mięso - 63110 przepisów (strona:616/4208)

Mielone ze śliwką otulone wędzonym boczkiem 134

Domowe, soczyste mięsne kotleciki z wyrazistym słodkim smakiem śliwki węgierki, owinięte plastrem aromatycznego boczku to doskonały pomysł na danie obiadowe z sezonowymi owocami. Składniki: 500g fileta z kurczaka 300g mięsa z łopatki 1 cebula 2 ząbki czosnku 1 pęczek natki z pietruszki 2 łyżki majeranku 2 łyżki bułki tartej 1 jajko 10 plastrów wędzonego boczku 10 sztuk śliwki węgierki sól(...)pieprz olej Wykonanie: 1. Mięso z łopatki i fileta z kurczaka zmielić maszynką do mielenia mięsa. Cebulę i czosnek drobno posiekać, zeszklić na oleju i pozostawić do wystudzenia. Natkę z pietruszki drobno posiekać. Zmielone mięso przełożyć do dużej miski, dodać przesmażoną cebulę z czosnkiem, posiekaną natkę z pietruszki, majeranek, bułkę tartą, jajko i całość dokładnie wyrobić na jednolitą masę

Szalona Kuchnia Eweliny
Udka kurczaka pieczone w piwie 106

margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:10.0pt; font-family:"Times New Roman"; mso-ansi-language:#0400; mso-fareast-language:#0400; mso-bidi-language:#0400;} Delikatne mięso pod chrupiącą skórką. Polecamy zrobić z tego danie jednogarnkowe. Wystarczy dorzucić ziemniaki do mięsa i gotowe ;) Składniki:  4 udka z kurczaka (plus u nas kilka ziemniaczków) 50 ml oleju(...)Times New Roman"; mso-ansi-language:#0400; mso-fareast-language:#0400; mso-bidi-language:#0400;} Udka oczyszczamy, nakłuwamy. Olej mieszamy z przeciśniętym przez praskę czosnek, przyprawy mieszamy. Dodajemy do mięsa (opcjonalnie z ziemniakami), pozostawiamy na godzinę. Po tym czasie udka układamy w naczyniu do pieczenia, skórą w dół (opcjonalnie obok ziemniaki), zalewamy piwem, układamy rozmaryn i pieczemy

R'n'G Kitchen
Kurczak po chińsku 116

łyżek mąki ziemniaczanej 2 łyżki masła klarowanego olej około szklanki bulionu drobiowego lub rosołu(ja użyłam rosołu) WYKONANIE: grzyby leśne moczymy w 1/2 szkl. wody, kroimy w słupki, mięso kroimy na wąskie paski i smażymy (około 5 min.) na maśle z dodatkiem wszystkich suchych przypraw i kilku kropel sosu sojowego, usmażone mięso odkładamy, na tym samym tłuszczu smażymy pocięte(...)warzywa, skrapiamy wszystko octem balsamicznym i smażymy tak , aby warzywa były chrupkie, warzywa odkładamy i na tym samym tłuszczu smarzymy pokrojone w ciękkie plasterki pieczarki i grzyby leśne, łączymy mięso,warzywa i grzyby i smażymy razem około 10 min. podlewając wodą od moczenia grzybów i rosołem , gotujemy makaron ryżowy lub nudle, łączymy z mięsem i warzywamy, smażymy razem około

Kuchnia Beaty
GULASZ JAGNIĘCY Z ROZMARYNEM 131

przepysznych grillowanych kotlecikach jagnięcych, przyszła kolej na kolejne pyszności z jagnięciny. Już od jakiegoś czasu miałam na oku mięso gulaszowe z jagnięciny. Aż nadarzyła się ku temu odpowiednia okazja i zrealizowałam swój plan. Jak dla mnie jagnięcina uwielbia towarzystwo czosnku i rozmarynu. Tak zajadamy zawsze latem kotleciki z grilla, tak postąpiłam też z gulaszem. Nasza wersja jest więc bardzo czosnkowa(...)tłuszcz (u mnie olej kokosowy), wrzucić pokrojoną w kostkę cebulę i podsmażyć do miękkości, następnie dodać 3 obrane, przeciśnięte przez praskę ząbki czosnku, zamieszać. Do garnka dorzucamy partiami kawałki mięsa z jagnięciny, obsmażamy je. Dokładamy następne kawałki i również smażymy. Doprawiamy solą oraz świeżo mielonym pieprzem, dorzucamy całe gałązki rozmarynu, mieszamy. Garnek przykrywamy i dusimy mięso ok.2-3h (do miękkości

