mięso mielone - 23354 przepisów (strona:966/1557)

Gulasz wołowy z dynią i chilli 137

dodatkiem i okazało się to być strzałem w dziesiątkę. Danie posmakowało każdemu. Składniki: * 50 dkg mięsa wołowego * 25 dkg dyni  * 1 papryczka chilli * 1 łyżka koncentratu pomidorowego * 3 łyżki śmietanki 30% * 1 cebula  * 2 ząbki czosnku *1/2 łyżeczki imbiru mielonego * 1 łyżeczka płatków słodkiej papryki * suszony czosnek niedźwiedzi * sól * 1 liść laurowy * 3 ziela angielskie

Pieprzyć z Fantazją
Ośmiornica po galicyjsku FIT 151

ziarna pieprzu – oliwa z oliwek – słodka/ostra papryka mielona – sól Ośmiornice rozmrażamy i ewentualnie oczyszczamy. W dużym garnku zagotowujemy osoloną wodę do wrzątku. „Straszymy ośmiornice” – czyli trzykrotnie wkładamy ją do wrzącej osolonej wody na kilka sekund i wyciągamy (mięso dzięki temu będzie miękkie, ale nie gumowe). Wodę wylewamy. W drugim dużym garnku zagotowujemy(...)centymetrowe kawałki. Ugotowane ziemniaki kroimy w plastry lub kostkę, jeśli gotowaliśmy je w całości. Na talerzu układamy kawałki ziemniaków i ośmiornicy, skrapiamy oliwą z oliwek i posypujemy mieloną papryką oraz solą. Smacznego! Artykuł Ośmiornica po galicyjsku FIT pochodzi z serwisu Just Be Fit Be Strong

Be Fit Be Strong
Kiełbasa z orzechem włoskim 249

peklosól 19-20 g/kg -pieprz czarny 2 g/kg -pieprz cytrynowy 1 g/kg -czosnek świeży 2 g/kg -kolendra mielona 1,5 g/kg -woda 300 ml dodana podczas dodania przypraw -jelita wieprzowe 28-30+ do kiełbasy podpiekanej podsuszanej proponuje 30-32 WYKONANIE Kupione mięso kroimy do peklowania łopatkę pierwsza klasa dajemy docelowo jak podane wyżej resztę mięsa w większą kostkę około

Domowe wyroby.Coś do chleba i talerza.
Kotleciki z kurczaka z pieczarkami 153

Kotleciki z kurczaka z pieczarkami i serem to ciekawa alternatywa dla kotletów schabowych czy kotletów mielonych . Do ich przygotowania nie potrzebujecie umiejętności, bo wyjdą każdemu

Kuchnia Bazylii
MAŚLANE INDYCZE GOLONKI Z WARZYWAMI 193

warzywami. Będzie pysznie.  Składniki: 4 indycze golonki pól kostki masła sól ,pieprz słodka i ostra papryka mielona 2 opakowania mrożonych warzyw ( miks) ok 500 g Wykonanie: *Golonki nacieramy solą i pieprzem, oprószamy paprykami, odstawiamy do lodówki na min 2 godziny. * Mięso układamy w naczyniu żaroodpornym, obkładamy plasterkami masła. Wstawiamy do nagrzanego do 170 st piekarnika. Po godzinie

Z Majeczką w kuchni
Kanapka z matiasem i krewetkami 290

patroszone, choć co warto zauważyć podczas patroszenia pozostawiana jest trzustka, ponieważ enzymy w niej zawarte sprawiają, że mięso staje się tak delikatne i maślane. Wiecie, że tylko 3 % ze wszystkich poławianych w Europie śledzi kwalifikuje się do produkcji matiasów? Jeśli będziecie mieli okazję spróbować takiego prawdziwego matiasa - zróbcie to koniecznie, jest absolutnie wyjątkowy! Pamiętajcie, aby przy wyborze śledzia czy innych

Plate of Joy
Kiełbasa ,,warkocz'' 243

słoniny 19-21 g/kg -pieprz czarny 2 g/kg -pieprz czerwony 1 g/kg (rozdrobniony w moździerzu) -gorczyca biała mielona 1 g/kg -gałka muszkatołowa 0,5 g/kg -czosnek 4 g/kg -podczas parzenia liść laurowy i ziele angielskie -woda 300 ml -jelita wieprzowe WYKONANIE Mięso i słoninę tniemy w większe kawałki 3-4 cm i peklujemy.Czas peklowania 48 godz.w temp.4-6 stopni

