mięso - 63110 przepisów (strona:620/4208)

Potrawka z pieczonym indykiem 140

s.getElementsByTagName(o)[0];a.async=1;a.src=g;m.parentNode.insertBefore(a,m) })(window,document,'script','https://www.google-analytics.com/analytics.js','ga'); ga('create', 'UA-92313943-1', 'auto'); ga('send', 'pageview'); Składniki: -1/2 kg mięsa z udźca indyka -300 g pieczarek -2 cebule (200 g ) -1 cukinia (200 g ) -1 żółta papryka -mała puszka zielonego groszku -150 g marynowanej czerwonej papryki -300 ml przecieru(...)pomidorowego  -300 ml wody -2 łyżki keczupu łagodnego Mięso nacieramy solą, pieprzem, majerankiem i czosnkiem. Najlepiej jest odstawić na godzinę do lodówki, ale jeżeli nie mamy czasu to wkładamy do żaroodpornego naczynia wysmarowanego olejem i pieczemy pod przykryciem w piekarniku nagrzanym do 200° przez godzinę. Ja takie mięso piekłam dzień wcześniej. Jest wtedy bardziej aromatyczne i lepiej pokroić

Kulinarne przemyslenia
Rolada z indyka faszerowana cukinią, suszonymi pomidorami i serem feta 203

plasterki żółtego sera 50g sera feta 5 suszonych pomidorów z oleju 3 łyżki oleju ze słoika z suszonymi pomidorami sól i pieprz 1 łyżeczka masła       *** Mięso myjemy, osuszamy, rozkładamy na desce i rozcinamy w poprzek na duży płat *** *** Mięso rozbijamy tłuczkiem na około 1 centymetrowy płat i oprószamy delikatnie solą oraz pieprzem, a następnie nacieramy olejem(...)kroimy w kostkę i podsmażamy na maśle *** *** Następnie na patelnie dokładamy startą cukinię i całość podsmażamy przez kilka minut. Farsz studzimy i dodajemy do niego posiekaną pietruszkę, mieszamy *** *** Na mięsie układamy plasterki żółtego sera *** *** Na serze wykładamy cukinię *** *** Na wierzchu posypujemy pokruszonym serem feta oraz pokrojonymi w paseczki pomidorkami. Całość oprószamy pieprzem *** *** Roladę dość ciasno zwijamy *** *** Na mięsie układamy plasterki

Blog z Apetytem
Ziołowa szynka dojrzewająca z lubczykiem , wędlina z pończochy 211

czosnku granulowanego 1 łyżka , mielonego pieprzu dodatkowo : pończochy , obojętnie jakie byle nowe   Szynkę oczyszczamy z nadmiaru tłuszczu , ale nie całkowicie , warto zostawić choćby cienką warstwę . Dzięki takiemu zabiegowi mięso stanie się bardziej aromatyczne . Wkładamy do miski , lub pojemnika i zasypujemy cukrem , zarówno z wierzchu jak i od spodu . Nie musicie się obawiać ,że cukier sprawi że mięso będzie słodkie(...)około dwa – trzy tygodnie . Co jakiś czas można kontrolnie zerknąć czy nic niepowołanego się nie ładuje na powierzchnie. W razie wątpliwości , miejsca podejrzane przecieramy suchą solą . Jeśli mięso pachnie , znaczy jest dobre . Serwujemy pociętą w bardzo cieniutkie plasterki .. jest cudowna Parmeńska się chowa Smacznego !   Artykuł Ziołowa szynka dojrzewająca z lubczykiem , wędlina z pończochy pochodzi z serwisu Ogrodnik

Ogrodnik w podróży
Suszony schab dojrzewający 166

łyżka) Papryka słodka(j,w) Kumin (1/2 łyżki) Majeranek (1.5 łyzki) Rozmaryn Liść laurowy oraz przypawy, które lubicie Pończocha PRZYGOROWANIE: Schab myjemy, osuszamy, usuwamy wszelkie błonki, tłuszcze. Tak przygotowane mięso zasypujemy cukrem, przykeywamy i odstawiamy na 24 h, Po tym czasie mięso myjemy osuszamy, zasypujemy solą i rónież odstwiamy na 24h.Ponownie myjemy i osuszamy. Następnie przygotowujemy przyprawy, które wcieramy(...)mięso-im dłużej tym lepiej, Mięso umieszczemy w pończosze-po bokach dodajemy liście lurowe i wieszamy w suchym i przewiewnym miejscu na 5-6 dni, Wędlina jest gotowa. Super smakuje z chrzanem lub ogórkiem konserwowym

