mięsa pieczone - 17572 przepisów (strona:230/1172)

Danie jednogarnkowe 1152

Lubicie dania jednogarnkowe? bo ja tak..a zwłaszcza dania z drobiem..można użyć piersi lub tak jak ja mięsa gulaszowego-drobiowego..Do tego dania wykorzystałam przyprawę udko pieczone i rosołową z Tytki(...)Smaku . Sklep ten posiada  w swoim asortymencie nie tylko przyprawy ale także kawę, herbatę i inne dodatki. pierś z kurczaka przyprawa  udko pieczone ziemniaki przyprawa rosołowa sok z 1/2 cytryny Mięso skropić sokiem z cytryny, natrzeć przyprawą i odstawić na pół godziny. Następnie obrumienić ze wszystkich stron. Przełożyć do naczynia żaroodpornego, dodać obrane i pokrojone

Moje domowe kucharzenie
Pintade à la provençale, czyli perliczka po prowansalsku z białym winem i warzywami 115

ierwszy niedzielny obiad w Nowym Roku musi być czymś wyjątkowym. W moim domu na takie okazje zwykle przyrządza się drób pieczony w całości lub sztukę mięsa. Ja postanowiłem postawić na perliczkę, którą podaną właśnie w taki sposób miałem okazję jeść trzy miesiące temu(...)Francji i z tęsknoty postanowiłem ten smak powtórzyć. Delikatne białe mięso o subtelnym smaku białego wina i ziół prowansalskich wprost rozpływa się w ustach. Do tego duża ilość pysznych warzyw, których słodycz nabrana podczas pieczenia zostaje przełamana sokiem z cytryny. Danie obowiązkowo podajemy z lampką wina użytego do pieczenia, np. Chardonnay, które spowoduje, że znajdziemy się w niebie. Tym przepisem

Food Square
Domowa wędlina – pieczona łopatka 266

nich mięsa, a ile sztucznych polepszaczy smaku. Nie musimy odpowiadać na to pytanie… aby mieć pewność, że jemy zdrową i smaczną wędlinę najlepiej przygotować ją samemu w domu. To wcale nie jest trudne, nie zajmie Wam zbyt dużo czasu, a z całą pewnością będzie przepyszne. W tym wpisie pokażę Wam przepis Madzi na pieczoną łopatkę . Domowa wędlina(...)rozdrabniamy. Dodajemy olej, sos sojowy i dokładnie mieszamy. Mięso nakłuwamy nożem i w powstałe szczeliny wkładamy obrane ząbki czosnku . Łopatkę wkładamy do rękawa do pieczenia, który nakłuwamy wykałaczką i wkładamy do piekarnika nagrzanego do 200 st. C na ok. 10 minut. Następnie zmniejszamy temperaturę na ok. 160 st. C i pieczemy przez kolejne 1,5 godziny. Po wyjęciu odstawiamy

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Pieczony schab 163

Składniki marynaty wymieszać i natrzeć nią mięso, włożyć do naczynia i pozostawić mięso w marynacie na 12-18 godzin.Następnie przygotować rękaw do pieczenia, związać w supeł jeden koniec, umieścić w nim mięso posypane dodatkowo cząbrem, włożyć obok ząbki czosnku, cebulkę, związać na supeł z drugiej strony, u góry zrobić kilka małych dziurek, aby para miała jak uchodzić. Włożyć

Mix smaku
Kurczak faszerowany makaronem , obiad jednogarnkowy 175

Kurczak nadziewany makaronem , obiad jednogarnkowy Pyszny, pieczony kurczak, faszerowany makaronem , raz już gościł na moim blogu . Jednak farsz tego poprzedniego był inny . Trudno powiedzieć który smaczniejszy , liczy się raczej tylko mięso i makaron , reszta przypraw i składników stanowi dowolną kombinację lubianych smaków . Pasuje dosłownie wszystko , no może oprócz lodów waniliowych.. chociaż kto wie , jak by się uparł(...)smaku , porządny sycący jednogarnkowiec , a jednocześnie potrawa leniwiec. Robi się prosto i szybko, z luzowaniem kurczaka też nie jest tak źle . Te kupne same odpadają od kości , jeszcze przed pieczeniem Składniki : 1 szt świeżego kurczaka o wadze około 1,5 kg 1/2 opakowania dowolnego makaronu ( ja zazwyczaj zużywam resztki różnych świderków,falbanek , muszelek itp 1 mała puszka kukurydzy 1 niezbyt

Ogrodnik w podróży
Kotlety z kurczaka po farmersku 157

najlepiej na całą noc). Na talerz lub do miseczki wysypać bułkę tartą, a następnie obtoczyć w niej dokładnie każdy kawałek mięsa, który wcześniej marynował się w sosie farmerskim. Kolety z kurczaka ułożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Piec w piekarniku rozgrzanym do temp(...)termoobiegiem (na drugiej półce od góry) przez ok. 20 minut (do lekkiego zarumienienia), następnie obrócić kotlety na drugą stronę i piec przez kolejne 15-20 minut (do zarumienienia panierki i czasu, gdy mięso w środku będzie upieczone). W przypadku większych filetów z piersi kurczaka czas pieczenia należy odpowiednio wydłużyć, by kotlety nie były surowe w środku. Podawać z domowymi frytkami

