mięso mielone - 23354 przepisów (strona:961/1557)

Pierś z kurczaka na ziemniakach z mixem sałat 234

ziołowy  papryka słodka  curry angloindyjskie ( kmin rzymski, kolendra, kozieradka, kurkuma, pieprz czarny, imbir, chili mielone, liść laurowy) Piersi z kurczaka myjemy, osuszamy i oczyszczamy, następnie kroimy na kawałki. Polewamy je oliwą z oliwek i dokładnie obtaczamy każdy kawałek mięsa. Przyprawiamy pieprzem ziołowym, papryką słodką i curry angloindyjskim.   Odstawiamy mięso na bok. Ziemniaki obieramy, myjemy

Parowar Faceta
Roladki drobiowe z warzywami i mozzarellą 151

mieszamy razem tworząc farsz do roladek *** *** Filety myjemy, osuszamy, przecinamy wzdłuż na połówki, cienko rozbijamy i oprószamy z dwóch stron solą oraz pieprzem. Na każdym płacie mięsa układamy porcje farszu *** *** Mięso z farszem dość ciasno zwijamy w roladki – najpierw rolujemy całość a następnie „wciskamy końcówki do środka”. Roladki z początku mogą być dość niezgrabne ale po obtoczeniu w mące nadamy(...)wodą lub bulionem, dodajemy suszone grzybki, rozmaryn oraz liście laurowe i ziele angielskie *** *** Mięso dusimy pod przykryciem, na małym ogniu przez około pół godziny *** *** Następnie do powstałego sosu dodajemy łyżeczkę koncentratu pomidorowego, mieszamy i gotujemy jeszcze przez chwilę. Całość doprawiamy do smaku solą, pieprzem i mieloną papryką. Jeśli na koniec sos nie jest gęsty, można dodać łyżeczkę mąki, wymieszanej

Blog z Apetytem
FLAKI WOŁOWE Z 3 RODZAJÓW MIĘS + FILMIKI 218

wołowe to przysmak kuchni polskiej, znane już od XIV w. Jest to sycąca zupa mięsna, której głównym składnikiem są fragmenty żołądka wołowego. Na ich przygotowane potrzeba 3-4 godziny, mięso musi być mięciutkie i dobrze doprawione. To danie to prawdziwa uczta smaków, polecam przygotować je w domu. SKŁADNIKI :  500 g flaków wołowych blanszowanych 500 g wołowiny bez kości(...)cebula 4 litry wody 1 - 2 kostki rosołowe  2 liście laurowe, 3 ziela angielskie, kilka kulek pieprzu 1 łyżka soli 1 łyżeczka - imbiru, gałki muszkatołowej, pieprzu, ziela angielskiego mielonego, gorczycy utartej,  2 łyżki majeranki 1 łyżka - czosnku suszonego oraz słodkiej papryki  1/2 łyżeczka chilli  ZASMAŻKA  2 łyżki masła naturalnego 4 łyżki z czubkiem

Kulinarne Fantazje Marioli
PIECZONE ŻEBERKA W MIODOWEJ GLAZURZE 90

wieprzowych  * pół szklanki oleju * 1 płaska łyżeczka papryki mielonej ostrej (użyłam  Skworcu ) * 1 łyżka przyprawy do żeberek (użyłam  Skworcu ) * 3 łyżeczki miodu * pół łyżeczki soli Wykonanie: Żeberka podzielić na mniejsze kawałki. W misce wymieszać olej z miodem i przyprawami. Włożyć żeberka i wszystko wymieszać tak, aby mięso było pokryte marynatą. Odstawić na około 2-3 godziny

Zrób to smacznie
Schab gotowany w zalewie z dodatkiem majonezu / Pork loin cooked in a marinade of mayonnaise 331

chyba najlepsze rozdanie! Mięso wyszło mięciutkie i soczyste nie tracąc jednocześnie na aromacie, dzięki wcześniejszym marynatom i zalewie, w której był gotowany. Schab gotowany Składniki : Przygotowując opierałam się na recepturze z bloga:  wkuchennymoknie.    ok. 1,20 kg schabu do nacierania : 2 łyżeczki soli 2 łyżeczki papryki słodkiej mielonej ¼ łyżeczki pieprzu czarnego mielonego 3 łyżeczki(...) 1 łyżeczka ziół prowansalskich ¼ łyżeczki pieprzu czarnego mielonego 4 łyżki majonezu 3 - 5 ziaren ziela angielskiego 2 liście laurowe 1 - 2 łyżeczki majeranku    3 litry wody  Wykonanie : Schab po umyciu i osuszeniu natrzyj przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Pozostałe składniki wymieszaj i nacieraj nimi całą powierzchnię mięsa, a następnie owiń mięso w cienką, przezroczystą folię

