mięso - 63110 przepisów (strona:2831/4208)

Mini pulpeciki drobiowo ciecierzycowe 228

Oleofarm ze złocistym lnem mielonym, do kupienia  TUTAJ szczypta mielonego kuminu, ja użyłam od  Indian Bazaar Udko oddzielamy od kości, usuwamy skórę i mielimy. Do mięsa dokładamy resztę składników i wyrabiamy masę. W płaskim garnku zagotowujemy wodę i nakładamy po łyżeczce masy mięsno ciecierzycowej, gotujemy chwilę i odcedzamy. Skomentuj

MamaOskarka
Szparagi zapiekane z cukinią i ziemniakami / Asparagus, zucchini and potato bake 283

szparagami, cukinią i młodymi ziemniakami, zapieczonymi w szybkim beszamelu z parmezanem. Zapiekanka może być daniem głównym, chociaż ja robiąc z połowy porcji podaję je jako dodatek do mięsa. Polecam! Scroll down for recipe in English Szparagi zapiekane z cukinią i ziemniakami (4 porcje) Składniki: 600 g młodych ziemniaków, wyszorowanych 500 g białych szparagów, z odciętymi zdrewniałymi końcówkami 250 g zielonych

karmelowy
Burgery z indyka z kaszą jaglaną i botwinką 196

odstawiamy do wystygnięcia. Filet indyka bardzo drobno kroimy i doprawiamy. Botwinkę myjemy, odrywamy 5 gałązek i drobno siekamy. Na łyżce masła smażymy posiekaną botwinę oraz cebulkę. Mieszamy posiekane mięso, usmażone warzywa, ugotowaną kaszę, jajo, mąkę jaglaną oraz przyprawy: paprykę, zioła, kumin i carry. Doprawiamy solą i pieprzem. Z podanej masy formujemy burgery, najlepiej dłonie zwilżyć oliwą z oliwek, smażymy

Mango Papaja
Potrawka z czerwonej soczewicy 267

Szybka potrawa z wykorzystaniem czerwonej soczewicy. Można potraktować ją jako sos do makaronu spaghetti, mnie zupełnie nie przeszkadza, że nie ma tam mięsa :-)               Dziś wezmę pomidory pod lupę. Są bogactwem witaminy C-duży ważący 180 gram pokrywa 60 % dziennego spożycia, witaminy E oraz beta-karotenu. Zawiera również dobrze znany każdemu likopen-przeciwutleniacz, który

Życie na widelcu
Mizeria z koperkiem 276

sałatka z zielonych świeżych ogórków. Nie uwierzycie , ale najbardziej lubię mizerię na słodko. Tak właśnie tak. Jednak dzisiaj zrobiłam bardziej klasyczną wersję z koperkiem i szczypiorkiem. Podałam z mięsem i ziemniakami. Składniki: 5 ogórków gruntowych 1 pęczek posiekanego szczypiorku 1/2 pęczka koperku 250 ml śmietany 18% sól pieprz Wykonanie: Ogórki obrać i pokroić w cienkie plasterki. Posypać solą i odstawić

O kuchni z uczuciem
Filet z kurczaka nadziany farszem z boczku i natki pietruszki. 184

masy dokładamy jajko, doprawiamy solą oraz pieprzem i dokładnie mieszamy. Pozostałe 3 filety, oczyszczamy z błonek i rozcinamy wzdłuż na połówki. Wszystkie kawałeki rozbijamy tłuczkiem (uważając, żeby nie przedziurawić mięsa), doprawiamy obficie solą, pieprzem, papryką, a następnie na środku nakładamy farsz i zawijamy. Każdą roladkę owijamy jak cukierka folią aluminiową i wkładamy do naczynia żarodpornego. Pieczemy w piekarniku około

Symfonia smakowa
Pasta z kurczaka do chleba 281

rzymskiego Rafex 1/2 łyżeczki przyprawy do mięs i sosów  Rafex pieprz i sól do smaku 1 łyżeczka sosu sojowego  szczypta chilli  2 łyżki suszonego szczypiorku Wykonanie: Mięso z kurczaka , cebulę , ogórki , zmielić przez maszynkę lub w malakserze . Dodać wszystkie przyprawy , przyprawić do smaku solą i pieprzem .  Na końcu dodać suszony lub świeży szczypiorek  i majonez

