tłuszczu smażymy filety po 3-4 min z każdej strony, następnie zalewamy bulionem. Dusimy pod przykryciem przez około 5-7 min , co jakiś czas obracając filety. W międzyczasie gotujemy szparagi - 4-5 min. Śmietanę hartujemy kilkoma łyżkami wywaru z patelni, dodajemy do mięsa i doprowadzamy do wrzenia. Następnie wlewamy przecier pomidorowy i gotujemy na małym ogniu przez
Kolejny blog o gotowaniupodsmażamy z każdej strony na rozgrzanym oleju. Dodajemy posiekaną cebulę, podsmażamy chwilę razem z mięsem i zalewamy gorącym bulionem. Do całości dodajemy ziele angielskie, liście laurowe i gotujemy pod przykryciem ok. 30 min. Następnie dodajemy przecier pomidorowy, kozieradkę, dokładnie mieszamy. Zmniejszamy płomień i dusimy pod przykryciem 60 min. Po tym czasie możemy lekko zwiększyć płomień i bez przykrycia zredukować
R'n'G Kitchenodłożyć na bok. Na tej samej patelni podsmazyć pokrojone warzywa i pieczrki. Dodać do mięsa i wymieszać. Paprykę pokroić i podsmażyć na oleju. Dodać koncentrat pomidorowy, wymieszać i połączyć z pozostałymi składnikami. Całość zalać 1/5 litra wrzątku. Doprawić solą i pieprzem. Przykryć i dusić około godzinę, od czasu do czasu mieszając. Mąkę wymieszać z niewielką ilościa wody i zgęścić gulasz
Anioły w kuchniwłaśnie do spaghetti oliwa 1.Cebule obieramy, kroimy w kostkę i szklimy na oliwie, następnie dodajemy mięso i szybko je rozdrabniamy łopatką, solimy pieprzymy je, ja jeszcze posypuje czerwoną papryką. Smażymy jakieś 5-10 min, następnie dodajemy nasze pomidory z puszki i całość po doprawieniu dusimy jakieś 15 min. Próbujemy i doprawiamy gdy jest taka potrzeba. 2. Spaghetti gotujemy według instrukcji
Gotowanie...to proste !Odstawiam na pół godziny. W tym czasie moczę suszone grzyby mun w wodzie. Dalej obsmażamy mięso na patelni. Osobno podsmażam drobno posiekaną cebulę na rumiano. Wszystko łączę wraz z pokrojonymi grzybami i podlewam wodą. Dodaję sól, świeżo zmielony pieprz, słodką czerwoną paprykę i chilli. Duszę całość pod przykryciem. Dodaję mieszankę warzywną i dalej duszę pod przykryciem. Makaron moczę
Kuchnia co dniałyżka masła olej do smażenia sól, pieprz Wykonanie: Na patelni rozgrzewamy masło wrzucamy szpinak, chwilę dusimy, następnie dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek i doprawiamy solą i pieprzem. Pierś z kurczaka myjemy, osuszmy, każdą pojedynczą pierś przekrawamy na pół i rozbijamy uważając by nie podziurawić mięsa, solimy i pieprzymy. Na rozbite mięso kładziemy plaster sera żółtego na to szpinak
magiczna kuchnia Kasiwodzie na półtwardo. Cebulę kroimy w kosteczkę i smażymy. Do dużej miski przekładamy ryż, mielone mięso i cebulę. Doprawić do smaku i dokładnie wszystko razem mieszamy. Farsz układamy na liściach kapusty i zwijamy w rulonik. Gołąbki ułożyć w rondlu, zalać wodą którą sparzyliśmy kapustę. Dusić do miękkości pod przykryciem. Podawać z sosem pomidorowym
magiczna kuchnia Kasiczasie zrobimy farsz: Cebulę drobno siekamy, czosnek wyciskamy i podsmażamy na patelni. Dodajemy mielone mięso i przecier pomidorowy. Solimy, pieprzymy, dodajemy szczyptę chili i po łyżeczce kminu rzymskiego i ostrej papryki. Dodajemy też pokrojoną w kostkę czerwoną paprykę. Dolewamy troszkę wody, przykrywamy i dusimy około 5 minut. Dodajemy odsączoną kukurydzę i fasolę. Zwiększamy ogień i podsmażamy wszystko około 1 minuty
Marder&Marder Manufacturegarnku łyżkę oliwy, krótko poddusić marchew i cebulę. Warzywa oprószyć curry, dodać rosół i dusić jeszcze około 10 minut. Dodać śmietanę, doprawić solą i pieprzem. Filety z kurczaka pokroić w paski, usmażyć na złoty kolor na łyżce oliwy, posypać solą, pieprzem i imbirem. Mięso wyłożyć na talerz, polać sosem rabarbarowym i posypać natką pietruszki
