mięso - 63110 przepisów (strona:1288/4208)

Pulpety w sosie koperkowym 112

przepis jest błyskawiczny i prosty w wykonaniu. Pulpety podałam z kaszą kuskus lecz śmiało możecie podać je z makaron, ziemniakami czy kaszą, wybór jest tutaj Wasz:)  Składniki: * 250g mięsa mielonego z indyka  * sól, pieprz * suszony koperek * woda * wegeta * łyżka (lub dwie) mąki pszennej * łyżka (lub dwie) śmietany * kasza kuskus poziom trudności: bardzo łatwy czas przygotowania: 15 minut kaloryczność(...)średnia porcja: 12 pulpecików Mięso mieszamy z pół łyżeczki soli oraz 1/4 łyżeczki pieprzu. Dodajemy łyżeczkę suszonego koperku i mieszamy. Formujemy małe pulpeciki, Do garnka wlewamy 3/4 lub 1/2 garnka wody (zależy ile sosu chcecie). Do gotującej się wody dodajemy łyżeczkę wegety i czekamy aż woda się zagotuje. Przykręcamy na średnio mały ogień i powoli wkładamy nasze pulpeciki. Gotujemy

Klasyka Gotowania
Kotlety mielone ze szparagami 129

bułki tartej i surowego jajka. Danie można podać w wersji klasycznej: z tłuczonymi ziemniakami i smażonymi buraczkami. Można również podawać z innymi dodatkami: mizerią, szparagami. Składniki: 1/2 kg mielonego mięsa 1 cebula Bułka tarta Szparagi 1 pęczek 1/2 szklanki mleka 1 jajko Sól, pieprz 1 kajzerka Smalec lub olej do smażenia Sposób przygotowania: Na początku bułkę kajzerkę zalewamy mlekiem(...)odstawiamy do namoczenia przez ok. 10-15 minut. Następnie przepuszczamy ją przez maszynkę do mielenia. Do większej miski wrzucamy mięso mielone, startą na tarce cebulę, jajko, zmieloną bułkę oraz 1 łyżeczkę soli i 1/2 łyżeczki czarnego pieprzu. Wszystko dokładnie ze sobą wymieszać. Zwilżonymi dłońmi formujemy kotlety i obtaczamy je w bułce tartej. Następnie smażymy na rozgrzanym smalcu lub oleju. Smażymy

FoodMagazine.pl - Przepisy kulinarne
SZYNKA W COLI wg NIGELLI 145

łyżeczki cukru trzcinowego Przygotowanie Szynkę włóżcie do garnka, dodajcie obraną i przekrojoną cebulę i zalejcie colą. Gotujcie około 2,5 godziny od chwili zagotowania- trochę ponad godzinę na kilogram mięsa. Rozgrzejcie piekarnik do 240 st. Szynkę wyciągnijcie z garnka, pozwólcie jej trochę ostygnąć (możecie również poczekać do następnego dnia). Mięso natnijcie w kratkę, powtykajcie gozdziki. Posmarujcie szynkę delikatnie, uważając

OliveandThyme
Kurczak w przyprawie Jamaican Jerk z marchewką (pieczony w rękawie) 132

Jamaican Jerk jest jednym z najsłynniejszych dań tradycyjnej, jamajskiej kuchni. Tu jednak prezentuję jego bardzo uproszczoną wersję, gdyż zamiast łączenia wielu przypraw - została użyta gotowa mieszanka, która dodała delikatnemu mięsu odrobinę pikantności i zarazem słodyczy. I oczywiście marchewka oraz pieczenie w rękawie to moja inicjatywa. Dodam jeszcze, że kurczaka upiekł mój mąż - ja tylko dałam mu kilka wskazówek... Polecam! około(...)osuszyć i natrzeć marynatą. Całość odstawić do lodówki minimum na 1 h. Po tym czasie obraną marchewkę należy przekroić na 3-4 części, ew. pokroić w grubsze plasterki. Następnie mięso razem z marchewką umieścić w rękawie do pieczenia. Piec (w rozgrzanym piekarniku) przez 60-80 minut w 180 stopniach