Smaczne Zdrowe
Pieczone udka kurczaka 93

pomidorkami. Obiad rewelacja, danie które zawsze się sprawdzi w naszej kuchni. I choć nie bardzo w ten upał chce się odpalać piekarnik, wydziwiać i gotować to warto było. Soczyste mięso, aromatyczne kurki i ziemniaki z wody za mną chodziły jak nic. SKŁADNIKI: 8 udek kurczaka przyprawy: lubczyk, ostra papryka, przyprawa do kurczaka, świeżo zmielony pieprz cytrynowy łyżka masła olej rzepakowy(...)olejem i przyprawiam. Odstawiam do zamarynowania na kilka godzin a najlepiej na całą noc. Następnego dnia rozgrzewam piekarnik do temp. 180 C grzanie góra plus dół, bez termoobiegu. Wkładam mięso na środkową półkę piekarnika, dodaję łyżkę masła i piekę 1 godzinę i 15 minut. W tym czasie polewam mięso dwa razy powstałym sosem. Mięso podaję od razu lub odgrzane

Zasmakuj Kuchni
Cukinia faszerowana kurczakiem, pomidorkami i mozzarellą 1628

cukinie lekko posolić i odłożyć na ściereczkę, wydrążoną stroną do ściereczki aby sok spływał. W międzyczasie przygotować farsz. Pierś kurczaka pokroić w kostkę, opróczyć delikatnie solą i pieprzem. Pokrojone mięso krótko obsmażyć na oleju, aby tylko zmieniło kolor. Pomidorki koktajlowe przekroić na pół. Mozzarellę pokroić także w kostkę. Wydrążone cukinie ułożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Oprószyć suszonymi pomidorami(...)suszonych pomidorów i bazylii. Zapiekać kolejne 10-15 minut aż cukinia będzie miękka a mozzarella się rozpuści. Polecam także inne przepisy na cukinię faszerowaną: Cukinia faszerowana kaszanką Cukinia faszerowana mięsem i warzywami Cukinia faszerowana brokułem i serami Okrągła cukinia faszerowana mięsem i ryżem Cukinia faszerowana mięsem, kaszą bulgur i kurkami

Monia miesza i gotuje
Pulpety w delikatnym sosie pomidorowym 125

Cześć! Propozycja na obiad. W moim domu pulpety goszczą na stole dość często. Tym razem zrobiłam właśnie takie: Składniki: * 50 dkg mięsa mielonego np. wołowo - wieprzowego * 1 cebula * 2 ząbki czosnku * 1 jajko * 3 łyżki masła do smażenia pulpetów i cebulki * mąka do obtoczenia pulpetów * 700 ml passaty pomidorowej * 150 ml śmietanki 30% * ok. 2 łyżek bułki tartej * 1 łyżka(...)masła * przyprawy: sól smakowa włoska, pomidory z bazylią i czosnkiem, pieprz, sól Zrobiłam pulpety. Do mielonego mięsa wbiłam jajko, dodałam bułkę tartą, podsmażoną na maśle cebulkę ( wcześniej pokroiłam ją w kostkę) i czosnek przeciśnięty przez praskę. Przyprawiłam do smaku solą włoską i pieprzem. Zrobiłam kulki większe niż orzech włoski i obtoczyłam w mące.  Smażyłam na maśle do zarumienienia mięsa

