mięso mielone - 23354 przepisów (strona:967/1557)

Pikantne skrzydełka a’la KFC 207

soli 1/2 łyżeczki cukru 1 łyżeczka mielonego pieprzu 2 łyżeczki mielonego chili 1 łyżeczka słodkiej mielonej papryki dodatkowo do obtoczenia : 1/2 szklanki mąki pszennej 1/2 szklanki mąki kukurydzianej Skrzydełka pozbawiamy końców , tak zwanych lotek , które nie mają ani grama mięsa . Rozcinamy na pół . Wkładamy do miski , dodajemy sól , czosnek ,chilli , mieszamy i wkładamy do lodówki na dobę

Ogrodnik w podróży
Pieczone udka kurczaka z ziemniakami 180

papryki ostrej 1 łyżeczka soli 1 łyżka ziół prowansalskich 3 ząbki czosnku 1/2 kg ziemniaków 1 łyżeczka mielonego kminku 2 ząbki czosnku 1 łyżka masła sól Sposób wykonania: Udka kurczaka myjemy i osuszamy. Czosnek szatkujemy w drobną kostkę i nacieramy nim mięso.  Olej łączymy z papryką ostrą i słodką, solą i ziołami.  Kurczaka wkładamy do żaroodpornego naczynia

Qchnia po prostu
Mini roladki z polędwiczki 371

papryką, kilka zielonych całych oliwek, kilka ziaren kapary, sól do smaku, pieprz czarny świeżo mielony do smaku, 1 jajko, bułka tarta, olej rzepakowy do smażenia. Przygotowanie: Polędwiczkę myjemy, suszymy, czyścimy z błon i kroimy po skosie na plastry.  Mięso układamy w odstępach na foli spożywczej i nią przykrywamy.  Za pomocą tłuczka rozbijamy ją jak najcieniej. Oprószamy solą

Moniki Smakołyki
Klopsiki duszone w cebuli 196

wołowiny 2 ziemniaki 2 ząbki czosnku 2 pomidory ½ kg cebuli sól i pieprz do smaku papryka ostra mielona do smaku 1 łyżka smalcu 1/3 szklanki bulionu mięsnego Wykonanie: Cebulę obrać, posiekać i zeszklić na smalcu z dodatkiem papryki. W między czasie mięso wymieszać ze startymi ziemniakami, solą i pieprzem, zmiażdżonym czosnkiem (w razie potrzeby dosypać bułki tartej). Dokładnie wyrobić

Tradycyjna Kuchnia
Sałatka z grillowanych warzyw, makreli i makaronu 257

oliwek (lub od suszonych pomidorów) 1    makrela wędzona ( ok. 300 g.) sól, pieprz kolorowy świeżo mielony Makaron ugotować w osolonej wodzie. Warzywa oczyścić i pokroić na średniej wielkości kawałki, a następnie u-grillować je. W międzyczasie starannie obrać mięso makreli, pilnując aby nie trafiły się nam ości. Suszone pomidory pokroić na paski, a natkę drobno posiekać. Połączyć

Lubię to gotuję
PIERŚ Z KURCZAKA GRILLOWANA NA ŁAGODNIE 215

Składniki: 1 pierś z kurczaka 3 łyżki miodu 6 łyżki keczupu po pół łyżeczki: papryki słodkiej mielonej, pieprzu, czosnku granulowanego łyżeczka suszonego lubczyku Wykonanie: Piersi z kurczaka kroimy na plastry. Miód łączymy razem z keczupem , dodajemy przyprawy. Gotową marynatą smarujemy mięso, odkładamy najlepiej na całą noc do lodówki. Na drugi dzień grillujemy na rumiano z obu stron. http://www.alma24.pl

Z Majeczką w kuchni
Chłopski garnek 259

główki papryka czerwona, 1 szt ziemniaki, 5 szt cebula, 1 duża szt bulion drobiowy, 1 litr kminek mielony, 1 łyżeczka cząber suszony, 1 łyżeczka papryka słodka, 1/2 łyżeczki pieprz i sól, do smaku olej, do smażenia Przygotowanie Cebulę siekamy w pióra. Mięso, ziemniaki i paprykę kroimy w średnią kostkę. Kapustę szatkujemy, ale nie za drobno. Na rozgrzany olej wrzucamy

Gotowanie moimi oczami
do pieczywa kotlety schabowe marynowane w natce pietruszki... 204

Składniki: kotlety schabowe 4 sztuki, olej rzepakowy 1/4 szklanki, kucharek 1 łyżeczka, pieprz czarny mielony 3/4 łyżeczki, sok z cytryny 1 łyżeczka, natka pietruszki 2

