mięso duszone - 8529 przepisów (strona:270/569)

Paprykarz Szczeciński De Luxe! 261

warzyw dodajemy pomidory z puszki, koncentrat pomidorowy i ziele angielskie. Dusimy na małym ogniu, aż warzywa będą miękkie, a płyn z pomidorów zredukuje się i powstanie gęsty sos. Przyprawiamy solą, pieprzem, słodką i ostrą papryką. Możemy też dodać odrobinę cukru. Do lekko przestudzonych warzyw dodajemy ryż i mięso z ryb. Dokładnie mieszamy i w razie potrzeby przyprawiamy do smaku

Smakowity Blog Kulinarny
Wołowina duszona w piwie z ziemniaczano-chrzanowym puree. 163

ustach wołowiny. Jeśli go nie mamy, powinniśmy użyć garnka o bardzo grubym dnie i ściankach oraz szczelnej, ciężkiej pokrywce. Trzeba dołożyć wszelkich starań, aby to drogie w polskich warunkach mięso oddało nam wszystko, co ma najlepsze :) Wołowa polędwica w tym przepisie uzyskuje dodatkową nutę smakową dzięki irlandzkiemu piwu typu stout (np. Guinness), a ziemniaczane puree jest lekko podkręcone dodatkiem chrzanu(...)marchewkę z dodatkiem cukru i 2 łyżek bulionu (około 10 minut).  Dodać pieczarki, rozmaryn i czosnek. Dusić jeszcze 5 minut i przenieść do garnka. Dodać listek laurowy, kostkę pieczeniową, resztę bulionu o raz piwo. Gotować na małym ogniu do uzyskania miękkości mięsa (około 2 godzin). W przypadku wolnowara 4 - 6 godzin na high lub 6 - 8 na low. Ziemniaki

zadanie-gotowanie
Spaghetti z klopsikami wg kota Garfielda 149

laurowy, bazylię, oregano, sól i pieprz. Zmniejsz ogień i duś pod przykryciem 30 minut, od czasu do czasu mieszając. Przygotowanie klopsików: W tym samym czasie w dużej misce delikatnie wymieszaj mieloną wołowinę, bułkę tartą, jajko, czosnek, sól i pieprz. Z masy uformuj około 18 okrągłych klopsików, biorąc 2 łyżki mięsa na jeden klopsik. Pozostaw patelnię na średnim ogniu i rozgrzej

Państwo Wojtczuk gotują
Indyk z ryżem, ananasem, migdałem i orzechami nerkowca 173

trochę na słodko dziś, ale my połączenie mięsa i owoców lubimy, więc nam nie przeszkadza. Indyka połączyłam z ananasem, orzechami nerkowca i migdałami. Dodałam też troszkę rukoli, do tego ryż jaśminowy Britta , który uwielbiam za jego zapach i smak. Do niego dodałam słonecznik i nitki chilli :) Miłego dnia :)) Składniki: filet z indyka puszka ananasów garść orzechów nerkowca garść blanszowanych migdałów(...)kokosowego, wrzucam pokrojonego w kostkę i obtoczonego w mące indyka, podlewam syropem z ananasa i duszę. W międzyczasie gotuję ryż. Do indyka dodaję pokrojonego w kostkę ananasa, migdały i orzechy nerkowca. Wszystko jeszcze raz podlewam syropem z ananasa i podsmażam jeszcze chwilkę. Jak mięso będzie miękkie dorzucam umytą rukolę, doprawiam solą. Ryż ciepły wrzucam do garnka, dodaję troszkę masła, słonecznik

kruche babeczki
Wątróbka w sosie pomidorowym z ananasem 219

pokrojoną cebulę. Chwilę poddusić dolewając syrop spod ananasa, przecier pomidorowy, a następnie pokrojonego ananasa. Wszystko razem chwilę dusić, doprawiając do smaku solą, pieprzem i chilli. Gorącą wątróbkę i ryż wyłożyć na talerz. Posypać posiekanym świeżym szczypiorkiem. Smacznego :) Kategoria: A-Z WYTRAWNIE , Mięsa , Obiad , Obiad na szybko Tagged: ananas , podroby , przecier pomidorowy , ryż