Kulinarne Przeboje
Kurczak pieczony tymiankowo-czosnkowy 149

marynacie. Mniam, palce lizać! 1 kurczak ok 1,5kg 2 filety z kurczaka 3 ząbki czosnku 1,5 łyżki tymianku główka czosnku do pieczenia sól pieprz łyżeczka słodkiej papryki 4 łyżki oleju Kurczaka przygotować dzień wcześniej. Mięso umyć, osuszyć. W miseczce wymieszać 3 łyżki oleju i słodką paprykę. Tuszkę natrzeć solą i pieprzem, następnie olejem wymieszanym z papryką, posypać łyżeczką(...)lodówki. Na drugi dzień mięso przełożyć do naczynia żaroodpornego, polać resztą marynaty, w której leżał kurczak. Główkę czosnku przekroić w poprzek, położyć obok mięsa, przykryć folią aluminiową wstawić do piekarnika nagrzanego do 180st. Piec 1,5 godziny, po niecałej godzinie zdjąć folię aby kurczak się przyrumienił, podlać wytopionym tłuszczem. Po wyjęciu z piekarnika mięso odstawić

Smakołyki Asi
Kaczka w pomarańczach 108

Sprawdzony przepis na kaczkę w pomarańczach!. Mięso jest kruche i pyszne o delikatnym aromacie, pieczenie jej trzeba zaplanować dzień wcześniej, bo w marynacie powinna spędzić 24 godziny. Polecam. Składniki;     1 sprawiona kaczka, ok 1 1/2 kg     3 pomarańcze     1 cebula     1 szk bulionu drobiowego(...)kuchenną. Przełożyć kaczkę nóżkami do góry do żaroodpornego naczynia, podlać bulionem. Jeśli nie robimy całej kaczki możemy ją upiec w rękawie do pieczenia. Piec w tem 200 C przez ok 2 godziny, co jakiś czas polewając mięso sokiem z drugiej pomarańczy rozrobionej z miodem. Po upływie godziny przewrócić kaczkę na drugą stronę. 30 minut przed wyjęciem mięsa z piekarnika obłożyć

Apetyczna babeczka
Stek z udka drobiowego 193

osoby ) : 2 udka drobiowe (większe) przyprawa do kurczaka (ja użyłem własnej kompozycji ) odrobina oliwy miód sezam Przygotowanie : Udka oczyszczam, ściągam skórę i zręcznie wycinam kość. Mięso kładę na papierze do pieczenia, nakrywam drugim końcem papieru i trzonkiem noża lub bezpieczniej wałkiem do ciasta uderzam kilka razy po całym kawałku (nie chodzi o to aby to mięso rozbić tylko "ruszyć") Nacieram

Mechanik grilluje
Karkówka w warzywach 159

czosnkiem ,dodajemy nasze przyprawy  ,po czym dokładnie nacieramy nasze mięso i odstawiamy na 2,3 godziny w lodówce. Po tym czasie wyciągamy nasze mięso z lodówki, przekładamy do  naczynia żaroodpornego i pieczemy około 2 godzin na 160 stopni. Po tym czasie nasze mięso będzie miękkie soczyste i bardzo aromatyczne

Mój Smak
Kisz na kaszy jaglanej z mięsem i cukinią - Tarta 155

szkl kaszy jaglanej 1 szkl wody 2 jajka 2 łyżki śmietany 2 łyżki mąki pół łyżeczki proszku do pieczenia sól pieprz czarny Kamis 300 g mięsa drobno mielonego 200 g cukinii 100 g sera żółtego 1 jajko sól 1 łyżeczka pieprzu ziołowego staropolskiego szczypta czosnku niedźwiedziego szczypta lubczyku szczypta oregano szczypta majeranku ser żółty do posypania Kaszę ugotować(...)przełożyć do miski, dodać jajka, śmietanę, sól i pieprz , dobrze zmiksować przy pomocy blendera.Na koniec dodać mąkę i proszek do pieczenia i wymieszać. Ciasto wyłożyć do formy na tartę i upiec w temp 180 st przez 15 min. Mięso włożyć do miski, cukinię zetrzeć na tarce o dużych oczkach ser na tarce o trochę mniejszych. Dodać przyprawy

Gotowanie jest łatwe
Karkówka pieczona barbecue 129

połączyć z koncentratem pomidorowym, miodem, musztardą i winem.Wszystkie składniki dobrze wymieszać i zalać gotową marynatą mięso. Odstawić na jakiś czas w chłodne miejsce.  Następnie mięso umieścić w brytfance lub naczyniu żaroodpornym i piec w piekarniku rozgrzanym do 180 st.C przez ok 1 godz. Podawać z ziemniakami i ulubionymi dodatkami. U mnie były to ogórki po żydowsku

Pasja Smaku
Pieczone, chrupiące udka 134

Pyszne pieczone udka z chrupiącą skórką i soczystym środkiem. W lekko słodkiej, miodowej glazurze z duża ilością majeranku. Do tego robią się same – wystarczy zamarynować i upiec w piekarniku. Składniki: Udka i/lub pałki z kurczaka 10szt Oliwa z oliwek 3 łyżki Sól Czarny pieprz Słodka papryka Majeranek Miód 2 łyżki Sposób przygotowania: Kawałki(...)kurczaka umyć, osuszyć ręcznikiem papierowym. Sól, świeżo mielony czarny pieprz, słodka paprykę i lubczyk wymieszać z oliwą z oliwek. Papką natrzeć mięso, włożyć do naczynia żaroodpornego z pokrywką i odstawić do lodówki na całą noc. Pałki z kurczaka pieczemy przez około 60 minut w 180-190 stopni C (przez pierwsze 30 minut z pokrywką a kolejne 30 minut bez). Naczynie

Pyry na Gaz