pełna łyżka mąki 150-200 ml słodkiej śmietanki 30 % Mięso rozbijamy tłuczkiem i oprószamy solą i pieprzem. Czosnek i majeranek drobno siekamy, łączymy ze śmietaną. Mięso smarujemy śmietanową marynatą i wkładamy do lodówki na co najmniej 2 godziny, choć najlepszy efekt uzyskamy po 12 godzinnym marynowaniu. Patelnię o grubym dnie lub szybkowar nagrzewamy(...)strony na rumiano. Gdy wszystkie kotlety są już gotowe dolewamy tyle wody, aby zrazy były niemalże całkowicie przykryte. Teraz patelnię lub szybkowar przykrywamy pokrywką i dusimy do miękkości (w szybkowarze 10-15 minut). Gotowe mięso odkrywamy, wlewamy mąkę rozrobioną w śmietanie, zagotowujemy, doprawiamy solą i pieprzem. Gotowe
Rozpustne gotowaniepatelni rozgrzewamy tłuszcz i obsmażamy mięso. Gdy mięso już obrócimy na drugą stronę, dodajemy poszatkowaną w piórka cebulę. Gdy cebula się ze złoci zalewamy mięso gorącą wodą i dodajemy liść laurowy oraz ziele angielskie. Całość dusimy na wolnym ogniu pod przykryciem przez 1 do 1,5 godziny. Pod koniec doprawić ewentualnie solą i pieprzem. Gdy karkówka będzie gotowa wyciągam
magiczna kuchnia Kasipapryką. Smażyć do miękkości około 30 - 40 minut. Na drugiej patelni rozgrzać dwie łyżki oleju, wrzucić cebulę i zeszklić, dorzucić pieczarki i również dusić do miękkości. Ugotowaną kapustę odcisnąć z wody i drobno pokroić. Mięso, pieczarki, cebulę i pokrojoną kapustę wymieszać.Makaron ugotować, odcedzić i dodać do pozostałych składników. Wszystko dokładnie wymieszać i doprawić wg gustu solą, pieprzem i majerankiem
Gosia gotujekostka mięsna, sól, pieprz, czosnek granulowany, słodka papryka w proszku, ostra papryka w proszku, ziele angielskie, liść laurowy, przyprawa maggi, olej do smażenia, natka pietruszki do dekoracji Sposób przygotowania: Mięso opłukać, osuszyć, pokroić w bardzo dużą kostkę i porządnie oprószyć przyprawami. Odstawić w chłodne miejsce na kilka godzin, a najlepiej na noc. Grzyby zalać wodą i również odstawić na kilka(...)podsmażyć na nim kapustę z cebulą. Przełożyć do garnka, zalać wodą, dodać osączone i pokrojone grzyby, kostkę mięsną, ziele angielskie, liść laurowy i magii. Całość dusić na małym ogniu pod przykryciem przez około godzinę. Mięso dokładnie obsmażyć na patelni i odstawić. Marchew obrać, pokroić i dodać do podduszonej kapusty. W żaroodpornym naczyniu ułożyć warstwami kapustę oraz mięso. Przykryć, wstawić
Nie tylko w kuchnivide, ale w warunkach domowych. Dzięki procesowi powolnej obróbki w niewysokiej temperaturze potrawy zachowują intensywny smak, aromat oraz jędrną konsystencję. W wolnowarach najlepiej wychodzą potrawy duszone potrawy jednogarnkowe, gulasze, potrawki, bigosy oraz pieczone mięsa wymagające długiego czasu obróbki cieplnej. Natomiast ryby w wolnowarze zachowują zwartą konsystencję. W wolnowarach doskonale udają się wywary, które są bardziej aromatyczne i skondensowane
w mojej kuchnidużą patelnię lub do garnka z niewielką ilością rozgrzanego oleju wrzucamy pokrojoną cebulę i delikatnie ją szklimy. Następnie dodajemy kurczka i wszystko chwilę podsmażamy. Do mięsa i cebuli wrzucamy pokrojoną paprykę i całość dusimy około 10 minut często mieszamy. Pod koniec duszenia dodajemy serek mascarpone, wszytko podgrzewamy stale mieszając aż ser się rozpuści. Całość doprawiamy do smaku odrobiną soli oraz