Tradycyjna Kuchniabędzie zeszklona dodajemy posiekaną cukinię, szybko obsmażamy, zalewamy mlekiem, solimy, pieprzymy i dodajemy przyprawy. Dusimy na małym ogniu przez ok. 10 min. Kiedy wszystko się udusi, sos miksujemy w malakserze. Potem przesiewamy przez sito, aby pozbyć się wszystkich grudek. Serwujemy z daniami z mięsa , z ryby lub z frytkami. Smacznego
Kuchnia Łukaszagotowaliśmy na szyjkach gęsich), wino i dusić pod przykryciem około godziny. Podawać z sosem z duszenia. Można podać z baką ziemniaczaną. Ja podałam z chlebem żytnim Wasa*. Gęsi pipek potrawa z nadziewanej skóry z gęsiej szyi. Farsz można przygotować z ziemniaków, gęsich podrobów, z mięsa wołowego, drobiowego lub cielęcego. Gęsi pipek to również gulasz z gęsich żołądków. Oba rodzaje potrawy
królestwo garówpatelni, drewnianą łyżką podzielić je na mniejsze kawałki. Smażyć przez około 30 minut aż mięso zbrązowieje, a wręcz się delikatnie przypali. Dodać obrany, przeciśnięty przez praskę czosnek, wymieszać i przesmażyć przez pół minuty. Następnie dodać pomidory. Doprowadzić do wrzenia do czym zmniejszyć ogień. Dusić przez minimum 0,3 minut, mieszając od czasu do czasu. Można podlać wodą gdyby zaczął się
MarciochaKucharzywarzyw chińskich 1 łyżeczka czerwonej pasty curry 1 łyżka masła do smażenia 1 pojedynczy filet Mięso pokroić w kostkę. Obsmażyć na maśle tak jak na sos i dodać 1 łyżeczkę czerwonej pasty curry. Rozmieszać. Co jakiś czas podlewać wodą. Dodać chińską mieszankę warzyw i dusić pod przykryciem do dopóki bambus będzie miękki. Między czasie ugotować ryż. Jak wszystko będzie gotowe
Blondynka Gotujerównież w drobną kostkę, na patelni rozgrzewamy 1-2 łyżki masła wrzucamy wszystkie warzywa, doprawiamy, dusimy do miękkości, w osobnym garnku gotujemy udko w warzywach i vegecie ( można użyć 2 kostek bulionowych i dolać wody), uduszone warzywa miksujemy, łączymy z bulionem (można również zmiksować mięso, ale wtedy krem zyska nie tylko na smaku również na kaloriach) i zupa gotowa, podajemy
Kuchnia Beatymieszamy. Smażymy duże , grubsze naleśniki. Odstawiamy w ciepłe miejsce. FARSZ: Ryż gotujemy w osolonej wodzie. Mięso ( przesmażone wcześniej ) doprawiamy do smaku solą , pieprzem , posiekanym czosnkiem i podsmażoną na złoto cebulką. Dodajemy ugotowany ryż i rozbełtane jajko. Dokładnie razem mieszamy. SOS: Pomidory wraz z zalewą dusimy na patelni ( do momentu aż się rozpadną ). Doprawiamy do smaku solą , pieprzem i oregano. Dodajemy
Ostra na Słodkozimnej wody * 2 łyżki oliwy Przygotowanie : Cebulę i czosnek drobno posiekać. Połowę dodać do mięsa i wymieszać. Dodać starty imbir, przyprawy i wyrobić aż do połączenia wszystkich składników. Zrobić klopsiki. Rozgrzać oliwę, poddusić pozostałą cebulę oraz czosnek. Dodać paseczki papryki, koncentrat pomidorowy i dusić aż warzywa zmiękną i puszczą sok. Wrzucić klopsiki. Ugotować. Mąkę wymieszać z zimną wodą, dodać
Magiczne Życie Martymąż uwielbiają :)) Korzystam od lat z tego samego przepisu, jednak w tym roku z duszą na ramieniu zrobiłam odstępstwo. Zaintrygował mnie przepis ze strony Smacznej Pyzy (oryginał TUTAJ ). W przepisie, aby dobrze napowietrzyć ciasto zaleca się przemielenie je dwukrotnie w maszynce do mielenia mięsa. Pomysł wydał mi się rewelacyjny! Robiąc ciasto w powyższego przepisu troszkę się martwiłam, bo ciasto
Walijskie Pichcenieboczkiem i podsmażać z 30 minut mieszając co jakiś czas na mniejszym ogniu do mięsa wsypać cebulę, kurki, czosnek, papryczkę i wymieszać, dolać 1 szklankę wody, gotować z 20 minut dodać pokrojone w dużą kostkę ziemniaki, pomidory bez skórki i wymieszać, pod przykryciem dusić na mniejszym ogniu z 40 minut na koniec dodać z rosołu warzywa pokrojone w talarki, wlać
W Mojej Kuchni Lubięodłożyć na bok. Na tej samej patelni podsmazyć pokrojone warzywa i pieczrki. Dodać do mięsa i wymieszać. Paprykę pokroić i podsmażyć na oleju. Dodać koncentrat pomidorowy, wymieszać i połączyć z pozostałymi składnikami. Całość zalać 1/5 litra wrzątku. Doprawić solą i pieprzem. Przykryć i dusić około godzinę, od czasu do czasu mieszając. Mąkę wymieszać z niewielką ilościa wody i zgęścić gulasz
