mięso - 63110 przepisów (strona:2839/4208)

Kopenhaga okiem przyszłego cukiernika, part 1 224

prostu zachwycać. Zjeść można wszystko - od owsianki, przez naleśniki, hamburgery aż do sushi. Każdy znajdzie coś dla siebie. A jeśli akurat nie jesteś głodny - kup przyprawy, świeże zioła, mięso, ryby lub ciasteczka. Nikt nie wyjdzie stamtąd głodny, a i wyjście z pustym rękami graniczy z cudem. Tak wyglądał nasz pierwszy dzień. Razem z koleżankami wybrałyśmy się na sushi - było naprawdę

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Sałatka z kurczakiem i jajkiem sadzonym. 248

stron na oleju rzepakowym, doprawiając je pieprzem i solą.  Ser ścieramy na tarce na grubych oczkach. Na talerz wykładamy sałatę, skrapiamy ją olejem lnianym. Na sałatę wkładamy mięso i pomidora. Następnie układamy 2 jajka sadzone i ścieramy na całość nieco żółtego sera. Skomentuj

MamaOskarka
Schab pieczony w piekarniku - kebabowy 262

Bardzo lubię smak przyprawy kebab-gyros. Bardzo chętnie i dość często używam jej w kuchni. :-) Najlepiej smakuje z pieczonym mięsem. Tym razem towarzyszyła pysznym, soczystym kawałkom schabu. Dodając do dania frytki i surówkę otrzymałam bardzo smaczny obiad, który praktycznie zrobił się sam, bo ziemniaki upiekłam wraz ze schabem. 400g schabu 2 duże czerwone cebule przyprawa gyros 2 łyżki majonezu

Szefowa kuchni
KURCZAK W "PAPIRUSIE" - wersja domowa 393

Nawet nie wiecie, jak się cieszę, że znalazłam ten przepis na kurczaka! Mięso jest wyjątkowo soczyste i aromatyczne. Cały obiad robi się baaardzo szybko i praktycznie nie ma po nim naczyń do zmywania! Widziałam w sklepach gotowe mieszanki do smażenia w papirusie, ale jakoś nie przekonałam się do nich, aby wypróbować je w domu. Natomiast wersja domowa takiego dania przemawia

Przepisy Aleksandry
Czekoladowy sernik z karmelizowaną pomarańczą 197

łyżki śmietanki kremówki 60 g masła - ok 1/4 kostki Wykonanie: Żółtka ucieram z cukrem, dodaję miękkie masło i ucieram przez chwilę do połączenia składników. Twaróg przepuszczam przez maszynkę do mięsa i dodaję porcjami do masy żółtkowej. Dokładnie wymieszam i na końcu dodaję przesianą mąkę pszenną z kakao. Wymieszam, odstawiam.  Białka ubijam na sztywną pianę, przekładam do masy serowej

Ciasteczkowy Potwór
Rukola na ciepło 251

mieszając aż zwiędnie - to zajmie parę minut. Zdjąć patelnię z ognia odlać powstały płyn, dodać posiekaną chili, sok z cytryny, doprawić solą i pieprzem. Podawać gorące jako dodatek do mięsa lub ryby. Smacznego

Stare Gary
Wątróbka z grzybami leśnymi i szpinakiem 240

Są tacy co wątróbkę uwielbiają tak jak ja i są tacy co wątróbki nie trawią, no cóż nie wiedzą co dobre według mnie. Podana przeze mnie

Moje Małe Czarowanie
Pieczony łosoś na warzywach w marynacie 245

reszty ości i wrzucamy na maksymalnie rozgrzaną patelnie. Doprawiając jedynie solą i pieprzem. Ważne jest aby 2/3 czasu łosoś smażył się na stronie skóry, a 1/3 na stronie mięsa. Smażenie ma jedynie "zamknąć" łososia aby nie był suchy gdy szybko przesmażymy go na patelni natychmiast należy go wsadzić do rozgrzanego piekarnika - skórą do góry, aby ta pozostała chrupiąca. Tak przygotowanego