Domowe wyroby.Coś do chleba i talerza.
GULASZ ORIENTALNY NA MLECZKU 210

kurczaka: 1 łyżka papryki ostrej 1 łyżka papryki czerwonej słodkiej 1 łyżeczka czosnku niedźwiedziego 1 łyżeczka czosnku mielonego 1 łyżeczka pieprzu PRZYGOTOWANIE: Filet z kurczaka kroję w drobną kostkę. Dokładnie obtaczam w przyprawach. W garnku rozgrzewam 2 łyżki oleju rzepakowego. Dodaję mięso smażę na rumiano. Następnie zmniejszam ogień i dodaję warzywa mrożone najlepiej mieszankę warzyw chińskich. Wlewam

Gotowanie Patki
gulasz wołowy w sosie pomidorowym 221

naszym stole pojawił się w towarzystwie klusek kładzionych. Wyszedł bardzo smaczny duet 🙂 . Składniki: 0,5 kg mięsa wołowego gulaszowego 2 średnie cebule 2-3 ząbki czosnku 1 pomidor 1 szklanka soku pomidorowego ziele angielskie,liść laurowy pieprz świeżo zmielony imbir mielony papryka słodka i ostra olej

Ugotujmy Coś
CIELĘCINA – NAJDELIKATNIEJSZE Z CZERWONYCH MIĘS 223

Cielęcina uważana jest za jedno z najzdrowszych i najdelikatniejszych czerwonych mięs, choć rzadko gości na naszych stołach. Zobacz, jak ją prawidłowo wybrać i przyrządzić. Artykuł CIELĘCINA

COOKMAGAZINE
Pasztetowa wieprzowo-drobiowa z pomidorem 189

stopni. Gdy wszystko będzie miękkie czekamy aż wystygnie. W między czasie gotujemy kaszę manną z rosołem z mięsa, rosołu dajemy 800 mil. Podczas gotowania kaszy musimy cały czas mieszać aby się nie przypaliła i nie powstały grudki. Gdy wszystko wystygnie to mielimy wszystko na sitku 2-3 mm a następnie traktujemy blenderem lub dwa- trzy razy mielimy. Następnie wszystko stopniowo

Domowe wyroby.Coś do chleba i talerza.
Schab zapiekany w papilotach z warzywami 203

porcje): 300 gram schabu lub karkówki  przyprawy: majeranek, wędzona papryka, kolendra mielona, sól i pieprz 1/2 papryki czerwonej  1 marchewki  5-6 ziemniaków młodych  natka pietruszki  cebula czerwona  kilka różyczek brokuł  łyżka oliwy z oliwek  Mięso i warzywa kroję w kostkę. Całość doprawiam majerankiem, papryką, kolendrą, solą i pieprzem. Polewam łyżką

Mango Papaja
Dorada pieczona 242

razem z ziemniakami, które można zastąpić innymi warzywami np. marchewką lub batatami. Ryba ta ma tak smaczne mięso, że nie potrzebuje skomplikowanych dodatków a zawsze będzie pysznie :) Składniki: 2 oczyszczone dorady kilka ziemniaków kilka ząbków czosnku ulubione zioła (np. prowansalskie, tymianek) mielona słodka papryka cytryna sól, pieprz cytrynowy lub świeżo mielony oliwa Piekarnik nastawić na 200 stopni

wyzwania kuchenne
Zapiekanka ryżowa z kurczakiem 162

łyżki ketchupu 3 łyżki majonezu 100 ml słodkiej śmietany 18% 2 ząbki czosnku 1/2 łyżeczki mielonej ostrej papryki     Przygotowanie   Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 Ryż gotujemy troszkę krócej niż w przepisie zawartym na opakowaniu. Odcedzamy i studzimy. Mięso kroimy w kostkę, podsmażamy na rozgrzanym tłuszczu z dodatkiem przyprawy. Dodajemy posiekaną cebulę, chwilę razem smażymy

R'n'G Kitchen

Proponowane wyszukiwania