mięso duszone - 8529 przepisów (strona:259/569)

Zraziki wołowe z marchewką, ogórkiem kiszonym, parówką i dymką 180

pokroić w podobne słupki. Dolną część dymki przyciąć na podobną jak pozostałe składniki długość. Rozbite mięso przyprawić pieprzem i cienko posmarować musztardą. Układać kawałki dodatków i zwijać ciasto roladki. Żeby nie rozwinęły się podczas duszenia, można je zawinąć bawełnianą nitką lub spiąć wykałaczkami czy szpilkami. Ja użyłam szpilek: Po spięciu, oprószyć lekko

Codzienna kuchnia niecodzienna
Gulasz wieprzowy z pieczarkami, papryką i ogórkiem 248

mamy czasu to nie musimy tego robić, ale takie zamarynowane lepiej smakuje :)  Następnie smażymy mięso na rozgrzanym oleju. Gdy mięso będzie usmażone, dodajemy pokrojoną cebulę. Dodajemy pokrojone pieczarki, paprykę i ogórki. Chwilę podsmażamy i zalewamy szklanką ciepłej wody. Dusimy pod przykryciem ok. godzinę. Na koniec przyprawiamy solą i pieprzem. Dodajemy łyżeczkę miodu.  odlewamy troszkę sosu i mieszamy

Aga w kuchni
Orientalne gołąbki z bakłażana z rodzynkami 162

obsmażyć  lekko na oliwie z obu stron. Na każdy plaster  nałożyć porcję mięsa, zwinąć i owinąć drugim  plastrem. Można przewiązać nitką kucharską. Gołąbki  chwilę smażyć, podlać  bulionem, dodać resztę bakalii i dusić 10minut

Kulinarny karnet Christophera
Kurczak po turecku z ryżem. 234

sól, pieprz olej Mięso podzielić na mniejsze części ,oprószyć solą ,pieprzem ,papryką i curry ,ułożyć w żaroodpornym naczyniu wysmarowanym olejem. Mięso obłożyć kawałkami cebuli i owoców ,posypać rodzynkami i orzechami. Skropić maggi i piec w piekarniku pod przykryciem lub dusić na kuchence do miękkości. Jeżeli macie ochotę na dodanie jeszcze innych owoców np. śliwek ,gruszek ,to nie bronię

Kulinarny karnet Christophera
Muszelki spod Etny 157

oczkach" co nasze miesko -oliwa z oliwek,sol morska,pieprz, czosnek, swieza bazylia.  Wykonanie-  Do garnka dajemy nasze mieso mielone, marchewke, czosnek, bazylie, sol, pieprz ( przyprawiamy jak lubimy) ,oliwe z oliwek- mieszamy i zamykamy garnek pokrywka-dusimy miesko .   Nastepnie dodajemy pomidory z puszki, sos pomidorowy uwazajac by wszystko nie bylo za bardzo wodniste. Glownym skladnikiem jest duzo

Z Kuchni Do Kuchni
Khai Yat Sai - tajski omlet z nadzieniem 200

pomidora kroimy w kostkę. Na patelni rozgrzewamy 2 łyżki oleju, wrzucamy cebulę i czosnek. Smażymy do zeszklenia i dodajemy mięso i pierz. Smażymy około 10 minut często mieszając. Dodajemy marchewkę, groszek, pomidora, paprykę i sos ostrygowy, dokładnie mieszamy. Dusimy 15 minut pod przykryciem, a następnie smażymy jeszcze 5 minut bez przykrycia, aż większość płynu odparuje. Odstawiamy

Tajskie smaki
Obiad albo kolacja. Bób duszony z boczkiem i ziołami 226

sobie lekko ciepły obierając ziarenko po ziarenku. Można ugotować od razu więcej bobu i zrobić z niego inne dania. Duszony z kurkami i miętą jest naprawdę bardzo smaczny. Można ziarna zmiksować na pyszną pastę albo zrobić sałatkę do mięsa albo z sałatkę z kaszą jaglaną , która będzie samodzielnym posiłkiem. Bób jest zdrowy i warto o nim pamiętać, szczególnie

Smaczna Pyza
Urugwaj od kuchni. INDYK W MARCHEWCE. 211

podsmażyłam na złoto na odrobinie oleju.  Na tym samym oleju zeszkliłam pokrojone w półplasterki pory. Dodałam do nich mięso, dolałam wodę, włożyłam marchewkę, dolałam wino (nie jest konieczne). W trakcie gotowania doprawiłam pieprzem i odrobiną curry. Całość dusiłam pod przykryciem, co chwila mieszając, ok. 15 minut. Podałam wraz z ugotowanym ryżem. *  Mała wskazówka:  Jeśli nie mamy wiele