Smakowite Daniamajeranku 1/3 łyżeczki gałki muszkatołowej sól, pieprz do smaku Sposób przygotowania: Makaron ugotować w osolonej wodzie. Mięso umyć pokroić w kostkę, rozgrzać patelnię dodać smalec, mięso i przyprawy, podlać 1/2 szklanki wody i dusić do miękkości około 30-35 minut. Na pięć minut przed końcem duszenia dodać cebulę. Kapustę pokroić nożem, można tez oczywiście ja zszatkować ale my wolimy
Gosia gotujepapierowym, rozbijamy bardzo cienko. Smażymy na złoty kolor z obu stron. Mięso odkładamy. Cebulę kroimy w kostkę i podsmażamy na tłuszczu z mięsa. Dajemy mięso, przyprawy, zalewamy gorącą wodą. Przykrywamy pokrywką i dusimy na małym ogniu do miękkości (około godziny). Sos na końcu blendujemy i zagęszczamy śmietaną z odrobiną mąki, chwilę jeszcze gotujemy. Następnie przyprawiamy solą, pieprzem
Pani na deserolej do smażenia Mięso z kurczaka myjemy, osuszamy z nadmiaru wody ręcznikiem papierowym i kroimy na mniejsze kawałki, po czym podsmażamy chwilę na oleju. Do mięsa wlewamy śmietanę, dodajemy zioła, przykrywamy pokrywką i dusimy na małym ogniu przez 5 min. od czasu do czasu mieszając. Przyprawiamy solą i pieprzem. Podajemy z ryżem lub ziemniakami i świeżą surówką
Krokusowy Domspirali do warzyw kroimy cukinię wzdłuż na plastry. Następnie kroimy na malutkie paseczki przypominające makaron spaghetti. Cebulę, czosnek - szklimy na łyżce oliwy. Dodajemy mięso, zasmażamy. Solimy i dodajemy pieprzu. Zalewamy pomidorami, dusimy do zredukowania sosu. Dodajemy zioła. Do wrzątku - posolonego- na ok 2-3 minuty wrzucamy nasz cukiowy makaron. Odcedzamy i polewamy naszym pyyyyyyyysznym sosem. DLA MNIE
BezglutenowaIzabelabrązowego ryżu - 200 g kalafiora - 100 marchewki - 10 łyżek zielonego groszku - bazylia, oregano, sól, pieprz – do smaku - natka pietruszki - łyżka oleju Na rozgrzanym oleju podsmażamy mięso z indyka. Dodajemy warzywa. Przyprawiamy i całość dusimy. Podajemy z ryżem ugotowanym według przepisu Kcal: 548, 8 B: 42,5 g ; W: 58,8 g; T: 13,8 g Podwieczorek DESER Z KUBECZKA
Health-Fit-Lifewykonania : Cukinię umyj, przekrój wzdłuż na połowę. Łyżeczką wydrąż z jej środka miąższ z nasionkami. Cebulę pokrój w kostkę , zrumień na 2 łyżkach oleju. Dodaj mięso , przesmaż mieszając. Dodaj ryż, podlej bulionem i duś ok. 15 minut. , dopraw. Przygotowanym farszem napełnij połówki cukinii. Ułóż je w żaroodpornym naczyniu. Na patelni rozgrzej masło, wsyp mąkę , chwilkę przesmaż mieszając. Wlej mleko
Różne smaki w kuchnisłodka i ostra, meksykańska, chili ser żółty lub mozzarella Przygotowanie: cebulę kroimy w kostkę i podsmażamy na patelni dodajemy mięso, doprawiamy i podsmażamy aż mięso będzie gotowe dodajemy kukurydzę i pomidory i dusimy przez ok 10 min dodajemy paprykę, groszek i odsączoną fasolę doprawiamy do smaku i dusimy tak aby jak najwięcej sosu odparowało na placek tortilli nakładamy porządną
