mięso duszone - 8529 przepisów (strona:191/569)

Klopsiki z indyka w sosie bolońskim 112

majeranek, ostra i słodka suszona papryka oliwa z oliwek Przygotowanie: Na rozgrzanej oliwie podsmażam posiekaną drobno cebulę i czosnek, po chwili dodaję mrożone warzywa. Mięso przyprawiam w misce, dodaję jajko, mieszam, formuję małe klopsiki. Duszę je na oddzielnej patelni z tłuszczem, przekręcam od czasu do czasu, aby każda strona się równomiernie usmażyła. Gotowe wrzucam na patelnię z warzywami, dodaję

Zasmakuj Kuchni
Bułeczki z gyrosem 121

olej,wrzucić mięso i podsmażyć na rumiano. Paprykę czerwoną i żółtą oraz cebulę pokroić w małą kostkę,papryczkę chili i czosnek drobno posiekać. Do mięsa dodać posiekane warzywa,doprawić curry i ewentualnie odrobiną soli,dusić kilka minut aż warzywa zmiękną. Odstawić do wystudzenia. Z ciasta odrywać nieduże porcje,rozciągnąć lekko na dłoni i nałożyć porcję nadzienia. Zlepić i uformować kulkę

Kolorowa kuchnia Elki
Tagliatelle z botwinką i kurczakiem 100

pieprz Makaron gotujemy al'dente , Botwinkę myjemy i osuszamy. Siekamy drobno. Na patelni rozgrzewamy tłuszcz i podsmażamy drobno posiekany czosnek, z pokrojonym w kostkę mięsem Następnie dodajemy botwinkę i od czasu do czasu mieszając dusimy pod przykryciem, po czym odparowujemy nadmiar płynu, doprawiamy do smaku solą i pieprzem i dodajemy makaron. Podgrzewamy danie mieszając

Gotowanie jest łatwe
Papryka faszerowana kaszą gryczaną 235

mięso będzie już podsmażone przyprawiamy do smaku solą i pieprzem. Tym razem nie dodajemy innych przypraw, aby nie stracić smaku pysznej wołowiny. Do mięsa dodajemy obrane i pokrojone w kostkę pomidory i całość dusimy razem przez ok. 5 minut. Z papryk odcinamy górną część, wydrążamy gniazdo i nakładamy do środka przygotowany przed chwilą farsz. Papryki układamy na blaszce do pieczenia

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
A NA OBIAD LASAGNE!! 168

mąki bezglutenowej 160 ml mleka pieprz, sól, gałka muszkatałowa + masło aby posmarować formę lub naczynie żaroodporne oraz ser żółty Smażymy cebulkę z czosnkiem, dodajemy mięso mielone. Przyprawiamy solą i pieprzem, dodajemy pomidory z puszki. Dusimy wszystko do momentu zredukowania się sosu. Doprawiamy dodatkowo bazylią. Zabieramy się za sos beszamelowy. Roztapiamy masło, dodajemy mąkę enegricznie mieszajac zeby nie było grudek

BezglutenowaIzabela
Gulasz z policzków wołowych w czerwonym winie z kanią 182

płatowanych kawałkach poprzerastanych drobnymi żyłkami i błonkami. Nie trzeba tych przerostów usuwać bo w nich jest właśnie mnóstwo dobroci. Wystarczy tylko cierpliwie takie mięso przyrządzić, a odwdzięczy się smakiem i delikatnością. Do takich duszonych policzków i winno grzybowego sosu idealnie pasują knedle . ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ

Smaczna Pyza
KURCZAK CURRY SŁODKO-KWAŚNY 153

pokroić w kostkę przyprawić curry i odstawić do lodówki. Cebulę, paprykę, ananasa również drobno w kosteczkę. 2. Rozgrzewamy tłuszcz na patelni podsmażamy cebulę, dorzucamy mięso. Po obsmażeniu dodać paprykę, ananasa i śmietankę wymieszać i dusić pod przykryciem z 10 min mieszając co jakiś czas. Połączenie smakowe jakie jest przy tym daniu zachwyci nie jedno podniebienie 😎 Makro: 439,5 kcal

Zdrowie i pysznie na talerzu
Przepis na Lasagne dla niemowlaka. 273

wrzątkiem i polać zimną wodą, obrać ze skórki pokroić w kostkę. Mięso przesmażyć krótko (2 minuty) na oliwie. Mięso mieszamy w trakcie podsmażania. Do mięsa wsypać przyprawy i wlać wodę. Dodać pomidory i koncentrat. Dusić pod przykryciem 10-15 minut na minimalnym ogniu (aż pomidory zaczną puszczać sok). Powinna wam wyjść dosyć płynna masa. Jeśli wolicie bardziej zwartą lasagne, odparujcie

