Karkówka z ziemniaczkami skropiona olejem arganowym Efas. 270Soczyste mięso z finezyjnymi ziemniaczkami sropione pysznym i zdrowym olejem arganowym to cudo! Olej jest do kupienia w sklepie internetowym MarokoSklep . Treściwe jedzonko na obiad, nadaje się również do podania gościom, dlatego że nie tylko świetnie smakuje, wygląda równie bajecznie. Potrzebujemy: 1kg karkówki wieprzowe 1 czerwona cebula 2 ząbki czosnku 2 łyżeczki musztardy średnio ostrej pół łyżeczki soli szczypta płatków(...)Ziemniaczki. Użyłam nożyka dekoracyjnego, jest to nożyk zakupiony przeze mnie dawno na zwykłym targowisku. Koszt takiego cacka to około 6 zł. Ziemniaczki kroimy tymże nożykiem, posypujemy solą, mieloną kolendrą i słodką papryką. Na koniec skrapiamy oliwą z oliwek. Pieczemy w piekarniku około 20 minut w 180°C do zezłocenia brzegów. Karkówkę po upieczeniu zostawiamy
MamaOskarka
SIEKAŃCE Z KURCZAKA Z SEREM I NATKĄ 214Zapraszam na Siekańce z kurczaka z serem żółtym Robi się je szybko Nie są drogie Smakują rewelacyjnie Możemy je podać z chrupiącą bułką lub tradycyjnie z
Gotowanie Patki
NAJLEPSZA KARKÓWKA  W CEBULI - to jest to! 3316NAJLEPSZA KARKÓWKA W CEBULI Jak zrobić karkówkę duszoną w cebuli - sprawdzony przepis krok po kroku. To jest dopiero pyszne! Uroczystość rodzinna w planach, impreza lub niedzielny
Moja Książka Kucharska
Pesto z liści rzodkiewki 187Pesto z liści rzodkiewki Pesto z liście rzodkiewki Pesto z liście rzodkiewki zrobiłam z domowych liści rzodkiewki ( tu link jak wyhodować rzodkiewki ). Było
Kuchnia na wzgórzu
Brokuły w jogurcie greckim i fetą 389Nabrałam dziś ochotę na gotowane brokuły , bardzo lubię brokuły w każdej postaci , a sos który przygotowałam bardzo fajnie smakuje z brokułami , taki jedzonko
Mój Smak
Obiadowy omlet z kurczakiem 237Smacznymi omletami zajadali się już mieszkańcy starożytnego Rzymu. Jednak dopiero Francuzi stworzyli omlety takie, jakie znamy dziś. Na polskie stoły trafiły dzięki Marysieńce Sobieskiej, która przywiozła
My Chcemy Jeść
Sałatka z kaszy quinoa z pieczoną dynią i marchewką 205Pożywna, sycąca sałatka z kaszy quinoa (komosy ryżowej) z pieczoną dynią i marchewką, wymieszana dressingiem paprykowym z nutą pomarańczy. Do tego pikantne i chrupiące jabłko z
Moja Delicja
Łatwy burger wołowy z serem i pieczarkami / Easy beef, mushroom and cheese burger 247Burgery, tak bardzo przez wszystkich uwielbiane, a niestety spożywane w większości w niezdrowych fast foodach… A tak łatwo zrobić je samemu w domu! Przedstawiam dziś
karmelowy
Grillowane kotlety wieprzowe z chutneyem rabarbarowym / Grilled pork chops with rhubarb chutney 289Jakiś czas temu dostałam od mamy z działki piękny rabarbar. Część zużyłam na przepyszne ciasto truskawkowo-rabarbarowe (niedługo na blogu), a resztę spożytkowałam na doskonały chutney
karmelowy
Aromatyczne roladki schabowe a' la saltimbocca 232Saltimbocca*, to rodzaj popularnej włoskiej potrawy, która przyrządzana jest z rozbitego płata cielęciny oraz szynki, z dodatkiem szałwii,
Kraina Miodem Płynąca
Sałatka Kasi 113sposób ludzi. Soczysty kurczak, słodka gruszka, chrupiące orzechy i sos czosnkowy. Petarda. Składniki: 2 filety z piersi kurczaka 1 łyżeczka mielonej papryki 2 słodkie gruszki 150 g orzechów włoskich 100 g rukoli 400 g jogurtu greckiego 2 ząbki czosnku 2 łyżki majonezu 1 łyżeczka suszonej bazylii 1 łyżeczka suszonego oregano(...)fareast-language:#0400; mso-bidi-language:#0400;} Filety oczyszczamy, oprószamy solą, pieprzem, słodką papryką. Zawijamy w aluminiową folię, pieczemy 30 minut w temperaturze 180°C. Odstawiamy by mięso „doszło”. W międzyczasie obieramy gruszki. Kroimy w sposób, jak lubimy. Śmietanę łączymy z majonezem, jogurtem, przeciśniętym przez praskę czosnkiem oraz przyprawami. Rukolę układamy na talerzu, układamy mięso i gruszki