Gotowanie z pasjąolej rzepakowy- 1 łyżka Mięso przyprawić solą, pieprzem oraz słodką papryką i podsmażyć na rozgrzanej patelni z olejem rzepakowym, wraz z dodatkiem pokrojonej cebuli. Kiedy mięso będzie lekko zarumienione wlać bulion warzywny i dusić pod przykryciem 30 minut. Po upływie wskazanego czasu dodać pomidory (uprzednio sparzone wrzątkiem, obrane ze skóry i pokrojone na większe części), pokrojoną w plastry marchewkę
Kraina Miodem Płynącaszczypta oregano Cebulę obrać i pokroić w drobną kostkę. Czosnek posiekać. Pomidory pokroić w kostkę. Na patelni rozgrzać olej, zeszklić cebulę z czosnkiem, dodać pokrojone mięso kurczaka, suszone pomidory, zalać gorącym bulionem i dusić razem ok 5 minut. Dodać śmietankę, zagotować, doprawić do smaku. Wrzucić szpinak, a gdy zwiędnie, wszystko wymieszać. W międzyczasie ugotować al dente makaron w lekko osolonej
Obiad gotowyoliwie, lekko oprószając solą i pieprzem oraz dodając oregano. Kurczaka pokroić w paski. Zwiększyć ogień i dodać na patelnię. Smażyć około 10 minut przewracając kawałki mięsa co jakiś czas. Dodać śmietankę i pesto. Dusić kolejnych kilka minut. Podawać z ryżem, kaszą lub ziemniakami
zadanie-gotowanieoregano, tymianek, kolendrę, sól i pieprz do smaku. Cebulę, czosnek, paprykę i posiekane w kosteczkę chili podsmażyć na oliwie, dodać mielone mięsa i smażyć chwilkę. Dolać bulion przyprawy i dusić na nie dużym ogniu. Po 5 minutach dodać pomidory z puszki i wino. Gotować na niewielkim ogniu aż płyn się zredukuje. Przyprawić do smaku
Piekarz-Kucharz-Garkotłukcałość, zaczynając od strony z farszem a końce spiąć wykałaczką. Obsmażyć na niewielkiej ilości smalcu, zaczynając od strony, na której jest łączenie mięsa. Jak mięso się lekko zrumieni, podlać gorącą wodą i dusić pod przykryciem przez ok 20-25 minut. Podawać polane sosem żurawinowym lub pieczeniowym. Osobiście wolę sos żurawinowy - za lekką słodycz. Do sosu należy
Ze smakiem bez glutenugarna o grubym dnie wlewam olej dodaję mięso i przyprawy smażę na rumiano. Czosnek przeciskam przez praskę. Bakłażana z zalewy drobno siekam. Dodaję do mięsa. Wlewam przecier pomidorowy i 100 ml wody. Duszę, aż gulasz będzie gęsty. Podaję na ciepło z dodatkiem świeżej natki pietruszki. Podaję również z plackami, makaronem czy kotletami ziemniaczanymi
Gotowanie Patkigęstej pasty pomidorowej 1 łyżeczka oregano 1/2 łyżeczki kminu rzymskiego olej do smażenia Cebulę obrać, pokroić w kostkę, zeszklić na oleju. Dodać posiekany czosnek i mięso. Usmażyć. Wlać 1,5 szklanki wrzątku i dusić ok. 10 minut. Dodać wypestkowaną i pokrojoną w kostkę paprykę. Kiedy papryka zmięknie dodać pomidory i pastę pomidorową, następnie dodać przyprawy. Gotować jeszcze kilka minut
Czerwień i błękitzłoty kolor. Osączyłem na papierowym ręczniku. Przełożyłem do wysokiego garnka, dodałem pokrojony w plastry imbir, czosnek, gwiazdki anyżu, sambal oelek, sos sojowy, cukier i wodę. Dusiłem na małym ogniu około półtora godziny. Gdy mięso zaczęło odchodzić od kości, wlałem ocet, gotowałem kolejne 10 minut
