mięsa pieczone - 17572 przepisów (strona:237/1172)

Kurczak pieczony w soli (Pollo in crosta di sale) 199

Jakiś czas temu na blogu pojawił się przepis na  pieczone ziemniaki w zio ł owej soli  oraz  pieczon ą  dorad ę  w aromatycznej soli . Oba przepisy cieszyły si ę  dużym Waszym zainteresowaniem, za co bardzo Wam dziękuj ę . Po rybie i ziemniakach przyszedł czas na mięsko(...)całości w gruboziarnistej soli z dodatkiem skórki cytrynowej, szałwii, tymianku i rozmarynu. Dzięki pieczeniu w soli, kurczak zachowuje wszystkie soki, aromat i smak a mięso staje si ę  delikatne i bardzo soczyste. Pieczenie w soli daje gwarancj ę ,  ż e upieczony kurczak nigdy nie będzie ani  przesuszony ani zbyt twardy.   Jeżeli nie próbowaliście

La grande e la piccola cuoca
Majówka: Schab w glazurze z wina i cynamonu 190

marynacie można z powodzeniem upiec w piekarniku. Nagrzej piekarnik do temperatury 240 stopni. Wstaw do środka blaszkę, albo ruszt i nagrzewaj przez pół godziny. Wyłóż mięso na rozgrzany ruszt, wstaw blisko grilla i piecz po 8-10 minut z każdej strony. Kiedy będziesz przewracać mięso na drugą stronę, posmaruj je glazurą z obydwu stron. Smacznego! Szukasz więcej pomysłów na grilla

Niedzielny kucharz
Glazura na grilla z wina i cynamonu 160

marynacie można z powodzeniem upiec w piekarniku. Nagrzej piekarnik do temperatury 240 stopni. Wstaw do środka blaszkę, albo ruszt i nagrzewaj przez pół godziny. Wyłóż mięso na rozgrzany ruszt, wstaw blisko grilla i piecz po 8-10 minut z każdej strony. Kiedy będziesz przewracać mięso na drugą stronę, posmaruj je glazurą z obydwu stron. Smacznego! Szukasz więcej pomysłów na grilla

Niedzielny kucharz
Schab zapiekany z serem i gruszką, pyszny 150

mięsa mają się tylko zamknąć. Mięso położyć w naczyniu żaroodpornym wysmarowanym cienko masłem. Gruszki oskrobać pokroić grube plasterki, wydrążyć gniazda nasienne. Na każdym kawałku mięsa rozłożyć gruszki.Ser pokruszyć i rozrzucić na gruszkach. Zalać wszystko śmietaną. Pieczenie – nagrzać piekarnik do 180 C i piec 40 minut. Przepyszne danie polecam. Dziękuje Monika

Kuchnia Pokoleń
Bułki nadziewana cukinią i kurczakiem. 160

liście sałaty łyżeczka masła sól, pieprz  inne ulubione przyprawy Co się tyczy kurczaka, może wykorzystać pierś, ale także śmiało można sięgnąć po mięso z rosołu lub innej zupy lub jakieś pieczone, które zalega w lodówce. Cukinię kroimy w cienkie plasterki Kawałki mięsa podsmażamy na maśle, dodajemy cukinię, posypujemy przyprawami. Wszystko razem chwilę dusimy. Bułki przekrawamy

Dieta moja pasja
Pieczone udźce kurczaka z warzywami 195

marynaty. Mięso myjemy, osuszamy i wkładamy do naczynia żaroodpornego. Zalewamy marynatą, mieszamy, przykrywamy przykrywką i odkładamy do lodówki na około 3 godziny. Po tym czasie mięso wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180°C. Pieczemy 1 godzinę pod przykryciem. Po godzinie do kurczaka dodajemy zamrożone warzywa i pokrojoną w średnią kostkę paprykę. Pieczemy pod przykryciem 45 minut również

