mięso - 63110 przepisów (strona:2837/4208)

Konkurs urodzinowy z Doradcą smaku-wyniki 120

przepis podany w bardzo przyjemnej formie: Muszelki meksykańskie Weź kociołek, nalej wody wrzuć makaron dla osłody Ciut oleju,soli łyżki dwie Niech kociołek sobie wrze Weź patelnię i wrzuć mięso Mieszaj, mieszaj, byle często Dorzuć czosnek, chili, pieprz I poczekaj kiedy wszystko zacznie wrzeć Syp paprykę albo dwie Wrzuć fasolę to się wie Gdy już wszystko jest mięciutkie Weź muszelki

Wielki apetyt
Sałatka z kurczakiem 278

Dodajemy kurczaka, pokrojone jajka i pora. Na samym końcu dodajemy sos (majonez+ jogurt+ posiekany czosnek mieszamy za pomocą blendera) i pokrojony ser. Sałatkę podajemy schłodzoną. Co do samego papirusa: Mięso usmażyło się pięknie,było bardzo soczyste i dobrze przyprawione (do sałatki wręcz idealnie). Jestem pewna, że jeszcze nie raz zagości w mojej kuchni,bo przecież czas wypróbować kolejne papirusy

Wielki apetyt
Sałatka z kurczakiem 188

Sposób przygotowania: Pierś w kurczaka oczyścić i ułożyć na papirusie (dzięki temu kurczak nie dość, że jest aromatyczny i smaczny to jeszcze bardzo soczysty), usmażyć na złoty kolor. Przestudzone mięso pokroić w kosteczkę. Sałatę umyć, osuszyć i porwać na kawałki. Dodać do niej pokrojone na ćwiartki pomidorki koktajlowe, kawałki kurczaka i pokrojony w kosteczkę ser. Jeśli zdecydujecie się na dodanie

Wielki apetyt
Kotlety wegetariańskie 142

dobrze wiecie nie jestem wielką fanką mięsa. Troszkę pokombinowałam i udało mi się zrobić coś co smakowało mojemu mięsożernemu mężowi...kotleciki wegetariańskie. Składniki: 500g twarogu 3 krotnie mielonego 1 duże jajko 1 szklanka mąki pszennej 200g  pieczarek bułka tarta olej sól morska w młynki (u mnie Kamis) pieprz kolorowy w młynku ( u mnie Kamis) Sposób przygotowania: Pieczarki kroimy bardzo

Wielki apetyt
Roladka z inyka faszerowana makaronowymi piórkami 154

swoim miejscu), smarujemy ją z wierzchu oliwą i obsypujemy obficie przyprawami. Roladę owijamy ściśle folia aluminiową i zapiekamy ok. 15 minut w temperaturze 180 stopni. Po tym czasie odwijamy mięso i zapiekamy jeszcze ok. 2-3 do momentu zrumienienia. Podajemy z mozzarellą, bazylią i listkami ulubionej sałaty. Smacznego! Ten i inne przepisy znajdziecie na stronie http://www.wielkiapetyt.blogspot.com

Wielki apetyt
Pieczone ziemniaczki 143

Uwielbiam ziemniaki pod każdą postacią, ale te pieczone mmmm bajka. Łatwe w przygotowaniu a kochają je i dorośli i dzieci. Świetnie sprawdzają się jako dodatek do mięsa a razem z pieczonymi warzywami i sosem tworzą osobne danie. Składniki: Ziemniaki (najlepiej w miarę równej wielkości) Duża, czerwona papryka Suszone tymianek Sól morska Pieprz świeżo zmielony Słodka papryka zmielona 2 łyżki oleju

Wielki apetyt
Szaszłyki na słodko 141

szaszłyków  Sposób przygotowania: Śliweczki owinąć boczkiem. Kurczaka oczyścić, pokroić w kostkę i doprawić do smaku. Na patyczku do szszłyka nadziać naprzemiennie śliwki w boczku i kurczaka. Grillować aż mięso będzie kruche. Smacznego! Ten i inne przepisy znajdziecie na stronie http://www.wielkiapetyt.blogspot.com

