oliwek podsmażamy drobno posiekaną cebulę, czosnek przeciśnięty przez praskę oraz marchewkę pokrojoną w kostkę.Po chwili dodajemy mięso i wszystko podsmażamy, do momentu aż mięso zbrązowieje. Następnie dodajemy pomidory i koncentrat. Wszystko dusimy na małym ogniu. Pod koniec doprawiamy solą, pieprzem i dużą ilością oregano. Makaron gotujemy al dente w osolonej wodzie. Na talerz wykładamy makaron i polewamy sosem
Smaki NataliiPRZYGOTOWANIE : Kalafior gotujemy w osolonej wodzie, lub na prze na miękko, odcedzamy, studzimy. Cebulę i czosnek drobno kroimy, podpiekamy na oleju, następnie dodajemy mięso, pomidory, przecier, groszek, marchew, kostkę rosołową i dusimy często mieszając. Sos doprawiamy do smaku, kiedy zgęstnieje, wylewamy na dno foremki do zapiekania, na sos układamy kalafior ( możemy go pokroić na kawałki ) i posypujemy serem
Kulinarne Fantazje Mariolitylko tyle, żeby delikatnie skórka pękła. Dodajemy do niech pomidory z puszki, cukier puder i podsmażamy ok. 4 min od momentu zagotowania. Do mięsa dodajemy pomidory, pokrojoną w słupki paprykę i dusimy pod przykryciem ok. 10 min. Następnie dodajemy przecier pomidorowy, cząber, doprawiamy solą i pieprzem do smaku. Dusimy pod przykryciem jeszcze 10 min. Na sam koniec dodajemy odsączoną
Moniki Smakołykipokroić w plastry, przyprawić i włożyć do lodówki na ok. 1/2 godziny. Następnie obsmażyć z obu stron. Przełożyć do garnka, zalać 2 szklankami wrzątku i dusić. Dodać pokruszone suszone pomidory i gotować aż mięso będzie miękkie. Następnie dodać koncentrat pomidorowy. Sos doprawić do smaku (słodką papryką, solą, pieprzem i czosnkiem), zabielić słodką śmietanką. Mięso podałam z sałatką z buraczków
Czerwień i błękitkurczaka. Jak się lekko zarumieni dodajemy pokrojone w plasterki pieczarki i smażymy, aż puszczą wodę, po tym czasie dolewamy trochę wody, tak żeby pokryły mięso do 3/4 wysokości, dodajemy sos pomidorowy i dusimy tak 5-10 min. Pomidorki kroimy na mniejsze części dodajemy z bazylią do gulaszu, doprawiamy i podduzamy chwilkę, zagęszczamy sos mąką i dusimy jeszcze
Idę coś wszamaćbyłby za słony. Gotuj więc tylko kilka minut. Mi tak smakował, że wyjadałam go łyżką z garnka podczas przygotowywania. :) Z lekko przestudzonych roladek odwiń nici. Mięso wrzuć do gorącego sosu i pod przykryciem duś dosłownie 2-3 minutki na małym ogniu. Podawaj z kluskami śląskimi lub ziemniakami oraz najlepiej z marchewkę z groszkiem. Sos sojowy jest dostatecznie słony, więc warzyw
Anioszek w kuchniPodsmażamy wieprzowinę ok. 15 min. Po upływie tego czasu dodajemy przyprawy (oprócz soli) i pokrojoną w kostkę cebule. Wszystko zalewamy ciepłą wodą i dusimy na małym ogniu pod przykryciem (w razie potrzeby uzupełniamy wodę). Kiedy mięso będzie już miękkie uzupełniamy wodę, dodajemy sól do smaku i doprowadzamy do wrzenia. W między czasie rozrabiamy mąkę. Do kubka wsypujemy 2 łyżki mąki
Magia jedzenia.musi w daniu znajdować się mięso żeby był smaczny obiadek:) Moje danie to duszona papryka, pieczone cukinie, smażone pieczarki i kasza jaglana. To danie wystarczy dla dwóch osób. Zrobimy je w 20 minut. SKŁADNIKI: 1 cukinia 1 papryka 250 dkg pieczarek 1 cebula 1 szklanka kaszy jaglanej szczypiorek sól pieprz kurkuma 2 szklanki wody masło olej kokosowy Kaszę dokładnie
harrisaimbir i cynamon - do smaku * szklanka rosołu Przygotowanie : Wszystkie składniki na klopsy dobrze wymieszać, przyprawić do smaku i uformować kulki. Na dobrze rozgrzanej patelni obsmażyć mięso z każdej strony, podlać szklanka rosołu i dusić do miękkości. Podawać z ziemniakami i surówką
Magiczne Życie Martydokładnie rozbijamy tłuczkiem, doprawiamy z obu stron solą, pieprzem i oregano. Na patelni rozgrzewamy 1 łyżkę oliwy, dodajemy rozdrobniony czosnek, szklimy, dodajemy pokrojoną rukolę, chwilkę dusimy aż rukola straci surowość, studzimy. Na rozbite mięso układamy rukolę i dokładnie zwijamy w roladę. Papier do pieczenia smarujemy oliwą obsypujemy oregano, układamy mięso, w papier zawijamy dokładnie roladkę i spinamy wykałaczką. Rozgrzewamy patelnię
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięzrumienić porcje, wyjąć na talerz, na tym tłuszczu podsmażyć krótko ćwiartki obranych cebul włożyć do cebuli porcje kurczaka, wlać wodę, przyprawę w płynie i zagotować dusić na średnim ogniu pod przykryciem do miękkości mięsa podać na obiad z czym się lubi.....................SMACZNEGO
W Mojej Kuchni Lubięwitaminy. Pieczenie w folii jest doskonałą alternatywą dla osób na diecie, czy też dbających o zdrowie. Przygotowywane w niej produkty nie wymagają użycia tłuszczu, a mięso czy ryba zachowują pełnię wartości odżywczych, gdyż duszą się we własnym sosie." Jednak pomimo jej powszechności, nie każdy wie, że nie bez znaczenia jest fakt, którą stroną folii owiniemy nasze produkty.... Jeśli chcemy upiec
Nutka ciekawości, szczypta wyobraźni...czosnek. Gdy cebulka się zeszkli, dodajemy mielone mięso i całość podsmażamy kolejne 5 minut. Pomidory sparzamy, obieramy ze skórki, kroimy na kawałki i dodajemy do mięsa. Dodajemy cukier, oregano, bazylię, sól, pieprz i dusimy kolejne 10 minut. W tym czasie pomidory się rozgotują, a sos lekko zredukuje. Dodajemy ugotowany ryż. Całość mieszamy, doprawiamy solą i pieprzem. Tak przygotowany farsz powinien
Smak mojego domuWybór padł na kapustę, a czemu nie połączyć jej z jabłkami? Okazało się, że to dobre i smaczne zestawienie, delikatne, w sam raz do pikantnego mięsa i w towarzystwie cierpko słodkiej żurawiny. Kapusta duszona z jabłkami, z żurawiną w cukrze 500 g białej kapusty, poszatkowanej 1 mała cebula, pokrojona w piórka 3 antonówki, obrane i pokrojone
Dzieje kuchennej Wiewióry