Proste i szybkie danie jednogarnkowe. Według mnie królik należy do najlepszych rodzajów mięs. Mięso królika jest nie tylko smaczne ale i bardzo zdrowe oraz lekkostrawne. Poleca się je szczególne dzieciom ponieważ jest ono nie tylko chude ale i zawiera dużo dobrze przyswajalnego białka. Składniki: królik (2 – 4 dowolne kawałki) 3 marchewki 2 pietruszki(...)zmiażdżonym czosnkiem. Pokrojone warzywa podsmażamy kilka minut na oliwie. Do warzyw dodajemy przyprawy i smażymy jeszcze przez chwilę. Dodajemy królika i dolewamy wodę ok. 2 cm od dna garnka. Dusimy królika do miękkości ok. 1,5 godziny. W czasie duszenia jeśli woda się wygotuje dolewamy nową. Dodajemy ziemniaki pokrojone w plastry i dusimy jeszcze ok. pół godziny aż ziemniaki zmiękną
Mama Gotuje1x1x3 cm (takie dłuższe kostki) olej lub sklarowane masło do smażenia Mięso mieszamy z namoczoną w mleku i lekko odciśniętą bułką oraz z pozostałymi składnikami, odstawiamy na minimum 20 min. Czosnek siekamy (nie rozdrabniamy!), podsmażamy na maśle, dokładamy na patelnię szpinak, podsmażamy 2 min. dorzucamy przyprawy, następnie dusimy ok. 5-7 minut (nie dłużej, bo powinien pozostać jędrny). Odkrywamy
Kuchnia Prezydentowejsmażeniu polędwiczki. Zeszklić i oprószyć mąką. Chwilę podsmażyć po czym wlewać po trochę bulion i śmietankę. Przyprawić i dusić do uzyskania odpowiedniej konsystencji. Sos podać razem z polędwiczką i na przykład z ziemniakami. Smacznego :) Kategoria: A-Z WYTRAWNIE , Mięsa , Na specjalne okazje , Obiad , Obiad Świąteczny Tagged: bób , ciasto francuskie , kremówka , sos , wieprzowina
https:KKuchniaMniammożna zalać zimną wodą z kranu, posolić i poczekać 5 minut. W tym czasie warzywa będą się spokojnie dusić. Bardzo lubię mrozić takie potrawki, gdy tylko mam ochotę wyciągać i w kilka chwil gotowe. Oczywiście danie można wzbogacić, dodając drobiowe mięso lub inne, które zostało nam np. z obiadu. Bardzo dobrze smakują takie warzywa z makaronem, który "lubi" sosy czyli(...)głębokim garnku rozgrzewamy oliwę z oliwek. Obsmażamy czosnek z cukinią i papryką. Dodajemy słodką wędzoną paprykę w proszku. Gdy warzywa nabiorą ładnego koloru wędzonej papryki, dodajemy pomidory z puszki. Dusimy na najmniejszym ogniu, aż warzywa będą miękkie. Na sam koniec dodajemy odsączoną kukurydzę, ostrą paprykę w proszku, suszone oregano oraz czarnuszkę. Doprawiamy do smaku. Warzywa podajemy na kaszy kuskus. Warto
Moja smaczna kuchniaczęść może zostać) i przenieść do rondla lub patelni z pokrywką. Dusić na małym ogniu pod przykryciem około 45 - 60 minut. Zdjąć pokrywkę i gotować dalej aż do momentu gry niemal cały płyn wyparuje. W tym momencie dodać oliwę i zwiększyć ogień do dużego. Smażyć mieszając do przyrumienienia mięsa. Podawać z młodymi ziemniakami i natką pietruszki. Mięso posypać resztkami zeskrobanymi
zadanie-gotowaniesmażenia trochę mąki do obtoczenia mięsa Cebulę obieramy i kroimy w piórka, śliwki w paseczki, a grzyby na pół (jeśli nie są zbyt duże, to można zostawić całe). Mięso myjemy, kroimy w sporą kostkę, obtaczamy w mące. W garnku o grubym dnie rozgrzewamy 2-3 łyżki oleju. Smażymy na średnim ogniu, aż się ładnie zrumieni. Dodajemy pokrojoną cebulę(...)bulion. Do powstałego sosu dodajemy ziele angielskie, liście laurowe i pieprz. Zmniejszamy ogień, przykrywamy garnek i dusimy całość do miękkości. Może to zająć od 4 do nawet 6 godzin. W tym czasie warto co jakiś czas zamieszać zawartość garnka, zwłaszcza pod koniec. Kiedy mięso zmięknie, można zdjąć pokrywkę, zwiększyć ogień i pogotować całość jeszcze ok. 15 min., by nieco odparować
