obsmażamy, po chwili dodajemy odcedzonego ananasa ( pokrojonego w średnie kawałki ). Miód mieszamy z sosem sojowym i sokiem spod ananasa oraz z mąką kukurydzianą. Mięso przekładamy na patelnię mieszamy z warzywami i zalewamy przygotowanym sosem, dusimy całość około 5 minut. Podajemy z ugotowanym ryżem, posypujemy posiekaną kolendrą. Smacznego ! Udka z kurczaka w sosie z ananasem
Kuchnia na wzgórzunaczynia żaroodpornego wykładamy marchewkę lekko posypaną kucharkiem. Następnie równo rozkładamy cebulę i kotlety. Majonez dokładnie mieszamy z keczupem. Smarujemy każdy kawałek mięsa. Przykrywamy wszystkie porcje plasterkami sera. Naczynie przykrywamy (przykrywką lub sreberkiem). Dusimy w piekarniku 170'C przez około 35 minut a następnie odkrywamy i pieczemy, aż ser ładnie się zarumieni. Podajemy z marchewką- Smacznego
Tagebuch po polskuselera. Łączymy z solą i odstawiamy na 2 godziny, mieszając w międzyczasie parę razy. 2. Do warzyw dodajemy olej, posiekane ząbki czosnku, obrane mięso z kurczaka oraz przyprawy utarte w moździerzu. Podlewamy rosołem i dusimy pod przykryciem przez 40 minut. Po tym czasie odkrywamy i mieszając co jakiś czas, pozwalamy odparować nadmiarowi płynu. Blenderem miksujemy na gładką pastę
Kuchnia w czekoladzieumyte i osuszone kurki i zwiększając ogień smażyć około 10 minut. Wlać na patelnię wino i zagotować zeskrobując z dna wszelkie przywarte części. Przenieść mięso z powrotem na patelnię, dodać posiekany czosnek, bulion, śmietankę i dusić na małym ogniu około 15 minut. Oprószyć świeżo zmielonym pieprzem i obficie posypać posiekaną natką
zadanie-gotowaniepół i dodajemy do grzybów. Gdy grzyby się zrumienią, wrzucamy na patelnię pokrojoną w kostki cielęcinę i gałązkę rozmarynu, podsmażamy chwilę, a gdy mięso się zetnie solimy danie, dolewamy odrobinę ciepłej wody, przykrywamy i dusimy na małym ogniu, kontrolując w międzyczasie, czy nie trzeba dolewać wody. Po około 50 minutach, dolewamy wino, zwiększamy ogień i czekamy, aż odparuje. Mieszamy
Quinoa Raz!podsmażym y, wszystkie bitki umieszczamy w naczyniu w którym się smażyły, dodajemy pokrojone warzywa i zalewamy wodą tak by zakryła warzywa oraz plastry mięsa. Dodajemy liście laurowe, pieprz, ziele angielskie i posiekany czosnek. Wszystko dusimy na niedużym ogniu przez minimum 60 minut. Następnie warzywa wyjmujemy z gotującego się schabu, dodajemy koncentrat pomidorowy i dalej gotujemy przez minimum 20 minut
Słodka Stronagotującej się wody z łyżeczką cukru. Gotować do momentu, aż nieco zmiękną, po czym odcedzić. Cukinię umyć i pokroić w małą kostkę. Do mięsa wlać śmietanę, dodać cukinię i szczyptę gałki muszkatołowej. Wymieszać i dusić pod przykryciem, aż cukinia lekko już zmięknie, następnie dodać również szparagi. Makaron ugotować w wodzie z dodatkiem oleju i soli al dente. Gdy warzywa będą
Passions hobbies lifedwie części oraz pietruszkę. Warzywa dodałem do wywaru, podgotowałem do miękkości. Wywar przecedziłem przez gazę. Wyjąłem ziemniaki i marchewkę. Kości można obrać z kawałków mięsa, które można dodać do zupy. Przebrany szczaw opłukałem, posiekałem i dusiłem na maśle 8 min. Zalałem bulionem dodałem ziemniaki i marchew i gotowałem 25 min. Mąkę dokładnie wymieszałem z 4 łyżkami zimnej wody. Kiedy zniknęły