Qchnia po prostu
Udziec indyka z papryką czerwoną 277

możliwe. Mięso ciasno zwinąć i związać sznurkiem bawełnianym. Włożyć do rękawa do pieczenia i położyć na blachę. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180*C i piec przez 1,5 godziny. Po upieczeniu wyjąć mięso i odczekać 10min, zanim pokroimy. Podawać np z ziemniakami i surówką. Smacznego :) Mięso krojone na ciepło. Zimne po rozkrojeniu jest bardziej zwarte. Szeroki wybór superfood m.in

https:KKuchniaMniam
PSTRĄG TĘCZOWY PIECZONY Z CYTRYNĄ I CZOSNKIEM 207

DETOKS CUKROWY – PROPOZYCJA Solidna rybka z pieczonymi warzywami na pewno przypadnie do gustu tym, którzy lubią delikatne mięso podbite smakiem cytryny i czosnku. Z dodatkiem pieczonych pomidorków koktajlowych to dobra propozycja na obiad lub kolację. Jeśli zostanie wam kawałek świetnie uzupełni lekką sałatkę czy pastę serową.   2 dobrej jakości pstrągi tęczowe 1... Czytaj dalej

Mam To Na Widelcu
KACZKA PIECZONA Z ŻURAWINĄ ,JABŁKAMI I KASZĄ GRYCZANĄ 275

PIECZEMY W 180 STOPNIACH TYLE ILE WAŻY NASZA KACZKA CZYLI MOJA WAŻYŁA 2,100 KG WIĘC PIEKŁAM JĄ 2,10 GODZ Z TYM ,ŻE PIEKŁAM JĄ POD PRZYKRYCIEM,CO 15 MIN POLEWAŁAM MIĘSO SOKIEM KTÓRY  Z NIEJ WYCIEKŁ I PRZEZ OSTATNIE 35 MIN PIEKŁAM JUŻ BEZ PRZYKRYCIA,ŻEBY SIĘ ŁADNIE ZRUMIENIŁA  I GOTOWE-PYSZNA I PROSTA DO ZROBIENIA

Swojskie jedzonko
Pieczony Boczek w Piwie 124

mięso i owijamy je dratwa dość bardzo mocno. Zewnętrzną stronę leciutko oprószamy solą, dosłownie tyci tyci. Kawał zrólowanego tudzież zawiniętego mięsa smarujemy musztardą, miodem, masełkiem i opsypujemy pozostałymi przyprawami. Mięsko bo brytwanki i tam leżakuje sobie całą noc. Proces pieczenia. - 200 --> 180 --> 150 stopni / góra i dół --> termoobieg 2,5 godziny. 1. Brytfankę umieszczamy do rozgrzanego piekarnika(...)brytfannie pod przykryciem - wtedy cały tłuszcz nam się zbiera. 2. Po upływie tego czasu, wyjmujemy brytfannę z mięsem z piekarnika i zdejmujemy pokrywę. Mięso oblewamy 400 ml piwa. Temp zmniejszamy do 150 i pieczemy z opcją góra i dół przez 45 minut, tak aby piwo nam wyparowało, jednocześnie co jakiś czas mięsko obracamy i polewamy tłuszczem z piwem

ClauditteMissCooking
Obiad na niedzielę: KEBAB Z SAŁATKĄ TABBOULEH Z PIECZONEGO KALAFIORA 137

genialna sałatka zrobiona z kuskusu z pieczonego kalafiora i niecodzienny obiad gotowy! Czas : 60 minut Poziom trudności : łatwe Liczba porcji : 2 Kebab zamiast mielonego Nie wiemy czy wiecie, ale nasz stary, dobry kotlet mielony ma liczną rodzinę na Bliskim Wschodzie, w Afryce Północnej i na Bałkanach. To kofty, czyli kebaby z mięsa mielonego nadzianych na patyki. Słowo kofta, które(...)posiekaną kolendrą, pietruszką, miętą i szczypiorkiem oraz pokrojonymi w kostkę pomidorami. Krok 3 Nałóż mięso na patyki do szaszłyków, ułóż na blaszce do pieczenia. Wstaw do piekarnika i piecz 15-18 minut. I gotowe! Smacznego! Artykuł Obiad na niedzielę: KEBAB Z SAŁATKĄ TABBOULEH Z PIECZONEGO KALAFIORA pochodzi z serwisu Niedzielny kucharz

