mięso duszone - 8529 przepisów (strona:273/569)

Kociołek 181

listki laurowe 1 łyżeczka curry 4 ziarenka ziela angielskiego 3 ziarenka jałowca sól i pieprz do smaku PRZYGOTOWANIE: Mięso pokroić na kawałki takie o wielkości mniej więcej 2 cm. Wszystkie składniki umieścić w dużym garnku. Wymieszać. Przykryć pokrywką i gotować, dusić na średnim ogniu przez 3 godziny

ClauditteMissCooking
Bigos ze słodkiej młodej kapusty 211

następnie mięso mielone.     Po  podsmażeniu mięsa wkładać stopniowo poszatkowane warzywa i dobrze wymieszać z mięsem. Dodać pomidory z puszki i przecier pomidorowy, papryczkę chilli i pieprz, lubczyk oraz połowę posiekanego koperku. Przykryć i na małym ogniu dusić do miękkości (około 20-30 minut). Na sam koniec dodać 3 łyżki śmietany i wymieszać.     Podawać z młodymi

MarciochaKucharzy
Gulasz wołowo - drobiowy w czerwonym winie 151

solą, pieprzem, dodajemy pokrojoną paprykę, marchewkę, selera naciowego, listek laurowy, ziele angielskie, zalewamy winem i wodą tak, aby mięso było całkowicie przykryte. Gotujemy pod przykryciem, aż wołowina będzie miękka. Pod koniec gotowania gulaszu dodajemy ogórki konserwowe i przecier pomidorowy całość dusimy jeszcze

W kuchennej krainie
Grillowana karkówka z musem paprykowym 215

karkówki, oregano i ziołami prowansalskimi. Skrapiamy oliwą z oliwek i odstawiamy na jakiś czas do lodówki (tak żeby mięso przeszło aromatem ziół). Karkówkę grillujemy na rozgrzanej patelni grillowej. Paprykę oraz czerwoną cebulę kroimy w kosteczkę. Do rondelka wlewamy olej i dusimy warzywa pod przykryciem do miękkości. Przyprawiamy solą i pieprzem. Na końcu blendujemy na mus. Karkówkę podałam z ryżem

VioletoweKucharzenie
Proste danie z kurczakiem, papryką i pieczarkami 263

nasion i pokroić w paski, pieczarki obrać i pokroić w ćwiartki. Na patelni rozgrzać nieco oliwy i podsmażyć mięso, dodać pieczarki i podsmażać. Na   koniec dodać paprykę i wszystko razem jeszcze podsmażyć. Następnie dodać kostki smakowe, wlać nieco wody i dusić ok. 10 min. uzupełniając wodę. Na koniec dodać śmietanę, sól do smaku i jeszcze dusić

Mix smaku
Papryki faszerowane chili con carne 191

masłem rozgrzać na głębokiej patelni. Dodać posiekany czosnek, a następnie cebulę. Przysmażyć na złoty kolor. Dodawać partiami mielone mięso. Przyrumienić. Dodać przyprawy: kumin, pieprz cayenne, oregano, cukier, sos Worcester. Następnie wlać pastę pomidorową oraz posiekane drobno chili. Przykryć pokrywką i dusić przez 20 minut. Gotować kolejne 10-20 minut, stopniowo dolewając bulionu. Powinien nam powstać gęsty sos. Na koniec wrzucić

Food Square
Chilli con carne z pieczarkami- chilli con carne with mushrooms 275

pietruszki Wykonanie: Posiekaną cebulę podsmażamy na rozgrzanym oleju. Wyciskamy do cebuli przez praskę czosnek. Dodajemy mięso- smażymy aż mięso przestanie być różowe. Dodajemy pokrojone w plasterki pieczarki. Dodajemy fasolę I pomidory- doprawiamy- ok 0,5 łyżeczki soli , pieprzu I chilli. Dusimy pod przykryciem ok 40 min. Doprawiamy do smaku I gotowe :) Chilli con carne podajemy z ryżem lub chlebem. Życzę

Smaki Edyty
Filety drobiowe z serem i kurkami 217

Filety z kurczaka przekroić na pół, aby z dwóch filetów były 4 kotlety. Lekko mięso pobić tłuczkiem do mięsa. Każdego fileta oprószyć solą i pieprzem. Kurki umyć, osączyć, większe pokroić. Cebulę obrać, posiekać, podsmażyć na tłuszczu. Na patelnię wyłożyć kurki, dusić do miękkości. Wymieszać kurki razem z cebulę, dodać sól i pieprz, chwilę jeszcze poddusić. Jajka roztrzepać widelcem z solą

Kuchnia Danusi
Chili con carne w wersji light 160

piórka, dodajemy do smażącego się mięsa. Papryczkę pozbawiany nasionek, kroimy w kostkę i również dorzucamy do mięsa. Wszystko smażymy jeszcze przez 5 minut, a następnie dodajemy pomidory i całą zawartość, bez odcedzania, dwóch puszek fasoli. Dodajemy przyprawę i dusimy na małym ogniu około 20-30 minut. insertCookd("d5fa624adad986cc8e2d43eb45e82eed

