mięso - 63110 przepisów (strona:1286/4208)

Udka z kurczaka nadziewane pieczarkami 179

przynajmniej na 1/2 godziny. Na patelni rozgrzewamy masło, szklimy posiekaną cebulkę, wsypujemy pokrojone pieczarki, oraz dwie łyżki gotowego farszu pieczarkowego, podsmażamy. Przyprawiamy do smaku solą, pieprzem, ostudzamy. Na przygotowane mięso nakładamy farsz z pieczarek, zwijamy, spinamy wykałaczkami, wkładamy do rękawa do pieczenia, skrapiamy olejem, spinamy rękaw układamy w brytfannie i wkładamy do piekarnika. Pieczemy w temp 190-200 stopni około(...)minut. 15 minut przed końcem pieczenia rozcinamy rękaw, mięso polewamy powstałym sosem i dopiekamy. Zadośćuczynienie to rekompensata za szkodę niemajątkową. Kancelaria odszkodowawcza CODEX to najskuteczniejszy sposób na wysokie odszkodowanie

Podróż w kulinaria
Ekspresowe chili con carne z fasolą i "Wspomnienia w kolorze sepii" 196

przepadam i użyłam innych przypraw. Dodałam też zioło, które zwykle towarzyszy fasoli w moich daniach. Składniki (na 2-3 porcje): pół kiełbaski chorizo (dla podkręcenia smaku) 250 g mięsa mielonego (u mnie z indyka) cebula słoik przecieru pomidorowego chili 2 ząbki czosnku puszka fasoli lub 150 g suchej i wcześniej ugotowanej pół puszki kukurydzy łyżeczka nasion kolendry 2 ziarna zielonego(...)sosu chili suszone jalapeno lub płatki chili sól pieprz czubata łyżeczka cząbru Na rozgrzanej patelni podsmażyć chorizo. Cebulę pokroić w kostkę i dorzucić do chorizo. Zeszklić. Na patelnię wrzucić mięso mielone i od razu je rozdrobnić. Podsmażyć na jasny brązowy kolor. Wlać przecier pomidorowy i dorzucić rozdrobnione świeże chili. Nasiona kolendry, kardamon i suszone chili zmielić w moździerzu. Dorzucić

Weekendy w domu i ogrodzie
Smażony bukiet z warzyw z kurczakiem 137

Poltino 1 duża pierś z kurczaka garść świeżych kiełków sojowych 1 cebula 1 kapusta pak choi olej do smażenia sos sojowy 1/2 łyżeczki startego świeżego imbiru sól pieprz Wykonanie: Mięso kroimy w kostkę, wrzucamy do miski, dodajemy sos sojowy, starty imbir, pieprz, mieszamy i odstawiamy na 20-30 minut. Cebulę obieramy i kroimy w dużą kostkę. na patelni rozgrzewamy olej(...)smażymy na nim mięso, gdy się lekko zrumieni dodajemy cebulę, chwilę smażymy i dodajemy zamrożone warzywa. Zmniejszamy ogień, patelnię przykrywamy i smażymy przez około 10 minut, aż warzywa się rozmrożą. Na koniec dodajemy pokrojoną w paski kapustę i wrzucamy kiełki. Mieszamy i smażymy 5 minut. doprawiamy sosem sojowym, ewentualnie solą i gotowe. Smacznego

Kulinarne przygody Gatity
Gulasz z łopatki z marchewką i papryką 240

smażenia cebula łyżka mąki Gulasz z łopatki z marchewką i papryką – przepis Łopatkę kroimy w większą kostkę. Przyprawiamy solą, pieprzem, a następnie podsmażamy na rozgrzanym oleju. Jak mięso będzie miękkie przekładamy do większego garnka. Na tej samej patelni szklimy drobno pokrojoną cebulę, dodajemy pokrojoną w półplasterki marchewkę i pokrojoną w paseczki paprykę. Podsmażamy do momentu aż warzywa będą miękkie(...)Dolewamy wodę, tak aby przykryła mięso, dodajemy liście laurowe , ziele angielskie i podsmażone warzywa. Dusimy pod przykryciem przez ok. 15 minut, dodajemy łyżeczkę koncentratu i dusimy przez kolejne 10 minut. Mąkę mieszamy w 1/3 szklanki wody i dodajemy do gulaszu. Dusimy go przez kolejne 5 minut cały czas mieszając aby się nie przypalił. Możemy doprawić go do smaku solą

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Zapiekanka z wędzonym kurczakiem 202

obiad w formie zapiekanki. Bardzo lubię wszelkie zapiekanki, dlatego na moim blogu znajdziecie sporo pomysłów na takie dania.  Wszystko znajduje się w zakładce ZAPIEKANKI. Jeśli nie jesteście miłośnikami mięsa, to w przepisie możecie pominąć kurczaka. Polecam i życzę smacznego. Składniki 300 g makaronu świderki kolorowego 1 udko wędzone z kurczaka 1 opakowanie mrożonych warzyw na patelnie 3 łodygi selera(...)opisem na opakowaniu. Na patelni rozgrzać masło i podsmażyć pieczarki pokrojone w plasterki. Dodać mieszankę warzywną, seler naciowy pokrojony w kawałki, doprawić solą, pieprzem i smażyć do miękkości warzyw. Mięso z wędzonego kurczaka oddzielić od kości i pokroić na mniejsze kawałki. Wszystko razem wymieszać i umieścić w naczyniu do zapiekania. Śmietanę wymieszać z tartym żółtym serem, jajkami, solą