Pieprzyć z Fantazją
Jak smacznie i zdrowo przygotować kaszę i ryż? 291

świeże owoce. Szczególnie polecam duszone śliwki z odrobiną cynamonu. Jeżeli nie lubisz tego palonego smaku wypróbuj jej wersję niepaloną. Zarówno jedna, jak i druga, pasuje do różnych warzyw i mięs/tofu, a także gulaszy. Moim odkryciem są gołąbki z kaszy gryczanej palonej i tofu. Połączenie kaszy, grzybów i tofu trafiło później jako moja stała pozycja do lunchboxa. Czy wiesz(...)moich ulubionych kasz. Klasycznie możesz przygotować z niej tabouleh, czyli sałatkę libańską. To kolejna z kasz, która świetnie komponuje się z treściwymi sałatkami. Ze smakiem zjesz ją także z mięsem i warzywami. Pasują do niej różne wyraziste sery. Pęczak Pęczak to gruboziarnista kasza, która znakomicie pasuje do kaszotto (np. z grzybami), sałatek i gulaszu, a także szybkich dań na bazie

Fabryka pomysłów
Meksykańska pizza na kalafiorowym spodzie 140

przepyszne ciasto z kalafiora, któremu nie sposób się oprzeć. Gwarantujemy jeśli spróbujecie raz, będziecie chcieli więcej. Meksykańska pizza na kalafiorowym spodzie SKŁADNIKI: - 1 kalafior - 200g sera mozzarella - 400g wieprzowego mięsa mielonego - 400g pomidorów z puszki - 240g czerwonej fasoli - 200g kukurydzy - 2 papryczki chilli - 2 cebule czerwone - pieprz, sól, chilli, bazylia i oregano do smaku Kalafiora obieramy z liści i dokładnie(...)grubymi oczkami go trzemy, solimy do smaku i podpiekamy około 5 minut w piekarniku nagrzanym do 200 stopni, tak by kalafior się sprażył. W tym samym czasie przygotowujemy nasze mięso. Podpiekamy je na patelni wraz z przyprawami solą, pieprzem, chilli i bazylią. Gdy kalafior i mięso jest już gotowe przechodzimy do układania równomiernie warstw naszej pizzy. Na kalafior kładziemy 100g

Związek na patelni
Roladki z mięsa mielonego a'la śląskie rolady 178

macie pomysłu co zrobić z mięsem mielonym, bo w kółko robicie tylko kotlety mielone lub spaghetti? Dziś mam dla was pomysł. Wykorzystajcie mięso do przygotowania roladek a’la rolady śląskie. Tzn roladki będą z mięsa mielonego ale farsz jak w roladach śląskich. Wyjdzie wam pyszny obiad, w dodatku ekspresowy bo całość zajmuje nie więcej niż 30 minut. Polecam. Czytaj więcej

Bernika - moj kulinarny pamietnik
Zupa fasolowa na łopatce 195

napęcznieniu fasolę przełożyć do dużego garnka i zalać zimną wodą, aby fasola była nią pokryta. Dodać listek laurowy i ziele angielskie i gotować pod przykryciem około 30 minut. Mięso umyć i pokroić na mniejsze kawałki, a następnie obsmażyć na dobrze rozgrzanej patelni z odrobiną tłuszczu. Podsmażone mięso dodać do gotującej się fasoli i dusić pod przykryciem około 30 minut. Cebulę(...)czosnek obrać, po czym drobno pokroić, podsmażyć i dodać do mięsa. Warzywa obrać i pokroić w kostkę i wrzucić do garnka z fasolą.  Gdy fasola i warzywa będą już miękkie dodać przyprawy i dusić jeszcze około 10 minut. Fasolówki nie ma potrzeby zagęszczania, gdyż sama fasola i ziemniaki po ugotowaniu wystarczająco zagęszczają zupę. Zupa fasolowa na łopatce wychodzi dość

