Kochani, po krótkiej nieobecności na blogu, witam Was serdecznie z nowego miejsca, z którym dopiero co się oswajam, tj. ze Szczecina. Jeszcze niezupełnie rozpakowana i ogarnięta serwuję Wam kultowy paprykarz szczeciński w mojej wersji de luxe! Czyli na bogato! Z łososiem i wędzoną makrelą. Mam nadzieję, że przypadnie Wam do gustu. Receptura tego rarytasu powstała w 1965 roku podczas dalekomorskich połowów u wybrzeży Afryki Zachodniej. Początkowo jego głównym składnikiem było mięso z różnych gatunków afryka... czytaj dalej...
Średnia wieku mieszkańców Grecji, Włoch lub Hiszpanii jest wyższa, dlatego gdyż ich dieta opiera się w szczególności na rybach, warzywach i owocach morza.
Czytaj dalej...Są to zasady żywieniowe specjalnie dla osób, które próbują schudnąć i utrzymać tą masę ciała, zapobiec cukrzycy oraz obniżyć ryzyko wszelkich chorób układu krwionośnego w tym serca.
Czytaj dalej...Jest to dieta opracowana przez dr Lorena Cordaina, według danych statystycznych jedna z najpopularniejszych na tą chwilę.
Czytaj dalej...Te warzywa są dla naszego organizmu bardzo wartościowe!
Czytaj dalej...