Anioły w kuchnibyć mrożony); 1/2 łyżeczki masła. Warzywa myjemy, obieramy, drobno siekamy. Następnie gotujemy na parze lub dusimy. Pierś z kurczaka myjemy i również gotujemy. Kuskus zalewamy wrzątkiem, tak aby woda była ponad 1 cm nad powierzchnią kaszy. Gdy kuskus wchłonie wodę, dodajemy masło, warzywa i mięso i mieszamy. Chłodnik ogórkowy (po 2. roku): 2 ogórki 1/2 pęczka szczypiorku; 1/2 pęczka koperku
MiksturownikCebulę kroimy na drobną kosteczkę i dodajemy na rozgrzany olej. Smażymy do zeszklenia i dodajemy mięso mielone. Całość podsmażamy przez ok. 10 minut ciągle mieszając. Następnie dodajemy pokrojoną w kostkę paprykę. Po ok. 10 minutach dodajemy pomidory z puszki i doprawiamy całość do smaku. Dusimy wszystko przez kolejne 10 minut. Sos nakładamy na makaron i gotowe! insertCookd("76759c7101db2b19ed01292289cfade0
Emcia PichciDelikatnie rozbić tłuczkiem. Z obu stron oprószyć solą, pieprzem i papryką. Następnie z jednej strony mięso oprószyć tymiankiem i rozmarynem, ułożyć po dwie suszone śliwki, delikatnie zwinąć. Roladkę opasać plasterkiem boczku, spiąć wykałaczką. Obsmażyć ze wszystkich stron na złoty kolor. Następnie zalać śmietanką i dusić ok. 8 minut na małym ogniu. Podawać z wytworzonym sosem oraz pieczonymi ziemniakami
Z miłości do słodkościPrzygotowanie Cebulę posiekać i zeszklić na odrobinie oleju. Kapustę drobno poszatkować, wymieszać z ryżem, mięsem i podsmażoną cebulką. Dodać surowe jajka, doprawić. Z masy formować płaskie kotleciki, obsmażyć z obu stron. Następnie przełożyć do garnka, zalać gorącą wodą tak, by były całe przykryte. Dusić ok. 20 min na małym ogniu. Po tym czasie gołąbki wyjąć a do powstałego
Z miłości do słodkościserki topione ( u mnie gouda ) sól, pieprz, przyprawa typu "Maggi" posiekana natka pietruszki Każdy kawałek mięsa roztłukłam cienko. Oprószyłam solą i pieprzem, położyłam po plasterku szynki i sera, zawinęłam ciasno. Usmażyłam na złoto. Serki topione rozpuściłam w 1/2 szklanki wody. Doprawiłam "maggi", zalałam roladki. Dusiłam około 10 minut na wolnym ogniu
W kuchni Karmel-itkidodają a dodają ją do sosu. Ja z racji tego że mi się spieszyło postawiłam na najszybszą wersję z minimalną ilością zabrudzonych naczyń :) Składniki Na pulpety 500 g mięsa mielonego z szynki wieprzowej (Lidl) 1 jajko 1 czerstwa bułka i mleko do namoczenia (jeśli nie mamy wystarczy dodać więcej bułki tartej) bułka tarta sól, pieprz Na sos 1 puszka pomidorów(...)lekko podsmażamy by nie spalić czosnku, wszystko zalewamy winem i dusimy do odparowania alkoholu. Jak alkohol się zredukuje dodajemy pomidory z puszki, przecier pomidorowy i koncentrat. Dodajemy zioła, curry, odrobinę cynamonu i doprawiamy solą i pieprzem. Przykrywamy i gotujemy na małym ogniu żeby smaki się przegryzły Bułkę odsączamy, do mięsa dodajemy odciśniętą bułkę jedno całe jajko, doprawiamy solą i pieprzem
Piekielna Kuchnia Patibył on soczysty, ale zarazem miał błyszczącą i delikatnie chrupiącą powierzchnię. W przypadku przygotowywania kurczaka ze skórką jest to dość proste, ale filety z piersi kurczaka są bardzo chudym mięsem i taki efekt jest trudniej uzyskać. Dlatego właśnie polecam Wam przygotowanie piersi z kurczaka w glazurze miodowej. Raz zrobicie i będziecie wracać do tego przepisu często. Ten przepis na kurczaka(...)resztę składników, podlej 50 ml wody, przykryj pokrywką i duś przez 10 minut. Zdejmij pokrywkę i dalej smaż kurczaka, obracając go co chwilę, sos wyparuje a masa zacznie się karmelizować (na obrzeżach patelni sos będzie delikatnie brązowieć), każdą porcję kurczaka staraj się dokładnie obtaczać w sosie, dy mięso zostanie ładnie pokryte glazurą zdejmij je z patelni. Danie jest gotowe! Dodaj
SMYKWKUCHNI