minutach dodajemy wątróbkę, podsmażamy. Czerwoną oraz żółtą paprykę, pieczarki, obraną marchewkę i ziemniaki kroimy w kostkę. Warzywa wraz z kukurydzą z puszki dodajemy do mięsa. Wszystko dokładnie mieszamy, przyprawiamy oraz podlewamy wodą. Dusimy do miękkości warzyw (około 30 minut na mniejszym ogniu). Podałam z ryżem
VioletoweKucharzeniegałki muszkatołowej sól, pieprz do smaku kilka gałązek szczypiorku Sposób przygotowania: Makaron ugotować w osolonej wodzie. Mięso umyć pokroić w kostkę, rozgrzać patelnię dodać smalec, mięso i przyprawy, podlać 1/2 szklanki wody i dusić do miękkości około 30-35 minut. Na pięć minut przed końcem duszenia dodać cebulę. Kapustę pokroić nożem, można tez oczywiście ja zszatkować ale my wolimy
Gosia gotujecytryny i garścią wiórków kokosowych. Dodajemy również połowę szklanki wody by sos kokosowy był nieco rzadszy. Kolejno na patelnie z warzywami dodajemy podsmażone mięso z kurczaka i wlewamy zmiksowany sos kokosowy. Dusimy wszystko 10 minut tak aby smaki się połączyły i Gotowe! My podaliśmy to danie z dodatkiem ryżu. Dodatkiem "na wierzch" może też być
Wspólne smakiMięso kroimy na duże kawałki, wsypujemy do rondla, dodajemy olej i smażymy kilka minut. Warzywa obieramy, myjemy,kroimy w kostkę i wsypujemy do smażonego mięsa. Dodajemy przyprawy, zalewamy 2 szklankami wody i dusimy jeszcze pod przykryciem kilka minut, tak aby warzywa zmiękły. Do 1/2 szklanki wody dodajemy przesianą mąkę, dokładnie mieszamy , aby nie było grudek i wlewamy do gulaszu. Mieszamy
Przepisy i porady kulinarnemięso i usmażyć, dodać rozmrożone i pokrojone na kawałki grzyby i smażyć kilka minut. Cukinię umyć, razem ze skórką zetrzeć na grubej tarce, dodać do mięsa i grzybów. Dodać zioła i posiekaną natkę. Dusić do momentu aż odparuje cały sos. Następnie ostudzić i wymieszać z ricottą. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Przygotować sos. Rozgrzać olej, wrzucić pomidory i smażyć
Czerwień i błękitklarowanym maśle na rumiano. Dodajemy zblanszowane kurki oraz posiekany estragon i kilkanaście minut dusimy pod przykryciem. W razie potrzeby dolewamy trochę wody. Na koniec duszenia dodajemy posiekany koperek, śmietankę, sól i pieprz. Mięso myjemy i dokładnie czyścimy ze ścięgien. Nacieramy solą morską, pieprzem i olejem rzepakowym. Smażymy na oleju kilka minut z każdej strony. Mięso powinno być miękkie, w środku
OstryKęsśrednio ościstym ciele i chudym mięsie. Można z niego przyrządzić wiele smacznych i tanich potraw. Leszcz doskonale nadaję się do gotowania , duszenia , pieczenia czy zapiekania . Leszcz ma białe, chude mięso. Ja mojego leszcze po prostu aromatycznie upiekę w brytfannie Toscana marki Florina , o której pisałam już TUTAJ BRYTFANNA Składniki -leszcz -pomarańczowy vinaigrette - pieprz
