mięso pieczone w piekarniku - 6000 przepisów (strona:197/400)

Sznycle z indyka faszerowane bazylią, oliwkami i mozzarellą zawijane w szynkę parmeńską 187

torcik mu jakiś wykonam :-). Teraz o propozycji na obiad, sznycle z indyka z farszem: oliwki, mozzarella i świeże listki bazylii, całość owinięta szynką parmeńską i zapieczona. Młody zażyczył sobie pieczone ziemniaczki :-). Miłego dnia :-) Składniki na 3 porcje: 3 sznycle z indyka kulki mozzarelli świeże listki bazylii zielone oliwki szynka długo dojrzewająca (u mnie parmeńska) sól pieprz Dodatek(...)cały mięso było owinięte). Wkładamy do naczynia żaroodpornego, na którego dno dajemy troszkę oleju. Zapiekamy w 180 stopniach około 35 minut. Ziemniaki obieramy, kroimy, na dno naczynia żaroodpornego dajemy troszkę oleju, wsypujemy ziemniaki, oprószamy solą, pieprzem i suszonymi pomidorami, mieszamy drewnianą łyżką i zapiekamy. Takie ziemniaki muszą się piec około 1 godzimy, więc wkładamy je wcześniej do piekarnika niż roladki

kruche babeczki
Pałki kurczakowe w zapiekance marchewkowo-ziemniaczanej 118

Mięso • 8 podudzi z kurczaka • sól, pieprz czarny, papryka słodka • 3 łyżki oleju Warzywa • 3 duże marchewki • 6 ziemniaków Sos serowy • 200 g sera feta • 1 łyżka majonezu • 1 łyżka śmietany • 1/2 szklanki wody • 1/2 łyżeczki kurkumy Wykonanie: • Podudzia włożyć do worka do pieczenia, wlać olej, wsypać sól, pieprz, paprykę i wymieszać mocno wstrząsając workiem. • Piec(...)piekarniku nagrzanym do 180 st. C przez 40 minut. • W tym czasie umytą marchew i ziemniaki zalać gorącą wodą i gotować przez 20 minut. • Po ugotowaniu obrać ze skóry i pokroić w plastry. • Ser feta, śmietanę, majonez, kurkumę i wodę zmiksować na gładki krem. • Do szklanego naczynia

To co kocham
Kurczak z rożna 131

przyprawione mięso na stałe zagości w domowym menu." kurczak przyprawa do złotego kurczaka Knorr sól do smaku 50 ml oleju Przyprawę wymieszać z solą i olejem, następnie natrzeć kurczaka na zewnątrz i od wewnątrz. Odstawić do lodówki  na przynajmniej godzinę. Kurczaka nadziać na szpikulec i piec, w zależności od wagi, od 1.5 h do 2 h w piekarniku nagrzanym

Moje domowe kucharzenie
Papryka faszerowana mięsem mielonym i ryżem 408

Rozgrzewamy piekarnik do 175 C. Cebulę i czosnek podsmażamy na oleju, a następnie dodajemy mielone mięso i podsmażamy do przyrumienienia. W misce mieszamy mięso, czosnek , cebulę z pietruszką i połową startego sera . Z papryk usuwamy gniazda nasienne, odcinamy górną część, faszerujemy przygotowanym farszem i posypujemy resztą żółtego sera. Na dno naczynia żaroodpornego wlewamy odrobinę wody, układamy papryki i pieczemy około

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Papryka faszerowana mięsem, cukinią i kaszą jęczmienną 139

mięsa.  Farsz mieszamy, próbujemy i w razie potrzeby doprawiamy pieprzem i solą. Papryki myjemy, odcinamy góry kapeluszy (tylko część z gałązką), wyjmujemy pestki. Tak przygotowane papryki napełniamy farszem, układamy w naczyniu żaroodpornym, przykrywamy i wkładamy do piekarnika (nie musi być nagrzany). Papryka nie przykleja się do naczynia żaroodpornego, więc naczynia nie musimy niczym smarować. Ja papryki piekę

Smak mojego domu
elti pide - turecka pizza 137

mięsa wraz z przecierem pomidorowym i przyprawami. Porządnie wymieszać. Ciasto przełożyć na oprószoną mąką stolnicę. Podzielić na 4 części. Cienko rozwałkować na owalny kształt. Na każdym kawałku rozłożyć 1/4 nadzienia, pozostawiając ok 1 cm wolnego brzegu. Brzegi ciasta założyć do środka, uformować na kształt łódki. Przełożyć na natłuszczoną blaszkę. Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 200 stopni. Piec ok 30 minut

