mięsa pieczone - 17572 przepisów (strona:240/1172)

Karkówka z grilla 173

paprykisól, pieprzSposób wykonania:1.Wszystkie składniki marynaty dokładnie wymieszać.2. Mięso nasmarować marynatą, włożyć do pojemnika z przykrywką i schłodzić w lodówce najlepiej dobę przed przygotowaniem.3. Karkówkę piec na dobrze rozgrzanym grillu, aż mięso zrumieni się i skruszeje (u nas ok 15-20 minut).4. Podawać z sałatkami, surówkami, ryżem - co kto lubi :)Smacznego

Kuchnia domowa Ani
Policzki wołowe w winie 232

wstawić do piekarnika na 3 i1/2 godziny. Po tym czasie sprawdzić czy mięso jest już gotowe - nakłuć wykałaczką, jeśli wejdzie z łatwością  to znaczy ,że mięso jest gotowe. Jeśli nie - piec kolejne 30 minut. Wyjąć z piekarnika, wyłowić z sosu kawałki pomarańczy i tymianek. Wyjąć delikatnie łyżką cedzakowa    na podgrzany półmisek  policzki, marchew, cebulę,boczek

Stare Gary
Soczysta i aromatyczna pieczeń z indyka w bazylii i chili 164

Tak przyrządzona pieczeń zastosowań ma wiele, u mnie- tego dnia co upiekę- serwuję na ciepło jako danie główne z surówką, a reszta 'idzie' na chleb czy

Kraina Miodem Płynąca
Pieczone żeberka jabłkowo – musztardowe na ostro 130

Uwielbiam żeberka! Pieczone , duszone , grillowane … – każde! Z wielką przyjemnością przyrządzam je na rodzinne obiady … i z równie wielką przyjemnością patrzę jak

Ostra na Słodko
Pizza " z kamienia" 201

Pizza pieczona jakiś czas temu na kamieniu  ..była pyszna...tylko ciut za mocno się przypiekła...po prostu zagapiłam się .. Przepis na tą pyszną pizzę

Moje domowe kucharzenie
Pieczona karkówka 439

Wpis pochodzi z www.mgotuje.pl Pieczona karkówka z warzywami z dodatkiem ketchupu i majonezu. Całość podlana winem i posypana żółtym serem. Wychodzi

Marta Gotuje
Mozaika drobiowa z pieprzem syczuańskim 126

cholesterolu.Trudno sobie chyba wyobrazić inny produkt, który dawałby naszym kulinarnym umiejętnościom tak wielkie pole do popisu. Drób może być gotowany, pieczony, smażony, duszony, grillowany, wędzony… i nie tylko. Wspaniałe są domowe wędliny przygotowane właśnie na bazie tego mięsa. Przypomnę, że na blogu już są – najlepsza szynka drobiowa i szynka drobiowa . Kolejną propozycją będzie mozaika drobiowa z pieprzem syczuańskim(...)papryki - szczypta chilli - 2 łyżeczki czosnku granulowanego - 1 łyżeczka cukru pudru - kilka suszonych pomidorów - 100ml zimnej wody Dodatkowo: - folia spożywcza - 1 worek do pieczenia indyka (jest duży) - siatka masarska Umyte, osuszone, pozbawione ścięgien (udka) i tłuszczu mięso kroimy. Filety w kostkę (ok. 2,5 x 2,5 cm), a udka drobniej. Dodajemy pozostałe składniki (kolejność dowolna) – sól peklową, podprażony

mojewypiekiinietylko
Pierś z gęsi w jabłkach i żurawinach pieczona, Cydrem Miłosławskim Jabłkowym skropiona 116

myśl tradycji jutrzejszego święta i w zgodzie z przysłowiem "Na świętego Marcina najlepsza gęsina..." proponuję pierś z gęsi marynowaną z okrytą listkami szałwii, pieczoną na polskich jabłkach i żurawinie. Pyszne i soczyste jabłuszka skierniewickiej odmiany Alwa o winnosłodkim smaku oraz kąpiel w Cydrze Miłosławskim pomogły wyczarować wykwintny świąteczny obiad. Kruchą i mięciutką gęsią pierś podałam z kluskami śląskimi(...)przez dwie godziny - pierwsze 1,5 godziny w 180 Normal 0 21 MicrosoftInternetExplorer4 ° C, a ostatnie pół godziny w 160 Normal 0 21 MicrosoftInternetExplorer4 ° C. W trakcie pieczenia od czasu do czasu mięso podlewamy wytopionym tłuszczem

Delicious Titbits
Udziec z indyka w pomarańczach 130

piórka.  Na dnie naczynia ułóż plastry pomarańczy oraz cebulę. Odłóż kilka pomarańczy do przykrycia udźca pod koniec pieczenia. Włóż do naczynia żaroodpornego i piecz pod przykryciem w piekarniku rozgrzanym do 180 C aż mięso będzie miękkie ( od 1h do 2h). ok 20 min przed końcem pieczenia odkryj pokrywkę i połóż plastry pomarańcza na udźcu. Podawaj na ciepło do obiadu

W kuchennej krainie
Szynka pieczona w ziołach 226

łyżeczka suszonej cebuli 1 łyżeczka  pieprzu młotkowanego 2 łyżki oleju sól Wykonanie: Ze wszystkich ziół, musztardy i oleju robimy pastę, którą potem nacieramy szynkę. Mięso wkładamy do rękawa do pieczenia i umieszczamy w lodówce na 24 godziny. Po tym czasie piekarnik nagrzewamy do 180 stopni i pieczemy szynkę przez 1,5 godziny. Po wyjęciu z piekarnika szynkę studzimy

