mięso duszone - 8529 przepisów (strona:259/569)

Domowa konserwa w słoikach. Wieprzowina z galaretką 23096

pasteryzuje się kilka razy, dla bezpieczeństwa. W przypadku takiej konserwy domowej wiem co jemy. W słoikach mam pyszne mięso w bardzo apetyczne galaretce. Przyda się, awaryjnie, na kanapki albo jako dodatek do jakiegoś innego dania. Tak samo pasteryzuję grzyby duszone. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ

Smaczna Pyza
Makaron dietetyczny FIT z indykiem, pomidorami i cukinią 156

użyłam jasny żytni) Wykonanie: Cebulę i czosnek drobno posiekać, podsmażyć na odrobinie oliwy. Dodać pokrojoną cukinię. W międzyczasie mięso doprawić przyprawami i dodać do warzyw. Całość delikatnie podsmażać ok 10 minut (ciągle odwracając), następnie dodać pomidory i sos sojowy. Dusić pod przykryciem około 20 minut

Tradycyjna Kuchnia
Paprykowe miseczki nadziane mięsem 176

głębokiej patelni kilka minut, wsypujemy suchy ryż, mieszamy, smażymy 3 minuty aż ryż stanie się szklisty, dodajemy mielone mięso, pokrojoną papryczkę chili, doprawiamy do smaku solą i ziołami prowansalskimi, zalewamy bulionem , w trakcie dodajemy pokrojone w kostkę pomidory i dusimy do momentu aż ryż będzie na wpół miękki i wchłonie bulion.  Zdejmujemy z ognia, ewentualnie doprawiamy jeszcze do smaku

Wanilia i Kardamon
Spaghetti bolognese (na szybko) 130

Cebule pokroić w kostkę (lub wg własnych upodobań) i podsmażyć z drobno posiekanym czosnkiem (na odrobinie oleju). Dodać mięso mielone i mieszając - doprowadzić do delikatnego obsmażenia. (W międzyczasie lekko posolić.) Wlać passatę pomidorową, wymieszać i doprawić do smaku. Całość dusić pod przykryciem. W czasie przygotowania sosu - ugotować makaron (al dente, według przepisu z opakowania). Odcedzony - przełożyć na talerze, polać gorącym

Di gotuje
Bitki wieprzowe z szynki 340

wszystko co przywarło do dna. Wlewamy zawartość patelni do garnka z mięsem. Zalewamy bitki wodą tak, aby przykryła całe mięso. Włączamy ogień. Wrzucamy do środka liście laurowe, ziele angielskie, wyciśnięte ząbki czosnku oraz tymianek. Dodajemy koncentrat i paprykę. Zagotowujemy i dusimy na małym ogniu pod częściowym przykryciem przez 60-70 minut. Doprawiamy sos solą i pieprzem. Jeśli lubimy, sos możemy

Poezja smaku
Pierś kaczki w sosie wiśniowym z brandy 126

strony skóry przez 10 minut a następnie przewracam na drugą stronę i smażę kolejne 3 minuty. Ściągam mięso i odstawiam do na bok by odpoczęło, natomiast na tej samej patelni, pozostawiając jedynie 2 łyżki tłuszczu ze smażenia piersi, duszę posiekaną szalotkę oraz wiśnie. Wlewam brandy i redukuję. Wlewam bulion i całość gotuję kilka minut z dodatkiem gałązki rozmarynu. Doprawiam

Mango Papaja
Gulasz z fasolką szparagową 160

garnku rozgrzewamy tłuszcz, i wrzucamy kolejno, cebulę, czosnek, marchewkę i mięso, teraz smażymy aż mięso odparuje i zacznie się przyrumieniać, podlewamy rosołem i dodajemy paprykę, pokrojone pomidory bez skórki, pieczarki i fasolkę oraz przyprawy i dusimy aż wszystko będzie miękkie, w razie potrzeby podlewamy wodą. Na koniec mąkę rozprowadzamy w wodzie i podprawiamy gulasz. Można przygotować zasmażkę (to pozostawiam