Full Smaku
DIETA WARZYWNO-OWOCOWA - cz.3, wrażenia - proces oczyszczania, waga i samopoczucie 194

potem wegańskiej, jednak na coś się przydały ;) Oczywiście, że zawsze jest z czego się oczyszczać - cukier, mąka, pestycydy, chipsy, orzechówka, itd. ;) Wydaje mi się jednak, że nie jedząc mięsa i innych produktów pochodzenia zwierzęcego, zakwaszających organizm i przyczyniających się do wielu jego awarii, jest się ogólnie w lepszej formie i nie ma tych toksyn w organizmie aż tak wiele, żeby

Wegański blog WSZYSTKO JEST W GŁOWIE
Zielona sałatka z groszku, kukurydzy i roszponki z kurczakem. 347

czosnku oliwa z oliwek śmietana dwie łyżki pieprz i sól do smaku   Wykonanie:   Pierś kurczaka przyprawiamy pieprzem i solą (można dodać sypanej papryki). Wstawiamy mięso do pieca w naczyniu żaroodpornym pod przykryciem z foli aluminiowej. Pieczemy "na grzaniu" z obu stron na mocy 180 stopni około 20 minut.   Resztę składników mieszamy ze sobą. Dodajemy

Lubczyk i Wanilia
Portobello faszerowane 211

Pieczarki portobello pochodzą z Ameryki. Są większe od pieczarek europejskich - ich kapelusze mogą mieć średnicę nawet kilkunastu centymetrów. Podobnie jak inne pieczarki, zawierają sporo przyswajalnego białka, które może zastąpić mięso w diecie wegetariańskiej. Portobello bywają przyrządzane na grillu i smażone, ale ze względu na wielkość kapelusza doskonale nadają się do nadziewania. Ja zrobiłem to farszem z wydrążonych wcześniej blaszek, podsmażonych

W SMAK
Kurczak z marchewką. 157

Szybki obiad zawsze w cenie! Czy nie jest tak? Oczywiście, że jest i każdy ma chwile słabości oczywiście ;) Dziś obiad szybki i smaczny.  Do przygotowania mięsa użyłam jedynie staropolskiej przyprawy do mięs od Rafex , w której znajduje się: sól, chili, papryka słodka, imbir, ziele angielskie mielone, kozieradka, goździki, majeranek, czosnek, cynamon, kolendra. Do przygotowania piersi z kurczaka potrzebujemy: pojedyncza

MamaOskarka
Udka z kurczaka zapiekane z papryką i pieczarkami 405

żółta, 20 dag pieczarek, 1 cebula, oliwa, sól, pieprz. PRZYGOTOWANIE: 1. Olej mieszam z papryką mieloną, przyprawą uniwersalną oraz odrobiną soli i pieprzem kolorowym. Udka z kurczaka nacieram marynatą. Mięso układam w naczyniu żaroodpornym, przykrywam. Piekę 1 godzinę w temperaturze 180 stopni.  2. Papryki oczyszczam z gniazd nasiennych i kroję w paski. Pieczarki kroję w plasterki. Cebulę obieram

Tradycyjna kuchnia Kasi
Szaszłyki drobiowe z ananasem w marynacie słodko-ostrej 257

Powrót do przeszłości... Ostatni raz mięso z owocami jadłam... 5 lat temu? Wówczas wciąż i na okrągło był kurczak w sosie z ananasem. Aż mi zbrzydł. Już nie mogłam na niego patrzeć. 5 lat przerwy to solidny kawał czasu :) Dlatego wczoraj na kolację zjadłam szaszłyki z ananasem w marynacie słodko-ostrej :) Składniki: 3 piersi z kurczaka 1 czerwona papryczka chili

www.szczesliwakuchnia.blogspot.com
delikatny i pyszny sernik z ziemniakami... 180

papierem do pieczenia - ciasto wsypać do blaszki, dłonią je przyklepać żółtka, cukier, aromat pomarańczowy w misie robota utrzeć na puszystą masę dzień wcześniej ugotowane ziemniali zmielić w maszynce do mięsa lub przecisnąć przez praskę i wsypać do masy - ucierać z 3 minuty dodać miękkie masło, twaróg z wiaderka - nie ucierać zbyt długo by nie potrzebnie nie napowietrzać masy serowej

W Mojej Kuchni Lubię