R'n'G KitchenDrobiowe kieszonki nadziewane chorizo i porami 2016-04-07 13:12:03 Ilość porcji: 4 Drób jest idealnym mięsem do eksperymentowania, a ja lubię eksperymenty. Dziś kurczaka połączyłam z duszonym porem i wspaniałą, hiszpańską kiełbaską chorizo. Wspaniałe smaki, które ze sobą współgrają. Uniwersalne i bardzo proste do przygotowania danie. Nadaje się zarówno na przyjęcia, rodzinne obiady czy kolacje
Wędrówki po kuchnichwilę smażyć, podlać koniakiem, flambirować. Przełożyć mięso do rondla . Do patelni dodać trochę oleju, dorzucić cebulę, a następnie pieczarki, podsmażyć, przełożyć do rondla z mięsem, dodać przyprawy, liście laurowe, koncentrat pomidorowy, musztardę, dodać śmietankę słodką, dusić całość około 15 minut na malutkim ogniu. Na koniec dodać kwaśną śmietanę albo crème fraîche. Przyozdobić świeżym koperkiem. Podane ze świeżą bagietka skomponuje się
Wino Francja Kuchniaoczka). Mięso myjemy i drobno kroimy (kawałki ok 1x1 cm). Na rozgrzanym oleju szklimy cebulę, dodajemy posiekane mięso, doprawiamy solą i pieprzem, podsmażamy aż mięso zrobi się jasne. Dodajemy paprykę, podlewamy ok ½ szklanki wody i dusimy pod przykryciem ok 5 min. Dodajemy startą marchew i pietruszkę, przyprawiamy pozostałymi przyprawami – mieszamy i dusimy jeszcze przez około 15 minut. Podajemy z makaronem
peggiwkuchniczasu do czasu do tych najlepszych Dziś przedstawiam niepozorny dodatek do dania głównego, który bardzo pozytywnie zaskoczył mnie swoim smakiem. Zwyczajny por duszony w śmietance z dodatkiem gałki muszkatołowej, doskonale komponuje się z mięsami jak i rybami. Polecam gorąco, tym bardziej, że jest dziecinnie łatwa i szybka w przygotowaniu:) Scroll down for recipe in English Pory w śmietanie
karmelowybiałe niepotrzebne części i kroimy w kawałki. Wrzucamy na rozgrzany olej (około 1 łyżki) i obsmażamy razem z cebulą pokrojoną w półksiężyce, kiedy już mięso nie będzie czerwone dodajemy masło, doprawiamy pieprzem, kiedy się roztopi dusimy wątróbkę pod przykryciem około 20 minut. Po tym czasie doprawiamy solą i smażymy jakieś 5 minutek.Wątróbka jest mięciutka i rozpływa się w ustach
Moje-pitraszeniedużych oczkach tarki. Dodajemy do mięsa i smażymy nadal. Pomidory sparzamy wrzątkiem i obieramy ze skórki. Kroimy w kostkę i również dodajemy do mięsa. Sos mieszamy aby nam nie przywarł. Smażymy a właściwie już dusimy aż nabierze odpowiedniej konsystencji. Pod koniec dodajemy przecier pomidorowy, doprawiamy do smaku solą , pieprzem a także aby złagodzić nieco kwaśny smak pomidorów dodajemy około
Radość kipiąca uśmiechem.dołu. Powoli na małym ogniu wytapiać tłuszcz. Gdy skórka się zbrązowi zlać tłuszcz, ułożyć piersi tym razem mięsem do dołu i obsmażyć ułożyć piersi w naczyniu żaroodpornym, zalać wytopionym tłuszczem. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180`C, przykryć i dusić około 45 minut do 1 godziny, następnie naczynie odkryć i dopiekać jeszcze 15 minut, by skórka stała się chrupiąca zanim
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!