R'n'G Kitchenkostkę i dodajemy do odsączonego groszku. Golonkę pozbawiamy skóry, kości i tłuszczu. Na patelni rozpuszczamy masło i dodajemy marchewkę z groszkiem. Przyprawiamy do smaku. Dodajemy mięso, dolewamy ok. 100 ml rosołu i możemy dusić na patelni pod przykryciem ok. 10 minut lub w naczyniu żaroodpornym w piekarniku nagrzanym do temperatury 160 st. C przez 10 minut. Smacznego
Maminek kulinarnyśrodki i wyrzucić. Mięso umyć, pokroić w kosteczkę i podsmażyć, dodać groszek oraz pokrojone w kostkę pomidory. Marchewkę obrać i pokroić w kosteczkę, dodać do mięsa. W razie potrzeby podlać odrobiną wody i dusić około 10 minut. Paprykę umyć, usunąć gniazda nasienne i pokroić w kostkę. Dodać do farszu. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Wydrążone cukinie ułożyć na blasze
Z miłości do słodkościcebuli dodajemy koncentrat pomidorowy. Dodajemy mięso i smażymy. Doprawiamy solą, pieprzem, tymiankiem, oregano oraz szczyptą cukru. Całość mieszamy. W razie potrzeby – raz jeszcze doprawiamy. Gdy mięso jest przysmażone, dodajemy pomidory z puszki, mieszamy. Dusimy na wolnym ogniu ok. 15-20 minut. Beszamel: Składniki: masło – 2-3 łyżki mąka pszenna – 2 łyżki mleko – 300 ml sól pieprz gałka muszkatołowa
Aromatyczne Podróżełodygi selera pokroić w kostkę. Dodać do boczku i smażyć kilka minut. Następnie dodać startą na dużych oczkach marchew i mięso. Smażyć do czasu aż mięso nabierze lekko brązowego koloru. Dodać wino i dusić przez 3-4 minuty. Następnie dodać passatę pomidorową, doprawić solą i pieprzem i dusić na małym ogniu przez 2 godziny, mieszając od czasu do czasu
zadanie-gotowaniezastąpić połówkami pomidorków koktajlowych), pokrojone drobno 1 łyżeczka łuskanego słonecznika, nieprażonego, bez soli pieprz 1. Pierś kurczaka wrzuć na patelnie i zalej niewielką ilością wody. Duś chwilę pod przykryciem na małym ogniu, aż mięso będzie gotowe. Powinno być miękkie i soczyste. 2. Ugotuj makaron al dente, następnie przepłucz go zimną wodą. 3. Wymieszaj makaron z pesto, pomidorami i rukolą
Powiedz dietom niekurczaka myjemy i kroimy w kostkę. Na patelnię wlewamy olej, podpiekamy pokrojoną w kostkę cebulę, następnie dodajemy mięso kurczaka i przyprawy. Chwilkę smażymy aż mięso się trochę podpiecze, następnie wlewamy bulion i dusimy sos około 15 minut. Do sosu dodajemy umyte kurki , mieszamy i doprawiamy do smaku. Mąkę, śmietanę i 1/4 szklankę wody mieszamy trzepaczką i wlewamy do sosu
Kulinarne Fantazje Mariolikroimy w cienkie plasterki i dodajemy do cebuli aby lekko zmiękła, następnie dodajemy groszek oraz mięso mielone. Doprawiamy słodką papryką, solą pieprzem i tymiankiem. Gdy mięso się zrumieni a kieliszek czerwonego wina, chwilę dusimy aż alkohol odparuje i płyn się zredukuje, przekładamy do żaroodpornego naczynia i układamy na mięsie plastry żółtego sera. W międzyczasie przygotowujemy puree. Ziemniaki gotowałam
W kuchennej krainiekosteczkę. Przyprawiamy przyprawą do kurczaka. Cebulę oraz paprykę również kroimy w kostkę, pieczarki w plasterki. Na patelni podsmażamy warzywa. Gdy zmniejszą objętość dokładamy mięso. Dolewamy bulion wymieszany z mąką i śmietaną, dusimy do miękkości. Dodajemy pokrojone w kostkę pomidory. Całość doprawiamy przyprawami, solą, pieprzem, solą czosnkową, szczyptą chilli, suszonym koperkiem i lubczykiem. Mieszamy z ugotowanym makaronem penne