6niebo
Kurczak na ryżu z pieczarkami i papryką 1261

masła Mięso myjemy i nacieramy solą, pieprzem, papryką oregano, wegetą, olejem, ketchupem i odstawiamy na dwie godziny.  Masło kroimy w plastry i układamy na dnie naczynia żaroodpornego. Na masło wsypujemy suchy ryż, a na nim układamy pokrojone cebule, pieczarki i paprykę. Następnie układamy udka. Całość zalewamy bulionem warzywnym lub rosołem. Naczynie wstawiamy do piekarnika na jedną godzinę. Pieczemy

Salonik smaków
Quiche z kurczakiem, mozarellą, cebulą i pomidorami 283

połowy cytryny. Usmażyć mięso na rozgrzanej patelni z olejem. Odstawić.  Na tej samej patelni przesmażyć cebulę pokrojoną w pióra i odstawić. Wyjąć z lodówki ciasto. Rozwałkować. Wysmarować formę olejem i posypać mąką, Przełożyć ciasto do formy.  Po nakłuwać widelcem ciasto i wstawić na 10 minut do lodówki.  Przykryć papierem do pieczenia i dociążyć grochem/ryżem(...)mamy. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na około 10 minut. Wlewamy masę jajeczną razem z mozarellą, usmażonym kurczakiem i pomidorkami.  Wkładamy do piekarnika na następne 10 minut - aż masa się zetnie. Wykładamy ciasto do całkowitego wystygnięcia. Dodajemy na wierzch świeżą bazylię i jemy! Smacznego

Gotowanie, czyli hobby dla każdego
Rolada z mięsa wołowego nadziana musem z wątróbki, kaparami i suszonymi morelami podana z ziołowym sosem beszamelowym oraz piwem 184

mielone. Mięso delikatnie wałkujemy na prostokąt o grubości około 1 cm. Na mięsie układamy mus z wątróbki, aby z jednego boku było więcej wolnego miejsca, wzdłuż wykładamy kapary oraz suszone morele. Pomagając sobie folią zwijamy roladę, dość mocno ją dociskając. Oba końce rolady zwijamy, aby zapobiec wyciekaniu farszu. Wkładamy roladę do foremki i wstawiamy do nagrzanego piekarnika. Pieczemy

Symfonia smakowa
Zapiekanka z kurczakiem i warzywami 4150

Oprószyć mięso solą, pieprzem i papryką słodką. Na patelni rozgrzać masło i przyrumienić kurczaka. Do naczynia żaroodpornego na dno włożyć ugotowany makaron, papryki pokrojone w grubą kostkę, pieczarki pokrojone w plasterki, seler i kalarepę w kostkę oraz kurczaka. Śmietanę doprawić solą, pieprzem i oregano, wymieszać i polać zapiekankę. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni C i piec około

O kuchni z uczuciem
Babska pietruszka w sosie 132

grama mięsa - nazwałam ją babską :) Jest na prawdę godna polecenia !!! SKŁADNIKI: - ok 7 szt średnich pietruszek - pół szklanki miodu - pieprz, sól dla smaku - dwie główki czosnku Pietruszkę, kroimy w plastry (jak na zdjęciu), układamy na blaszce. Kroimy główki czosnku na pół. Do 3/4 wody dodajmy miód, mieszamy - naszą konsystencją zalewamy pietruszkę. Wstawiamy do piekarnika na 180 stopni - pieczemy do zezłocenia

dlaSmaQ
Pstrąg aromatyczny 144

mięsa. Skrapiamy w środku i z wierzchu sokiem z limonki i nacieramy chutneyem kolendrowym , również w środku i z wierzchu.  Obsypujemy solą i pieprzem, do środka wkładamy masło. Zawijamy szczelnie w folię aluminiową, odstawiamy do zamarynowania na 1h.   Nagrzewamy piekarnik do 168-180°C. Folię nieco luzujemy, ale pozostawiamy zawiniętą tak, aby ewentualny sok wytworzony podczas pieczenia

Kuchnia Prezydentowej
Tort naleśnikowy z mięsem 142

pokroić. Mięso i mozzarellę podzielić na 7 porcji. Tortownicę wyłożyć papierem do pieczenia. Na dnie ułożyć naleśnik, ułożyć na nim 1/7 farszu mięsnego, posypać 1/7 mozzarelli. Przykryć kolejnym naleśnikiem... . Na ostatnim, siódmym naleśniku również ułożyć farsz mięsny oraz posypać mozzarellą. Jajko wymieszać ze śmietaną i doprawić, solą, pieprzem, papryką. Polać wierzch mieszaniną jajka ze śmietaną. Wstawić do piekarnika nagrzanego

królestwo garów
Wołowina z garnca. Królowa wędlin domowych na świąteczny stół. 130