Di gotuje
Gołąbki mięsno – pieczarkowe w śmietanowym sosie 168

wpasowały się idealnie . Po prostu pychotka " class="wp-smiley" style="height: 1em; max-height: 1em;" />" class="wp-smiley" style="height: 1em; max-height: 1em;" /> Składniki : 0,5 kg mięsa mielonego wieprzowo – wołowego 6-8 pieczarek – tyle ile zostało w lodówce 1 duża , świeża, kapusta biała 1/2 szklanki ryżu – surowego 1 mała cebulka sól , pieprz do smaku(...)szklanka rosołu mąka rozprowadzona w wodzie do zagęszczenia sosu . koperek do posypania Pieczarki z cebulką drobniutko kroimy , wręcz siekamy i podsmażamy na złoty kolor na patelni . Odstawiamy do wystygnięcia . Mięso mielone przekładamy do miski , dodajemy pieczarki z cebulką ,surowy, nieugotowany ryż , sól , pieprz do smaku i dokładnie mieszamy -wyrabiamy na jednolitą masę . Kapustę spażamy w dużym garnku we wrzątku

Ogrodnik w podróży
Zupa lasagne – pyszny przepis na znakomitą zupę. 376

kawałki selera naciowego  2 marchewki  1 cukinia 1 litr sosu pomidorowego  0,5 litra wody  1 litr rosołu / wywaru warzywnego  70 dkg mięsa mielonego ( u mnie łopatka )  2 łyżeczki suszonej bazylii 1 łyżeczka suszonego oregano 4 ząbki czosnku  Wersja niedietetyczna : dodaj pod koniec mozarellę, żółty ser i pozwól żeby się zrobił lekko ciągnący(...)prosić dużą miskę ?  ZWYKŁY GARNEK : Do garnka wlej łyżkę oleju ( ja bym użyła rzepakowego ) i podsmaż na nim z odrobiną wody cebulę, czosnek i selera. Po chwili dodaj mięso podsmaż z warzywami, dodaj pozostałe składniki, na małym ogniu zagotuj zupę, wtedy dołóż połamane platy lasagne. Gotuj do miękkości makaronu. Dopraw do smaku. Gotowe :)  Zupa lasagne – pyszny przepis

Kuchnia na wzgórzu
Pulpety w białym sosie z warzywami 129

Przepis na delikatne pulpety wieprzowe w szybkim sosie na mleku z warzywami. Składniki: Pulpety: 300 g mięsa mielonego wieprzowego ząbek czosnku jajko bułka tarta sól, pieprz Ponadto: 2/3 szklanki bulionu 2/3 szklanki mleka 2 garście mrożonki warzywnej do zupy (marchew, fasola, groszek, seler, por itp.) 2 łyżki masła 2 łyżki mąki natka pietruszki gałka muszkatołowa sól, pieprz Przygotowanie Do mięsa

e-PrzepisyKulinarne
Papryki faszerowane kaszą jaglaną, kurczakiem i cukinią 201

już jakiś czas temu. Bardzo nam wszystkim zasmakowało połączenie w farszu kaszy jaglanej z kurczakiem i cukinią. Jest to z pewnością świetna alternatywa dla tradycyjnych papryk zapiekanych z mielonym mięsem i ryżem, tylko zdecydowanie lżejsza. Świetnie smakuje również na zimno. Polecam. ok. 300 g piersi z kurczaka po 1 łyżeczce: kurkumy i oregano po 1/2 łyżeczki: cynamonu, słodkiej papryki, ostrej(...)kostkę. Na patelni rozgrzewamy łyżkę oleju, wrzucamy cebulę i mieszamy do momentu zeszklenia. Następnie dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek oraz pokrojoną paprykę. Smażymy jeszcze chwilę. Do podsmażonych warzyw dodajemy mięso i obsmażamy do białości. Następnie dokładamy startą na grubych oczkach tarki cukinię i smażymy jeszcze przez około 5 minut. Po tym czasie dodajemy pomidory z puszki wraz z zalewą, doprawiamy

Smaki Na Talerzu
Krokiety ze szpinakiem i kurczakiem 384

samą patelnię wrzucić zamrożony szpinak, smażyć na niedużym ogniu pod przykryciem, aż się rozmrozi. Pod koniec smażenia dodać przeciśnięty przez praskę czosnek. Gotowy szpinak przełożyć do miski z mięsem, odstawić dosłownie na chwilę do przestygnięcia. Ser feta pokroić w niedużą kostkę i wymieszać razem z mięsem i szpinakiem.   Na każdym usmażonym naleśniku położyć porcję farszu i zawinąć w formę

