mięsa pieczone - 17572 przepisów (strona:249/1172)

Sałata rzymska smażona lub grillowana 246

posyp przyprawami. Obierz czosnek i przekrój ząbek na pół rozgrzej dobrze patelnię lub grill, piecz sałatę z każdej strony, aż sie zrumieni (2-3 minuty). Do pieczenia ułóż czosnek podawaj do mięsa, ryb lub z grzankami

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Pasztet z sarny 171

trzy ząbki czosnku drobno posiekana natkę ale nie cała Konsystencja musi być delikatniutka mieszamy wszystko do smaku dodajemy jeszcze sol pieprz przyprawę nie żałujcie ponieważ mięso jest słodkie podczas procesu pieczenia traci wiele przypraw Dodać z trzy świeże jaja wymieszać Uformować na blaszkach przednio posmarowanym smalcem zwykłym albo gęsim ja preferuje ten drugi ale używałam również zwykłego Powierzchnia musi

Viola cooks with passion
Piersi z kurczaka w curry 191

Piersi, które marynują się całą noc w aromatycznych przyprawach, pieczone w rękawie. Mają piękny kolor i są niezwykle aromatyczne. Bardzo delikatne w smaku i lekkostrawne. (function(i,s,o,g,r,a,m){i['GoogleAnalyticsObject']=r;i[r]=i[r]||function(){ (i[r].q=i[r].q||[]).push(arguments)},i[r].l=1*new Date();a=s.createElement(...)sojowego -oliwa lub olej -rękaw foliowy do pieczenia Piersi dokładnie płuczemy, osuszamy ręcznikiem papierowym, przekrawamy wzdłuż na pół. Kolendrę, pieprz i ziele tłuczemy w moździerzu. Każdą pierś obsypujemy obficie przyprawami i układamy w szerokiej misce, polewając każdą oliwą lub olejem. Ja użyłam aromatycznego oleju z marynowanej, pieczonej papryki. Wstawiamy miskę z mięsem do lodówki na całą noc, szczelnie przykrywając

Kulinarne przemyslenia
KURCZAK BEZ KOŚCI, NADZIEWANY MIĘSEM + FILMIK 254

mięso mielone, upychamy je również w udka.  Mięso w miejscu przecięcia ( na grzbiecie) spinamy wykałaczkami, następnie całego kurczaka owijamy dratwą, aby nadać jemu ładny kształt. Przekładamy mięso do naczynia żaroodpornego i pieczemy około 1 godziny w temperaturze 180 % C.  Upieczonego kurczaka wyjmujemy, studzimy, wyciągamy nici i kroimy w plastry. Tak przygotowanego kurczaka, po całkowitym ostudzeniu można podać

Kulinarne Fantazje Marioli
schab pieczony, na kanapki... 443

osuszamy, potem przyprawiamy: solą, czosnkiem, pieprzem i papryką... Po przyprawieniu, rozgrzewamy patelnię i krótko smażymy z każdej strony... ...rozgrzewamy piekarnik na 200 st. C  ... ...obsmażone mięso przekładamy do naczynia i pieczemy 90 minut /1,5 kg schabu... ...przed końcem pieczenia możemy zdjąć pokrywkę, żeby przypiec z wierzchu :) ...następnie wyjmujemy upieczony schab i studzimy... Jak ostygnie chowamy do lodówki

chleba naszego
mielone z piekarnika 149

niesamowita oszczędność czasu, ponieważ nie trzeba stać nad patelnią...    ...wszystkie kotlety mamy gorące w tej samej chwili i dom nie pachnie jak smażalnia :) Potrzebujemy mięso, jajko, przyprawy... papier do pieczenia lub na blaszce też damy radę :) Wszystko razem łączymy... i wyrabiamy na jednolitą masę :) Potem kulamy kotleciki... ...wykładamy na blachę i formujemy/spłaszczamy widelcem

chleba naszego
Szaszłyki wieprzowe w marynacie musztardowej z papryką i cebulą. 186

lodówki najlepiej na całą noc. Cebulę kroimy na ćwiartki i rozdzielamy warstwy. Paprykę kroimy w kostkę 3x3 cm. Nabijamy na patyczki do szaszłyków: mięso, papryka czerwona, cebula, mięso, papryka żółta, cebula itd. Pieczemy w temperaturze 180 stopni przez godzinkę. Smacznego

