mięso mielone - 23354 przepisów (strona:954/1557)

Kurczak duszony na pieczarkach 146

Kolejny sprawdzony "babciny" przepis. Mięso rozpływa się w ustach ,sos jest wyborny. Czegóż więcej oczekiwać? Składniki 1 kg podudzi z kurczaka 400 g pieczarek 1 cebula 60 g masła 250 g śmietany 18% 20 g mąki natka pietruszki mielona papryka sól Przygotowanie   Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 W rondlu rozpuszczamy masło ,dodajemy posiekaną cebulę ,smażymy ,cały(...)czas mieszając (ma być lekko szklista). Na cebulę wrzucamy pokrojone na plasterki pieczarki ,zalewamy bulionem ,kładziemy kawałki kurczaka ,oprószamy solą i papryką. Rondel przykrywamy i dusimy mięso na wolnym ogniu 45-50 min na wolnym ogniu. W razie potrzeby uzupełniamy dolewamy bulion. Po przygotowaniu ,kurczaka wyjmujemy na talerze ,posypujemy posiekaną natką pietruszki. Do grzybów dodajemy śmietanę rozrobioną z mąką ,dusimy

R'n'G Kitchen
SZASZŁYKI Z CYTRUSAMI 201

owoców są nie tylko desery czy sałatki , ale też konkretne dania z mięsem.Jednak największą zaletą jego jest ,że robi się je dosłownie w kilkanaście minut.Palce lizać.Zapraszam. 60 dag.schabu 1 pomarańcza 2 mandarynki 1 papryczka świeża chili 4 łyżki sosu sojowego szczypta mielonego chili szczypta pieprzu 1 jajko 2 ząbki czosnku olej do smażenia sałata do dekoracji(...)starty czosnek, wbić jajko i wlać 5 łyżek oleju , wymieszać.Schab pokroić na kawałki,lekko je rozbić,i włożyć plastry do marynaty,włożyć do lodówki na noc.Po tym czasie mięso usmażyć na patelni.Usmażone kawałki mięsa wbić na szpatułki do szaszłyków wraz z cząstkami pomarańczy i mandarynek.Posypać lekko posiekaną drobno papryczką chili.Smacznego.   PRZEPISY KTÓRE MOGĄ SIĘ PRZYDAĆ

Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielki
Kiełbas wiejska wieprzowo -drobiowa 197

g/kg do podgardla -czosnek dobrej jakości 7 g/kg -pieprz kolorowy mielony 2 g/kg -pieprz ziołowy białowieski 2 g/kg -gorczyca biała ziarno 2 g/kg -woda 250 ml dodana podczas mieszania z przyprawami -woda 100 ml dodana po 24 godz przed nadziewaniem w jelita -jelita wp. WYKONANIE Kupione mięso tniemy w kawałki do peklowania.  Łopatka, drób i podgardle w osobnych

Domowe wyroby.Coś do chleba i talerza.
Pilaf z quinoa i kurczaka 166

warzywnych burgerów . Quinoa świetnie pasuje z innymi warzywami ale również z mięsem i drobiem. Pilaf z quinoa Składniki: 2 porcje 150 g quinoa 1 mała cebula 2 ząbki czosnku 1 czerwona papryka 1 łyżka oleju 300 g piersi z kurczaka 1 łyżka posiekanej natki pietruszki po ½ łyżeczce mielonego kminu rzymskiego, kajeńskiego pieprzu i kurkumy sól do smaku Wypłucz quinoa(...)wodzie pocierając nasiona, wtedy pozbędą się goryczki. Zalej wodą, lekko posól i gotuj przez 20 minut. Odparuj. Cebulę, czosnek i paprykę pokrój w kostkę i zeszklij na patelni. Pokrój mięso w kostkę i dodaj do warzyw. Posyp przyprawami i smaż aż kurczak się lekko zrumieni. Na koniec dodaj quinoa i pietruszkę, dopraw solą do smaku i wymieszaj. Podawaj na ciepło

codojedzenia
Boczek pieczony w piwie 181

m.in. syropem klonowym i cynamonem, jakkolwiek „przełamując” całokształt również kawałkiem imbiru. Pod koniec pieczenia dodajemy całe i również raczej słodkie jabłka, które będą idealnym dodatkiem do tak przygotowanego mięsa i sosu. Nie od rzeczy byłoby także upieczenie razem z nim sporej garści niewielkich ziemniaków. Z takimi dodatkami boczek najlepiej będzie podać od razu na gorąco, ale nie ma przeszkód(...)angielskiego 1 łyżeczka mielonego kminku sól (ok. 2-3 łyżeczki) 1/2 łyżeczki czarnego pieprzu świeżo mielonego 3-4 cm świeżego imbiru 8 łyżek syropu klonowego 3-4 średnie raczej słodkie jabłka Instrukcje Skórę na boczku nacinamy w kratkę ostrym nożem. Mięso nacieramy równomiernie kminkiem, solą i pieprzem; odkładamy na kilkanaście minut. Boczek wkładamy do brytfanny. Portera mieszamy