Kulinarne przygody Gatity
Meksykańskie burrito 176

szklanka passaty pomidorowej sól, pieprz, chilli, papryka słodka oliwa z oliwek dodatkowo: dip guacamole np. z TEGO przepisu Mięso podsmażyć na oliwie, dodać pokrojoną w kostkę cebulę i przeciśnięty czosnek. Chwilę jeszcze podsmażyć, następnie dodać passate, fasole i kukurydzę. Całość dusić około 15 minut aż sos się zredukuje. Przyprawić do smaku. Gdy farsz będzie gotowy, nałożyć go na tortillę, którą

wyzwania kuchenne
Zapiekanka ziemniaczana z młodym groszkiem 202

kroimy w kostkę i przesmażamy na oliwie, dodajemy czosnek przeciśnięty przez praskę i chwilę smażymy, po czym dodajemy mięso i smażymy przez 5 minut - na końcu całość przyprawiamy solą, pieprzem i bazylią, po czym wlewamy sos pomidorowy i groszek i dusimy ok. 15-20 minut. W naczyniu do zapiekania układamy warstwami najpierw ziemniaki, na to połowę sosu i ser, następnie

Delicious Titbits
Pierogi z dzika 165

mięsa z dzika, 4 jagody jałowca, gałązka rozmarynu, 220 g słoniny solonej, 100 g orzechów włoskich łuskanych, 200 ml mocnego bulionu (u mnie z gęsi), sól, pieprz, 400 g mąki pszennej „0”, 10 g grzybów suszonych, sól, 6 żółtek, 30 ml oliwy, ciepła woda (150 – 250) ml, 2 cebule, 250 ml czerwonego wytrawnego wina, masła, Cebule pokroić w cienkie półplasterki(...)maśle z dodatkiem szczypty soli i cukru. Gdy będzie miękka wlać wino i bulion, dusić razem kilka minut. Przetrzeć przez sito. Wlać do garnka i gotować, aż zredukujemy połowę objętości. Dodać 3 łyżki zimnego masła, gotować mieszając aż całe masło się roztopi. Zdjąć z ognia. Mięso pokroić w kostkę (jak na gulasz). Na patelni rozgrzać tłuszcz, wrzucić mięso, rozgnieciony jałowiec

królestwo garów
Korma z jagnięciną / Lamb Korma 259

czasami ma dziwny posmak;/ Tym razem dobrze trafiłam i danie wyszło przepyszne! Długo duszona jagnięcina w delikatnym sosie jogurtowym z prażonymi migdałami i orzechami nerkowca, z chilli, czosnkiem i innymi bardzo aromatycznymi przyprawami na długo pozostanie w naszej pamięci. Jagnięcinę można zmienić na inne ulubione mięso, testowałam z karkówką i też było wyśmienite. Na pewno jeszcze nie raz powtórzę

karmelowy
Sandwich z kurczakiem i jajkiem 306

błonek i opłukać. Przekroić wzdłuż na pół i lekko rozbić tłuczkiem. Natrzeć mięso solą, pieprzem i ziołami. Suszone pomidory posiekać i nałożyć na środek filetu. Zwinąć i przekłuć wykałaczkami.  Na rozgrzaną oliwę położyć roladki i smażyć ok 2 minut, następnie obrócić delikatnie na drugą stronę i dusić pod przykryciem do 5 min. Usmażone odstawić na bok by przestygły(...)pół i włożyć do nagrzanego piekarnika do 180 stopni i lekko podpiec. Ostygnięte roladki pokroić w grubsze plastry. Dół i górę bułki posmarować sosem i układać rukolę, pomidor, mięso, jajko i cebulę. Przykryć górą bagietki i smacznego.   Przepis dodaję do akcji

pink envelope
Schab po bałkańsku 20111

którym wprowadziłam niewielkie modyfikację. Danie to można przygotować dzień wcześniej, a następnego dnia tylko odgrzać. Świetnie pasują do niego kasze różnego typu, czy ryż. Polecam również przepis na: Schab duszony w sosie własnym @media (min-width:800px){ .ads-right .adsbygoogle, .ads-right {max-height:310px;} } @media(max-width:400px) { .ads-right {margin:10px;clear:both;float:none;width(...)nadmiar wody z pieczarek odparował. Następnie wrzucić na patelnię wcześniej odłożone mięso oraz pokrojoną w paseczki paprykę czerwoną, pomarańczową i żółtą. Po około 5 minutach smażenia dodać pomidory z puszki oraz pokrojonego w plasterki ogórka. Dusić całość pod przykryciem przez ok. 15 minut. Pod koniec duszenia ewentualnie odkryć pokrywkę, by nadmiar płynów nieco odparował, a sos zgęstniał. Na koniec doprawić

Kulinarne Przeboje

Proponowane wyszukiwania