mielone - 47549 przepisów (strona:2240/3170)

Kurczak z melonem - chicken with melon 333

Polecam. Zaczynamy  Składniki: 4 piersi z kurczaka 2 melony 2 papryki szczypior 250 ml bulionu z kurczaka sok z połowy cytryny 2 ząbki czosnku pieprz świeżo mielony sól morska 3 łyżki oliwy z oliwek ok 1 szkl  ryżu Wykonanie: Gotujemy ryż w osolonej wodzie. Płuczemy kurczaka i kroimy w grubą kostkę. Doprawiamy dobrze pieprzem i solą

Smaki Edyty
Tarta bolognese 271

trochę jak... przygotujcie i sami oceńcie! ;) Składniki na spód: 250 g mąki pszennej 1 łyżeczka cukru 4 łyżki wody 100 g zimnego masła Składniki na nadzienie: 300 g mięsa mielonego wołowego 1 cebula 1 ząbek czosnku 2 łyżki koncentratu pomidorowego 1 łyżeczka oregano 1 łyżeczka bazylii 1/2 łyżeczki ostrej papryki 1/2 łyżeczki słodkiej papryki 1 łyżka oleju sól, pieprz

My Culinary Art
Miska Tupperware 350

ponownie i odessać powietrze. Czynność należy powtórzyć 2- 3 razy, a ciasto będzie wyrośnięte i gotowe do pieczenia. Na Fb wywiązała się dyskusja na temat takich misek..jedni mieli pozytywne zdanie, byli zadowoleni i zachwalali produkty Tupperware..inni zaś mieli negatywne opinie na taki produkt.Niektórzy twierdzili, że taką miskę można kupić np. w Biedronce za 3 zł lub używać

Moje domowe kucharzenie
Kwiaty cukinii nadziewane mozzarellą 177

mozzarelli  * sól, pieprz * jajko, mąka i bułka tarta do panierowania  Przygotowanie : Mozzarellę pokroić w drobną kostkę. Kwiaty cukinii opłukać delikatnie, osuszyć. Nadziać serem. Przyprawić solą i świeżo mielonym pieprzem. Panierować w jajku, i wymieszanej bułce tartej z mąką. Smażyć na złoty kolor, aż ser się rozpuści

Magiczne Życie Marty
13 pomysłów na dania z brokułami i kalafiorem 1666

cebuli i bazylii Pappardelle z brokułami, czosnkiem i szczypiorkiem Pełnoziarniste rigatoni z kurczakiem i chrupiącymi warzywami z natką pietruszki Sałatka z kaszy gryczanej z kukurydzą i kalafiorem Tagliatelle z mieloną wieprzowiną i brokułami w sosie z serem pecorino Tarta z cukinią, brokułami i sezamem Zielone babeczki z pecorino

Moja smaczna kuchnia
Ciasto/babeczki marchewkowe (ok. 231 kcal/100g) 311

masła 3 łyżki mleka 2% 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii 1 łyżka (20 g) gęstego jogurtu naturalnego   Przyprawy :  1 i 1/2 łyżeczki cynamonu, 1/2 łyżeczki imbiru mielonego, szczypta soli Lukier: cukier puder, sok z cytryny Przygotowanie: 1. Do jednej miski przesiać: mąkę, proszek do pieczenia, płatki owsiane, sodę, sól i przyprawy. 2. W drugiej misce mikserem

Malowane smakiem
Sernik 423

łyżki kwaśnej śmietany (18%) 2 łyżki kakao 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia Masa serowa: 1 kg twarogu (zmielony 2 razy lub twaróg z wiaderka) - ja użyłam twarogu sernikowego mielonego, firmy Piątnica - 5 jajek 1 szklanka cukru pudru 1 opakowanie (16 g) cukru wanilinowego 2 łyżki budyniu śmietankowego 100 g rodzynek sułtańskich 100 g skórki pomarańczowej (lub inne bakalie - według

Malowane smakiem
Kotlety z ciecierzycy (ciecierzycowe kotlety) 252

suchej ciecierzycy pół cebulki (ok. 20 g) 1 jajko 2 łyżki (16 g) bułki tartej 5 g masła 1 łyżka oleju przyprawy (u mnie: przyprawa do mięsa mielonego, czosnek granulowany, sól) Przygotowanie: 1. Ciecierzycę moczyć w wodzie przez ok 12 godzin (najlepiej zostawić na noc), następnie gotować do miękkości przez ok 1,5 - 2 godziny. 2. Cebulkę pokroić