Gotowanie jest łatwe
Makaron razowy z sosem bolońskim 245

odrobinie oleju. Jak cebula będzie szklista dodajemy posiekany czosnek. Na patelnię dodajemy mięso mielone i podsmażamy. W między czasie mięso rozdrabniamy i doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Dodajemy pomidory w puszce , koncentrat pomidorowy, paprykę pokrojoną w kosteczkę i całość dusimy przez kolejne 10 minut. Doprawiamy sos do smaku bazylią, oregano, szczyptą cukru i jeśli jest potrzeba odrobiną soli. Makaron

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Polędwiczki drobiowe w szpinaku z ziemniakami 171

smażenia Polędwiczki z kurczaka myjemy i osuszamy papierowym ręcznikiem. Możemy je pokroić na mniejsze  kawałki. Przyprawiamy przyprawą do mięsa. Obsmażamy na patelni. Dokładamy mrożony szpinak oraz przeciśnięty przez praskę czosnek. Gdy szpinak będzie mieć gładką konsystencję dolewamy bulion. Całość dusimy około 10 minut. Po tym czasie zaciągamy śmietanką. Dokładamy posiekane ziemniaki, koperek i natkę pietruszki. Wszystko mieszamy i jeszcze

VioletoweKucharzenie
Pieczone udka z miodem, cytryną i imbirem 193

Układamy udka skórką do dołu, jedno obok drugiego. Smażymy ok. 5 minut poruszając od czasu do czasu patelnią, by mięso nie przywarło. Potem obracamy kurczaka i smażymy z drugiej strony również przez ok. 5 minut. Na patelnię dodajemy marynatę i dusimy jeszcze przez 2 minuty. Następnie udka przekładamy do naczynia żaroodpornego (wraz z całym płynem z patelni) i pod przykryciem

MyCookBook.pl
Schab z czubricą w sosie śmietanowym 199

Schab jest moim ulubionym kawałkiem wieprzowiny. Z niego można wyczarować pyszne gotowane, pieczone, duszone czy też smażone kąski - każdy znajdzie coś odpowiedniego dla siebie. Dzisiaj

Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki
Makaron z Mięsem Mielonym z Sosem Tikka Masala 185

instrukcji na opakowaniu. Czosnek, papryczkę oraz cebulę kroję drobno w kostkę.  Na rozgrzany olej wykładam mięso.  Smażę po ok 5 min dodaję papryczkę, czosnek, cebulę.  Na koniec dodaję pieprz.  Całość smażę dalej. Na koniec dodaję sos. Duszę ok 5 min.  Ser żółty kroję w kostkę.  Całość podaję następująco: makaron-sos-ser SMACZNEGO

Gotowanie Patki
Polędwiczka z pieczarkami w sosie musztardowym 189

delikatnie się skurczą. Do garnka wlać odrobinę oliwy z oliwek i  z obu stron   przesmażyć kawałki mięsa. Do podsmażonych polędwiczek dodać przesmażone pieczarki. Na sam koniec śmietanę wymieszać z brandy i musztardami. Sos wlać do polędwiczek. Całość dusić na małym ogniu przez około 25-30 minut. Ewentualnie można dolać odrobinę wody (wszystkie polędwiczki powinny być przykryte sosem). Przed

Ugotować
Spaghetti bolognese (na szybko) 180

Cebule pokroić w kostkę (lub wg własnych upodobań) i podsmażyć z drobno posiekanym czosnkiem (na odrobinie oleju). Dodać mięso mielone i mieszając doprowadzić do delikatnego obsmażenia. (W międzyczasie lekko posolić.) Wlać passatę pomidorową, wymieszać i doprawić do smaku. Całość dusić pod przykryciem. W czasie przygotowania sosu - ugotować makaron (al dente, według przepisu z opakowania). Odcedzony - przełożyć na talerze, polać gorącym

Di gotuje
Kotlety mielone z kaszą jęczmienną 230

kaszy manny / bułki tartej i kilka łyżek zimnej wody tyle, aby masa zwarta i się nie rozsypywała. 4. Z mięsa uformować dowolnej wielkości kotleciki, smażyć na dobrze rozgrzanym oleju z obu stron. Na patelnię dodać kilka łyżek zimnej wody i dusić kotlety pod przykryciem ok 10 minut. Nie ma potrzeby panierowania kotletów w bułce tartej przed smażeniem. Smacznego!!! Źródło: Kulinarne

Kuchnia domowa Ani