mięsa pieczone - 17572 przepisów (strona:220/1172)

Sałatka brokułowa z pieczonym kurczakiem, pestkami dyni i pistacjami 93

kurczaka, który pozostał nam z obiadu. Mnóstwo chrupiących pestek dyni oraz pistacje stanowią smakowity akcent będący jej przysłowiową kropką nad "i". Polecam!   około 800g brokuła 300g pieczonego kurczaka (waga samego mięsa; może być szynka konserwowa lub świeży boczek) 100g pestek dyni 50g pistacji Dodatkowo: majonez, jogurt naturalny (w proporcji 1:1) sól, pieprz Brokuły umyte, oczyszczone i podzielone

Di gotuje
Czwartek: Pęczotto z grzybami i groszkiem 120

łyżki masła 1/2 szklanki tartego parmezanu Sól i pieprz do smaku Przygotowanie: Krok 1 Mięso osusz recznikiem papierowym, posól, popieprz, odstaw. Rozgrzej piekarnik do 240 stopni. Wstaw mięso do gorącego piekarnika. Piecz przez 15-20 minut. Krok 2 W szerokim rondlu rozgrzej 2 łyżki oliwy, wsyp na nią posiekaną cebulę i czosnek. Jeśli używasz szalotki smaż 1-2 minuty, jeśli

Niedzielny kucharz
Polędwiczka zapiekana ze szpinakiem 710

Dziś podrzucam pomysł na polędwiczki zapiekane ze szpinakiem i tartym serem. Na około 3-4 porcje: 1 duża polędwiczka wieprzowa sól i pieprz olej Dodatkowo: 1

Smaki Na Talerzu
Pieczone skrzydełka z kurczaka 107

Skrzydełka oczyszczamy, osuszamy papierowym ręcznikiem. Oregano, rozmaryn, tymianek, majeranek, bazylię, cząber, czosnek, mieloną gorczycę, mielony imbir, pieprz, kozieradkę, mielony kminek, mieloną paprykę i sól mieszamy ze śmietaną. Mięso obtaczamy w marynacie. Pieczemy 40 min w temperaturze

R'n'G Kitchen
Surówka z rzodkiewki 121

Surówka z rzodkiewki i pora to moja kolejna propozycja dodatku do obiadu. Idealna propozycja w ostrzejszym wydaniu do pieczonego, gotowanego lub smażonego mięsa. Taką surówkę można podać także z posiekanym szczypiorem, zrezygnować ze śmietany, dodać starte i ugotowane jajko na twardo – świetna propozycja do mięs i ziemniaków! Tak prosta a świetnie podkreśli smak łagodniejszych dań. Polecam Wam także

Zasmakuj Kuchni
Puree ziemniaczane z mięsem -zapiekanka 110

Chwilę smażyć mieszając. Gotowe mięso wyłożyć naczynia żaroodpornego. Ugotowane ziemniaki przecisnąć przez praskę lub skręcić przez maszynkę. Dodać, śmietanę, gałkę muszkatołową i wymieszać. Całość wyłożyć na mięso. Łyżką można zrobić dekoracje i piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni C aż boki zapiekanki będą rumiane. (czas pieczenia około 25-30 minut) Po wyjęciu posypać posiekanym koperkiem. puree z mięsem -zapiekanka

O kuchni z uczuciem
DOMOWA ZAPIEKANKA Z DOMOWYM SOSEM 144

przygotowujemy sos. Łączymy wszystkie składniki sosu. Mieszamy. Bagietki przekraczamy wzdłuż (jeśli są za długie możemy na pół a potem wzdłuż). Każda część smarujemy sosem,przekładamy warzywa i mięso .posypujemy tartym serem. Pieczemy w piekarniku ok 5 min w 200 stopniach aż ser się rozpuści. Smacznego

Gotowanie Patki
Pierogi pieczone 303

domowe pierożki? Mój przepis na  pierogi pieczone w piekarniku bez dodatku drożdży powinien Ci się spodobać. Takie same pierogi należą do jednych z tradycyjnych przekąsek Kolumbijskich. Nawet farsz, który zaproponowałam jest bardzo często serwowany w pierogach Empanada. W zależności od regionu Ameryki Południowej, pierogi z pieca faszeruje się też mięsem mielonym

