mięso - 63110 przepisów (strona:2835/4208)

Orientalna kaczka 177

Blueberry Corner by "jagodzianka" Dobrą kaczkę odkryłam niedawno. Kiedyś nie przepadałam za kaczym mięsem, wspominam je jako suche i niezbyt smaczne. Pierwsze, naprawdę dobre … Przeczytaj cały artykuł Post Orientalna kaczka pojawił się poraz pierwszy w My Blueberry Corner

My Blueberry Corner
Sałatka z blanszowanej cukinii z fasolą 225

Blueberry Corner by "jagodzianka" Szybka i sycąca, a przy tym świeża i kolorowa sałatka. Może być samodzielną przystawką albo dodatkiem do mięsa czy ryb. … Przeczytaj cały artykuł Post Sałatka z blanszowanej cukinii z fasolą pojawił się poraz pierwszy w My Blueberry Corner

My Blueberry Corner
Filet w tartych migdałach 168

Sposób przygotowania: Fileta umyć, osuszyć , podzielić na cztery porcje.  Obsypać filety przyprawą do kurczaka, odstawić na godzinę.  Do miski wybić jajko, roztrzepać z solą i pieprzem.  Mięso zanurzać w roztrzepanym jajku , panierować w tartych migdałach.  Smażyć filety na dobrze rozgrzanym tłuszczu na złoty kolor.  (function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName

Kuchnia Danusi
Smażony kurczak z pak choi 169

będzie złocisty zdejmujemy go z patelni, przekładamy do  miski i przykrywamy, żeby nie wystygł. Na patelni smażymy cebulę i marchewkę przez 2-3 minuty, dodajemy fasolkę szparagową, mięso, kapustę, sezam i pieprz. Wszystko chwilę przesmażamy. Skrapiamy olejem sezamowym i od razu podajemy  z makaronem ryżowym lub sojowym

Kulinarne przygody Gatity
Sałatka z kurczakiem i mango. 239

mango w stylu Azjatyckim. Ta sałatka jest bardzo zdrowa i dietetyczna, ponieważ mango ma w sobie dużo witamin i minerałów, ale przy tym bardzo mało kalorii. Kurczak to mięso zawierające dużo białka, a mało tłuszczu. Po połączeniu, te dwa składniki tworzą idealną bazę dla sałatki. Zapraszam do wypróbowania! Składniki: Filet z piersi kurczaka (250 g) Dojrzałe średnie mango

Kuchnia Łukasza
Filet z kurczaka z ziemniaczanym farszem 379

luźne części. Filety przecinamy na dwie części. Odcięte części kroimy w drobną kostkę. Paprykę opiekamy lub grillujemy. Cebulę kroimy w drobną kostkę. Paprykę również kroimy w drobną kostkę. Pokrojone mięso przyprawiamy przyprawą do  mięs. Filety rozbijamy i posypujemy z obu stron przyprawą do mięs. Ugotowane ziemniaki odcedzamy i ugniatamy gnieciuchem. Na patelni z niewielką ilością oleju i 1/3 masła

Maminek kulinarny
Faszerowane bataty 303

Faszerowane bataty goszczą dość często na naszym stole. Robię je z dodatkiem jarmużu lub szpinaku. Czasami robię bez sera czasami dodaję ser… taki jaki akurat

UgotujmyTo.pl
Duszone szparagi z cukinią w sosie "3 sery" - na przekąskę lub obiad 222

nieziemsko! Nie rozgotowane, nie spalone... lekko chrupiące ale miękkie... takie po prostu idealne na obiad :) Do tego proponuję sos, który idealnie nadaje się zarówno do warzyw jak i do mięsa, czyli sos "3 sery". Powstał on z resztek gorgonzoli, kawałka serka topionego, kilku plastrów sera żółtego, ziół, śmietany i wody. Tak jak już w poprzednim poście pisałam "potrzeba matką wynalazków

Jedzeniomania
Placki ryżowe z warzywami i słonecznikiem 245

Placki te są efektem całkowitej improwizacji i tzw. czyszczenia lodówki. Wyszło przepysznie! Mogą być dodatkiem do mięsa, można je podać z ulubionym sosem, śmietaną a nawet z samym keczupem :) Dodatek warzyw urozmaicił smak ryżu a prażone ziarna słonecznika cudnie chrupią przy każdym kęsie :)  SKŁADNIKI: (na ok 10 placuszków)   2 szkl ugotowanego ryżu* 1 marchewka  1 cebula kilka

Kto ugości moich gości?
Pizza ze szpinakiem i pieczonym kurczakiem 160

Upiekłaś ( -eś ) za dużo kurczaka na obiad ? Nie masz pomysłu co z resztą zrobić ? Nie wyrzucaj go, oddziel mięso od kości, podziel na mniejsze części i zrób pizzę. Ja tak właśnie zrobiłam, dodałam szpinak, ser i coś tam jeszcze i miałam super kolację dla chłopaków. No bo przecież jedzenia nie wolno wyrzucać, trzeba je wykorzystać i już. No chyba

Ewa w kuchni
Cortijo de Trifillas - CT – nowy producent w Winestory. 176

wyraźne piętno. Ale nie jest to potężna beczka, raczej lekkie muśnięcie nadające winu krągłości. Finisz dość długi z ładnie wtopionymi taninami. Przyjemne do picia z potrawami z mięsa , gulaszów i pieczeni. Ostatnie wino i chyba największe zaskoczenie CT Sauvignon Blanc Dulce 2013 ( 100% Sauvignon Blanc ) cena 35 zł za butelkę 0,5 l. Wino o bardzo jasnym słomkowym kolorze. Sauvignon

królestwo garów
Ziemniaki pieczone z masłem i serem 309

Blueberry Corner by "jagodzianka" Ziemniaki pieczone można jeść solo. Można też je podać jako dodatek do steków wołowych lub innego mięsa bez sosu. Kartofle … Przeczytaj cały artykuł Post Ziemniaki pieczone z masłem i serem pojawił się poraz pierwszy w My Blueberry Corner

My Blueberry Corner
Kaczka w chińskim stylu 174

Blueberry Corner by "jagodzianka" Wspaniały sposób na kaczkę. Mięso w tym daniu jest delikatne i miękkie. Pokochałam tę potrawę – kaczka w chińskim stylu … Przeczytaj cały artykuł Post Kaczka w chińskim stylu pojawił się poraz pierwszy w My Blueberry Corner

My Blueberry Corner
Domowa wędlina z szynkowara 265

Blueberry Corner by "jagodzianka" Nie ma jak domowe żarcie! Bez konserwantów, sztucznych barwników, polepszaczy smaku. Samo dobro – mięso, przyprawy – genialny smak. Wędliny, … Przeczytaj cały artykuł Post Domowa wędlina z szynkowara pojawił się poraz pierwszy w My Blueberry Corner

My Blueberry Corner
Wieprzowy brizol 187

Blueberry Corner by "jagodzianka" W tej potrawie najlepiej sprawdza się wieprzowa polędwica. Takie mięso najbardziej się nadaje, bo po usmażeniu jest idealnie miękkie (nie … Przeczytaj cały artykuł Post Wieprzowy brizol pojawił się poraz pierwszy w My Blueberry Corner

My Blueberry Corner