Gotuj w domu
Lekka Zupa gulaszowa z indykiem i kabaczkiem 107

sklepie Skworcu ---https://www.skworcu.com.pl  Będzie mi bardzo miło jeśli polubisz moją stronę na FB gotowaniepatki to 🤗🤗🤗🤗https://m.facebook.com/gotowaniepatki/  Składniki na ok 10 porcji :  1 kg mięsa gulaszowego z indyka  10 pieczarek  1 duży kabaczek  1 Marchewka  4 duże młode ziemniaki 3 łyżki drobno posiekanej natki pietruszki  4 łyżki przyprawy do gulaszu(...)/246,przyprawa-do-gulaszu-sklep-internetowy-skworcu-wwwskworcucompl.html  2 łyżki papryki mielonej wędzonej https://www.skworcu.com.pl/593,papryka-wedzona-slodka-sklep-internetowy-skworcu-wwwskworcucompl.html Sól i pieprz do smaku  1 łyżeczka majeranku Skworcu https://www.skworcu.com.pl/451,majeranek-ziele-suszone-sklep-internetowy-skworcu-wwwskworcucompl.html  Olej do smażenia  Przygotowanie: Mięso myjemy dokładnie nacieramy przyprawami. Smażymy na łyżeczce oleju az mięso będzie rumiane. Pieczarki myję i kroję w plastry. Kabaczka obieram,wyjmuję pestki,kroję w kostkę. Marchew obieram kroję w plastry

Gotowanie Patki
Pulpety drobiowe 114

Pulpety drobiowe, z mięsa z kurczaka, idealne jako dodatek do zup, ale również jako dietetyczne danie mięsne, oczywiście z dodatkiem lekkiego sosu. Przepis na pulpety drobiowe pochodzi z książki Nowoczesna kuchnia domowa z 1935 roku. Antonina Piętkowa do pulpetów dodaje pietruszkę oraz szpik z kości. Szpiku nie dodaję, a zamiast pietruszki proponuję mielony imbir i gałkę muszkatołową. 500 g mięsa(...)kurczaka (u mnie z nóg), 1 sucha kajzerka, 2 jajka, sól, pieprz świeżo zmielony, gałka muszkatołowa, imbir mielony, Bułkę namoczyć w mleku lub wodzie. Odcisnąć. Mięso i bułkę zemleć w maszynce do mięsa. Żółtka rozbełtać, dodać do masy mięsnej. Wymieszać doprawić do smaku solą, pieprzem, gałką muszkatołową i imbirem. Białka ubić na sztywną pianę, delikatnie ale dokładnie wymieszać z masą

królestwo garów
Potrawka z pieczarkami i kurczakiem 162

Opis Potrawka z pieczarkami i kurczakiem: Potrawka z pieczarkami i kurczakiem to idealne połączenie smaków na obiad. Mięso z kurczaka i śmietanowy sos to idealne i bardzo dobre połączenie smaków. Jest to proste i bardzo szybkie do przygotowania danie. Potrawkę możemy podawać jako samodzielne danie, ale możemy podawać ją również z dodatkiem ziemniaków, jak również i w towarzystwie ryżu(...)pieczarek 1 cebula 200 ml śmietany 18% Sól, pieprz Suszona bazylia Olej Sposób przygotowania: Pierś z kurczaka kroimy w kostkę lub paski. Na rozgrzaną patelnię z olejem wrzucamy pokrojone mięso, które posypujemy przyprawą do gyrosa. Całość mieszamy chwilę i podsmażamy. Następnie podlewamy mięso niewielką ilością wody i pozostawiamy na patelni przez kilka minut, co jakiś czas mieszając. W tym czasie

FoodMagazine.pl - Przepisy kulinarne
Roladki z kurczaka z mozzarellą i suszonymi pomidorami 172

niewielką ilością soli i pieprzu. Przygotowanym nadzieniem wypełniamy „kieszenie” kurczaka. Każdą pierś owijamy 2 plasterkami szynki parmeńskiej w taki sposób, by szynka zakryła nacięcie z farszem. Przygotowane mięso układamy na blaszce (można ją wcześniej wstępnie podgrzać w piekarniku) wyłożonej papierem do pieczenia i lekko posmarowanej oliwą z suszonych pomidorów. Zapiekamy około 20-25 minut w piekarniku nagrzanym(...)stopni. Po upieczeniu mięso odstawiamy na około 5-10 minut, po czym kroimy na plasterki. Żródło: Kwestii Smaku

Smaki Na Talerzu