Ratunku obiadKlopski duszone w kapuście to doskonała propozycja obiadowa dla całej rodziny. Potrawę bardzo łatwo i szybko się przygotowuje. Można ją podać z ziemniakami lub pieczywem. SKŁADNIKI: 500g mięsa mielonego wieprzowego, 1 jajko, 3 łyżki bułki tartej, 1/2 główki kapusty, 1 cebula, 1 marchewka, 2 łyżki masła, 1/2 pęczka koperku, 1/2 łyżki przyprawy warzywnej, 2 liście laurowe, 3 ziarna(...)ziela angielskiego, 1 łyżeczka kminku, sok z cytryny, olej do smażenia, sól, pieprz. PRZYGOTOWANIE: 1. Do mięsa mielonego dodaję jajko, bułkę tartą oraz odrobinę soli i pieprzu. Dokładanie wyrabiam masę. Z masy mięsnej formuję małe klopsiki. Smażę je na rumiano na rozgrzanym oleju. 2. Kapustę szatkuję i przekładam do garnka. Zalewam wodą, solę i gotuję 5 minut. Wodę odcedzam
Tradycyjna kuchnia Kasirybą, drobiem, kiełbasą, makaronem, ryżem i sałatka ziemniaczana Potrawy z jaj: jajecznica, jajko sadzone Ryby: gulasz z ryb Mięso: pieczenie wieprzowe, wołowe i z cielęciny, gulasze wszelkiego typu, podroby, tatar Drób i dziczyzna: drób pieczony i duszony, potrawka, dania z dzikiego drobiu i dziczyzny Warzywa: papryka, por, ogórki, kapusta kiszona Inne potrawy: potrawy
Pomysłowa kuchniaPiękne duże kawałki mięsa zanurzone w sosie i podane z ziemniakami w mundurkach, to lubimy najbardziej. Kavarma to tradycyjny bułgarski gulasz w wieprzowiny duszonej w czerwonym winie z dużą ilością warzyw. Polecam gorąco bardzo sycące i pyszne danie na chłodne jesienne dni i zimowe mrozy. Kavarma - bułgarski gulasz z łopatki wieprzowej. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Moje Małe Czarowanieporem podlewając sosem sojowym, dodajemy warzywa chińskie i podduszamy 5 minut. W tym czasie na drugiej patelni przesmażamy mięso mielone. Dodajemy do warzyw wraz z passatą pomidorową, mieszamy, dodając przyprawę do dań chińskich oraz świeżo mielonym pieprzem. Całość dusimy około 5 minut. Brązowy ryż gotujemy w lekko osolonej wodzie. Nakładamy na półmiski, na wierzch nakładamy chińskie misz masz, dekorujemy
Kulinarny Świat Konczi i Szpileczkiprzykryciem ok 10 min. 10. Do garnka dodajemy odsączoną i przepłukaną na sicie czarną fasolę i kukurydzę. Mieszamy i dusimy pod przykryciem ok 5 min. INSTRUKCJA - Chili con carne - krok po kroku: KalkulatorKalorii.net Kalorie Masa Białka Tłuszcze Węglowodany Wołowina (mięso bez kości) 1160 500 89.9 87.95 1.75 Oliwa z oliwek 265 30 0 30 0 Cebula (świeża
Atlas Smakówmielone. Smażę. Dodaję przyprawy. Międzyczasie marchewkę obieram i kroję w cienkie słupki. Ananasa w puszce kroję drobno. Do mięsa dodaję ananasa i marchewkę. Dodaję koncentrat pomidorowy i 100 ml wody. Mieszam wszystko. Następnie dodaję makaron chiński. Mieszam i duszę ok 10 min. Co jakiś czas mieszając. Na koniec posypuję serem żółtym tartym
Gotowanie Patkifalse false false MicrosoftInternetExplorer4 Makaron gotujemy wg przepisu zawartego na opakowaniu. Odcedzamy. Posiekaną cebulę szklimy na oliwie, dodajemy mięso i je podsmażamy, rozdrabniając drewnianą łyżką. Następnie dodajemy drobno posiekany czosnek, pokrojone pieczarki, chwilę smażymy, dodajemy passatę i zioła. Dusimy pod przykryciem na małym ogniu ok. 5 min. Do smaku doprawiamy solą i pieprzem. Do Sosu dodajemy makaron, dokładnie ze sobą
R'n'G Kitchendodajemy mięso i podsmażamy. Dodajemy kmin rzymski - około pół łyżeczki, majeranek, ostrą paprykę, pieprz i sól według uznania. Gdy mięso się podsmaży dolewamy trochę wody, aby potrawa nie była zbyt sucha, dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek, fasolę i kukurydzę. Dusimy wszystko razem przez chwilę, na koniec dodajemy koncentrat pomidorowy mieszamy parę minut i podajemy z ugotowaną quinoą
Quinoa Raz!