mięso duszone - 8529 przepisów (strona:179/569)

Potrawka z piersi drobiowej (jak Stroganow) 163

Dobrze, jeśli mięso przejdzie przyprawami, odpoczywając jakiś czas (około godziny) w lodówce. W tym czasie cebule kroimy w niezbyt cienkie półksiężyce i podduszamy na patelni. Kiedy jest jeszcze lekko twardawa, dorzucamy do niej pokrojone grubo pieczarki i wszystko razem dusimy przez kilka chwil. Paprykę kroimy w cienkie, krótkie paski, pomidora w kostkę i te dorzucamy do duszonej cebuli(...)smaku i zostawiamy jeszcze na minutę na ogniu i delikatnie mieszamy. Mięso po odpoczynku podsmażamy na patelni, po czym zalewamy gorącym bulionem. Ja następnie przekładam wszystko do szybkowaru i po jakichś 10 minutach, dorzuceniu groszku i wymieszaniu całości, mam gotowe danie. Kurczak nie wymaga długiego czasu duszenia do miękkości, jednak ze wszystkim dobrze jest potrzymać go na ogniu około pół

Kuchenna Kontrrewolucya
Chilli con carne 163

zeszklić ją. Dołożyć czosnek i posiekaną papryczkę chilli, krótko przesmażyć. Wsypać słodką paprykę, wędzoną paprykę, oregano i kumin. Wymieszać i smażyć przez kilkanaście sekund. Włożyć mięso i mieszając usmażyć. Dodać pokrojoną paprykę i całość dusić przez kilka minut. Wlać ok. 200 ml wody, przyprawić solą, przykryć i gotować na niewielkim ogniu przez około 15-20 minut. Po tym czasie dodać

Codzienna kuchnia niecodzienna
Kurczak w marchewce z kaszą gryczaną 145

klarowanym maśle. Po chwili dodaj marchewkę, cebulę pokrojoną w drobną kostkę oraz pieczarki pokrojone w drobne plasterki, liście laurowe i ziela oraz szklankę wody. Duś kilka minut. W osolonej wodzie ugotuj kaszę gryczaną. Mięso na patelni przypraw do smaku, dodaj śmietanę, wymieszaj dokładnie. Podawaj z kaszą, posyp parmezanem. Smacznego

Zasmakuj Kuchni
makaron z gulaszem mięsno grzybowym – LUBELLA I KOSZ GRZYBÓW 159

Całość smażymy, aż mięso się zrumieni. Na osobnej patelni rozgrzewamy np. masło, dodajemy pokrojone grzyby, doprawiamy solą oraz pieprzem i smażymy. Następnie przekładamy je do mięsa. Dodajemy śmietanę wymieszaną z mąką i wszystko razem dusimy przez ok. 15-20 min. Makaron gotujemy zgodnie z opisem na opakowaniu, odcedzamy. Przekładamy na talerze i podajemy z gulaszem. Posypujemy posiekaną natką pietruszki. LubelLOVE

Domowy Smak Jedzenia
Kokardkowa zapiekanka makaronowa 494

ugotowaniu odcedzamy. Na patelni szklimy drobno posiekaną cebulę, dodajemy drobno posiekany czosnek i mięso mielone. Całość podsmażamy doprawiając w międzyczasie solą i pieprzem. Jak mięso będzie już podsmażone dodajemy passatę pomidorową i całość dusimy razem jeszcze przez kilka minut. Dno formy do pieczenia smarujemy odrobiną sosu beszamelowego, następnie układamy połowę makaronu, połowę sosu pomidorowego i pozostałą cześć sosu beszamelowego. Układamy

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Gulasz na piwie 213

pokroić w kostkę, podsmażyć na rozgrzanym oleju aż delikatnie zbrązowieje. Pod koniec smażenia dodać pokrojoną w kostkę cebulę, posolić i oprószyć porządnie słodką papryką. Podsmażone mięso zalać piwem, dodać liście laurowe i ziele angielskie, dusić na małym ogniu pod przykryciem ok. 30 minut.      Marchewkę, pietruszkę oraz seler obrać i pokroić w niedużą kostkę, z kolei pieczarki

Simply Food
Chili con carne 123

praskę czosnek i utarty w moździerzu kmin rzymski. Chwilkę podsmażać. Następnie dodać drobniutko posiekane chili, oregano, słodką paprykę, szczyptę cukru i mięso. Smażyć mieszając, aż mięso będzie lekko zrumienione. Wlać passatę pomidorową i bulion. Dusić pod przykryciem (na małym ogniu) około 20-25 minut, od czasu do czasu mieszając. Dodać pokrojoną w kosteczkę paprykę i dusić kolejne 5-7 minut