Kopystką po garach
Kurczak w sosie musztardowym 171

Szybki pomysł na mięso kurczaka, to pokroić go w kostkę, obsmażyć, zalać bulionem z dodatkiem musztardy, dusić kilka minut, a następnie zagęścić sos mąką. Do tego jakaś smaczna surówka i ziemniaczki i… obiad gotowy, podano do stołu;) 2-3 filety z kurczaka 1 szkl. bulionu 1 łyżka musztardy np sarepskiej 1 płaska łyżka mąki 1-2 łyżki natki pietruszki(...)cytryny – opcjonalnie sól, pieprz olej Umyte i osuszone ręcznikiem papierowym mięso kroimy w średniej wielkości kostkę. Oprószamy solą oraz pieprzem, mieszamy. Na patelni rozgrzewamy 1-2 łyżki oleju i wrzucamy mięso. Gdy się podsmaży dodajemy musztardę zmieszaną z gorącym bulionem. Dusimy pod przykryciem przez około 10 minut. Mąkę rozrabiamy w niewielkiej ilości zimnej wody. Wlewamy na patelnię. Mieszamy

Smaki Na Talerzu
Smarowidło do pieczywa 147

Znalazłam jeszcze jeden sposób na zagospodarowanie mięsa z rosołu:) Może komuś przypadnie do  smaku. Składniki : ok. 20 dag zmielonej słoniny ok. 20 dag ugotowanego mięsa z rosołu 5 ząbków czosnku płaska łyżeczka mielonej, wędzonej papryki sól Przygotowanie: Słoninę i mięso zmielić Słoninę przesmażyć, dodając pod koniec smażenia pokrojony czosnek Gdy słonina jest prawie rumiana dodać mięso, wymieszać i chwilę

Proste Potrawy
Filet z kurczaka i marchewka z cukinią 114

czasu na dłuższe gotowanie wybieram taki właśnie sposób na kurczaka. Te niewielkie porcje mięsa, doprawione solą i pieprzem, otoczone jedynie w mące krupczatce są jednym z ulubionych dań mojego Malucha. Woli je nawet od tradycyjnie panierowanych kotletów. Zresztą, nie tylko on. Do mięska świetnie pasuje marchewka z cukinią i cebulą. Dodatek sezamu uatrakcyjnia danie i nadaje mu nieco orientalnego charakteru(...)odcedzoną marchewkę. Całość smażymy jeszcze przez chwilę. Na koniec polewamy niewielką ilością sosu sojowego oraz doprawiamy solą (uwaga, sos sojowy jest słony) i pieprzem. Umyte i osuszone ręcznikiem papierowym mięso kroimy na mniejsze porcje. Oprószamy je z obu stron solą i pieprzem. Otaczamy w mące krupczatce, a następnie rumienimy na rozgrzanym na patelni oleju. Usmażone mięso podajemy z warzywami

Smaki Na Talerzu
Domowy kebab w bułce 184

łyżeczka cukru 150 g jogurtu naturalnego bardzo gęstego (3 czubate łyżki) 1 płaska łyżeczka soli 2 łyżki oleju 1 jajko do posmarowania bułek garść sezamu do oprószenia bułek Kebab mięso – składniki: 1 kg filetów z udek kurczaka (można też użyć pół na pół – 500 g udek i 500 g filetów z piersi kurczaka) 180 ml jogurtu naturalnego gęstego(...)pół łyżeczki czosnku granulowanego sól i pieprz do smaku (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Przepis na domowego kebaba w bułce: Przygotować pieczywo do kebaba wg tego przepisu: Bułki do kebaba . Przygotować mięso do kebaba wg tego przepisu: Domowy kebab z piekarnika . Przygotować sos do kebaba: Do miseczki wrzucić 3 łyżki ketchupu (wedle upodobań łagodny lub pikantny – ja najczęściej używam jednak pikantnego

Kulinarne Przeboje
Sałatka ze schabem,szpinakiem i makaronem 199

makaron)  🍽1/2 pora część biała  🍽 20 dag sera żółtego wędzonego  🍽3 ogórki konserwowe 🍽1/2 puszki kukurydzy  🍽 3 łyżki majonezu 🍽 1 łyżka ketchupu  🍽 przyprawy do mięsa: sól i pieprz do smaku, 1 łyżka papryki czerwonej, 1 łyżka czosnku granulowanego, 🍽 olej rzepakowy do smażenia  🍽🍽🍽🍽🍽  Przygotowanie: Mięso myjemy,kroimy w drobną kostkę. Przyprawy do mięsa łącze(...)sobą, mieszam z mięsem. Smażę na oleju na rumiano Studzę. Ser,ogórki kroję w kostkę. Makaron przygotowuję jak w instrukcji na opakowaniu. Studzę. Pora drobno siekam. Szpinak myję i kroję w paski. Przekladam wszytskie skladniki do miski. Dodaję ketchup i majonez. Solę i pieprze do smaku Mieszam Pozostawiam w lodówce ok 30 min przed podaniem

Gotowanie Patki
Pieczony królik z solanki 206

ostatnim czasie jedynym mięsem, jakie jadam jest królik, którego wciąż nie mam dość. W głowie i na blogu mam różne przepisy na jego wykorzystanie. Przyznaję, że dzisiejszy jest moim ulubionym ze względu na niezwykłą soczystość mięsa i kontrolowaną ilość soli. Składniki: tusza królicza pokrojona na części 2 litry wody 3 łyżki soli 3 liście laurowe 4 ziarna ziela angielskiego mielony(...)mieszać wodę do rozpuszczenia się soli. Odstawić do wystudzenia. Królika włożyć do ostudzonej solanki. Przykryć pokrywką i wstawić całość do lodówki na dobę. Po wyjęciu z solanki królika opłukać. Mięso obtoczyć w oleju w naczyniu, w którym będzie się je piekło. Posypać papryką w proszku i pieprzem. Do królika dorzucić ziele angielskie z solanki i 2 liście laurowe. Formę przykryć