VioletoweKucharzenieszklanką przegotowanej wody lub rosołu. Przykryć liśćmi kapusty, na wierzchu obłożyć plastrami boczku. Garnek wstawiamy do średnio nagrzanego piekarnika. Ponieważ mięso było wcześniej podsmażane, gołąbki nie wymagają długiego duszenia. Wystarczy 45-50 minut. Osobno gotujemy sos. Na tarce o dużych oczkach ścieramy warzywa. Na patelni rozgrzewamy masło, podsmażamy drobno pokrojoną cebulę
Kulinarne przemysleniaoliwek podsmażamy drobno posiekaną cebulę, czosnek przeciśnięty przez praskę oraz marchewkę pokrojoną w kostkę.Po chwili dodajemy mięso i wszystko podsmażamy, do momentu aż mięso zbrązowieje. Następnie dodajemy pomidory i koncentrat. Wszystko dusimy na małym ogniu. Pod koniec doprawiamy solą, pieprzem i dużą ilością oregano. Makaron gotujemy al dente w osolonej wodzie. Na talerz wykładamy makaron i polewamy sosem
Smaki NataliiPRZYGOTOWANIE : Kalafior gotujemy w osolonej wodzie, lub na prze na miękko, odcedzamy, studzimy. Cebulę i czosnek drobno kroimy, podpiekamy na oleju, następnie dodajemy mięso, pomidory, przecier, groszek, marchew, kostkę rosołową i dusimy często mieszając. Sos doprawiamy do smaku, kiedy zgęstnieje, wylewamy na dno foremki do zapiekania, na sos układamy kalafior ( możemy go pokroić na kawałki ) i posypujemy serem
Kulinarne Fantazje Mariolitylko tyle, żeby delikatnie skórka pękła. Dodajemy do niech pomidory z puszki, cukier puder i podsmażamy ok. 4 min od momentu zagotowania. Do mięsa dodajemy pomidory, pokrojoną w słupki paprykę i dusimy pod przykryciem ok. 10 min. Następnie dodajemy przecier pomidorowy, cząber, doprawiamy solą i pieprzem do smaku. Dusimy pod przykryciem jeszcze 10 min. Na sam koniec dodajemy odsączoną
Moniki Smakołykipokroić w plastry, przyprawić i włożyć do lodówki na ok. 1/2 godziny. Następnie obsmażyć z obu stron. Przełożyć do garnka, zalać 2 szklankami wrzątku i dusić. Dodać pokruszone suszone pomidory i gotować aż mięso będzie miękkie. Następnie dodać koncentrat pomidorowy. Sos doprawić do smaku (słodką papryką, solą, pieprzem i czosnkiem), zabielić słodką śmietanką. Mięso podałam z sałatką z buraczków
Czerwień i błękitkurczaka. Jak się lekko zarumieni dodajemy pokrojone w plasterki pieczarki i smażymy, aż puszczą wodę, po tym czasie dolewamy trochę wody, tak żeby pokryły mięso do 3/4 wysokości, dodajemy sos pomidorowy i dusimy tak 5-10 min. Pomidorki kroimy na mniejsze części dodajemy z bazylią do gulaszu, doprawiamy i podduzamy chwilkę, zagęszczamy sos mąką i dusimy jeszcze
Idę coś wszamaćbyłby za słony. Gotuj więc tylko kilka minut. Mi tak smakował, że wyjadałam go łyżką z garnka podczas przygotowywania. :) Z lekko przestudzonych roladek odwiń nici. Mięso wrzuć do gorącego sosu i pod przykryciem duś dosłownie 2-3 minutki na małym ogniu. Podawaj z kluskami śląskimi lub ziemniakami oraz najlepiej z marchewkę z groszkiem. Sos sojowy jest dostatecznie słony, więc warzyw