O kuchni z uczuciem
Bogracz z jelenia 173

rodzaj kociołka, który służy do przyrządzania potraw nad ogniskiem. Często mianem bogracz nazywa się również zupę gulaszową, która jest w nim przygotowywana. Dziś przepis na moją wersję bogracza z mięsem jelenia. Danie jest znakomite, delikatne mięso i wyrazistość warzyw, polecam. Bogracz z jelenia. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie
Zapiekanka ziemniaczana z kurczakiem i marchewką 1286

propozycja na obiad czy kolację. Zapakuj w lunchbox do pracy - drugiego dnia też smakuje super! Szczególnie polecam, jeśli jedzą z Tobą dzieci :)  Dzieci (z reguły) lubią dania z mięsem drobiowym, lubią również ziemniaki, a dodatek marchewki sprawia, że całość nabiera lekko słodkiego posmaku oraz wzrasta wartość odżywcza posiłku. Możesz w ten sposób również marchewkę przemycić, jeśli akurat dziecko(...)natłuszczam (ceramicznych nie ma potrzeby, ale można), układamy warstwę ziemniaków, posypujemy odrobiną startego sera żółtego, wykładamy połowę farszu mięsnego, oprószamy serem, układamy ziemniaki i oprószamy serem. Następnie druga część mięsa z patelni, ser i ostatnia warstwa ziemniaków, którą już obficie posypujemy resztą tartego sera. Całość zalewamy jajkami roztrzepanymi ze śmietaną i przyprawami. Zapiekamy pod przykryciem około 20-25 minut

Kolorowy Przepisownik
Grochówka 166

godzin. Po upływie tego czasu, wstawiamy groch z tą samą wodą na 2 godziny, aż się rozgotuje. Do osobnego garnka w 3/4 ilością wody, dodajemy mięso i gotujemy przez 30 minut. W tym czasie, w  kolejnym osobnym garnku, gotujemy ziemniaki w małej kostce, przez 10 minut, tak aby były lekko podgotowane. Do mięsa wrzucamy pokrojoną w kostkę marchew oraz

Klasyka Gotowania
Conchiglioni alla bolognese, czyli muszelki z sosem bolońskim 186

wykorzystać na przykład na kulinarne eksperymenty. Dlatego zamiast ugotować spaghetti polecam wypróbować przepis na nadziewane muszelki z mascarpone. Prawda, że to pysznie rozwiązanie? * SKŁADNIKI na 4 porcje 500 g mięsa mielonego z indyka 1 czerwona cebula 3 ząbki czosnku 1 opakowanie Spaghetti Bolognese „ Naturalnie Smaczne! ” 1 puszka krojonych pomidorów 24-30 makaronowych muszelek conchiglioni 100 g serka mascarpone kawałeczek parmezanu(...)sól, pieprz do smaku * PRZYGOTOWANIE Na patelni rozgrzej oliwę, dodaj drobno posiekaną cebulkę oraz czosnek. Delikatnie podsmaż i podziel na 2 naczynia - część przełóż do rondelka. Na patelnię wrzuć mięso mielone i smaż na złoto. Następnie dodaj zawartości saszetki Spaghetti Bolognese „Naturalnie Smaczne”. Wlej około 100 ml wody i dokładnie wymieszaj. Gotuj jeszcze krótką chwilę i dopraw solą oraz

Food Square
Kurczak w wiórkach kokosowych i ryż z ananasem 155

jajka sól, pieprz Ryż: ryż 5-6 krążków ananasa z puszki sól czerwona cebula 1/4 szkl. soku z ananasa w puszce 2 łyżki oleju Umyte i oczyszczone mięso kroimy na mniejsze porcje. Każdy kawałek doprawiamy solą i pieprzem. Tak przyprawione mięso panierujemy w mące, roztrzepanych jajkach oraz wiórkach kokosowych. Układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i wstawiamy do piekarnika

Smaki Na Talerzu
Karkówka duszona z kapustą pekińską 272

mamy obiad. Karkówka duszona w kapuście pekińskiej. Podałam ją z ziemniakami puree. Można podawać również z frytkami, ryżem , kaszą lub makaronem. Więcej przepisów na dania mięsne znajdziecie w zakładce Mięsa  . Polecam również przepis na pyszną karkówkę pieczoną Składniki 500 g karkówki bez kości 1 duża główka kapusty pekińskiej 1 duża cebula 2 szklanki wody 2 łyżki sosu sojowego(...)dodać pokrojoną cebulę w piórka i chwilę smażyć. Dodać pokrojoną kapustę pekińską, wlać wodę i dusić pod przykryciem od czasu do czasu mieszając. W razie potrzeby uzupełnić wodę. Kiedy mięso będzie miękkie wlać sos sojowy, doprawić solą, pieprzem, papryką słodką  i dodać pokrojoną paprykę konserwową. Dusić z dwie minuty i gotowe. karkówka duszona w kapuście pekińskiej

