mięso duszone - 8529 przepisów (strona:261/569)

Królik Duszony z Warzywami i Zielonym Pieprzem 193

Proste i szybkie danie jednogarnkowe. Według mnie królik należy do najlepszych rodzajów mięs. Mięso królika jest nie tylko smaczne ale i bardzo zdrowe oraz lekkostrawne.  Poleca się je szczególne dzieciom ponieważ  jest ono nie tylko chude ale i zawiera dużo dobrze przyswajalnego białka. Składniki:     królik (2 – 4 dowolne kawałki)  3 marchewki 2 pietruszki(...)zmiażdżonym czosnkiem. Pokrojone warzywa podsmażamy kilka minut na oliwie. Do warzyw dodajemy przyprawy i smażymy jeszcze przez chwilę. Dodajemy królika i dolewamy wodę ok. 2 cm od dna garnka. Dusimy królika do miękkości ok. 1,5 godziny. W czasie duszenia jeśli woda się wygotuje dolewamy nową. Dodajemy ziemniaki pokrojone w plastry i dusimy jeszcze ok. pół godziny aż ziemniaki zmiękną

Mama Gotuje
Kotleciki ze szpinakiem- wspólne gotowanie 155

1x1x3 cm (takie dłuższe kostki) olej lub sklarowane masło do smażenia Mięso mieszamy z namoczoną w mleku i lekko odciśniętą bułką oraz z pozostałymi składnikami, odstawiamy na minimum 20 min. Czosnek siekamy (nie rozdrabniamy!), podsmażamy na maśle, dokładamy na patelnię szpinak, podsmażamy 2 min. dorzucamy przyprawy, następnie dusimy ok. 5-7 minut (nie dłużej, bo powinien pozostać jędrny). Odkrywamy

Kuchnia Prezydentowej
Polędwiczka wieprzowa z bobem w cieście francuskim 286

smażeniu polędwiczki. Zeszklić i oprószyć mąką. Chwilę podsmażyć po czym wlewać po trochę bulion i śmietankę. Przyprawić i dusić do uzyskania odpowiedniej konsystencji. Sos podać razem z polędwiczką i na przykład z ziemniakami. Smacznego :) Kategoria: A-Z WYTRAWNIE , Mięsa , Na specjalne okazje , Obiad , Obiad Świąteczny Tagged: bób , ciasto francuskie , kremówka , sos , wieprzowina

https:KKuchniaMniam
Kuskus z papryką, cukinią i kukurydzą w pomidorach 135

można zalać zimną wodą z kranu, posolić i poczekać 5 minut. W tym czasie warzywa będą się spokojnie dusić. Bardzo lubię mrozić takie potrawki, gdy tylko mam ochotę wyciągać i w kilka chwil gotowe. Oczywiście danie można wzbogacić, dodając drobiowe mięso lub inne, które zostało nam np. z obiadu. Bardzo dobrze smakują takie warzywa z makaronem, który "lubi" sosy czyli(...)głębokim garnku rozgrzewamy oliwę z oliwek. Obsmażamy czosnek z cukinią i papryką. Dodajemy słodką wędzoną paprykę w proszku. Gdy warzywa nabiorą ładnego koloru wędzonej papryki, dodajemy pomidory z puszki. Dusimy na najmniejszym ogniu, aż warzywa będą miękkie. Na sam koniec dodajemy odsączoną kukurydzę, ostrą paprykę w proszku, suszone oregano oraz czarnuszkę. Doprawiamy do smaku. Warzywa podajemy na kaszy kuskus. Warto

Moja smaczna kuchnia
Rojoes. Wieprzowina po portugalsku. 217

część może zostać) i przenieść do rondla lub patelni z pokrywką. Dusić na małym ogniu pod przykryciem około 45 - 60 minut. Zdjąć pokrywkę i gotować dalej aż do momentu gry niemal cały płyn wyparuje. W tym momencie dodać oliwę i zwiększyć ogień do dużego. Smażyć mieszając do przyrumienienia mięsa. Podawać z młodymi ziemniakami i natką pietruszki. Mięso posypać resztkami zeskrobanymi

zadanie-gotowanie
Wołowy gulasz z miodem i suszonymi śliwkami 255

smażenia trochę mąki do obtoczenia mięsa Cebulę obieramy i kroimy w piórka, śliwki w paseczki, a grzyby na pół (jeśli nie są zbyt duże, to można zostawić całe). Mięso myjemy, kroimy w sporą kostkę, obtaczamy w mące. W garnku o grubym dnie rozgrzewamy 2-3 łyżki oleju. Smażymy na średnim ogniu, aż się ładnie zrumieni. Dodajemy pokrojoną cebulę(...)bulion. Do powstałego sosu dodajemy ziele angielskie, liście laurowe i pieprz. Zmniejszamy ogień, przykrywamy garnek i dusimy całość do miękkości. Może to zająć od 4 do nawet 6 godzin. W tym czasie warto co jakiś czas zamieszać zawartość garnka, zwłaszcza pod koniec. Kiedy mięso zmięknie, można zdjąć pokrywkę, zwiększyć ogień i pogotować całość jeszcze ok. 15 min., by nieco odparować

