mielone - 47549 przepisów (strona:2234/3170)

Makaron z pesto z orzechów , kaparów i zielonej pietruszki 282

posiekanych 50 g świeżej natki pietruszki, posiekanej 180 ml oliwy extra vergine 50 g solonego masła w temperaturze pokojowej 5 łyżek świeżo startego sera cheddar sól i świeżo mielony pieprz 500 g makaronu tagliolini Wykonanie: Czosnek, orzechy, kapary i odrobinę soli wrzucamy do moździerza i ucieramy na grudkowatą masę. Dodajemy natkę pietruszki i ucieramy na gładką pastę. (Jeśli

Gorący kąsek
Dynia i papryka. Wędzony twaróg i orzechy. Zupa. 235

wszystko dokładnie miksujemy. Do zupy dodajemy kremówkę,  gdy jest zbyt gęsta należy dodać odrobinę wody. Zmiksowaną zupę doprowadzamy do wrzenia i  wyłączamy. Doprawiamy solą i świeżo mielonym czarnym pieprzem. Podajemy z pokruszonym twarogiem i prażonymi orzechami laskowymi

Przysmaki Karolki
CHICKEN BURGER Z SOSEM BARBECUE 500

tutaj na bułki. DRUKUJ LISTĘ SKŁADNIKÓW ILE KALORII MA TO DANIE? w przygotowaniu PRZYGOTOWANIE 1. PIERŚ Z KURCZAKA (2 min) pierś myjemy, oczyszczamy i oprószamy solą oraz mielonym pieprzem. 2. PŁATKI (1 min) lekko kruszymy je w ręce lub tłuczkiem do ziemniaków i przesypujemy do miski. 3. CIASTO DO PANIERKI (1 min) do miski lub głębokiego talerza wsypujemy

Nerds Kitchen
Mozzarella z ostrym boczkiem i warzywami 278

zajadać :) Składniki: 1 opakowanie sera mozzarella, 6 pomidorków koktajlowych, 3 plastry boczku, 1 mała cebulka biała, 1 mała cebulka czerwona, 1 mała cebulka czosnkowa, ¼ papryczki chili, pieprz kolorowy świeżo mielony do smaku, sól himalajska do smaku, olej rzepakowy, listki młodej botwinki, świeża roszponka, ziarna młodej kukurydzy, oliwki zielone, ziarna kapary, cukinia, zielona pietruszka. Przygotowanie: Cebulki kroimy w plasterki

Moniki Smakołyki
Jak suszyć pestki dyni? 264

zajrzeć do mojej obrazkowej ściągawki. Do wysuszenia i zjedzenia nadają się wszystkie pestki, prócz tych z dyni hokkaido. Za to jest tyle innych rodzajów dyń, że raczej nie będziecie mieli problemu z uzyskaniem pestek z innych gatunków. Opakowanie wysuszonych pestek dyni kosztuje kilka złotych, które możemy zaoszczędzić, a przy okazji będziemy mieli powód do dumy, że zrobiliśmy coś własnoręcznie. Nawet

Pasja Smaku
Wołowy Rendang z żółtym ryżem 228

porcje): 300g wołowiny 1 czerwona cebula 400ml mleka kokosowego 2 gwiazdki anyżu 4 goździki 2 strąki kardamonu 2 kory cynamonu 50 ml oleju, najlepiej arachidowego 2 łyżeczki kolendry mielonej 2 łyżeczki gałki muszkatołowej 1 łyżeczka kurkumy 1 trawa cytrynowa 2 liście laurowe 2 liście curry (opcjonalnie) Składniki na pastę: 7 cm korzenia imbiru 1 mała biała cebula

Tajskie smaki
Sałatka z wędzonym śledziem z puszki 293

sałateczka. Mieliśmy pyszne śniadanko dla całej rodzinki. składniki: 2 puszki wędzonych filetów śledziowych w oleju Graal 3 ogórki gruntowe 3 pomidory 2 łyżki posiekanej natki pietruszki pieprz czarny świeżo mielony do smaku Ogórki obrać ze skórki i pokroić w dużą kostkę. Pomidory również pokroić w dużą kostkę. Filety śledziowe z oleju podzielić na małe kawałki, nie trzeba ich dokładnie