W kuchni Karmel-itki
Lazania 308

łyżki mąki, 1,5 szklanki mleka, sól,gałka muszkatołowa, pieprz  Ugotować płaty makaronu. Ser żółty zetrzeć na tarce. Mięso mielone podsmażyć na patelni, gdy zmieni kolor dodać przecier pomidorowy, doprawić do smaku solą i ziołami włoskimi. Wszystko dusić aż woda odparuje a masa zgęstnieje. Dno naczynia żaroodpornego posmarować olejem. Ułożyć warstwy ( w moim małym naczyniu na jedną warstwę makaronową

Monia miesza i gotuje
Pide 345

odstawić do wyrośnięcia. W tym czasie przygotowujemy farsz. Cebulę pokroić w kostkę, czosnek posiekać. Zeszklić na odrobinie oleju. Dodać mięso mielone. Podsmażyć. Następnie dodać paprykę. Smażyć chwilę. Następnie dodać sparzone, obrane , pozbawione nasienia oraz pokrojone w kostkę pomidory. Dusić do rozpadnięcia. Na koniec dodać koncentrat pomidorowy. Doprawić solą, pieprzem, papryką w proszku. Wymieszać. Ciasto podzielić na kilka części w zależności

Fabryka pomysłów
Wołowina po burgundzku 168

podziw, warto je przygotować np. na niedzielny obiad lub z okazji święta dla bliskiej osoby. Wołowina duszona w winie jest przepyszna, wprost rozpływa się w ustach. Do przygotowania tego dania użyłam karku wołowego, który był delikatnie przerośnięty odrobiną tłuszczyku, dzięki czemu mięso stało się delikatne i zatrzymało w sobie dużo smaku i aromatu przypraw. Uważam, że do tego dania

Kuchcik gotuje
Karkówka w ketchupie z pieczarkami 326

karkówki ok.700 g pieczarek 300 g ketchupu pikantnego ulubiona przyprawa do mięsa np. Delicat 2 papryki Wykonanie: Karkówkę kroimy w plastry i przyprawiamy np. Delicatem. Następnie karkówkę układamy w naczyniu żaroodpornym (najlepiej na zakładkę). Pieczarki kroimy na 4 części, zaś paprykę w kostkę. Warzywa dusimy na patelni, aby pozbyć się nadmiaru wody. W między czasie pieczarki z papryką solimy

IMPRESJA SMAKU
Schab zapiekany ze szpinakiem, mozzarellą oraz orzechami włoskimi. 262

kostkę i smażymy na łyżce oleju. Dodajemy starty czosnek oraz posiekany szpinak. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Dusimy aż cała woda wyparuje. Schab myjemy, osuszamy i oprószamy przyprawami. Obsmażamy na oleju z każdej strony na rumiano. Ser kroimy w plastry. Mięso układamy w naczyniu żaroodpornym. Na każdym plastrze układamy porcję szpinaku. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180C i pieczemy

Radość kipiąca uśmiechem.
Fotorelacja z rybnych warsztatów Lidla z Karolem Okrasą 260

smaku potraw :) Postanowiłyśmy wykonać rybną zupę a'la leczo z rybą i rybnym bulionem i burgera z mielonym mięsem (rybn ym oczywiście) , żurawiną i suszonymi śliwkami. Hitem okazał się sos, który powstał przy udziale jednego z Kucharzy. Kapusta kiszona duszona w mleku kokosowym z curry - świetnie pasował do naszych kanapek. Na wierzchu położyłyśmy pomidorową salsę m.in. z chili(...)wody . Ryby w Stawach Milickich (który jest największym takim kompleksem w Europie) są hodowane XIX wieczną metodą - zgodnie z cyklem natury i karmione naturalnym pokarmem - bez ulepszaczy. Dlatego ich mięso jest wyjątkowo smaczne. Właśnie z tych powodów, wiele ryb oferowanych przez  Lidla pochodzi właśnie ze Stawów Milickich.     Po dwugodzinnej, bardzo ciekawej  wycieczce, zjedliśmy pożegnalny obiad

Moje Kuchenne Rewelacje
Gołąbki z młodej kapusty 198

kapusty to danie obiadowe, które znika błyskawicznie z talerzy. Sezon na młodą kapustę w pełni, więc nie może ich zabraknąć na blogu. Ulubione, zawsze smażone na rozgrzanym oleju i duszone w pomidorowym sosie z dodatkiem koperku. Takie gołąbki serwowano w mojej rodzinie, ale wiem, że sporo osób nie podsmaża kapusty. Dla mnie to konieczność, ponieważ podkreśla smak sosu. Każdy(...)ugotować i ostudzić, dodać do mięsa mielonego razem z pokrojoną w drobną kosteczkę cebulą. Wbić jajko, wsypać przyprawy i dokładnie wyrobić masę. Z sparzonych liści kapusty odciąć zdrewniałe części, położyć porcję farszu i zwinąć w roladki. Na rozgrzaną patelnię wlać nieco oleju i podsmażać gołąbki na rumiany kolor. Na dnie naczynia w którym będziemy dusić gołąbki ułożyć kilka sparzonych liści

Pieguskowa Kuchnia

Proponowane wyszukiwania