Kulinarna Pokusa
szybkowar-golonka z łopatką z posmakiem kiszonej kapusty i czosnku... 205

rzepakowy 4 łyżki, kapusta kiszona 1/2 kg, cukier 1 łyżeczka, pieprz czarny mielony 1/2 łyżeczka, ząbki czosnku 10 sztuk, przyprawa do zup i potraw w płynie 3 łyżki, woda 1 szklanka z golonki usunąć ewentualną szczecinę i z łopatką z kością opłukać, osuszyć ręcznikiem papierowym natrzeć mięsa przyprawą i w szybkowarze 5 litrów "polecam SZYBKOWAR -Tureckie Garnki - zobacz

W Mojej Kuchni Lubię
SZASZLYKI NA OSTRO na grilla 130

konserwowe 5 łyżek oleju 4 łyżki keczupu 1 łyżka miodu sól pieprz mielone chilli 1 łyżeczka soku z cytryny dodatki: 25 dag ugotowanego długoziarnistego ryżu   zielenina do dekoracji PRZYGOTOWANIE : Krok 1. Umytą i oczyszczoną paprykę kroimy na spore kawałki. Krok 2. Umyte mięso kroimy w grubą kostkę, boczek w plasterki. Krok 3. Na patyczki do szaszłyków

Moja Książka Kucharska
ZAPIEKANKA Z FASOLKĄ SZPARAGOWĄ I KURCZAKIEM 227

Zapiekanka to bardzo dobry pomysł na obiad. Polecam, szczególnie tym, którzy nie mają zbyt wiele czasu na gotowanie. Wystarczy wrzucić do naczynia ulubione warzywa, makaron, może mięso, zalać sosem lub śmietanką, zapiec i gotowe. U mnie dzisiaj zapiekanka z fasolką szparagową :) Chyba jedna z moich ulubionych. SKŁADNIKI: 4 średniej wielkości ziemniaki, ugotowane w mundurkach 2 piersi z kurczaka(...)sera (ostrego) 200 ml śmietanki 30 % 2 szalotki 2 ząbki czosnku sól pieprz papryka mielona słodka sos sojowy gałka muszkatołowa świeży tymianek olej A jak to zrobić: Piersi z kurczaka umyć, osuszyć i pokroić w kostkę. Przyprawić solą, pieprzem papryką i sosem sojowym. Mięso usmażyć na rozgrzanym oleju. Ziemniaki obrać i pokroić w grube plastry. Szpinak umyć, osuszyć. Wrzucić

Kuchnia w opałach
Kolorowe mielone z mozzarellą i pomidorami 152

Tradycyjne mielone podane w nowatorski sposób: z pikantną czerwoną cebulą, świeżym pomidorem, delikatną mozzarellą i pachnącą bazylią to świetna alternatywa dla klasycznych kotlecików. Składniki: 300g fileta z kurczaka 400g mięsa z szynki 1 cebula 2 ząbki czosnku 1 bułka kajzerka 1,5 szklanki mleka 1 jajko 4 łyżeczki majeranku 1 łyżka kaszy manny 1 łyżeczka musztardy dijon szczypta(...)obtoczenia kotlecików 2 czerwone cebule 2 pomidory 240g mozzarella kilka listków świeżej bazylii Wykonanie: 1. Fileta, szynkę, cebulę, czosnek i bułki wcześniej namoczone w mleku zmielić maszynką do mielenia. Dodać jajko, majeranek, musztardę, kaszę mannę, gałkę i całość dokładnie wyrobić na jednolitą masę. Doprawić do smaku solą i pieprzem. 2. Z gotowej masy mięsnej formować kotleciki wielkości obręczy szklanki, lekko

Szalona Kuchnia Eweliny
Gulaszowa z kluskami kładzionymi 367

fantastyczna sycąca zupa. Składniki: 1,2 kg mięsa wieprzowego, ja polecam mięso z golonki 1 puszka pomidorów lub 3-4 świeże pomidory 2 cebule 4 - 5 łyżek smalcu 1 czerwona papryka 5 ziemniaków 1 i 1/2 łyżeczki ostrej papryki 3 łyżeczki słodkiej papryki 1 płaska łyżeczka mielonego kminku lub w ziarenkach 2 liście laurowe 3/4 łyżeczki mielonego ziela(...)Przyprawy znajdziecie na stronie www.Skworcu.com.pl Składniki na kluski: 2 jaja 4-5 łyżek wody  ok. 10 łyżek maki pszennej  1. W dużym garnku rozgrzewamy smalec i obsmażamy mięso pokrojone w kostkę. Na patelni smażymy cebulę pokrojona w talarki, łączymy z przysmażonym mięsem, podlewamy bulionem, dodajemy przyprawy i pomidory z puszki, dusimy razem ok 30 minut.  2. Ziemniaki