Monia miesza i gotuje
Ziołowe placki ziemniaczane z topionym kozim serem 238

świeżych liści tymianku, plus 1-2 gałązki do przybrania 1 dymka, drobno posiekana 1 jajko 2 łyżki oliwy 1 łyżeczka solonego masła 60g twardego sera koziego sól i świeżo mielony czarny pieprz Wykonanie: Ziemniaki ścieramy na tarce i dużych, grubych oczkach, a następnie rękami odciskamy masę tak, by pozbyć się jak największej ilości płynu. Płyn przelewamy do naczynia

Gorący kąsek
Kuchnia malucha - kuskus, chłodnik i koktajl na zaparcia. Zaproszenie na warsztaty. 297

czosnku przeciskamy przez praskę. Wszystkie składniki mieszamy z kefirem lub jogurtem. Możemy delikatnie doprawić pieprzem. Koktajl truskawkowy (na zaparcia, z truskawkami po 10 m): 250 g truskawek; 1 łyżka mielonego siemienia lnianego; 1/2 szkl. wody Siemienie zalewamy wrzątkiem i mieszamy. Umyte truskawki miksujemy dokładnie i mieszamy z przestudzonym siemieniem lnianym

Miksturownik
Bakłażan panierowany 257

sól, pieprz  tłuszcz do smażenia bułka tarta Przygotowanie : Umyty bakłażan pokroić w cienkie plastry, posypać solą, po 10 min. osączyć lub odcisnąć na ręczniku papierowym, posypać lekko pieprzem mielonym Panierować w bułce i jajku tak jak kotlety schabowe Smażyć z obu stron na złoty kolor.                Tak przyrządzony bakłażan był

Proste Potrawy
SERNIK REWELACJA 29756

wcześniej spód. Wyrównujemy i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 160*C , pieczemy ok. 80-90 minut. Po wyjęciu boki okroić nożem i pozostawić do wystygnięcia. Mój serniczek dodatkowo polukrowałam mielonym cukrem trzcinowym rozrobionym ze śmietaną i posypałam płatkami czekoladowymi bez cukru (z ksylitolem). Wyszedł pyszny, puszysty i wart powtórzenia. Nie dodałam rodzynek do ciasta gdyż mi nie pozwolono...(bunt

Smaczne Zdrowe
Jesień... Pierogi z pieczoną dynią. 298

oliwek Warzywa obieramy i myjemy. Z dyni usuwamy pestki. Kroimy na mniejsze kawałki i układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Skrapiamy oliwą i posypujemy solą i świeżo mielonym pieprzem. Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 200 stopni C i pieczemy do miękkości. Następnie warzywa studzimy i przeciskamy przez praskę lub miksujemy. Dodajemy chili, imbir i ser - mieszamy.  Mąkę

Miksturownik
DOMOWY SOS BARBECUE Z CIEMNEGO PIWA – 4,6 zł 407

cukier lub miód, dokładnie mieszamy i karmelizujemy całość ok. 5 min, mieszając co jakiś czas aby się nie przypaliło. 3. PAPRYKA SŁODKA (1 min): Do rondelka dorzucamy paprykę słodką mieloną, mieszamy i smażymy ok. 1 min, tak aby papryka lekko się przysmażyła, ale też nie przypaliła. 4. CZOSNEK (30 sek): dorzucamy przeciśnięty przez praskę czosnek, znowu mieszamy i podsmażamy

Nerds Kitchen
Ostre serduszka 236

zajadać lub na zimno podawać. Niech każdy przepisu wypróbuje, a na pewno nie pożałuje. Składniki: sos chili,   2 szklanki mąki pełnoziarnistej, 25 g  drożdży, oregano, pieprz świeżo mielony, sól, szczypta cukru, 150 ml wody, 6 szt. pomidorków koktajlowych, 12 łyżeczek sera camembert topionego, 3 plasterki sera Capresi z papryką, listki świeżej bazylii,   szczypiorek. Przygotowanie: Ciasto: drożdże

Moniki Smakołyki
Kurczak żółto – czosnkowy 238

Składniki: 4 filety z kurczaka, 12 ząbków czosnku, 2 pomidory, roszponka, sałata rzymska, kiełki rzodkiewki, 1 łyżeczka soli, pieprz świeżo mielony do smaku, szczypta kolendry, szczypta gałki muszkatołowej, szczypta kardamonu, szczypta rozmarynu, 2 – 3  łyżki kurkumy, szczypta czerwonej papryki chili, oliwa do posmarowania, 4 łyżki musztardy, 1 łyżka miodu. Przygotowanie: Do miseczki wsypujemy kurkumę, sól, pieprz, kolendrę, gałkę

Moniki Smakołyki

Proponowane wyszukiwania