Oryginalny smak
TORT NALEŚNIKOWY A'LA BOLOGNESE!! :) 100

puszcze kilka łyżek przeccieru pomidorowego rozpuszczonego w odrobinie wody kukurydza mała starta marchewka papryka czerowna sól, pieprz, bazylia, papryka ostra czerwona Gdy podsmażymy mięso z cebulą i czosnkiem -  dodajemy reszta składników i dusimy ok 15-20 minut aż sos będzie miał "zbitą" konsystencję. Gdy sos będzie gotowy czas zrobić tort!! :)) W naczyniu żaroodpornym kładziemy kolejno naleśnik - sos- naleśnik

BezglutenowaIzabela
Makaron penne z mięsem mielonym, cukinią i pomidorami 202

kostkę. Na patelni rozgrzać olej, zeszklić cebulę razem z marchewką i czosnkiem. Dodać cukinię i gdy lekko zmięknie, dodać mięso mielone. Smażymy wszystko razem, aż mięso nabierze lekko brązowego koloru. Dolać 1/2 szklankinwody i dusić aż woda odparuje. Następnie dodać pokrojonego w kostkę pomidora, oraz doprawić do smaku solą, pieprzem i bazylią. Całość jeszcze dusić przez 5 minut, od czasu

magiczna kuchnia Kasi
Wołowina z pieczarkami 149

pikantnym sosie? Mięso wołowe kroimy w plastry grubości ok. 1 cm. Doprawiamy solą, pieprzem, oraz ziołami, a następnie obtaczamy w mące. Na rozgrzanym oleju obsmażamy mięso z obu stron następnie podlewamy wrzącą wodą i dusimy pod przykryciem ok. 30-45 minut. Do garnka z plastrami wołowiny dodajemy pastę paprykową, oraz pokrojone pieczarki. Wołowinę z pieczarkami dusimy pod przykryciem dalsze

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Słodkie risotto z kurczakiem 152

cebuli dodajemy pokrojoną w kostkę pierś z kurczaka. 3. Doprawiamy do smaku solą, pieprzem, papryką słodką, ostrą, oregano i smażymy kilka minut. 4. Do mięsa dodajemy pokrojonego w kostkę ananasa, krojone pomidory i dusimy kilka minut. 5. Podajemy z ugotowanym ryżem. Słodkie risotto z kurczakiem jest bogate w: - pełnowartościowe białko (pochodzące z piersi kurczaka), które jest składnikiem budulcowym, - likopen (pochodzący

Zdrowe odżywianie w pięciu smakach
Wielkanocny gulasz z wołowiny 170

paprykę i drobno pokrojoną papryczkę chilli. Mieszamy, zalewamy ciemnym piwem i gotujemy kilka minut, aż alkohol odparuje. Następnie wlewamy bulion wołowy, przykrywamy garnek pokrywką i dusimy na małym ogniu przez około 2 godziny, aż mięso zmięknie. Brokuła dzielimy na różyczki i razem z marchewką wrzucamy do garnka. Gotujemy, aż warzywa zmiękną. Przyprawiamy solą, pieprzem, dodajemy łyżkę koncentratu pomidorowego i podajemy

ale Pysznie
Gulasz z łopatki z marchewką i papryką 241

drobno pokrojoną cebulę, dodajemy pokrojoną w półplasterki marchewkę i pokrojoną w paseczki paprykę. Podsmażamy do momentu aż warzywa będą miękkie. Dolewamy wodę, tak aby przykryła mięso, dodajemy liście laurowe , ziele angielskie i podsmażone warzywa. Dusimy pod przykryciem przez ok. 15 minut, dodajemy łyżeczkę koncentratu i dusimy przez kolejne 10 minut. Mąkę mieszamy w 1/3 szklanki wody i dodajemy do gulaszu

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Zupa meksykańska 211

czosnku sól, pieprz czosnek granulowany papryka słodka papryka ostra lub tabasco 1 litr bulionu Cebulę kroimy na drobną kostkę, podsmażamy na niewielkiej ilości oleju. Dodajemy mięso, podsmażamy. Dodajemy pomidory oraz pokrojoną w plasterki marchewkę. Dusimy ok 40 minut. Następnie wszystko przekładamy do garnka i zalewamy bulionem. Gotujemy jeszcze ok 30 minut. Na koniec dodajemy kukurydzę i fasolę. Gotujemy 10 minut

Czerwona Porzeczka
Bakłażany zapiekane z sosem bolońskim, mozzarellą i pomidorami 139

łyżka koncentratu pomidorowego słodka papryka w proszku 1 kulka mozzarelli 2 pomidory śliwkowe olej do smażenia Cebulę pokroić w kostkę, zeszklić na oleju, dodać mięso oraz zmiażdżony czosnek. Usmażyć. Zalać szklanką wrzątku i dusić minimum 10 minut. Dodać passatę i koncentrat pomidorowy. Dodać zioła, słodką paprykę, doprawić solą, pieprzem i cukrem. Gotować jeszcze około 10 minut. W tym czasie bakłażana

Czerwień i błękit

Proponowane wyszukiwania