Anioszek w kuchniPodsmażamy wieprzowinę ok. 15 min. Po upływie tego czasu dodajemy przyprawy (oprócz soli) i pokrojoną w kostkę cebule. Wszystko zalewamy ciepłą wodą i dusimy na małym ogniu pod przykryciem (w razie potrzeby uzupełniamy wodę). Kiedy mięso będzie już miękkie uzupełniamy wodę, dodajemy sól do smaku i doprowadzamy do wrzenia. W między czasie rozrabiamy mąkę. Do kubka wsypujemy 2 łyżki mąki
Magia jedzenia.musi w daniu znajdować się mięso żeby był smaczny obiadek:) Moje danie to duszona papryka, pieczone cukinie, smażone pieczarki i kasza jaglana. To danie wystarczy dla dwóch osób. Zrobimy je w 20 minut. SKŁADNIKI: 1 cukinia 1 papryka 250 dkg pieczarek 1 cebula 1 szklanka kaszy jaglanej szczypiorek sól pieprz kurkuma 2 szklanki wody masło olej kokosowy Kaszę dokładnie
harrisaimbir i cynamon - do smaku * szklanka rosołu Przygotowanie : Wszystkie składniki na klopsy dobrze wymieszać, przyprawić do smaku i uformować kulki. Na dobrze rozgrzanej patelni obsmażyć mięso z każdej strony, podlać szklanka rosołu i dusić do miękkości. Podawać z ziemniakami i surówką
Magiczne Życie Martydokładnie rozbijamy tłuczkiem, doprawiamy z obu stron solą, pieprzem i oregano. Na patelni rozgrzewamy 1 łyżkę oliwy, dodajemy rozdrobniony czosnek, szklimy, dodajemy pokrojoną rukolę, chwilkę dusimy aż rukola straci surowość, studzimy. Na rozbite mięso układamy rukolę i dokładnie zwijamy w roladę. Papier do pieczenia smarujemy oliwą obsypujemy oregano, układamy mięso, w papier zawijamy dokładnie roladkę i spinamy wykałaczką. Rozgrzewamy patelnię
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięzrumienić porcje, wyjąć na talerz, na tym tłuszczu podsmażyć krótko ćwiartki obranych cebul włożyć do cebuli porcje kurczaka, wlać wodę, przyprawę w płynie i zagotować dusić na średnim ogniu pod przykryciem do miękkości mięsa podać na obiad z czym się lubi.....................SMACZNEGO
W Mojej Kuchni Lubięwitaminy. Pieczenie w folii jest doskonałą alternatywą dla osób na diecie, czy też dbających o zdrowie. Przygotowywane w niej produkty nie wymagają użycia tłuszczu, a mięso czy ryba zachowują pełnię wartości odżywczych, gdyż duszą się we własnym sosie." Jednak pomimo jej powszechności, nie każdy wie, że nie bez znaczenia jest fakt, którą stroną folii owiniemy nasze produkty.... Jeśli chcemy upiec
Nutka ciekawości, szczypta wyobraźni...czosnek. Gdy cebulka się zeszkli, dodajemy mielone mięso i całość podsmażamy kolejne 5 minut. Pomidory sparzamy, obieramy ze skórki, kroimy na kawałki i dodajemy do mięsa. Dodajemy cukier, oregano, bazylię, sól, pieprz i dusimy kolejne 10 minut. W tym czasie pomidory się rozgotują, a sos lekko zredukuje. Dodajemy ugotowany ryż. Całość mieszamy, doprawiamy solą i pieprzem. Tak przygotowany farsz powinien
Smak mojego domuWybór padł na kapustę, a czemu nie połączyć jej z jabłkami? Okazało się, że to dobre i smaczne zestawienie, delikatne, w sam raz do pikantnego mięsa i w towarzystwie cierpko słodkiej żurawiny. Kapusta duszona z jabłkami, z żurawiną w cukrze 500 g białej kapusty, poszatkowanej 1 mała cebula, pokrojona w piórka 3 antonówki, obrane i pokrojone