Malowane smakiem
JESIENNA ZUPA GRZYBOWA 270

grubej tarce marchewki oraz pietruszkę, a także pokrojone łodygi selera naciowego i por. Dolewamy wody razem z kremówką. Doprowadzamy całość do wrzenia i gotujemy ok.20 minut. Doprawiamy solą, świeżo mielonym pieprzem oraz ziołami prowansalskimi. Na końcu dodajemy 1-2 łyżki masła. Przed podaniem posypujemy kawałkami sera pleśniowego i natką pietruszki. Smacznego

Smaczne Zdrowe
Pieczone pomidory po prowansalsku 318

piekarniku lub na patelni grillowej. Takie grzanki są przepyszne, szczególnie z pastami do chleba , albo z dojrzałym pomidorem. Rozdrobnione czerstwe pieczywo dodaję także zamiast bułki tartej do kotletów mielonych i farszów, albo przerabiam na pangrattato , smażąc okruchy chlebowe na oliwie z czosnkiem, o czym pisałam już Wam przy okazji przepisu na sałatkę z fasolki szparagowej i pomidorów . Tym razem

Chilli Czosnek i Oliwa
Podudzia kurczaka marynowane w miodzie 289

łyżeczek miodu 4 łyżeczki sosu sojowego 1 ząbek czosnku Cytryna Ostra papryka   Kurczaka myjemy i odcinamy nadmiar skórki. W misce umieszczamy miód, sos sojowy oraz szczyptę ostrej mielonej papryki. Ząbek czosnku obieramy i siekamy w plasterki, dorzucamy do marynaty. Dolewamy sok z połowy cytryny i całość mieszamy. Mięso układamy w misce, polewamy marynatą, a całość umieszczam w lodówce

Kolizje Smaków
Tarta dyniowo-orzechowa z serkiem owocowym i śliwkami 213

lata, trochę jesieni a wszystko tak świetnie zgrane, że można dokładać i dokładać na talerzyk ;) Tarta znika w błyskawicznym tempie! ciasto dyniowo-orzechowe: 220 g mąki pszennej 50 g mielonych orzechów włoskich 40 g cukru pudru 90 g masła 150 g puree z dyni żółtko 1 opakowanie serka twarogowego z jagodą i maliną 0,5 kg śliwek kilka malin

Mienta blog
Nepalskie pierożki gotowane na parze 275

ciastem, natomiast w kuchni orientalnej takie pierożki pojawiają się pod innymi nazwami - różnią się jedynie farszem, ale nie ciastem. Nepalskie pierożki gotowane na parze SKŁADNIKI: - 0,5 kg mięsa mielonego wołowego - 5 kapust bok choy lub inne liście do wyłożenia dna koszyczków - garść grzybków mun - garść kiełków soi - garść marynowanych pędów bambusa - 2 cebulki dymki ze szczypiorkiem - 3 ząbki

Zainspiruj się kuchnią
Tarta ze śliwkami 208

jajko 200 g mąki 100 g masła 20 g cukru pudru szczypta soli masa: 800 g śliwek węgierek 100 g masła 3 jajka 100 g brązowego cukru 100 g mielonych migdałów 3 łyżki białego rumu 2 łyżki mąki ziemniaczanej wykonanie: Wszystkie składniki ciasta zagniatamy razem. Formujemy kulkę, którą owijamy w folię spożywczą i odstawiamy do lodówki na 1 godzinę

Przysmaki Karolki
Weekend u Mamy: Krem z dyni z prażonymi pestkami 239

kremowy. Niebo w gębie! Składniki (6 porcji): 1 cebula 2 ząbki czosnku 2,5 kg dyni (średniej wielkości) 2 szklanki bulionu warzywnego sól, pieprz dla smaku 1/2 łyżeczki kurkumy mielonej szczypta imbiru w proszku 2 łyżki oliwy z oliwek + do podania: gęsta kwaśna śmietana, nasiona dyni, koperek 1. W garnku z grubym dnem rozgrzewamy oliwę. Cebulę i czosnek siekamy

My Culinary Art