Z Kuchni Do Kuchnismażenia dodać pokrojoną z piórka cebulę i pieczarki. (Zawsze mam w zamrażarce przygotowane pieczarki i do tego dania, jak znalazł, można nawet wrzucić zamrożone :) Podsmażone mięso i warzywa wrzucamy do większego naczynia i dusimy z niewielką ilością, aż wszystko będzie miękkie. Dusimy do miękkości :) Takie mięsko może być podawane z ziemniakami, ryżem, kaszą i z każdą ulubioną surówką
Lawendowe Niebosłupki. Cebulę obrać z łupin, pokroić w piórka. Na dużej patelni rozgrzać olej, obsmażyć mięso, dodać marchewkę, kapustę, cebulę, orzechy ziemne i podsmażyć razem z mięsem. Wlać bulion, dodać sos sojowy, pieprz i dusić 20 min. Przyprawić do smaku solą i ewentualnie jeszcze pieprzem. Podawać z makaronem sojowym lub ryżowym
Mix smakuliści czosnku niedźwiedziego Mięso myjemy, posypujemy przyprawami. Na rozgrzany olej wkładamy żeberka. Obsmażamy ze wszystkich stron. Dodajemy pokrojoną w kostkę cebulę. Gdy się zrumieni zalewamy mięso wodą. Dodajemy, liście laurowe, pieprz i ziele. Dusimy pod przykryciem. Grzyby moczymy w gorącej wodzie ok pół godziny. Odcedzamy i dodajemy do sosu. Gdy woda troszkę odparuje dolewamy szklankę bulionu. Czosnek niedźwiedzi kroimy drobno
Bon Appetit Małgorzatyząbek czosnku olej Sposób wykonania: 1. Mięso obsmażamy na oleju, aż nie będzie surowe. Dodajemy zrumienioną posiekaną cebulkę i zmiażdżony ząbek czosnku. 2. Do mięsa dodajemy całą zawartość słoika z leczo. Mieszamy, dusimy chwilę, w razie potrzeby doprawiamy do smaku. 3. Sos podajemy do makaronów. Smacznego
Kuchnia domowa Anigrubym dnem rozgrzewamy olej, wrzucamy cebulę, czosnek i pokruszone papryczki chilli, Smażymy do zeszklenia. Dodajemy kurkumę i pastę krewetkową, dokładnie mieszamy, po czym dodajemy mięso. Przesmażamy kilka minut i zalewamy wodą tamaryndową. Dusimy przez godzinę co jakiś czas mieszając (pół godziny pod przykryciem, a następnie pół godziny bez przykrycia). Podajemy z ryżem, ewentualnie posypujemy tartą skórką limonki. Smacznego
Tajskie smakiWYKONANIE Udka płuczemy, wycieramy ręcznikiem papierowym. Układamy w misce wlewamy ketchup, wsypujemy zioła- mieszamy. Zostawiamy na ok 1 godzinę. Na patelni rozgrzewamy olej. Wkładamy mięso, wlewamy marynatę, obsmażmy. Zmniejszamy ogień , przykrywamy i dusimy pod przykryciem ok 30 min. Podajemy z surówką, ziemniakami. Lub tak, jak lubimy. SMACZNEGO Czekam na Państwa opinie i cenne rady. Jeśli zostawicie
W kuchennym oknie Ewyschab z obu stron. Do podsmażonego schabu wsypujemy mieszankę chińską, dodajemy sól, curry, paprykę i zalewamy całość bulionem. Dorzucamy liść laurowy, ziele angielskie i dusimy na małym ogniu ok 45 minut, aż mięso będzie dostatecznie miękkie. Powstały sos zaciągamy łyżeczką mąki rozrobioną w zimnej wodzie. Podajemy z ryżem na sypko lub ziemniakami
Walijskie Pichceniepraskę czosnek, listki laurowe, tymianek, sól i odstawiamy na co najmniej godzinę. Cebulę również kroimy w kosteczkę i obsmażamy do zeszklenia na maśle klarowanym. Dodajemy mięso, smażymy krótko, następnie dolewamy odrobinę wody i dusimy pod przykryciem do miękkości. Mąkę rozrabiamy z 0,5 szkl. wody, dolewamy do gulaszu. Doprawiamy solą i pieprzem
chwile dla mnie