mięsa nacieramy solidnie solą i pieprzem. Obkładamy plastrami cebuli i czosnku. Mięso odstawiamy na całą noc w chłodne miejsce. Następnego dnia zdejmujemy cebulę i czosnek. Wkładamy do rozgrzanego na dużym gazie garnka żeliwnego. Kiedy mięso się podpiecze podlewamy ok 1/2 kupka wody. Pieczemy pod przykryciem do miękkości (sprawdzamy widelcem). W połowie pieczenia mięso przewracamy na drugą stronę. Czas pieczenia zależy(...)wielkości i wagi kawałka mięsa. Kontrolujemy ilość płynu, żeby całkiem się nie wypiekł, ale też żeby nie było go za wiele. W końcu wołowina ma się nam upiec, a nie ugotować ;) Jeśli nie mamy garnka żeliwnego dobrej jakości możemy spróbować upiec wołowinę w naczyniu żaroodpornym, ale efekt to już kompilacja jakości mięsa i "zdolności" piekarnika ;) Jest to esencja smaku mięsa

Kuchnia po mojemu
PASZTET DROBIOWY, PIECZONY, BEZGLUTENOWY 376

cebule i mogłam przystępować do mielenia, wyrabiania i pieczenia pasztetu. Z podanych składników wyszły mi dwie metalowe foremki o wym. 22x8cm (dół) i 25x12cm (góra). Składniki: - ok.1250g usmażonego (pieczonego) mięsa z kurczaka, indyka, itp. - 500g surowej wątroby drobiowej - 4 całe jajka - 100g wędzonego boczku lub słoniny (dałam wędzoną słoninę) - 2 duże cebule - 1 łyżeczka mielonego imbiru - 1 łyżeczka mielonej(...)również podsmażyć piersi z kurczaka lub z indyka. Posmażone i schłodzone (lub rozmrożone) mięso kroimy na mniejsze kawałki i przepuszczamy tylko jeden raz przez maszynkę do mielenia mięsa, na średnich oczkach. W ten sam sposób mielimy także cebule, słoninę (lub boczek), marchew i pietruszkę. Do zmielonego mięsa dodajemy zmiażdżone kulki ziela angielskiego, doprawiamy imbirem, gałką muszkatołową, solą, świeżo mielonym pieprzem

Smaczne Zdrowe
Paprykowe Gołąbki 104

zeszkliła. Zeszkloną cebulę dodajemy do mięsa wymieszanego z ryżem i znowu mieszamy dodając łyżeczkę pieprzu i chili oraz odrobinkę soli.  Z papryk odcinamy górną warstwę tą z tzw. ogonkiem oraz oczyszczamy środek z pestek. Papryczki wypełniamy farszem. Umieszczamy je w brytfance lub blaszce do pieczenia ciast wyłożonej folią aluminiową, błyszczącą stroną(...)wierzch. Układamy papryczki blisko siebie. Wkładamy do rozgrzanego wcześniej piekarnika 200 stopni i pieczemy ok 35-45 minut. Smacznego

ClauditteMissCooking
Gołąbki z mieszanki kasz i ryżu 143

mięsem i wszystko mieszamy. Doprawiamy solą i pieprzem. Ostrożnie oddzielamy liście kapusty, z każdego wycinamy zgrubienie. Nakładamy farsz i zawijamy ciasno (zostawiamy kilka najmniejszych liści luzem). Naczynie żaroodporne smarujemy olejem, układamy warstwy zawiniętych gołąbków. Wierzch przykrywamy liśćmi, podlewamy całość wodą (można też bulionem lub dowolnym sosem), nakładamy pokrywę i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni. Pieczemy

KasiekGotuje
Pasztet z dzika 150

warzywa odstawiamy do ostudzenia, kroimy na mniejsze kawałki, a następnie je blendujemy lub mielimy w maszynce do mielenia mięsa. Osobiście blenduję mięso i warzywa małymi porcjami w blenderze. Jeśli użyjecie maszynki do mielenia wszystko musicie przez nią przepuścić dwa razy, żeby pasztet miał dobrą konsystencję.Gdy wszystkie składniki(...)będą już zmielone wkładamy je do dużej miski, dodajemy jajka i przyprawy. Wszystko bardzo dokładnie mieszamy.Gotową masę przekładamy do foremek, na wierzchu układamy plasterki słoniny. Pasztet pieczemy w piekarniku nagrzanym do 170 stopni przez 60 minut

Kulinarne przygody Gatity
Pierś z kurczaka w otrębowej panierce 173

włożyć pokrojone mięso. Przykryć i wstawić do lodówki na godzinę.3. Na talerzyk wysypać otręby, dodać paprykę: słodką i ostrą, czosnek granulowany, pieprz, tymianek (należy dodać ich sporo, by nadać panierce smaku i charakteru - jeśli przypraw będzie zbyt mało, kurczak będzie "nijaki").4. Kawałki kurczaka obtaczać w panierce.5. Filety można zgrillować na grillu elektrycznym lub piec w piekarniku

