Polędwiczki faszerowane kurkami w bazyliowym cieście.
Polędwiczki faszerowane kurkami w bazyliowym cieście.
Pork tenderloin stuffed with mushrooms.
Składniki.
300 g polędwicy wieprzowej
1/2 łyżeczki cynamonu
1/2 łyżeczki gałki muszkatołowej
3 goździki
1/2 łyżeczki pieprzu czarnego
1 łyżka oliwy
ciasto francuskie
listki bazylii
250 g kurek
1 łyżka masła
3 łyżki sezamu uprażonego
1 łyżka syropu klonowego lub miodu
Wykonanie.
Połowę, kurek poddusić na maśle, posiekać i przyprawić solą i pieprzem.
W polędwiczce zrobić tunel i nadziać kurkami.
Utrzeć w moździerzu przyprawy i natrze... czytaj dalej...
Czytaj dalej na blogu Kulinarny karnet Christophera
Autor
Christopher
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
kurki, kurki, ciasto, polędwiczka, polędwiczki, francuskie, sosy, roladki, ciasto z ciasta francuskiego, ciasto francuskie, sezam, mięso, miód, syrop, ciasto francuskie, cynamon, pieczenie, słodkie, sos z kurek, polędwiczki w sosie, mięsa pieczone, polędwiczki wieprzowe, polędwiczki wieprzowe w sosie
Inne przepisy z Kulinarny karnet Christophera
Dodaj komentarz