mięso mielone - 23354 przepisów (strona:954/1557)

Dania jednogarnkowe - 3 przepisy na prosty jesienny obiad 167

Czosnek & Chilli  ➤czas przygotowania: 45 minut + 1 godz. marynowanie mięsa  w 1 porcji: 381 kcal, B 33,5 g, W 31,7 g, T 12,9 g Składniki/ na 4 porcje: 2 piersi z kurczaka (500 g ) 1 łyżeczka słodkiej papryki, 1 łyżeczka mielonego kminu rzymskiego, 1/2 łyżeczki mielonego imbiru, 1/2 łyżeczki mielonej kurkumy(...)kostkę (pół dyni Hokkaido) 1 puszka krojonych pomidorów 150 ml bulionu warzywnego  do podania: ugotowany kuskus lub bulgur, natka pietruszki lub kolendry  Przygotowanie szybkiego tadźinu z kurczaka: Mięso oczyść i pokrój w kostkę. Dodaj wszystkie przyprawy oraz 1 łyżki oliwy Czosnek & Chilli. Dokładnie obtocz mięso w przyprawach, następnie odstaw na co najmniej 1 godzinę do zamarynowania. Możesz

Chilli Czosnek i Oliwa
Szynka gotowana 311

szynki z dzika sól, liść laurowy. pieprz ziarnisty, 2 ziarnka jałowca połowa cebuli, 3 ząbki czosnku papryka mielona ostra, pieprz mielony, cząber potrzebny jest tez rękaw do pieczenia, który tym razem wykorzystamy do gotowania Przygotowanie: Umyte mięso posmarowałam przecisniętym czosnkiem, posypałam papryką, pieprzem i cząbrem  Włożyłam do rękawa, obok mięsa ułożyłam pół cebuli oraz włożyłam zgniecione

Proste Potrawy
Gulasz drobiowy a’la puszkin 138

mąki rosół drobiowy 1 łyżeczka mielonej słodkiej papryki 1 łyżeczka mielonej ostrej papryki 1 łyżka lubczyku sól, pieprz Przygotowanie Żołądki drobiowe oczyszczamy, kroimy w paski. Cieciorkę, groszek i kukurydzę osączamy z zalewy, zalew nie wylewamy. Cebulę siekamy i lekko szklimy na rozgrzanym oleju. Dodajemy pokrojone mięso, smażymy przez kwadrans, często mieszamy, oprószamy solą i pieprzem, mieszamy. Dodajemy mąkę

R'n'G Kitchen
Karkówka duszona z warzywami 258

warzywami. Przy wyborze karkówki na danie obiadowe, nie należy się przerażać tym, że jest ona poprzerastana tłuszczykiem, gdyż to właśnie on jest nośnikiem smaku i aromatu. Nadaje on również mięsu soczystości i delikatności, co przekłada się na nasze doznania smakowe podczas jedzenia. Duszona karkówka z warzywami to takie danie jednogarnkowe, świetnie smakuje w dniu jego przygotowania, jak również wspaniale smakuje(...)estragonu 1 łyżka pieprzu ziołowego 1/2 łyżeczki chili 1 łyżeczka słodkiej papryki 1 łyżeczka mielonego kuminu 1 łyżka alkoholu sól do smaku (u mnie 2 łyżeczki)   Przygotowanie: Karkówkę umyć, osuszyć, oczyścić z ewentualnych chrząstek i pokroić w poprzek włókien na niezbyt duże kawałki. Mięso obsmażyć partiami na dobrze rozgrzanej głębokiej patelni lub w woku, smarując ją przed pierwszym

Kuchcik gotuje
Kotlet schabowy 72

mamy pyszny zestaw obiadowy.   Składniki: -4 plastry dobrego marmurkowego schabu -sól -pieprz czarny świeżo mielony  -papryka słodka i ostra w proszku -czosnek świeży lub suszony -bułka tarta lub płatki kukurydziane -mąka  -jajko -olej rzepakowy lub smalec   Mięso najlepiej przygotować dzień wcześniej. Każdy plaster  schabu cienko rozbić, oprószyć z dwóch stron: solą, pieprzem, paprykami

Kulinarne przemyslenia
Zupa pomidorowa z ryżem 212

liście laurowe 3 ziela angielskie 2 ziarna jałowca 1 łyżka soli 1 łyżeczka płaska cukru 1/4 łyżeczki czarnego mielonego pieprzu 2,5 l wody śmietana 18% do smaku 3/4 szklanki ryżu natka pietruszki Ryż porządnie płuczemy pod zimną wodą. Odcedzamy. Mięso myjemy i zalewamy zimną wodą, gotujemy na średnim ogniu ok 1h (zbierając burzyny). Następnie dodajemy mrożoną włoszczyznę