Weekendy w domu i ogrodzie
szybkowar - gołąbki drobiowe z przyprawą do mięsa duszonego... 147

Składniki: kapusta 1 główka większa, mielone z drobiu 60 dag, ryż 4 torebki, przyprawa do mięsa duszonego Galeo 1 opakowanie, cebula podsmażona 2 sztuki, jajka 2 sztuki, woda 5 szklanek, kucharek 1 łyżka, przecier pomidorowy 200 gram, śmietana 12% 200 ml, mąka pszenna 3 łyżki, woda 1 szklanka Mielone mięso drobiowe wymieszać dobrze z ugotowanym ryżem, jajkiem, kucharkiem, cebulą podsmażoną(...)przyprawą do mięsa mielonego. W kapuście (kapusta powinna być w dotyku luźna, nie mocno zbita) wyciąć ostrym nożem głąb, włożyć do wrzątki i ściągać sparzone liście, z wystudzonych liści wycinać gruby nerw, nakładać porcje mięsa i zawijać gołąbki. W garnku szybkowara położyć rozkładane sitko i na nim układać gołąbki (nie przypali się kapusta), wlać wodę, po zasyczeniu pary gotować

W Mojej Kuchni Lubię
Aromatyczne kuleczki wołowe 125

pieczarkami i makaronem 4 porcje: 400 g mięsa wołowego, zmielonego 300 g pieczarek kawałek pora, ok. 5 cm 1 łyżeczka masła 1/2 łyżeczki pieprzu białego 1/2 łyżeczki kolendry mielonej 1/2 łyżeczki czerwonej papryki 1 łyżeczka soli duży ząbek czosnku 300 g makaronu udon, soba lub spaghetti Czosnek przeciskamy przez praskę, wraz z przyprawami dodajemy do mięsa. Dokładnie mieszamy. Odstawiamy. Pieczarki(...)pora oczyszczamy, kroimy w paski. Na patelni rozgrzewamy masło. Dodajemy pora i pieczarki. Dusimy ok. 5 minut, pod przykryciem. Z mięsa formujemy małe kulki. Gdy warzywa puszczą wodę, dodajemy kulki i dusimy kolejne 15-20 minut mieszając co kilka minut. Makaron gotujemy w lekko osolonej wodzie. Podajemy z mięsem i warzywami

Kucharzyca
Roladki ze śliwką w chrupiącej wędzonej szynce 144

kuchni lubię oszczędność i kreatywność, a to danie to wypadkowa tych dwóch. W lodówce zalegała wędzona szynka i mięso mielone, a w szafce suszone śliwki - przepis napisał się sam! Jest nie tylko szybki w przygotowaniu, ale i efektowny, więc świetnie sprawdzi się na jakąś ważną uroczystość. Roladki: 500g mięsa mielonego wieprzowo-wołowego 80g wędzonej szynki ok. 30-50g suszonych(...)wiejskie jajko 5 łyżek mleka 5 łyżek panko lub 3 łyżki zwykłej bułki tartej 1 łyżeczka rozmarynu 1 łyżeczka tymianku 1 łyżeczka pietruszki sól i pieprz Do miski wkładamy mięso, dodajemy jajko, mleko, bułkę tartą, wszystkie zioła i sporą ilość soli oraz pieprzu do smaku. Mieszamy do połączenia składników.   Rozpoczynamy zawijanie roladek. Na otwartą dłoń wykładamy ok. 2 łyżki

Cooking Monster
Max Burgers Warszawa – W poszukiwaniu smaku 3/2018 117

się stronie serowej mocy. 😉 Co nie zmienia faktu, że to bardzo przyjemna przekąska. 🙂 Skrzydełka kurczaka – generalnie nie jestem fanką skrzydełek.. Te są ok – mają chrupiącą skórkę, mięso nie jest przesuszone. Ale nie są też daniem, do którego chciałabym wrócić. O nuggetsach napiszę za chwilę. 😉 A oto i moje ulubione danie w Max Burgers! 🙂 Frytki z sosem serowym(...)nich znalazł się Grand Deluxe Burger Ser i Bekon. Cóż mogę o nim powiedzieć.. Soczysty. Ze świeżymi warzywami. Odpowiednią ilością sosu. Nierozmiękającą bułką (jest to ogromna zaleta). Mięso, mimo, że od przygotowania burgera minęła dobra godzina jak nie lepiej, nie zmieniło się w suchą podeszwę, jak to bywa u konkurencji. Bardzo dobry, klasyczny burger. Przed spotkaniem zastanawiałam się, czego

SandraFrej.com

Proponowane wyszukiwania