mięso duszone - 8529 przepisów (strona:184/569)

Papryka faszerowana kaszą gryczaną 269

mięso będzie już podsmażone przyprawiamy do smaku solą i pieprzem. Tym razem nie dodajemy innych przypraw, aby nie stracić smaku pysznej wołowiny. Do mięsa dodajemy obrane i pokrojone w kostkę pomidory i całość dusimy razem przez ok. 5 minut. Z papryk odcinamy górną część, wydrążamy gniazdo i nakładamy do środka przygotowany przed chwilą farsz. Papryki układamy na blaszce do pieczenia

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
A NA OBIAD LASAGNE!! 204

mąki bezglutenowej 160 ml mleka pieprz, sól, gałka muszkatałowa + masło aby posmarować formę lub naczynie żaroodporne oraz ser żółty Smażymy cebulkę z czosnkiem, dodajemy mięso mielone. Przyprawiamy solą i pieprzem, dodajemy pomidory z puszki. Dusimy wszystko do momentu zredukowania się sosu. Doprawiamy dodatkowo bazylią. Zabieramy się za sos beszamelowy. Roztapiamy masło, dodajemy mąkę enegricznie mieszajac zeby nie było grudek

BezglutenowaIzabela
Gulasz z policzków wołowych w czerwonym winie z kanią 214

płatowanych kawałkach poprzerastanych drobnymi żyłkami i błonkami. Nie trzeba tych przerostów usuwać bo w nich jest właśnie mnóstwo dobroci. Wystarczy tylko cierpliwie takie mięso przyrządzić, a odwdzięczy się smakiem i delikatnością. Do takich duszonych policzków i winno grzybowego sosu idealnie pasują knedle . ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ

Smaczna Pyza
KURCZAK CURRY SŁODKO-KWAŚNY 184

pokroić w kostkę przyprawić curry i odstawić do lodówki. Cebulę, paprykę, ananasa również drobno w kosteczkę. 2. Rozgrzewamy tłuszcz na patelni podsmażamy cebulę, dorzucamy mięso. Po obsmażeniu dodać paprykę, ananasa i śmietankę wymieszać i dusić pod przykryciem z 10 min mieszając co jakiś czas. Połączenie smakowe jakie jest przy tym daniu zachwyci nie jedno podniebienie 😎 Makro: 439,5 kcal

Zdrowie i pysznie na talerzu
Schab zapiekany pod beszamelem z topinamburem i pieczarkami 160

zarazem bardzo delikatny pomysł na obiad w moim stylu. O ile wieprzowinę jem bardzo rzadko i niemal nigdy w formie smażonej, o tylu duszona w sosach smakuje mi niezmiernie. Schab to delikatny rodzaj mięsa i w tym tonie postanowiłam pozostać. Towarzystwo równie delikatnego beszamelu, topinamburu i brązowych pieczarek oraz przypraw spowodowało, iż kawałek mięsa kojarzony zazwyczaj ze smażonymi kotletami

Mango Papaja
Kurczak z warzywami 179

kostkę. Dokładamy do cebulki. Smażymy do czasu aż mięso przestanie być z wierzchu surowe. Brokuły myjemy i dzielimy na małe różyczki. Dodajemy do mięsa. Dokładamy marchewkę z groszkiem. Wlewamy pomidory (razem z sokiem). Dusimy pod przykryciem przez ok. 10-15 minut Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Przed podaniem posypujemy mozzarellą i posypujemy posiekanym szczypiorkiem (od cebuli dymki). źródło: przepis

Pobite gary Barbary
Curry z kurczakiem i warzywami 176

mięso zdjąć z patelni. Na tę samą patelnię wsypać warzywa ( przyprawę odłożyć, nie będzie potrzebna ). Warzywa smażyć około 5 minut. Do podsmażonych warzyw dodać mięso oraz pastę curry. Wymieszać. Wlać mleko kokosowe i całość dusić około 8 minut. Danie doprawić do smaku sosem sojowym. Zielone curry z kurczakiem i warzywami serwować z ryżem. Smacznego

kolorowotorcikowo
Piersi kurczaka z włoską nutą 141

kroimy na cząstki i smażymy na złoty kolor na masełku,które zostało po szynce, dodajemy pokrojone pomidory bez skórki, smażymy 5-10 min., dodajemy mięso z przyprawami i smażymy do redukcji płynu, pod koniec duszenie dodajemy oliwki, można zabielić śmietanką, albo jogurtem wg. gustu. W razie potrzeby doprawić