Kulinarne przygody Gatity
Wtorek: Kafta, czyli kofta, czyli kebab 113

Krok 1 W dużej misie wymieszaj zioła, przyprawy, cebulę i mięso. Odstaw na 30 minut w chłodne miejsce. Krok 2 Rozgrzej piekarnik do 180 stopni. Zmiksuj kalafiora lub zetrzyj na tarce o dużych oczkach, aż będzie sypki i zacznie przypominać z wyglądu kuskus. Wysyp go na blaszkę do pieczenia wyłożoną papierem. Posyp łyżeczką curry, 1/2 łyżeczki kminu i 1/3 łyżeczki(...)przez 5 minut. Wyciągnij z piekarnika i przestudź. Następnie wymieszaj z posiekaną kolendrą, pietruszką, miętą i szczypiorkiem oraz pokrojonymi w kostkę pomidorami. Krok 3 Nałóż mięso na patyki do szaszłyków, ułóż na blaszce do pieczenia. Wstaw do piekarnika i piecz 15-18 minut. I gotowe! Smacznego! Artykuł Wtorek: Kafta, czyli kofta, czyli kebab pochodzi z serwisu Niedzielny kucharz

Niedzielny kucharz
Łopatka pieczona 182

dużego nakładu pracy. Przygotowanie mięsa, wymieszanie marynaty i naszpikowanie czosnkiem to góra 10 min. Oczywiście dochodzi czas marynowania i pieczenia, ale tego już nie liczymy jako naszej pracy…;) Oczywiście upieczoną łopatkę po ostygnięciu można traktować jako domową wędlinę i podawać do ulubionego pieczywa z ulubionymi dodatkami… Jak kto lubi…:) Łopatka pieczona Składniki: około(...)nożem ponakłuwać dziurki i powkładać w nie czosnek. Resztę składników wymieszać i polać mięso. Przykryć i wstawić do lodówki na minimum 12 godzin. Przed włożeniem do piekarnika podlać bulionem. Piec w zamkniętym naczyniu żaroodpornym w temperaturze 190 stopni około 1.5 -2 godzin. Smacznego Post Łopatka pieczona pojawił się poraz pierwszy w UgotujmyTo.pl

UgotujmyTo.pl
Cotygodniowy przegląd promocji w gazetkach 157

dziś ruszam z kopyta :D Bardzo dużo ciekawych gadżetów i przydatnych akcesoriów kuchennych znalazłam. Zdecydowanym moimi faworytami są: maszynka do pieczenia chleba, deska do krojenia ryb, spiralna krajalnica do warzyw i magnes do usuwania tłuszczu :) Zelmer maszynka do mięsa Cena średnia. Zazwyczaj w sklepach stacjonarnych jest wyższa, ale w internecie można kupić od 144 zł. Maszynka znalazła się wśród promocji(...)przyznać, że poluję na taki od dawna. Świetny dla amatorów domowego pieczywa. Lidl  do 7 września Garnek z kamionki Ładny, niedrogi. Świetnie się sprawdza w pieczeniu. Kaufland do 31 sierpnia Nakłuwacz do mięsa Nakłuwanie mięsa wydobywa najlepszy smak z przygotowywanych potraw mięsnych. Netto  do 4 września Deska do krojenia ryb Prosty, ale za to jaki przydatny gadżet! Netto

Tradycyjna Kuchnia
Szaszłyki z piekarnika – grillowanie w domu 308

sezon grillowy podobno też się już skończył. Niekoniecznie. Nowoczesne piekarniki elektryczne wyposażone są w większości w funkcję grillowania. Używaliście jej? Mój sposób na jej wykorzystanie to pieczenie szaszłyków z warzyw i mieszanych gatunków mięsa. Sprawnie, szybko i pysznie. Mięso wołowe i pierś indyczą kroimy w niezbyt małą, ale równą kostkę. Dwucentymetrowa będzie w sam raz. Kiełbasę i boczek kroimy(...)Mieszamy ze sobą wszystkie składniki, wkładamy do marynaty pokrojonego indyka i wołowinę, mieszamy żeby mięso równomiernie pokryło się przyprawami i zostawiamy na 20-30 minut. Tyle czasu w zupełności wystarczy. Składniki naprzemiennie nadziewamy na szpadki do szaszłyków. Gotowe szpadki umieszczamy na rantach metalowej blachy do pieczenia – tak żeby szaszłyki znajdowały się nad nią, nie dotykając jej bezpośrednio. Wkładamy blachę

Karo in the Kitchen
Kotleciki mielone zapiekane z ziemniakami pod pomidorową pierzynką 65825

mąką ziemniaczaną oraz przyprawą do mięsa mielonego i ulepić średniej wielkości kotleciki. Obrać ziemniaki i cebulę. Wraz z pomidorem pokroić je w plasterki.    Naczynie do zapiekania natłuścić olejem lub oliwą i tak jak jest to widoczne na zdjęciu powyżej poukładać pionowo, naprzemiennie kotleciki, ziemniaki, cebulę, pomidory oraz salami. Warzywa posypać ziołami prowansalskimi. Piec ok. 50 minut w temperaturze(...)pomidory z puszki, koncentrat, keczup, cukier, słodką paprykę w proszku, zioła, sól oraz pieprz i wszystko dokładnie zblendować. Na koniec dodać wodę. Po podanym wyżej czasie pieczenia sos wylać równomiernie na  mięso i warzywa. Zapiekać jeszcze 25 minut w temperaturze 190 stopni C.  Po upieczeniu

Simply Food