R'n'G Kitchen
Pieczarkowe risotto / Mushroom risotto 107SONY DSC Wegetariańskie, proste, niekoniecznie szybkie, ale pyszne! Może być serwowane solo albo jako dodatek do mięsa. Kolejne wydanie potrawy z ogromnej kopalni pomysłów jaką jest kuchnia włoska – zapraszam do gotowania! W przypadku tego przepisu bardzo ważny jest dobór jogurtu – nie może mieć dużo wody, bo sos nam nie zgęstnieje w odpowiednim czasie i zamiast risotto będzie kleik(...)porcje): 150 g ryżu do risotto 250 g pieczarek 1 średnia cebula 200 g jogurtu greckiego 100 g sera typu Lazur 1 pęczek natki pietruszki 500 ml bulionu świeżo mielony czarny pieprz 2 łyżeczki tymianku 1 łyżka oleju INGREDIENTS (3 portions): 150 g risotto rice 250 g mushrooms 1 medium onion 200 g Greek yogurt 100 g blue cheese
Martyna Cooks
Świderki z bakłażanem i kurczakiem 154kurczaka 2 czerwone cebule 4 ząbki czosnku oliwa 1 bakłażan 6 gałązek selera naciowego 1 kg pomidorów 1 szklanka białego wytrawnego wina sól pieprz zioła prowansalskie papryka słodka mielone chili opakowanie makaronu świdry <!- t Świderki z bakłażanem i kurczakiem Marynata do kurczaka 2 cebule dymki łyżka ziół (tymianek, oregano, rozmaryn, natka pietruszki) 5 łyżek oliwy 3 łyżki(...)sosu warzywnego, dolewamy wino. Przykrywamy, dusimy ok 30 minut, ew. jeszcze przyprawiamy. Makaron gotujemy wg przepisu na opakowaniu, odcedzamy. Gotowany makaron przekładamy na talerz polewamy sosem i podajemy z mięsem. Artykuł Świderki z bakłażanem i kurczakiem pochodzi z serwisu Pomysłowa kuchnia
Pomysłowa kuchnia
PIECZARKOWE RISOTTO / MUSHROOM RISOTTO 122PIECZARKOWE RISOTTO / MUSHROOM RISOTTO Wegetariańskie, proste, niekoniecznie szybkie, ale pyszne! Może być serwowane solo albo jako dodatek do mięsa. Kolejne wydanie potrawy z ogromnej kopalni pomysłów jaką jest kuchnia włoska – zapraszam do gotowania! W przypadku tego przepisu bardzo ważny jest dobór jogurtu – nie może mieć dużo wody, bo sos nam nie zgęstnieje w odpowiednim czasie i zamiast risotto(...)porcje): 150 g ryżu do risotto 250 g pieczarek 1 średnia cebula 200 g jogurtu greckiego 100 g sera typu Lazur 1 pęczek natki pietruszki 500 ml bulionu świeżo mielony czarny pieprz 2 łyżeczki tymianku 1 łyżka oleju INGREDIENTS (3 portions): 150 g risotto rice 250 g mushrooms 1 medium onion 200 g Greek yogurt 100 g blue cheese
Martyna Cooks
Aioli inspired by MINI – pyszne burgery 322sosem aioli. Tak jak napisałem na wstępie burger był znacznych rozmiarów i zjedzenie go w tradycyjny sposób byłoby bardzo trudne. Dlatego zdecydowałem się kroić go nożem :) Otrzymałem burgera z mięsem średnio wysmażonym (takie też zamówiłem – byłem miło zaskoczony, że kelner podczas przyjmowania zamówienie zapytał się o stopień wysmażenia). Wołowina była zrobiona delikatnie na pikantnie, ale całość świetnie się komponowała(...)klimat, wygląd lokalu jak i samo jedzenie. Z całą pewnością tam wrócę, bo muszę koniecznie spróbować tej dużej, apetycznie wyglądającej pizzy :) Tak więc, jeśli będziecie w Warszawie i będziecie mieli chwilę czasu to śmiało możecie odwiedzić tą restaurację. Pamiętajcie proszę tylko, że to co powyżej przeczytaliście to moje prywatne zdanie i nie każdy musi się z nim zgodzić. Być
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!