https:KKuchniaMniam
Jajka sadzone na jagnięcinie 200

patelni rozgrzać oliwę i przesmażyć na niej drobno posiekaną cebulę wraz z czosnkiem pokrojonym w cieniutkie plasterki. Dusić przez kilka minut aż cebula zmięknie i lekko zmieni kolor. Dodać mieloną jagnięcinę i smażyć przez kolejne kilka minut, aż się zrumieni. Mięso doprawić sumakiem, kminem rzymskim, solą i pieprzem. Wymieszać, chwilę przesmażyć, aby mięso połączyło się z przyprawami i zdjąć

Codzienne Gotowanie
Sos słodko-pikantny do mięsa 184

pomidorowy Sos szpinakowo-śmietanowy z kurczakiem Sos śmietanowy z kurczakiem do makaronu (błyskawiczny) Sos śmietanowo-serowy do makaronu sos pieczeniowy Przepis na sos holenderski . Sos słodko-pikantny do mięsa: Składniki: 3 łyżki cukru trzcinowego 2 szklanki wody 4 łyżki sosu sweet chilli 3 łyżki sosu sojowego 3 łyżka sosu ostrygowego szczypta pieprzu cayenne szczypiorek 1 płaska łyżka mąki ziemniaczanej sól(...)szklance wody i dodajemy do sosu, gdy zacznie gęstnieć wkładamy upieczone / usmażone kotlety mielone i dusimy kilka minut, aż sos zgęstnieje. Doprawiamy solą, pieprzem i cukrem (jak jest potrzeba) posypujemy świeżą zieleniną, szczypiorkiem, oregano i natką pietruszki. The post Sos słodko-pikantny do mięsa appeared first on Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Wołowina z pieczarkami i komosą 121

komosą ryżową. Danie bardzo proste i szybkie do zrobienia. Idealne dla całej rodziny. Nie wymaga od Nas żadnych szczególnych uzdolnień. Najważniejsze to aby kupić ładny kawałek mięsa, pamiętajcie, że mięso wołowe powinno mieć delikatne przerosty tłuszczu, to ten tłuszcz nadaje mu kruchość, a podczas smażenia soczystość i smak. Ale już tyle razy o tym pisałam, że na pewno wiecie ;-) SKŁADNIKI(...)będą szkliste dodajemy pieczarki i całość podsmażamy przez 3 minuty, potem przykrywamy pokrywką i dusimy 5 minut. Na drugiej patelni (zaczynając od ciepłej patelni) smażymy wołowinę oprószoną solą i pieprzem, tak jak na steki. Przypominam Wam najprostszy patent na to, jak dotykając mięso sprawdzić czy jest już określonej miękkości (stopień wysmażenia).  Dotykamy - stykamy ze sobą dwa palce lewej dłoni

SMYKWKUCHNI
Gulasz z karkówką, batatami i jarmużem / Pork, sweet potato and kale stew 182

Dziś przedstawiam kolejny pomysł na rozgrzewający obiad na chłodne wieczory. Moja ukochana soczysta karkówka, duszona ze słodkimi ziemniakami, jarmużem, soczewicą, cukinią, papryką i pomidorami, w sosie z dalekowschodnimi przyprawami i masłem orzechowym. Podany posypany uprażonymi orzeszkami ziemnymi i dymką, uszczęśliwi każdego głodomora Polecam gorąco! Scroll down for recipe in English Gulasz z karkówką, batatami i jarmużem (4 porcje) Składniki(...)śmietanki sól i pieprz 1 szczypta pieprzu cayenne prażone orzeszki ziemne, do podania ¼ szklanki posiekanej dymki do podania Przygotowanie: W średniej patelni na na średnim ogniu rozgrzej olej, włóż mięso dopraw solą i pieprzem i smaż do zarumienienia. Wyjmij je z patelni i odstaw. Do tej samej patelni wrzuć cebulę i smaż na średnim ogniu do zeszklenia. Następnie wmieszaj czosnek