Ratunku obiad
Mięsne klopsiki duszone w kapuście 177

Klopski duszone w kapuście to doskonała propozycja obiadowa dla całej rodziny. Potrawę bardzo łatwo i szybko się przygotowuje. Można ją podać z ziemniakami lub pieczywem.  SKŁADNIKI: 500g mięsa mielonego wieprzowego, 1 jajko, 3 łyżki bułki tartej, 1/2 główki kapusty, 1 cebula, 1 marchewka, 2 łyżki masła, 1/2 pęczka koperku, 1/2 łyżki przyprawy warzywnej, 2 liście laurowe, 3 ziarna(...)ziela angielskiego, 1 łyżeczka kminku, sok z cytryny, olej do smażenia, sól, pieprz. PRZYGOTOWANIE: 1. Do mięsa mielonego dodaję jajko, bułkę tartą oraz odrobinę soli i pieprzu. Dokładanie wyrabiam masę. Z masy mięsnej formuję małe klopsiki. Smażę je na rumiano na rozgrzanym oleju. 2. Kapustę szatkuję i przekładam do garnka. Zalewam wodą, solę i gotuję 5 minut. Wodę odcedzam

Tradycyjna kuchnia Kasi
Papryka, właściwości i zastosowanie 138

rybą, drobiem, kiełbasą, makaronem, ryżem i sałatka ziemniaczana Potrawy z jaj: jajecznica, jajko sadzone Ryby: gulasz z ryb Mięso: pieczenie wieprzowe, wołowe i z cielęciny, gulasze wszelkiego typu, podroby, tatar Drób i dziczyzna: drób pieczony i duszony, potrawka, dania z dzikiego drobiu i dziczyzny Warzywa: papryka, por, ogórki, kapusta kiszona Inne potrawy: potrawy

Pomysłowa kuchnia
Kavarma - bułgarski gulasz z łopatki wieprzowej 225

Piękne duże kawałki mięsa zanurzone w sosie i podane z ziemniakami w mundurkach, to lubimy najbardziej. Kavarma to tradycyjny bułgarski gulasz w wieprzowiny duszonej w czerwonym winie z dużą ilością warzyw. Polecam gorąco bardzo sycące i pyszne danie na chłodne jesienne dni i zimowe mrozy. Kavarma - bułgarski gulasz z łopatki wieprzowej. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie
Chiński półmisek misz masz na brązowym ryżu 165

porem podlewając sosem sojowym, dodajemy warzywa chińskie i podduszamy 5 minut. W tym czasie na drugiej patelni przesmażamy mięso mielone. Dodajemy do warzyw wraz z passatą pomidorową, mieszamy, dodając przyprawę do dań chińskich oraz świeżo mielonym pieprzem. Całość dusimy około 5 minut.  Brązowy ryż gotujemy w lekko osolonej wodzie. Nakładamy na półmiski, na wierzch nakładamy chińskie misz masz, dekorujemy

Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki
Chili con carne 186

przykryciem ok 10 min. 10. Do garnka dodajemy odsączoną i przepłukaną na sicie czarną fasolę i kukurydzę. Mieszamy i dusimy pod przykryciem ok 5 min. INSTRUKCJA - Chili con carne - krok po kroku:  KalkulatorKalorii.net Kalorie Masa Białka Tłuszcze Węglowodany Wołowina (mięso bez kości) 1160 500 89.9 87.95 1.75 Oliwa z oliwek 265 30 0 30 0 Cebula (świeża

Atlas Smaków
MAKARON Z WOŁOWINĄ 143

mielone. Smażę. Dodaję przyprawy. Międzyczasie marchewkę obieram i kroję w cienkie słupki. Ananasa w puszce kroję drobno. Do mięsa dodaję ananasa i marchewkę. Dodaję koncentrat pomidorowy i 100 ml wody. Mieszam wszystko. Następnie dodaję makaron chiński. Mieszam i duszę ok 10 min. Co jakiś czas mieszając. Na koniec posypuję serem żółtym tartym

Gotowanie Patki
Pomidorowy makaron z mięsem mielonym i pieczarkami 114

false false false MicrosoftInternetExplorer4 Makaron gotujemy wg przepisu zawartego na opakowaniu. Odcedzamy. Posiekaną cebulę szklimy na oliwie, dodajemy mięso i je podsmażamy, rozdrabniając drewnianą łyżką. Następnie dodajemy drobno posiekany czosnek, pokrojone pieczarki, chwilę smażymy, dodajemy passatę i zioła. Dusimy pod przykryciem na małym ogniu ok. 5 min. Do smaku doprawiamy solą i pieprzem. Do Sosu dodajemy makaron, dokładnie ze sobą

R'n'G Kitchen
Quinoa po meksykańsku 160

dodajemy mięso i podsmażamy. Dodajemy kmin rzymski - około pół łyżeczki, majeranek, ostrą paprykę, pieprz i sól według uznania. Gdy mięso się podsmaży dolewamy trochę wody, aby potrawa nie była zbyt sucha, dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek, fasolę i kukurydzę. Dusimy wszystko razem przez chwilę, na koniec dodajemy koncentrat pomidorowy mieszamy parę minut i podajemy z ugotowaną quinoą

Quinoa Raz!

Proponowane wyszukiwania