Niedzielny kucharz
Pieczony boczek – doskonała wędlina na każdą okazję 192

Pierwszy i drugi dzień Świąt zawsze upływał u mnie w domu na rodzinnym biesiadowaniu przy stole, na którym nigdy nie mogło zabraknąć pieczonego boczku. Starannie wybrany, dobrze doprawiony i wypieczony boczek znikał ze stołu szybko i bez śladu. To jedna z najlepszych świątecznych wędlin. Doskonała na chlebie i jako samodzielna przekąska. Składniki: Boczek oliwa 2 łyżeczki soli 1 łyżeczka(...)pieprzu 2 łyżeczki papryki słodkiej 1,5 łyżeczki papryki ostrej dratwa 3 łyżki majeranku 5 ząbków czosnku 3 łyżki musztardy francuskiej Przygotowanie: Najważnejszy jest wybór właściwego kawałka mięsa. Dobrze żeby kawałek na pieczony boczek był wystarczająco długi aby udało się go zwinąć z zakładką, był w miarę chudy (ale bez przesady) i posiadał jak najmniej chrząstek. Chrząstki, kawałki kości

Kulinarna Patilogia
ŻEBERKA W MIODZIE 120

Dzisiejsza propozycja, nie wymaga zbyt wielu zabiegów. Spokojnie można podzielić przygotowywanie tej potrawy tylko na 3 etapy: Etap 1 - marynowanie Etap 2 - pieczenie Etap 3 - konsumowanie Jak myślicie który etap jest najprzyjemniejszy ? Prawidłowa odpowiedź: 3  :) SKŁADNIKI: 1 kg żeberek wieprzowych 2 średnie cebule 3 łyżki płynnego miodu 1 łyżka pikantnego ketchupu 2 ząbki czosnku 1 łyżka oleju sól pieprz(...)solą i pieprzem. Cebulę pokroić w piórka. Z miodu, ketchupu, oleju i czosnku przygotować marynatę, którą dokładnie natrzeć żeberka. Mięso odstawić do lodówki na 2-3 godziny. Mięso przełożyć do rękawa do pieczenia, przekładając je cebulą. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i uzbroić się w cierpliwość przez 1,5 godziny. Po tym czasie żeberka są soczyste i nabierają

Kuchnia w opałach
KURCZAK PIECZONY W CAŁOŚCI W JABŁKACH 177

Witam Was,  dziś zapraszam na pysznego , aromatycznego ,soczystego kurczaka pieczonego w całości w towarzystwie pyszych i wyrazistych przypraw ze sklepu SKWORCU   i jabłek.  Mięso podaję z ulubionymi dodatkmi :kaszami , ziemniakami, warzywami czy pieczywem.  Kurczak w takiej wersji jest Hitem u mnie na stole nie tylko w świąteczny dzień.  Polecam  Wszystkie przyprawy znajdziecie(...)myję. Dokładnie nacieram przyprawami wymieszanymi z oliwą.   Jabłka myję nie musimy obierać ze skórki. Jabłka kroję w ósemki. Nadziewam środek.  Mięso przekładam do naczynia żaroodpornego.  Owoce układam równie wokół kurczaka. Całość przykrywam. Piekę ok 1.5 godziny w 190 stopniach. Podaję z ulubionymi dodatkami

Gotowanie Patki
Karkówka w marynacie cytrynowej 170

calutki rok! Ana dobry początek proponuję pieczoną karkówkę uprzednio zamarynowaną w soku z cytryny z dodatkiem cebuli i bazylii. Mmmmmmmmmmm, pycha!!!! Składniki: 1,5 kg karkówki Marynata: 12 łyżek oleju (u mnie sezamowy) 2 cebule sok z 1 cytryny 2 łyżeczki suszonej bazylii lub 1/2 szklanki posiekanej świeżej sól pieprz Wykonanie: Mięso myję, osuszam ręcznikiem papierowym. Cebulę obieram, kroję(...)pieprzem, wkładam mięso, obracam by było pokryte marynatą i odstawiam na minimum 12 godz.. Podczas marynowania, mięso obracam co 2-3 godz. Następnie przekładam mięso wraz z marynatą do rękawa do pieczenia i wstawiam do piekarnika nagrzanego do 180°C-190°C  na co najmniej 2 godziny. Wyłączam piekarnik i odstawiam mięso do wystudzenia. SMACZNEGO

Bea(u)ty kitchen