Magia jedzenia.
Schabowe z marynaty mleczno-cebulowej 315

jajkach a następnie w przełożyłam do bułki tartej. Obtoczyłam je z obu stron. Nie przyklepuję, nie dociskam kotletów do bułki, bo to może spowodować, że podczas pieczenia panierka odklei się od mięsa. Na patelni rozgrzałam smalec. Na gorący, od razu wkładałam kotlety. Smażyłam na dosyć dużym ogniu przez chwilę, zmniejszyłam gaz i już na średnim ogniu dosmażyłam aż skórka nabrała

Kuchnia u Krysi
Zapiekanka z dyni 134

sosem. Doprawić solą i pieprzem. Dynię obrać i pokroić w kostkę. Gotować we wrzącej osolonej wodzie przez dwie minuty. Przełożyć dynię do lekko natłuszczonego naczynia żaroodpornego, przykryć mięsem i zasypać startym serem. Piec 30 minut w temperaturze 170 stopni

Karola gotuje
Kurczak pieczony w aromatycznej marynacie 147

false false MicrosoftInternetExplorer4 Mięso myjemy i osuszamy papierowym ręcznikiem. Przygotowujemy marynatę: Oliwę, sos, przeciśnięty przez praskę czosnek, drobno posiekaną paprykę, chili, cukier, sól i pieprz, dokładnie łączymy. Mięso mieszamy z marynatą i pieczemy 45-50 min w 180°C. Co jakiś czas polewamy marynatą, a 10 min przed końcem pieczenia, włączamy termoobieg. st1\:*{behavior:url(#ieooui) } /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable

R'n'G Kitchen
Polędwica wieprzowa z kaparami 297

się zarumieni, zalewamy ją octem winnym i dodajemy dużą ilość kaparów. Dusimy do momentu, aż ocet trochę odparuje, a cebula stanie się miękka. Przekładamy ją na mięso, polewamy octem, który pozostał. Pieczemy ok. 20 minut w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni. Podajemy z ziemniakami i batatami pokrojonymi w słupki ugotowanymi na parze z dodatkiem mięty i rozmarynu

MarcinChef
Karkówka pieczona z pieczarkami i papryką 284

pół plastry, paprykę pokrojoną w paski oraz pieczarki w plasterki układać warstwami na mięsie. Z wody, koncentratu oraz maggi i ketchupu zrobić zalewę i nią zalać przygotowane mięso. Naczynie przykryć pokrywą i piec 1,5g w 170stopniach. Podawać z ulubionymi dodatkami

W garach u Gosi
Ciapkapusta - proste danie kuchni śląskiej. 154

ziemniaki były powszechnie dostępnymi i tanimi produktami. A sama potrawa szybka i łatwa w przygotowaniu, co było bardzo istotne. Bardziej wypasione wersje to te z pieczonymi żeberkami  lub innym kawałkiem mięsa. Nie można nie wspomnieć, że od czterech lat w gminie Kochanowice odbywa się festyn pn. Święto Ciapkapusty. Jest to okazja aby skosztować tej potrawy w wersji podstawowej

Dieta moja pasja
Pieczona jagnięcina z bakłażanem 177

PIECZONA JAGNIĘCINA Z BAKŁAŻANEM to pyszny pomysł na mięsny obiad. Koniecznie... Artykuł Pieczona jagnięcina z bakłażanem pochodzi z serwisu CookMagazine .

COOKMAGAZINE