Szefowa kuchni
Sernik na migdałowym spodzie z borówkami 133

mielenia mięsa. Do twarogu dodać olej,cukier,mleko,jajka,żółtka i budynie w proszku. Całość dokładnie wymieszać. Wylać połowę masy na spód migdałowy posypać połową borówek, wylać resztę masy serowej i na górę posypać resztę borówek. Borówki oprószyć mąką i wymieszać.Tortownicę od dołu obłożyć folią aluminiową (może w czasie pieczenia skraplać się masło i przypalać w piekarniku) i włożyć

Ala piecze i gotuje
Babka ziemniaczana - Start Akcji: TANIE GOTOWANIE 204

ziemniaczane). Mięso pokroić w kostkę (jeli żeberka to w żeberka;), przyprawić solą i pieprzem (ewentulanie ulubioną przyprawą). Cebulę obrać, pokroić w piórka, czosnek drobno posiekać. Wszystkie składniki połączyć, dodając mąkę, jajko i doprawiając do smaku solą i pieprzem (doprawić  w tym przypadku należy od serca;).Wyłożyć na blachę podlaną olejem i piec w nagrzanycm(...)stopni piekarniku około 1,5 godziny do mocno zrumienionej skórki

Apetyt na więcej - jadłodajnia dla duszy i ciała
Pieczona pierś kurczaka z rabarbarem 164

Składniki – porcja dla 2 osób: 2 filety z kurczaka, 2 łodygi rabarbaru, 200 ml śmietanki 30%, 3 łyżki miodu, olej do smażenia, sól, pieprz. Krok

Coś bym zjadła
Pasztet wieprzowo-drobiowy z owocami 197

maszynce z założonym średnim sitkiem zmieliłam dwukrotnie: uduszone boczek i karkówkę, mięso z kurczaka, sparzoną wątróbkę, zeszkloną cebulę, 1 marchewkę (drugą zostawiłam w rosole), pietruszkę, selera i namoczone bułki. Do masy dodałam jajka, pieprz, gałkę muszkatołową i sól do smaku. Ja dosypałam około 4 łyżeczek soli, ale mięso z kurczaka gotowane w rosole już było słone, więc proponuję dodawać soli(...)foremki babeczkowe o pojemności 250 ml. Do masy którą umieściłam w keksówkach dodałam śliwki suszone, zaś masę umieszczoną w foremkach babeczkowych wymieszałam z suszoną żurawiną. Wstawiłam do nagrzanego piekarnika i piekłam w temperaturze 180 stopni z termo obiegiem: babeczki – 40 minut, keksówki – 65 minut. Oba pasztety smakowały wyśmienicie

Kuchenne zapiski Edyty
Ostatnie podrygi bobu z grillowaną kaszanką i sosem z pieczonej papryki 142

koniec sierpnia. Zatem do sklepów i do dzieła! Ostatnie podrygi bobu z grillowaną kaszanką i sosem z pieczonej papryki Sos z pieczonej, żółtej papryki Zaczynamy od włożenia do piekarnika (ok. 230 stopni, termoobieg) żółtej papryki - pieczemy aż na większość skórki niemalże przypali się na złoto-czarno. Następnie przekładamy paprykę do reklamówki jednorazowej i zawiązujemy ją - parująca woda(...)samym podaniem odrobiną soli. Grillowana kaszanka na boczku Wędzony boczek kroimy w wąskie paski i wrzucamy na zimna patelnię do grillowania aby wytopić nadmiar tłuszczu oraz aby uzyskać chrupkość mięsa. Po odlaniu nadmiaru tłuszczu kładziemy kaszankę pokrojoną w kawałki o kształcie walca - w trakcie grillowania osłonka z jelita skurczy się do środka dlatego nie należy smażyć kaszanki zbyt długo

Right Behind The Kitchen
Rolada ziemniaczana z mięsem, serem i szpinakiem / Cheesy potato roll with meat and spinach 260

obłęd! To jest przepyszne! I wcale nie jest tak trudna w przygotowaniu jak wydaje się na pierwszy rzut oka. Zapraszam! Scroll down for recipe in English Rolada ziemniaczana z mięsem, serem i szpinakiem (8 porcji) Składniki: 6 ziemniaków, obranych i pokrojonych w cienkie (3 mm) plasterki 2 szklanki startego parmezanu 3 łyżeczki soli 4 łyżki oleju roślinnego 1 cebula, pokrojona(...)szklanka startej mozzarelli Przygotowanie: Wyłóż na blaszce papier do pieczenia i posyp go równomiernie połową parmezanu. Następnie ułóż na niej plasterki ziemniaków tak by nachodziły na siebie w 1/3 wysokości i szerokości, i w taki sposób pokryły całą blaszkę. Posyp całość resztą parmezanu, dopraw 1 łyżeczką soli i włóż do piekarnika nagrzanego do 180 oC na 30 minut, aż ziemniaki

karmelowy