O kuchni z uczuciem
Pieczone bataty z mięsem z indyka podane z buraczkami domowej roboty 154

raduje żołądek. Jak zwykle nie podaję ilości, bo to nie ciasto. Składniki bataty ziemniaki przyprawa bez chemii  Karahi Chicken Masala sól u mnie himalajska różowa oliwa z oliwek mięso z indyka na kotlety, mielone jajko pieprz do smaku ząbek czosnku opcjonalnie buraczki do podania bazylia świeża tarty parmezan bułka tarta Ziemniaki i bataty umyj ,obierz, pokrój na cząstki. Wrzuć(...)miski, dodaj zioła, dosmacz solą jeśli potrzeba, dodaj oliwy z oliwek, wymieszaj i włóż do piekarnika.Zapiekaj w 200 stopniach do zezłocenia się ziemniaków. Mięso mielone przełóż do miski, dodaj jajo, parmezan, trochę bułki tartej,przyprawy, czosnek przeciśnięty przez praskę. Formuj kotleciki i wyłóż na blaszkę. Piecz do zezłocenia się kotletów. Wykładaj na talerze w towarzystwie buraczków. Posyp bazylia jeśli lubisz

Z Kuchni Do Kuchni
Grillowane medaliony z indyka w sosie szczypiorkowym 361

piersi z indyka 1/2 płaskiej łyżeczki mielonego , suszonego rozmarynu 1/2 płaskiej łyżeczki czosnku granulowanego 1 łyżeczka płynnego miodu sól , biały pieprz do smaku odrobina oliwy do natarcia mięsa sos : 2 łyżki masła 1 łyżka mąki pszennej 1/2 płaskiej łyżeczki mielonej gałki muszkatołowej sól , biały pieprz do smaku mleko 1,5 % 2 czubate , łyżki startego parmezanu pęczek świeżego szczypiorku Pierś(...)rozklepujemy , słabiej niż na schabowe . Każdy plaster solimy , prószymy rozmarynem , czosnkiem i pieprzem , smarujemy oliwą ( jak najmniejszą ilością ), miodem ( miód, podczas karmelizacji na patelni grillowej, robi ładne paski na mięsie ) . Odstawiamy na 30 minut do przegryzienia . W między czasie można przygotować sos szczypiorkowy . Do rondelka wkładamy masło i mąkę , mieloną gałkę muszkatołową , podgrzewamy na małym ogniu , cały czas mieszając

Ogrodnik w podróży
Pierś z kaczki w sosie wiśniowo pomarańczowym 159

zrobić z wiśniami mrożonymi. otóż polecam wykorzystać je nie do ciasta a do sosu wiśniowo pomarańczowego. Smak jego jest powalający. Bardzo lubię połączenie mięsa i owoców. Do kaczki taki sos jest idealny. A danie jest szybkie do zrobienia :-) 2 piersi z kaczki sól, pieprz 1 łyżeczka majeranku 1 i 1/2 pomarańcza 20 dkg wiśni mrożonych 1 łyżka octu winnego(...)folii aluminiowej i wstawiam do nagrzanego piekarnika temp 200 stopni i piekę jeszcze na 10 minut. Po wyjęciu zawijam pierś w folie i zostawiam na 20 minut aż mięso dojdzie. Na patelni na której smażyła się kaczka, przesmażam startą skórkę z pomarańczy. Pomarańczo filetuję, kroję na cząstki i przesmażam też, dodaję miód. Jak zmięknie zdejmuję z patelni, wlewam wino

wesoła kuchnia
Klopsy z orzechami włoskimi i szałwią 160

Pyszne klopsiki o niecodziennym smaku i zaskakującym wnętrzu. Idealne jeśli lubimy klopsy ale znudziły nam się te w standardowej wersji. Składniki : 500g mięsa mielonego z łopatki 1 jajko ¾ szklanki bułki tartej + około szklanki do obtaczania klopsików orzechy włoskie około 15 sztuk około 10 listków świeżej szałwii 2 ząbki czosnku sól, pieprz, majeranek, imbir olej do smażenia Sposób przygotowania: Szałwię drobno(...)posiekać. Orzechy obrać z łupinek dzieląc na połówki. Mięso, jajko, bułkę tartą, szałwię i czosnek połączyć i wyrobić jednolitą masę. Doprawić do smaku solą, pieprzem, majerankiem i odrobiną suszonego imbiru. Rozgrzać olej na patelni. Mięsną masę formować w małe kulki pośrodku której umieszczamy połówkę orzecha. następnie obtaczać w bułce tartej. Smażyć na złoto ze wszystkich stron. Gdy klopsiki będą podsmażone

Pyry na Gaz

Proponowane wyszukiwania