwki suszone pokrój w kosteczkę i wymieszaj dokładnie z mięsem. 2. Dopraw całość musztardą, pieprzem, solą i przeciśniętym przez praskę czosnkiem - dokładnie wymieszaj. 3. Podziel mięso na 3 równe porcje i uformuj kulki - włóż do lodówki na 20min

Kuchnia w Słońcu Skąpana
Soczysta pierś z kurczaka Ketjap Manis 181

pozostałości tłuszczu . Osuszamy papierowym ręcznikiem , przekładamy do miski . Dodajemy do nich słodki sos sojowy , chilli , czosnek,cukier,olej sezamowy i sól do smaku . Całość mieszamy dokładnie , tak żeby mięso pokryło się marynata . Odstawiamy na godzinę . Smażymy na patelni na średnim ogniu , co jakiś czas obracając mięso i polewając marynatą w której się moczyło . Mięso jest gotowe jak przy dotknięciu grubszej

Ogrodnik w podróży
boeuf stroganow 244

przecier pomidorowy sól pieprz Wołowinę pokroić w paski o przekroju 1×1 cm, cebulę w piórka, pieczarki w ćwiartki. Po pokrojeinu cebuli ma być na objętośc tyle, co mięsa, pieczarek dwa razy tyle. Na patelni rozgrzać oliwę i smażyć mięso (bez solenia), małymi partiami tak, żeby każdy kawałek był ładnie przyrumieniony. Usmażone mięso odłożyć do miski. Na tej samej(...)patelni rozpuścić masło – sporo – i na maśle zeszklić cebulę, a następnuie dodać pieczarki. Wszystko osolić, popieprzyć i poddusić. Do pieczarek z cebulą włożyć mięso, wymieszać wszystko i podlać butelką czerwonego wina. Zredukować. Dodać wodę, przynajmniej dwie solidne łyżki musztardy i słoik 200g przecieru pomidorowego. Dobrze rozmieszać. Dusić pod przykryciem. Po jakimś czasie dodać kubek śmietany, rozmieszać. Dusić

stajnia gołębie od kuchni
Dieta w chorobie nowotworowej. Zupa krem na bulionie. 187

się obchodzić łagodnie z naszym organizmem. Składniki na 4 porcje 1 litr bulionu 4-5 ziemniaków 1-2 marchewki 1 pomidor 1 korzeń pietruszki 2 łyżki zmielonego lub rozdrobnionego mięsa z piersi kurczaka lub indyka na porcję 2 łyżki jogurtu naturalnego do zabielenia na porcję pół łyżeczki roztopionego masła na porcję, opcjonalnie Bulion powinien być ugotowany na chudym mięsie – drób(...)ugotowany w większej ilości i zredukowany (czyli po częściowym odparowaniu wody) możesz mrozić. Wszystkie warzywa:ziemniaki,marchewka, pomidor bez skórki i pestek, korzeń pietruszki- zmiksuj. Już na talerzu dodaj mięso ,masło opcjonalnie i jogurt. Zamiast ziemniaków może być ryż, płatki owsiane, miękki makaron,kasza manna, kasza orkiszowa-ugotowane na miękko i zmiksowane, zamiast łyżki mięsa można dodać połówkę ugotowanego jaja

Z Kuchni Do Kuchni
Barszcz z kresów 164

porcja żeberek lub mostek z większą ilością mięsa. buraczki ok 600 g zakwas do barszczu z buraków 1 szklanka listek laurowy ziele angielskie sól pieprz łyżka sproszkowanych grzybów 250 g śmietany natka pietruszki Mięso myjemy i dzielimy na mniejsze porcje, buraka obieramy i ścieramy na tarce o dużych oczkach. Wlewamy do garnka 1.5 - 2 l wody i doprowadzamy do wrzenia(...)gotującej się wody wkładamy mięso (wtedy będzie mniej szumowin do zbierania) bo zebraniu szumowin dodajemy buraka i przyprawy i suszone grzybki. Gotujemy pod przykryciem aż mięso będzie miękkie. W następnym etapie dodajemy zakwas buraczany i po ponownym zagotowaniu podprawiamy barszczyk śmietaną. Podajemy z ugotowanymi ziemniakami lub chlebem

Gotowanie jest łatwe