Apetyt na więcej - jadłodajnia dla duszy i ciała
Meksykańskie kotleciki drobiowe 1187

trakcie marynowania mięso kruszeje i nabiera delikatności. Kotlety możemy podać z frytkami, ziemniakami lub ryżem i ulubioną surówką.     Składniki: 2 filety z kurczaka Marynata: 1 jajko 2 łyżki gęstego jogurtu naturalnego 1 łyżka majonezu 1/4 szklanki mąki Przyprawy: 1 łyżeczka soli 1/2 łyżeczki pieprzu 1/3 łyżeczki chilli w proszku 1/2 łyżeczki słodkiej papryki mielonej 1/2 łyżeczki suszonego(...)natki pietruszki 1 łyżeczka ziaren sezamu 1 łyżeczka słodkiej papryki mielonej olej do smażenia       *** Filety myjemy, osuszamy, kroimy na części i lekko rozbijamy *** *** Przygotowujemy marynatę: do miski wbijamy jajko, dodajemy majonez, jogurt, mąkę oraz przyprawy i całość dokładnie mieszamy do uzyskania jednolitej konsystencji *** *** Rozbite mięso przekładamy do marynaty, delikatnie mieszamy i odstawiamy na kilka jedną godzin

Blog z Apetytem
Królik w warzywach i w winie 127

straszny” i  przygotowałam go na sposób, jaki tu wi dzicie . Gdybym miała opisać jakie to mięso , powiedziałabym że białe i bardzo delikatne ( coś jak pierś z kurczaka ale znacznie delikatniejsze ). Nie potrzebnie miałam opory. Składniki: Królik Sól Pieprz kolorowy świeżo mielony 1 duża żółta cebula 1 czerwona cebula 3 ząbki czosnku Mieszanka marchewki z groszkiem łyżka miodu(...)królika wykładamy mieszankę groszku z marchewką. Całość podlewamy przygotowanym sosem z cebulą i czosnkiem. Przykrywamy folią aluminiową i pieczemy w piekarniku w temp. 190 o C do miękkości mięsa około godzinę. SMACZNEGO. (function(i,s,o,g,r,a,m){i['GoogleAnalyticsObject']=r;i[r]=i[r]||function(){ (i[r].q=i[r].q||[]).push(arguments

Smaki Ewy
Kurczak w serowo-jogurtowym sosie z makaronem 151

kremowego serka śmietankowego 1 kulka mozzarelli ( 125 g  ) papryka słodka mielona według uznania przyprawa gyros według uznania bazylia suszona według uznania przyprawa do kurczaka według uznania 20 dag makaronu spaghetti sól do gotowania makaronu świeże listki bazylii do dekoracji Wykonanie pysznego kurczaka w sosie: 1. Mięso oczyszczamy, płuczemy i dokładnie osuszamy, kroimy w kostkę. Na głębokiej i dużej

Izabelawkuchni
Kurczak wędzony z łazankami 129

pęczka szczypiorku 150-200 g makaronu typu łazanki sól czarny pieprz mielony   PRZYGOTOWANIE: Makaron łazanki ugotować według przepisu na opakowaniu. Czerwone cebule obrać, opłukać, osuszyć papierowym ręcznikiem i pokroić w piórka. Czerwoną paprykę opłukać, osuszyć i pokroić w paseczki. Z wędzonych udek kurczaka zdjąć skórę, obrać mięso z kości i mięso pokroić w kostkę. Na patelni rozgrzać oliwę

WSZYSTKO SMACZNE
WIEPRZOWINA W LEŚNYCH GRZYBACH 113

Bardzo lubię połączenie mięsa z leśnymi grzybami. Mój zapas suszonych podgrzybków został już mocno uszczuplony, ale co tam do następnego grzybobrania zostało już niewiele czsu. Teraz sobie zapewne myślicie: co ona wygaduje, przecież dopiero mamy Maj - zobaczycie oni się nie obejrzymy, a leśnych skarbów szukać będziemy. SKŁADNIKI: 70 dag łopatki wieprzowej 1 duża cebula 2 garści suszonych grzybów(...)podgrzybki, lub prawdziwki) sos sojowy 2 liście laurowe 3 kulki ziela angielskiego 1 łyżeczka mielonej słodkiej papryki sól,pieprz mąka olej woda lub bulion A jak to zrobić: Na dość głębokiej patelni rozgrzać olej, dodać pokrojoną w piórka cebulę i lekko ją zeszklić. Mięso umyć, pokroić w kostkę, obtoczyć w mące (nie będzie później konieczności zagęszczania sosu), przełożyć