CookYourself
FIGA Z MOZZARELLĄ I CHIPSAMI Z PROSCIUTTO 97

Figa – 2 sztuki – Szynka prosciutto di parma / uwaga na skład, szynka powinna zawierać tylko 2 składniki – a mianowicie mięso oraz sól / 2 plasterki – Mozzarella mini – 6 kulek – Rukola – garść – Oliwa z oliwek – 1 łyżka – Ocet balsamiczny – 1 łyżka – Świeży pieprz mielony PRZEPIS: 1. Szynkę porwij lub potnij na mniejsze elementy. I na suchej patelni przygotuj z niej chipsy. Przesmażaj

globuskulinarny
KAPUŚNIAK Z KISZONEJ KAPUSTY NA ŻEBERKACH: domowy przepis, składniki i przyprawy 141

być większe kawałki). Krok 4. Przecedzony rosół zagotować, dodać pokrojone ziemniaki i ugotować. Następnie dołożyć kiszoną kapustę oraz mięso z żeberek - podgotować, ale nie rozgotować kapusty, która powinna zostać chrupka. Kapuśniak doprawić solą, pieprzem i ewentualnie sosem sojowym. Można dodać mieloną czerwoną paprykę. Na koniec podsmażyć na smalcu posiekaną cebulę i dodać do kapuśniaku. Kapuśniak podajemy gorący z pieczywem

Moja Książka Kucharska
Środa: Pulpety włoskie z cukiniowo-marchewkowym spaghetti 173

łyżeczki suszonego rozmarynu 2 łyżeczki suszonego majeranku 2 łyżeczki suszonego tymianku 1 łyżeczka suszonego czosnku 1/2 łyżeczki mielonego pieprzu Zioła po wymieszaniu można przechowywać w zamkniętym naczyniu Przygotowanie: Krok 1 Zacznij od pulpetów. Nastaw piekarnik na 200 stopni. Do mięsa wsyp przyprawę włoską, posiekaną zieleninę, jajko, tarty parmezan, wymieszaj. Formuj małe pulpeciki, mniejsze od orzecha włoskiego. Obtaczaj każdą kulkę

Niedzielny kucharz
Schab pieczony w kapuście kiszonej z pieczarkami 224

Składniki: 1 kg schabu (bez kości) 1 kg kapusty kiszonej 250 g pieczarek 2 cebule mielony kminek pieprz czosnkowy słodka papryka w proszku 6 ziaren ziela angielskiego 3 listki laurowe sól olej roślinny do smażenia Sposób wykonania: Mięso kroimy w plastry i rozbijamy tłuczkiem. Każdy kawałek doprawiamy kminkiem, pieprzem, papryką i solą. Na patelni rozgrzewamy olej i przesmażamy

Qchnia po prostu
MAKARON RAZOWY Z MIĘSEM WOŁOWYM W SOSIE POMIDOROWYM 90

Składniki: (na 4 porcje) - makaron razowy – (200 g) - mięo mielone wołowe (400 g) - pomidor – 3 szt. (300 g) - cebula czerwona (100 g) - pieprz, sól himalajska, oregano Wykonanie: Makaron ugotować al dente. Mięso przyprawić wedle uznania i poddusić na patelni pod przykryciem z pokrojoną cebulą. Pomidory sparzyć wrzątkiem, usunąć skórkę, pokroić w kosteczkę. Dodać  do mięsa. Ugotowany makaron

Być w dobrej formie i tryskać pozytywną energią przez cały czas
Boczek z cebulką perłową 198

skórą 2 kg PRZYPRAWY I MATERIAŁY POMOCNICZE -peklosól 13 g/kg -czosnek 2-3 ząbki -woda 60 ml -kolendra mielona 1 g/kg -pieprz czarny 1 g/kg -cebulka perłowa (nasza spiżarnia) ilość do słoika puszki według uznania .Ja dawałem 20 szt.max WYKONANIE Mięso kroimy w kostkę max 3 cm. Dodajemy wodę. Peklujemy i przyprawiamy i odstawiamy do lodówki

Domowe wyroby.Coś do chleba i talerza.
Bigos z kapusty mieszanej 157

ząbków czosnku 1 garść grzybów suszonych bulion warzywny 180 g koncentratu pomidorowego 500 g białej kapusty kminek mielony sól, pieprz Przygotowanie Kapustę kiszoną płuczemy, odciskamy i kroimy na mniejsze kawałki. Przekładamy do garnka, dodajemy liście laurowe i ziele angielskie. Mięso myjemy, kroimy w kostkę, smażymy na rozgrzanym smalcu z dodatkiem czosnku, dodajemy do kapusty, Grzyby gotujemy do miękkości, kroimy

R'n'G Kitchen
PIKANTNE UDKA Z KURCZAKA Z PIEKARNIKA 1164

Mięciutkie, aromatyczne mięso z kurczaka, pieczone w piekarniku ...  niebo w gębie 💗 Dzięki wcześniejszemu zamarynowaniu mięsa, jest ono kruchutkie, i bardzo aromatyczne. Polecam gorąco!  Składniki na marynatę: 1/2 łyżeczki ostrej papryki 1/2 łyżeczki słodkiej papryki 1/4 łyżeczki mielonego kminku 1/2 łyżeczki curry (jeśli lubimy, jeśli nie - pomijamy) 2 łyżeczki musztardy (ja użyłam grillowej, bo lubię jej smak) szczypta

Walijskie Pichcenie
Szynka peklowana 241

smażona, gorczyca mielona, pomidory w proszku, estragon, pieprz , papryka, natka pietruszki, czosnek granulowany, liście laurowe mielone, goździki) pieprz ziołowy Szynka peklowana   Wodę wlewam do dużego słoja, wsypuję sól peklową i dokładnie mieszam do rozpuszczenia.  Dodaję resztę przypraw. Mięso myję i wkładam do przygotowanej zalewy. Musi być całe w wodzie.  Mięso pekluję tydzień

Takie tam pichcenie