Kuchnia Beaty
Domaradzki pasztet z królika – kuchnia podkarpacka 221

słoniną, warzywami i grzybami z wywaru i zostawiamy do ostygnięcia. Wątróbkę myjemy, oczyszczamy z błon, kroimy i zalewamy ½ szklanki gorącego wywaru. Dusimy na wolnym ogniu przez kilka minut. Bułkę zalewamy szklanką wywaru, a kiedy zmięknie, odciskamy. Mięso, wątróbkę i bułkę przepuszczamy dwa razy przez maszynkę do mielenia. Warto również zmielić i dodać do pasztetu warzywa (bez pora) i grzyby

Trzeci talerz
WARZYWA PODANE Z SAŁATKĄ Z KURCZAKA I SELERA NACIOWEGO 147

PRZYGOTOWANIE :  Mięso myjemy, doprawiamy do smaku, podpiekamy na oleju i chwilkę dusimy pod przykryciem aż dojdzie. Studzimy. Warzywa przekładamy do garnka, dodajemy masło, dusimy pod przykryciem około 15 minut.  Jogurt mieszamy z curry, przeciśniętym czosnkiem, cukrem i sola.  Kurczaka kroimy w paski, 2 gałązki selera naciowego w plasterki, gruszkę na kawałki. Dodajemy sos i mieszamy

Kulinarne Fantazje Marioli
Gulasz z szynki (z papryką, cukinią, marchewką i pieczarkami) 178

ćwiartki. Czosnek przeciskamy przez praskę 3. Do garnka dodajemy warzywa, liście laurowe i ziele angielskie. Smażymy chwilę, po czym zalewamy 3/4 szklanki wody, przykrywamy, dusimy na małym ogniu przez około 1,5h do miękkości mięsa. Na koniec dodajemy koncentrat, doprawiamy do smaku przyprawami

Szefowa kuchni
Schab w sosie jabłkowo-cebulowym 186

smaku, mianowicie plastry schabu zapiekane z gęstym sosem jabłkowo-cebulowym. Niecodzienna alternatywa dla schabowego na niedzielny, świąteczny czy imprezowy obiad. Duszone jabłka z cebulą i majerankiem stanowią ciekawy dodatek do mięsa, szczególnie dla osób lubiących takie połączenia. Konserwatyści pewnie nie będą zachwyceni. My lubimy takie smaki! Składniki: – 4 plastry schabu – 1 jabłko

To co kocham
Risotto z grillowaną karkówką i pieczarkami 173

patelnię wlewamy połowę bulionu. Od czasu do czasu mieszamy. Gdy bulion wyparuje znów podlewamy (aż do wyczerpania). Gdy ryż będzie już miękki dokładamy grillowane mięso oraz posiekany szczypior. Doprawiamy solą, pieprzem, pieprzem cayeńskim, kurkumą. Dusimy jeszcze kilka minut. Dekorujemy natką pietruszki

VioletoweKucharzenie
Pulpety w sosie cebulowym 200

Resztę cebuli kroimy w piórka i smażymy na oleju. Dodajemy 2 łyżki mąki, którą należy zarumienić i zalewamy wodą cały czas mieszając. 3. Z mięsa formujemy pulpeciki, obtaczamy w mące i wrzucamy do sosu. Dusimy, doprawiamy sos majerankiem, solą i pieprzem. Podajemy z ziemniakami lub kaszą gryczaną/jęczmienną. SMACZNEGO

Od łyżki do widelca
FIT OBIAD # ZDROWE ODŻYWIANIE CZĘŚĆ II - SZPINAKOWO DROBIOWE SPAGHETTI 164

Makaron ugotować al dente.  Szpinak odmrozić w mikrofalówce, odlać nadmiar wody. Czosnek zmielić razem z filetami drobiowymi. Wrzucić na patelnię z rozgrzanym masłem. Mięso podsmażyć na rumiano. Dodać szpinak, śmietanę i jogurt. Chwilę dusić, aż sos lekko odparuje. Doprawić sola i pieprzem ( ewentualnie naturalnym kucharkiem ). Makaron polać sosem

Kuchnia Paulettes