Kuchnia w opałach
Rosół z pieczoną na ostro marchewką 134

dań, ale czasami mam ochotę odkurzyć tradycyjne przepisy mojej mamy lub babci. Wtedy przygotowuję rosół jak z dzieciństwa, koniecznie z marchewką, natką pietruszki, a dla moich bliskich z kawałkami mięsa. Żeby jednak wprowadzić trochę urozmaicenia, zamiast podawać go z rozgotowaną marchewką, serwuję jędrne i chrupiące pieczone marchewki na ostro. Do tego oczywiście makaron nitki. Na szczęście nie muszę robić(...)młodej marchewki (około 5-6 sztuk) 2 łyżki oliwy 2 łyżki wody łyżka soku z cytryny łyżeczka mielonej papryki słodkiej łyżeczka cayenne łyżeczka suszonych pomidorów z czosnkiem płatki chili do posypania dodatkowo: makaron Lubella Jajeczna 5 jaj nitki natka pietruszki Umyte mięso zalewamy zimną wodą. Po zagotowaniu łyżką cedzakową, zdejmujemy szumowiny. Dodajemy warzywa, przyprawy i na małym ogniu, gotujemy

Mienta blog
Na I rocznicę bloga - Gulasz z kurzych serduszek 208

taniocha to straszna, żal nie jeść. :) W tej wersji jest lekko pikantny, a mięso delikatne i mięciutkie. Dla dwóch osób: 700g kurzych serduszek 1 średnia marchewka 1 nieduża pietruszka 1 spora cebula 5 ziaren ziela angielskiego 2 liście laurowe 2 łyżeczki soli 1 łyżka mielonej słodkiej papryki pół łyżeczki świeżo mielonego czarnego pieprzu pół łyżeczki pieprzu cayenne(...)następnie każde z serduszek przygotowujemy do gotowania. Każde z nich pojedynczo pozbawiamy zwałów tłuszczu i żyłek. Kroimy je na połowę i płuczemy ponownie, pozbawiając je tym samym zakrzepów krwi. Mięso wrzucamy do garnka i zalewamy wodą z dwu centymetrową nadwyżką. Całość zagotowujemy. Zbieramy brunatną szumowinę i dorzucamy do garnka ziele angielskie, liście laurowe oraz łyżeczkę soli. Ewentualnie można użyć mięsnych

Kuchenna Kontrrewolucya
Kurczak z zielonym groszkiem 187

mnie mrożony sól, pieprz, czerwona mielona papryka tłuszcz do smażenia, mąka Przygotowanie : Z umytych udek zdjąć skórę, posypać solą, pieprzem, papryką Oprószyć mąką, obsmażyć na tłuszczu Do garnka z niewielką ilością wody włożyć obsmażone udka wraz z tłuszczem, gotować do niewielkiej miękkości Warzywa obrać, poszatkować, obsmażyć na tłuszczu, dołożyć do mięsa, na koniec gotowania wsypać groszek, ugotować wszystko

Proste Potrawy
SCHAB Z GALARETKĄ Z SZYNKOWARA 290

sama nazwa wskazuje jest to zestaw dla jednej osoby, ale śmiało na dwie osoby wędlinki też starczy, gdyż jeden wsad do parzenia przygotowujemy z 0,8 kg mięsa. Zawartość zestawu: 1 szt.   Szynkowar Singiel   - Szynkowar idealny dla samotnych. Wymiary praski w.10 cm x sz.9 cm x dł.14,5 cm.. 1 szt.   Termometr analogowy   - Solidnie(...)Orientalna mieszanka przypraw do kababu. Charakterystyczny bułgarski smak typowy dla mielonych podłużnych kotlecików pieczonych na grillu we wszystkich kurortach słonecznego wybrzeża Morza Czarnego  1 szt.   Natura Smak John a 40 g   - Szczególne polecamy tę przyprawę do wyrobów z mięsa drobiowego: kurczaków, gulaszu, steków i kotletów. ale także do doprawiania golonki wieprzowej gotowanej, pieczonej

Z Majeczką w kuchni
Flaczki z kurczaka z suszonymi pomidorami / Chicken and sun dried tomato soup 188

listek laurowy 1/2 łyżeczki cukru 1 szczypta mielonej gałki muszkatołowej 1/2 łyżeczki mielonej kolendry 1/2 łyżeczki mielonej ostrej papryki 1 szczypta kurkumy sól, pieprz do smaku 1 łyżka masła Przygotowanie: W większym rondlu rozgrzej łyżkę oleju i włóż mięso. Obsmaż z każdej strony do zarumienienia. Zalej je bulionem, dodaj pietruszkę, marchewkę, selera naciowego i suszone pomidory

karmelowy