Pasztet wykwintny z morelą.

Pasztet wykwintny z morelą.

Pasztet wykwintny z morelą.

Przepis na : śniadanie

     Dzisiaj kolejna propozycja potrawy na Świąteczny stół. Zapraszam na pasztet wykwintny, przygotowywany u nas zawsze na Boże Narodzenie i Wielkanoc. Polecam! Składniki na pasztet wykwintny z morelą: 200 g cielęciny 250 g wieprzowiny 200 g gęsiny (może być również inny drób) 200 g drobiowych wątróbek 1 łyżka masła 10 cienkich plastrów tłustego surowego boczku lub słoniny 4 jajka 150 ml śmietany 30% 1 łyżka mąki ziemniaczanej 1 łyżka cukru pudru 1 cebula 2 ząbki czosnku 4 ziarna ziela angie... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Rozpustne gotowanie

Autor

Agnieszka Gąsior

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

pasztet, mięso, boczek, galaretka, wieprzowina, polewa, śniadania, sok, śniadanie, boże narodzenie, wielkanoc, świąteczne, świąteczne przepisy, pomarańcze, drobiowe, wątróbka drobiowa, mielone, wołowina, impreza, kolacja, chleb, mięso mielone, pieczony boczek, mięsa pieczone, pieczeń z mięsa mielonego, pieczeń z mielonego, chleb z ziarnami, chleb mieszany

Inne przepisy z Rozpustne gotowanie

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.