Wielki apetyt
Miodowe skrzydełka 139

umyte skrzydełka z kurczaka. Każdy kawałek drobiu musi być dobrze pokryty naszą zalewą w związku z czym najlepiej go kilka razu poobracać. Odstawiamy do lodówki na minimum 5 godzin (mięso musi być przykryte lub zamknięte w szczelnym plastikowym opakowaniu). Jeśli tak jak ja macie do dyspozycji grilla gazowego swoje skrzydełka przygotujecie w 20 minut. Jeśli korzystacie z tradycyjnego grilla: skrzydełka

Wielki apetyt
Kurczak w cieście kokosowym 145

ciasto na 5 minut. W tym czasie wlej olej do małego garnuszka i podgrzewaj na wolnym ogniu. Kawałki kurczaka dodaj do ciasta i dokładnie wymieszaj. Tak, aby każdy kawałek mięsa było ładnie otoczony z każdej strony. Kurczaki smaż na rumiany kolor na wolnym ogniu. Przed podaniem odsącz na ręczniku papierowym. Podawaj z ulubionymi dodatkami (ryżem, surówką z kapusty i marchewki

Wielki apetyt
Szybki kurczak z cukinią i marchewką 158

minut. Kurczak Kurczaka umyj, osusz i natrzyj ulubioną przyprawą (możesz skorzystać z gotowych mieszanek lub skomponować własną). Następnie włóż go do naczynia żaroodpornego i polej olejem. Dokładnie wymieszaj mięso tak, aby każda jego część była pokryta zarówno tłuszczem jak i przyprawami. Piecz w temperaturze 180 stopni ok. 50 minut. Smacznego! Ten i inne przepisy znajdziecie na stronie http://www.wielkiapetyt.blogspot.com

Wielki apetyt
Trafiło i na mnie- chińszczyzna w Trójmieście? 200

Chrupiące, gorące i pełne warzyw. Mniam! Pierożki Won Ton. Występują w dwóch wersjach tym razem skusiłam się na wersję gotowaną. Won Ton'y gorące ze sporą ilością aromatycznego, soczystego mięsa. Mój pewniak, czyli kurczak. Za każdym razem, gdy idę zjeść coś "na miasto", przytłoczona ilością pozycji w menu, zawsze wynajduję kuraka. W kuchni chińskiej zazwyczaj w sosie słodko-kwaśnym. Zamówiłam

Wielki apetyt
Skrzydełka w słodko- pikantnej marynacie 490

Wpis pochodzi z www.mgotuje.pl Przepis na najlepsze skrzydełka! W marynacie z miodu, ostrej papryki, ketchupu i sosu sojowego. W smaku są

Marta Gotuje
Jogurtowe ciasto z rabarbarem 238

uwielbiam jeszcze do takiej kompozycji dorzucić truskawki i już nic więcej mi nie potrzeba. Gdybym żywiła się sama, to w takim sezonie mogłabym zrezygnować z wielu rzeczy, nie jeść mięsa, a truskawki jeść codziennie. Tym razem osłodziłam dzisiejszą niedzielę ciastem z rabarbarem i kruszonką. Przygotowanie ciasta to 15 minut, błyskawiczne, niewymagające, pięknie rośnie i jest pyszne i delikatne. Jogurtowe ciasto

dom-agi.pl
Kaeng Massaman Kai – CURRY MASSAMAN Z KURCZAKIEM + BALLARINI LUCCA 282

Dziś znów zabieram Was do południowej Tajlandii – regionu dobrze znanego turystom ze względu na wspaniałe, rozległe plaże i rajskie wysepki, ciągnące się od Phuket po

Ostra na Słodko
SEZAMOWE KIESZONKI DROBIOWE Z SEREM KORYCIŃSKIM 273

olej RAPSO do smażenia  Wykonanie: Każdą pierś rozcinam na połowę wzdłuż. W każdej robię kieszonkę.Oprószam delikatnie solą. Bulion mieszam z sosem sojowym i sokiem z cytryny. Wkładam mięso w marynatę, trzymam min dwie godziny. Po tym czasie wyjmuję, do każdej kieszonki wkładam po plastrze sera, spinam wykałaczkami. Każdy kotlet panieruję w rozkłóconym jajku a następnie w sezamie. Wkładam

Z Majeczką w kuchni