Krupeczki
Schab zapiekany pod beszamelem z topinamburem i pieczarkami 128

zarazem bardzo delikatny pomysł na obiad w moim stylu. O ile wieprzowinę jem bardzo rzadko i niemal nigdy w formie smażonej, o tylu duszona w sosach smakuje mi niezmiernie. Schab to delikatny rodzaj mięsa i w tym tonie postanowiłam pozostać. Towarzystwo równie delikatnego beszamelu, topinamburu i brązowych pieczarek oraz przypraw spowodowało, iż kawałek mięsa kojarzony zazwyczaj ze smażonymi kotletami

Mango Papaja
Kurczak z warzywami 145

kostkę. Dokładamy do cebulki. Smażymy do czasu aż mięso przestanie być z wierzchu surowe. Brokuły myjemy i dzielimy na małe różyczki. Dodajemy do mięsa. Dokładamy marchewkę z groszkiem. Wlewamy pomidory (razem z sokiem). Dusimy pod przykryciem przez ok. 10-15 minut Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Przed podaniem posypujemy mozzarellą i posypujemy posiekanym szczypiorkiem (od cebuli dymki). źródło: przepis

Pobite gary Barbary
KURACZAK Z PAPRYKĄ I OLIWKAMI 137

osuszyć , pokroić na mniejsze kawałki ( nie dodawać kupra , szyjki i kości grzbietowej).W naczyniu rozgrzać 4 łyżki oliwy i obrumienić na złoty kolor mięso.W rondlu rozgrzać resztę oliwy wrzucić pokrojoną paprykę i dusić 15 minut, odstawić.Dodać Kurczaka, Cebulę, czosnek, pomidory, tymianek, pieprz i sól i dusić pod przykryciem na małym ogniu ok.40 minut.Pod koniec duszenia dodać oliwki.Smacznego!.Potrawa

Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielki
Curry z kurczakiem i warzywami 149

mięso zdjąć z patelni. Na tę samą patelnię wsypać warzywa ( przyprawę odłożyć, nie będzie potrzebna ). Warzywa smażyć około 5 minut. Do podsmażonych warzyw dodać mięso oraz pastę curry. Wymieszać. Wlać mleko kokosowe i całość dusić około 8 minut. Danie doprawić do smaku sosem sojowym. Zielone curry z kurczakiem i warzywami serwować z ryżem. Smacznego

kolorowotorcikowo
Piersi kurczaka z włoską nutą 112

kroimy na cząstki i smażymy na złoty kolor na masełku,które zostało po szynce, dodajemy pokrojone pomidory bez skórki, smażymy 5-10 min., dodajemy mięso z przyprawami i smażymy do redukcji płynu, pod koniec duszenie dodajemy oliwki, można zabielić śmietanką, albo jogurtem wg. gustu. W razie potrzeby doprawić

Kuchnia Beaty
Domaradzki pasztet z królika – kuchnia podkarpacka 184

słoniną, warzywami i grzybami z wywaru i zostawiamy do ostygnięcia. Wątróbkę myjemy, oczyszczamy z błon, kroimy i zalewamy ½ szklanki gorącego wywaru. Dusimy na wolnym ogniu przez kilka minut. Bułkę zalewamy szklanką wywaru, a kiedy zmięknie, odciskamy. Mięso, wątróbkę i bułkę przepuszczamy dwa razy przez maszynkę do mielenia. Warto również zmielić i dodać do pasztetu warzywa (bez pora) i grzyby

Trzeci talerz
WARZYWA PODANE Z SAŁATKĄ Z KURCZAKA I SELERA NACIOWEGO 110

PRZYGOTOWANIE :  Mięso myjemy, doprawiamy do smaku, podpiekamy na oleju i chwilkę dusimy pod przykryciem aż dojdzie. Studzimy. Warzywa przekładamy do garnka, dodajemy masło, dusimy pod przykryciem około 15 minut.  Jogurt mieszamy z curry, przeciśniętym czosnkiem, cukrem i sola.  Kurczaka kroimy w paski, 2 gałązki selera naciowego w plasterki, gruszkę na kawałki. Dodajemy sos i mieszamy

Kulinarne Fantazje Marioli