Sama słodycz i szczypta chili
MIODOWO- CYTRYNOWA PIERŚ Z KURCZAKA Z GRILLA 228

Pierś z kurczaka przekrawamy na połowę jak na kotlety, delikatnie rozbijamy dłonią. Oprószamy solą i pieprzem. Sok z cytryny łączymy z miodem, dobrze mieszamy. W tak przygotowana marynate wkładamy mięso na min 2 godziny. Po tym czasie grilujemy na rumiano

Z Majeczką w kuchni
Przepis na… – Spaghetti alle vongole, włoski klasyk 283

Italii – spaghetti z małżami. Na południu Włoch często podawany z posiekanymi pomidorami jako wersja rosso , jednak bardziej znany w czystej postaci owoców morza – bianco . Składniki: 400 g mięsa małży (lub 1 kg w skorupkach) 200 ml białego, wytrawnego wina łyżka soku z cytryny natka pietruszki 4 ząbki czosnku oliwa, sól, pieprz, 400 g spaghetti ( Jeżeli używamy małży

Bon Ton Italia
Wszyscy lubią pesto… Pesto z rukoli z prażonymi pestkami dyni i serem Asiago 266

Podobne w teksturze składniki , zupełnie inny smak. Pesto z rukoli może być dodane do wielu tych samych potraw, do których dodalibyście klasyczne pesto . Dodatkowo świetnie komponuje się z czerwonym mięsem . Zapraszam do wypróbowania . Pesto z rukoli z prażonymi pestkami dyni Składniki (porcja na ok. 4 osoby): pół szklanki pestek dyni (surowych , niesolonych ) 25 dkg świeżej rukoli (bez grubych łodyg

Jem więc Jestem
Pieczone warzywa 252

Pieczone warzywa są rewelacyjnym dodatkiem do dań z mięsem lub rybą. Moje warzywa wyszły lekko twarde więc jeśli ktoś takich nie lubi to warto warzywa pokroić na cienkie kawałki. Składniki: 2 ziemniaki 2 marchewki 2 pietruszki 2 buraki marynata: 150 ml oleju 2 łyżki octu balsamicznego 1 - 2 łyżki soku z cytryny ½ łyżki miodu ½ łyżeczki słodkiej mielonej papryki 1 łyżeczka

Mama Gotuje
Kaszotto z kurczakiem, pieczarkami i brokułem 607

kurczaka umyć, pokroić w kostkę, przełożyć do miski lub głębokiego talerza, polać oliwą i przyprawić solą, pieprzem i ziołami prowansalskimi. Wymieszać, przełożyć na patelnię i smażyć do momentu, aż mięso nie będzie surowe. Wszystkie składniki, kaszę, pieczarki, brokuł i kurczaka, przełożyć do garnka lub głębokiej patelni i wymieszać. Kilka uwag: Osobiście użyłam białego pieprzu i szczyptę świeżo mielonego kolorowego. Jeżeli

Passions hobbies life
Ziołowy kurczak wędzony 346

Wędzone mięso kurczaka to nie lada gratka - po prostu frykas, a przyrządzone w domowej wędzarni to naprawdę wyjątkowy i niezrównany smak, jeśli macie domową wędzarnię, to naprawdę warto się pokusić Składniki: 2 kurczaki 1,5 kg  Zalewa  2,5 litra wody zimnej 2,5 łyżki soli grubo ziarnistej (nie jodowanej) 1/3 szklanki (domowej roboty) octu jabłkowego

kgwjanczewo
Wędzony sos Barbecue. 195

blogu jest już przepis na standardowy sos Barbecue , o którym pisałam, że pasuje do   żeberek i pikantnych skrzydełek, kanapek z mięsem oraz jako sos do pizzy (smarujemy nim ciasto przed wypieczeniem lub po, jak kto woli). Tym razem przygotowałam go ze słodką papryką wędzoną, która dodała mu dodatkowego posmaku, co moim zdaniem idealnie do niego pasuje. Do jego przyrządzenia

MamaOskarka
Grande Grill - Steak house w Krakowie 265

super chrupiące ciasto i ten sos! Całość była przepyszna! Z chęcią zjedlibyśmy je teraz ponownie! Podczas zamawiania dowiedzieliśmy się o szczególnej dbałości restauracji o produkty, które zamawiają -każdy rodzaj mięsa, który serwują przechodzi długi proces weryfikacji, ponieważ zależy im na jak najwyższej jakości. W momencie kiedy przyszliśmy mieliśmy to szczęście, że nie było dużo klientów i mogliśmy na spokojnie zrobić

Plate of Joy