W Mojej Kuchni Lubię
Wołowy gulasz prowansalski z bakłażanem, cukinią, papryką i oliwkami 190

czerwona papryka, 1 cukinia, 2 ząbki czosnku, szklanka czarnych oliwek, sól, pieprz, słodka mielona papryka, ostra mielona papryka, 2 łyżeczki ziół prowansalskich, liście laurowe, ziele angielskie, 2 kostki mięsne, łyżka koncentratu pomidorowego, 2 łyżki mąki, olej do smażenia Sposób przygotowania: Mięso opłukać, osuszyć, pokroić w kostkę i solidnie oprószyć solą, pieprzem, obiema paprykami oraz ziołami prowansalskimi. Podsmażyć

Nie tylko w kuchni
Indyk ze szpinakiem 131

przez tę ogromną sympatię. Nawet nie wiem kiedy wszystko zniknęło ze stołu. Składniki: Ok. 600 - 800 gram mięsa z udźca z indyka Opakowanie mrożonego szpinaku 100 ml śmietany 18% słodkiej 6 ząbków czosnku 1 łyżeczka vegety Sok z ½ cytryny Pieprz czarny mielony Papryka słodka mielona Sól 2 łyżki oleju Wykonanie: Indyka kroimy na mniejsze kawałki – plastry. Dodajemy

Smaki Ewy
Karkówka – marynujemy, grillujemy 201

grilla bez karkówki. Nie ma co ukrywać, idealnie pasuje na rozżarzony węgiel drzewny. Dzięki zrównoważonej ilości tłuszczu, mięso nie jest suche. Same pozytywy. Dzisiaj przedstawiam marynowanie karkówki na grilla . Składniki: Dowolna ilość karkówki wieprzowej Czerwony delikat Vegeta Czosnek granulowany Pieprz czarny mielony Cebula Wykonanie: Karkówkę kroimy w plastry ok. 1 cm. Lekko rozbijamy. Z jednej strony posypujemy czerwonym delikatem

Smaki Ewy
Sałatka egzotyczna z brzoskwinią i pędami bambusa 237

cebuli 2-3 łyżki oleju 1 łyżka majonezu przyprawa hiszpańska do smaku sól do smaku pieprz świeżo mielony do smaku Sposób wykonania: Fileta z kurczaka myjemy, osuszamy kroimy w drobną kostkę oprószamy przyprawą hiszpańską z dodatkiem kurkumy, obsmażamy na patelni aż mięso będzie miękkie, odstawiamy do wystudzenia. Ryż gotujemy na sypko w osolonym wrzątku, odcedzamy, przekładamy do miski, studzimy

Wanilia i Kardamon
Tarta z porem i wędzonym twarogiem 231

Tarta z porem i wędzonym twarogiem na kruchym orzechowym spodzie. Ja dodałam gotowane mięso kurczaka, ale nie jest on potrzebny. Wegetarianie spokojnie mogą ten składnik pominąć. ciasto : 1 szkl ( 140 g ) maki pszennej 1/2 szkl ( 65 g ) mielonych orzechów laskowych 100 g masła 1 jajko 1 łyżeczka soli nadzienie

Polska Zupa
Piersi z kurczaka w otrębach owsianych 365

jajka 2 garści mąki 2 garści otrębów owsianych Masło do smażenia Świeżo mielona sól, świeżo mielony pieprz Rozgrzewamy patelnie. Do trzech kolejnych miseczek wsypujemy mąkę, wbijamy jajka i wykładamy otręby owsiane. Na ciepłą patelnie wykładamy masło, aby się rozpuściło. Mięso myjemy, osuszamy ręcznikiem papierowym, odcinamy zbędne błonki. Tniemy poprzecznie lekko po skosie.  Każdy kawałek solimy i obsypujemy

Kolizje Smaków
Polędwiczki wieprzowe w sosie pieczarkowym 207

koszyczku") 1/2 litra wywaru warzywnego (może być bulion z kostki) oliwa z oliwek pieprz rozmaryn słodka, mielona papryka ok. 2-3 łyżki mąki na zdjęciu ze składnikami widać też jogurt naturalny, ale tym razem go nie dodawałam, ponieważ sos spod mięsa wyszedł tak pyszny, że dodanie śmietany byłoby grzechem;) Mięso oczyszczamy, jeśli jest taka potrzeba, myjemy i kroimy

www.szczesliwakuchnia.blogspot.com

Proponowane wyszukiwania