AniaGotuje.pl
SAŁATKA Z GRILOWANYM KURCZAKIEM I CZOSNKIEM 169

Piersi kurczaka zapiekać na ruszacie przez 6 minut z każdej strony , až będą dopieczone w środku. 2 . Boczek przysmażyć , aż będzie kruchy , tłuszcz odlać , mięso wystudzić. 3 . Podczas pieczenia kurczaka , do malaksera włożyć czosnek , żółtka , musztardę , cukier i pieprz cajenne.W trakcie mieszania dodawać olej cienkim strumieniem , aż mieszanina nabierze konsystencji majonezu. 4 .Wymieszać sok z cytryny i przyprawy

Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielki
Kokosowa panna cotta z musem limonkowym 139

Klasyczny włoski deser podany w wersji egzotycznej.  Śmietankowy kremowy spód zwieńczony lekkim, kwaskowatym musem z limonki. KOKOSOWA PANNA COTTA z MUSEM LIMONKOWYM  Składniki: (4

Bon appetit mon amie
DUSZONA WOŁOWINA Z PRAŻONĄ CEBULĄ 115

oraz trochę oliwy.   Mieszam pozostawiam w lodówce na ok pół godziny. Następnie na patelni rozgrzewam łyżkę oliwy i przekładam mięso. Smażę na rumiano. Następnie przekładam mięso do worka do pieczenia dodaję również suszoną,prażoną cebulkę. Worek zamykam. Piekę w piekarniku w 180 stopniach przez

Gotowanie Patki
Słodko ostra posypka na grilla 136

posypce możesz też upiec w piekarniku. Nagrzej go do 240 stopni. Wstaw do środka blaszkę lub ruszt posmarowane olejem i nagrzewaj przez pół godziny. Wyłóż mięso na rozgrzaną powierzchnię. Piecz pod samym grillem 8 minut z jednej strony i 5 minut z drugiej. Podczas pieczenia lekko uchyl drzwi do piekarnika. Smacznego! Szukasz więcej pomysłów na grilla – koniecznie sprawdź również

Niedzielny kucharz
Karkówka w musztardzie 178

musztardzie, bardzo fajny prosty sposób na szybki obiad. Dla osób na diecie białkowo-tłuszczowej idealne rozwiązanie do tego jakaś surówka i wcinamy, a dla wszystkożerców dorzucamy ryżyk czy jakieś pieczone ziemniaczki i mamy pełnowartościowy posiłek. Dla hardcorowców polecam patent, który zaczerpnąłem od BigMajka jako dodatek do karkówki - kiszona kapusta zmieszana z majonezem - jadałem wchodzi mega ;) Składniki: 1kg karkówki(...)zalewamy musztardą i do lodówki na 2h. Po tym czasie nagrzewamy piekarnik do 180 ° C opcja termoobieg. Mięsko wrzucamy do naczynia żaroodpornego i do pieca na około godzinę. Stara zasada 1h pieczenia na 1 kg mięsa :)  Smacznego !!!! Wartość odżywcza oraz kalorie: Wartość odżywcza opracowana na stronie www.kalkulatorkalorii.net

Smacznie Pysznie Kalorycznie
Pizza z pesto, kozim serem i rukolą 243

pizze w ulubionych restauracjach. Świeża rukola rzucona na gorącą pizzę jest taka aromatyczna. Oprócz rukoli znajdziecie tu kozi ser, pomidory, oliwki i mozzarellę. Bardzo lubię pizzę bez mięsa i często taką piekę. Mój małżonek też nie pogardzi taką pizzą, więc jest mi miło, bo piekę dla dwojga. Pizza z pesto…Znacie taką pizzę? Pizza z pesto Składniki: 1 duża

codojedzenia
#21 Domowy, zdrowy kebab z ziołowymi frytkami 194

myjemy, kroimy w paski i wrzucamy do miski. Czosnek obieramy, każdy ząbek kroimy na pół i dodajemy do ziemniaków. Doprawiamy wszystko solą, pieprzem, ziołami i łyżką oleju Mięso razem z ziemniakami pieczemy ok 35-40 minut w 180 stopniach. W międzyczasie przygotujmy zwykły sos czosnkowy: 200g jogurtu greckiego 2 ząbki czosnku sól, pieprz, papryka ostra, zioła prowansalskie Czosnek siekamy

Taste of imagination