Dzieje kuchennej Wiewiórytymiankiem. Podsmażamy na patelni na złoty kolor. Pory kroimy w półplasterki i dodajemy do kurczaka. Kostkę rosołową rozpuszczamy w 2 szklankach wody. Gotowym bulionem zalewamy mięso. Dodajemy sok wyciśnięty z połowy cytryny. Całość dusimy około 20 min. pod przykryciem. Doprawiamy solą i pieprzem do smaku
Pobite gary Barbarypraskę. Warzywa zeszklić na niewielkiej ilości oliwy. Na drugiej patelni podsmażyć mięso, gdy zacznie zmieniać kolor dodać cukier i smażyć do lekkiego zbrązowienia. Podsmażone mięso wymieszać z warzywami, dodać pomidory i przyprawy. Dusić na bardzo małym ogniu około 2-3 godzin. Po nałożeniu na talerze posypać startym parmezanem i świeżą lub suszoną bazylią
Kulinaria - potrawy z różnych stron świataWykonanie: Kurczaka kroimy na mniejsze kawałki, przyprawiamy solą, papryką oraz 3 - 4 łyżkami sosu tajskiego. Pozostawiamy do zamarynowania na około 15 minut. Po tym czasie mięso podsmażamy na oleju, dodajemy mieszankę chińską i dusimy pod przykryciem kilka minut ( jeżeli potrawa zbyt bardzo przywiera można dodać odrobine wody ). Od czasu do czasu mieszamy. Podajemy z ugotowanym ryżem i prażoną cebulką. Dodatkowo
Smaki Ewyrozgrzanej patelni zeszklić cebulę. Dodać czosnek. Gdy zacznie się rumienić dodać chili i kumin, paprykę, oregano, jalapeno, kolendrę. Podsmażać około minutę. Stopniowo dodawać mięso. Gdy mięso lekko się podsmaży dodać pomidory i paprykę. Dusić pod przykryciem około 15-20 minut. Dodać fasolę i sos sojowy. W razie potrzeby doprawić solą i pieprzem. Dusić jeszcze około 10 minut. Jeśli trzeba (danie
Pociąg Do Kuchniplastry. Myję , pozbawiam nasion papryki i kroję w piórka cebulę i czosnek w plasterki. Cebulę i czosnek podsmażam na niewielkiej ilości oleju, dodaję zamarynowane mięso , obsmażam z każdej strony. Zalewam wrzątkiem i duszę 30 minut. Po tym czasie dodaję pieczarki i papryki. Gotuję jeszcze 15 -20 minut, do miękkości. Na koniec zagęszczam delikatnie skrobią, wymieszaną w małej
Takie tam pichcenieprzełożyć do większego rondla. Na tej samej patelni zeszklić cebulkę, dodać marchew, cukinię, i na końcu czosnek, lekko usmażyć. Zawartość patelni przełożyć do rondla z mięsem, wlać bulion, dodać wszystkie przyprawy oprócz soli. Dusić pod przykryciem około godziny, pod koniec zdjąć pokrywkę, i gotować jeszcze chwilkę, aby sos nam się delikatnie zredukował. Dosolić do smaku. Rozgotowana cukinia zagęszcza nam fantastycznie
na moim stole...łyżki oleju kokosowego , u mnie od Olini 1 łyżeczka oleju lnianego , u mnie od Olini Cebulkę kroimy w kosteczkę i szklimy na oleju kokosowym. Mięso kroimy w paseczki i dorzucamy do cebuli. Dusimy około 15 minut, na wolnym ogniu, dolewając 4 łyżki wody. Następnie dorzucamy pokrojoną w kostkę cukinię i w razie gdyby cukinia była nieco sucha, podlewamy odrobiną wody
MamaOskarkamiąższ (nie wyrzucamy go). Pieczarki podsmażamy razem z cebulą i czosnkiem. Dodajemy mięso i część miąższu z cukinii. Smażymy. Przyprawiamy solą i pieprzem. Jak już mięso będzie miękkie dodajemy pomidora pokrojonego w kostkę. Dusimy aż pomidor będzie miękki. Na koniec dodajemy ketchup, koncentrat pomidorowy i natkę pietruszki. Faszerujemy cukinię. Pieczemy 35 min w 180C. Ok 5 min przed końcem