Apetyczna babeczka
Piersi z kurczaka w jogurtowo-miodowej marynacie 198

żywności ekologicznej. Polecam Wam zapoznać się z pełną ofertą sklepu.   A wracając do przepisu. Przygotowanie piersi z kurczaka jest naprawdę proste. Cały sekret tkwi w marynacie. Pamiętajcie, że mięso powinno leżeć w niej minimum 1 godzinę, a najlepiej całą noc. Tak przygotowane piersi z kurczaka najlepiej smakują w towarzystwie zestawu surówek i pieczony ziemniaczków. Polecam Składniki: 2 pojedyncze piersi(...)ostrej czerwonej papryki 1 łyżeczka soli (u mnie himalajska) 1 łyżeczka suszonej bazylii (u mnie mielona) Przygotowanie: Piersi kroimy tak, aby powstały 4 kotlety. Każdy lekko rozbijamy tłuczkiem. W misce mieszamy składniki marynaty: jogurt, miód wielokwiatowy, sól, obie papryki i suszoną bazylię. Mięso dokładnie maczamy w marynacie. Zostawiamy w misce i wkładamy do lodówki na minimum 1 godzinę

Słodkie okruszki
Zupa ziemniaczana z wędzoną papryką 163

glutaminianu sodu 2 listki laurowe kilka kulek ziela angielskiego 1 łyżeczka mielonego kminku 1 łyżka czerwonej wędzonej papryki 2/3 szklanki słodkiej śmietanki 1 kopiata łyżka mąki sól i pieprz do smaku Umyte skrzydełka włożyć do garnka i zalać do pełna zimną wodą. Gotować aż mięso będzie miękkie. Po kilku minutach dodać obrane i pokrojone w kostkę marchew, seler, cebulę

Czerwień i błękit
Surówka z kopru włoskiego (fenkułu), kalarepki i zielonego jabłka z koperkiem 98

jako dodatek do dań obiadowych z mięsami, z rybami. Świetnie się również komponuje z wytrawnymi tartami. Składniki surówki z kopru włoskiego: (2-3 porcje) 1 bulwa kopru włoskiego (fenkułu) 1 kalarepka 1 duże zielone jabłko sok z połowy cytryny 1/2 pęczka świeżego koperku (spora garść posiekanego) 70 g śmietanki 30% sól morska, świeżo mielony pieprz Przygotowanie surówki z kopru(...)świeżego koperku (spora garść posiekanego) 70 g śmietanki 30% sól morska, świeżo mielony pieprz Spróbować i w razie potrzeby ponownie doprawić odrobiną soku z cytryny. Surówkę z kopru włoskiego (fenkułu) , kalarepki i zielonego jabłka z koperkiem podawać jako dodatek do dań obiadowych (do tart, dań z mięsem lub z rybami) . Czytaj więcej: Surówka z kopru włoskiego (fenkułu), kalarepki

Moja Delicja
Surówka z kopru włoskiego (fenkułu), kalarepki i zielonego jabłka z koperkiem 149

dodatek do dań obiadowych z mięsami, z rybami. Świetnie się również komponuje z wytrawnymi tartami. Składniki surówki z kopru włoskiego: (2-3 porcje) 1 bulwa kopru włoskiego (fenkułu) 1 kalarepka 1 duże zielone jabłko sok z połowy cytryny 1/2 pęczka świeżego koperku (spora garść posiekanego) 70 g śmietanki 30% sól morska, świeżo mielony pieprz   Przygotowanie surówki z kopru(...)świeżego koperku (spora garść posiekanego) 70 g śmietanki 30% sól morska, świeżo mielony pieprz Spróbować i w razie potrzeby ponownie doprawić odrobiną soku z cytryny. Surówkę z kopru włoskiego (fenkułu) , kalarepki i zielonego jabłka z koperkiem podawać jako dodatek do dań obiadowych (do tart, dań z mięsem lub z rybami) . The post Surówka z kopru włoskiego (fenkułu), kalarepki

Moja Delicja
Surówka z kopru włoskiego (fenkułu), kalarepki i zielonego jabłka z koperkiem 176

dodatek do dań obiadowych z mięsami, z rybami. Świetnie się również komponuje z wytrawnymi tartami. Składniki surówki z kopru włoskiego: (2-3 porcje) 1 bulwa kopru włoskiego (fenkułu) 1 kalarepka 1 duże zielone jabłko sok z połowy cytryny 1/2 pęczka świeżego koperku (spora garść posiekanego) 70 g śmietanki 30% sól morska, świeżo mielony pieprz   Przygotowanie surówki z kopru(...)świeżego koperku (spora garść posiekanego) 70 g śmietanki 30% sól morska, świeżo mielony pieprz Spróbować i w razie potrzeby ponownie doprawić odrobiną soku z cytryny. Surówkę z kopru włoskiego (fenkułu) , kalarepki i zielonego jabłka z koperkiem podawać jako dodatek do dań obiadowych (do tart, dań z mięsem lub z rybami) . The post Surówka z kopru włoskiego (fenkułu), kalarepki

Moja Delicja