Simply Food
Filet z kurczaka w cieście cebulowym 3182

Smażone kotlety z kurczaka obtoczone w miękkim i lekko chrupiącym cieście cebulowym. Mięso dzięki takiej otoczce jest soczyste, a ciasto nadaje dodatkowego posmaku cebuli. Pomimo tego, że użyłam tutaj na prawdę ostrej cebuli, to jej smak nie zdominował potrawy. 4 filety z kurczaka przyprawa do kurczaka 2 cebule 3 jajka 1/2 szklanki mleka sól pieprz czarny szczypta gałki muszkatołowej(...)cieście cebulowym i smażyć na gorącym oleju z dwóch stron. Usmażone odkładać na papierowy ręcznik. Kotleciki można podawać z ulubionymi dodatkami. Smacznego :) Kategoria: A-Z WYTRAWNIE , Dania z patelni , Mięsa , Obiad , Obiad na szybko Tagged: cebula , filet z kurczaka

https:KKuchniaMniam
Schab suszony, dojrzewający. Schab z pończochy. Domowa wędlina. 352

Schab suszony to doskonały sposób na domową, dojrzewającą wędlinę. Przepis jest bardzo prosty. Mięsa nie pieczemy, nie gotujemy  a nawet nie wędzimy, tylko po zapeklowaniu najzwyczajniej suszymy. Smak po wysuszeniu jest wyśmienity, przesiąknięty aromatem przypraw, porównywalny do najlepszych wędlin z górnej półki. Ja przygotowuję go już dobre kilka lat obowiązkowo na święta, ale i także bez okazji. Polecam :) Składniki(...)osuszam i nacieram przyprawami: czosnkiem, majerankiem, kminkiem i papryką, wkładam do lodówki na kolejne 24 godziny. Po tym czasie przekładam obtoczony w przyprawach schab do kolanówki ( pończochy ) i suszę. Mięso suszę w temperaturze pokojowej , w lekko przewiewnym miejscu. U mnie wisi na karniszu nad kuchennym oknem. Schab suszymy 5-7 dni, po tym czasie, wędlinę przekładam do lodówki. Polecam kroić

Kuchnia z widokiem na ogród
Kapuśniak inaczej 223

zupka, niby kapuśniak ale smak inny. Trudno określić smak, morele nadają słodkiego smaku. Zachęcam do wypróbowania. Synowa podsunęła mi pomysł na tą zupkę, oczywiście pokręciłam i zrobiłam z innego mięsa, ale wyszła super. Następnym razem zrobię tak samo jak mi mówiła :), oczywiście podzielę się z Wami tym przepisem. Schab pokroić w cienkie słupki i włożyć do garnka. Następnie wlać wodę(...)oskrobać i pokroić w małą kostkę. Wszystko wrzucić do zupy. Zagotować i doprawić do smaku solą i pieprzem. Dodać suszone morele pokrojone w drobną kostkę. Gotować aż warzywa i mięso będą miękkie. Smak bardzo ciekawy, polecam

Kuchnia Pokoleń
Solanka. Solianka 215

cytrynowym. Solanka powinna być wyrazista w smaku, słono kwaśna, i dobrze doprawiona pieprzem. Solanka to zupa z charakterem. Solanka mięsna, czyli taka jak moja dzisiejsza, powinna zawierać kilka rodzajów mięs. Może to być mięso gotowane, smażone, wędzone więc można użyć mięsa pozostałego z rosołu , resztek wędlin, kiełbas a nawet pieczeni. Użyjcie po prostu tego co macie bo ta zupa

Smaczna Pyza
Piersi kurczaka w boczku, w sosie śmietanowo-szpinakowym oraz zielona soczewica 175

pojedyncze sól, pieprz boczek parzony w plastrach (ok. 10-12 plasterków) Przygotowanie: Piersi z kurczaka myjemy i osuszamy. Kroimy na mniejsze kawałki (jedną pierś na ok. 4-5 części). Mięso przyprawiamy solą i pieprzem. Każdy kawałek kurczaka zawijamy w plaster boczku. Rozgrzewamy patelnię i podsmażamy mięso z każdej strony, aż boczek będzie miał ładne rumiane kolory. Sos szpinakowo-śmietanowy

bistro mama
Wołowe ragu z makaronem 249

minuty). Dodajemy łyżkę oliwy i dorzucamy rozdrobnioną marchewkę i seler naciowy. Wyciskamy ząbek czosnku. Podsmażamy, co jakiś czas mieszając, przez ok. 3 minuty i dodajmy mielone mięso wołowe. Smażymy często mieszając i rozdrabniając łopatką duże kawałki mięsa do czasu, aż wołowina zmieni kolor z różowego na brązowy. Solimy i pieprzymy całość. Zalewamy winem (im lepsze, tym smaczniejszy sos). Przykrywamy szczelną

Poezja smaku

Proponowane wyszukiwania