Passion of Cookingpomidorki suszone w kostkę a cherry na połówki. Wrzucamy do tłuszczu warzywa-cebulę paprykę czosnek oraz suszone pomidory przesmażamy około 3 minuty, po czym dodajemy mięso wrzucamy świeże pomidory zalewamy słodką śmietanką i dusimy aż sos zacznie gęstnieć mieszając od czasu do czasu.Doprawić do smaku solą i ewentualnie pieprzem. Podawać gorące z gotowanym na sypko ryżem
Wanilia i Kardamonjajka Olej Cebulkę kroimy w piórka, boczek w kosteczkę. Rozgrzewamy olej na patelni i szklimy cebulkę. Dokładamy boczek. Wątróbkę myjemy, oczyszczamy i doprawiamy przyprawą do mięsa. Dodajemy do boczku i cebuli. Podlewamy bulionem. Dusimy do miękkości wątróbki. Makaron gotujemy w delikatnie osolonej wodzie, odcedzamy. Przekładamy na osobną patelnie, wbijamy jajka, doprawiamy solą i pieprzem. Smażymy do ścięcia się jajek
VioletoweKucharzenieukładamy plastry ogórka oraz cebuli, mięso zwiń w rolady i zepnij wykałaczkami. 2. Każdą sakiewkę z mięsem otocz w mące, rozgrzej olej i obsmaż mięso z każdej strony, następnie podlej bulionem i duś na małym ogniu przez 60-70 minut
Apetyczna babeczkagarnka wlać odrobinę oleju i gdy rozgrzeje się - dodać przyprawione mięso z kurczaka. Smażyć na średnim ogniu przez około 5-7 minut. Do przesmażonego mięsa wrzucić pokrojone pory i suszone warzywa. Całość dusić przez kilka minut pod przykryciem. 3. W międzyczasie do wysokiego naczynia wlać mleko, dodać serek mascarpone i mąkę - wszystko ze sobą połączyć i przygotowaną masę wlać
Ugotowaćpieprzu cayenne Polędwiczkę pokrywamy marynatą i pozostawiamy na około 30 minut (lub dłużej) w lodówce. Do patelni lub brytfanny wlewamy około 2 łyżek oliwy. Rozgrzwamy. Mięso opiekamy z każdej strony i zalewamy colą. Dusimy pod przykryciem około 30 minut, na niezbyt mocnym ogniu, przewracając od czasu do czasu. Polędwiczki można podawać z pilawem z białego ryżu z warzywami
Smakowy Rajpokroić w kawałki ,doprawić kawałek papryki czerwonej ,pokroić kawałek białej kapusty ,pokroić drobno mała cebulka ,pokroić Makaron gotujemy al dente . W tym samym czasie smażymy mięso z cebulką . Dodajemy paprykę i kapustę i dusimy jeszcze chwilkę , w razie potrzeby podlewamy odrobiną wody . Doprawiamy ,sól ,pieprz ,zioła prowansalskie. Podajemy z makaronem
Ladylaura.minutach dodajemy wątróbkę, podsmażamy. Czerwoną oraz żółtą paprykę, pieczarki, obraną marchewkę i ziemniaki kroimy w kostkę. Warzywa wraz z kukurydzą z puszki dodajemy do mięsa. Wszystko dokładnie mieszamy, przyprawiamy oraz podlewamy wodą. Dusimy do miękkości warzyw (około 30 minut na mniejszym ogniu). Podałam z ryżem
VioletoweKucharzeniegałki muszkatołowej sól, pieprz do smaku kilka gałązek szczypiorku Sposób przygotowania: Makaron ugotować w osolonej wodzie. Mięso umyć pokroić w kostkę, rozgrzać patelnię dodać smalec, mięso i przyprawy, podlać 1/2 szklanki wody i dusić do miękkości około 30-35 minut. Na pięć minut przed końcem duszenia dodać cebulę. Kapustę pokroić nożem, można tez oczywiście ja zszatkować ale my wolimy
Gosia gotuje