karmelowy
Lasange, zapiekanka z cukinii 138

patelni rozgrzewamy oliwę lub olej rzepakowy, podsmażamy wszystkie warzywa, zgarniamy je na połowę patelni i dodajemy mięso, które również chwilę podsmażamy aby zmieniło kolor. Następnie wszystko podlewamy bulionem, mieszamy i łączymy z passatą i koncentratem, dodajemy przyprawy i dusimy na małym ogniu ok. godziny. Jeśli za sos za bardzo odparuje uzupełniamy braki wodą. Sos beszamelowy: - 1/2 kostki masła

Apetyczna babeczka
Gulasz z jelenia 139

minut. Następnie blendujemy ze sobą małą papryczkę chilli oraz pomidory. Tak przygotowany sos dodajemy do smażącego się mięsa i mieszamy. Po około 15-20 minutach dodajemy pokrojone w kostkę ogórki kiszone. Po kolejnych 10 minutach dodajemy mrożony groszek. Całość dusimy jeszcze przez 5-10 minut, aż groszek stanie się miękki. Na koniec możemy doprawić nasz gulasz solą i pieprzem

Programista w kuchni
Makaron z sosem pomidorowym 176

sól, papryka słodka, 1 łyżeczka cukru, (ja doprawiłam jeszcze maggi bo coś nie mogłam doszukać się dziś smaku) Mięso mielone podsmażamy na łyżce oliwy i przekładamy do garnka. Dodajemy pokrojoną paprykę i cebulę, zalewamy zblendowanymi pomidorami w puszce. Dodajemy przyprawy, dusimy do miękkości papryki. Dodajemy koncentrat i jogurt, chwilkę gotujemy i gotowe! Podajemy z makaronem pelnoziarnistym

Mamuśka wraca do formy
SCHAB W SOSIE ŚMIETANOWO-KURKOWYM 214

szklanką bulionu lub wody. Dorzucamy liść laurowy, ziele angielskie i obraną marchewkę (doda ona słodyczy do naszego sosu). Dusimy na małym ogniu około 40 minut. Kurki czyścimy z ewentualnego piasku. Cebulę kroimy w kostkę, wrzucamy na masło, na którym smażyliśmy mięso.  Podsmażamy na złoty kolor, po czym podajemy przeciśnięty przez praskę czosnek, oraz kurki. Mieszamy i smażymy całość

Walijskie Pichcenie
PULPECIKI GRYCZANE W SOSIE POMIDOROWYM Z MAKARONEM 139

passaty ▫ 30 g mąki gryczanej ▫ makaron wedle uznania, tłuszcz do smażenia Przygotowanie: 1. Z doprawionego mielonego mięsa zwilżonymi rękami formować pulpeciki i obtaczać je w mące gryczanej 2. Podsmażyć mielone z obu stron , pod koniec dolać passatę i dusić 10 min co jakiś czas mieszając 3. Podawać na ugotowany makaron lub makaron dorzucić na patelnię i wszystko wymieszać razem

Zdrowie i pysznie na talerzu
Gulasz wieprzowy z papryką 182

garnka wlewamy łyżkę oleju i podsmażamy na nim cebulę, aż się zeszkli. Całość zalewamy bulionem, a następnie dodajemy mięso z patelni. Krok 4 Na rozgrzanym oleju przesmażamy paprykę i dodajemy ją do garnka z bulionem. Doprawiamy przyprawami do smaku i dusimy przez około 40 minut po przykryciem. Smacznego function load(url, callback) { var xhr; if(typeof XMLHttpRequest !== 'undefined

Coś bym zjadła

Proponowane wyszukiwania