mielone z piekarnika - 6000 przepisów (strona:41/400)

Nocne bułeczki 176

bułeczek chcemy uzyskać, formujemy i układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Odstawiamy w ciepłe miejsce na 20 min., np. na piekarnik, który rozgrzewamy do 220 stopni. Bułeczki smarujemy rozmąconym jajkiem, posypujemy dowolnymi dodatkami (ja niestety miałam tylko mielony mak) i pieczemy 25 min. Studzimy na kratce lub zajadamy ciepłe :) W sam raz na jutrzejsze śniadanie. Prawda? ;) Smacznego

Ratunku obiad
Zapiekanka z dynią i kiełbasą 256

kanapkach. A skoro myślę to i od razu kombinuję w tym temacie. Wczoraj na obiad było właśnie danie w piekarnika - całe w jednym naczyniu.Jakiś czas temu robiłam też zapiekankę z kuskusu z dynią i mięsem mielonym - właśnie w takich daniach dynia bardzo nam smakuje !  ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ

Smaczna Pyza
Cannelloni z mięsem mielonym, a'la zapiekanka. 284

ząbków czosnku, 360g mięsa mielonego, jajko, bułka tarta, mleko - mniej niż pół szklanki, olej lub oliwa z oliwek, bazylia ( ja miałam w kostkach - dałam dwie), sól, pieprz, majeranek, liść laurowy, 4 duże plastry sera żółtego. Przygotowanie: Rozgrzać piekarnik do 230stopni. Papryki oczyścić, położyć na blaszkę skórką do góry i włożyć do piekarnika na ok.20min. Gdy skórka zacznie nabierać ciemne(...)Mięso mielone (surowe) wymieszać z jajkiem. Doprawić solą, pieprzem, majerankiem i posypać lekko bułką tartą, po której polać mlekiem by bułka zmiękła - wymieszać. Następnie nadziać makaron ( nie ugotowany) mięsem.   Na dno naczynia żaroodpornego wylać połowę przygotowanych warzyw. Poukładać nadziany makaron. Na wierzch wylać resztę warzyw. Przykryć pokrywą od naczynia żaroodpornego lub folią aluminiową. Wstawić do piekarnika rozgrzanego

W kuchni u Moniki
"Kuskus" z kalafiora z ciecierzycą i granatem 239

granatu 100 g płatków migdałowych na pieczoną ciecierzycę: 300 g ugotowanej ciecierzycy, 1/2 łyżeczki mielonego kuminu, szczypta ostrej papryki, 1/4 łyżeczki soli, 1 łyżka oliwy płatki chilli do smaku sól, pieprz oliwa Przygotowanie: Zacznij od przygotowania pieczonej ciecierzycy. Nagrzej piekarnik do 200 stopni C. W misce wymieszaj oliwę i przyprawy, następnie dodaj ciecierzycę i mieszaj, aż dokładnie obtoczy się

Chilli Czosnek i Oliwa
Tarta z mięsem 165

tego dania jest to, że można je przygotować wcześniej i wstawić do piekarnika wtedy, kiedy nam pasuje. Poza tym to świetne danie na obiad albo kolację. Składniki: - ciasto: 300 g mąki 150 g masła ½ łyżeczki soli 3 łyżki zimnej wody - farsz: 3 cebule 2 ząbki czosnku ½ mielonego mięsa 2 papryki 1 puszka pomidorów 1 jajko 5 łyżek śmietany sól(...)umyć oczyścić z gniazd nasiennych i pokroić w paski. Cebulę zeszklić na oliwie, pod koniec dodać przeciśnięty przez praskę czosnek. Dodać paprykę i smażyć jeszcze przez chwilę. Następnie dodać mielone mięso i smażyć, aż całe mięso zmieni kolor. Do mięsa dodać pomidory i przyprawy, smażyć aż nadmiar płynu odparuje. Farsz lekko ostudzić i przełożyć do miski. Dodać jajko

Mama Gotuje
Bezowy torcik migdałowy 203

lubiłam wszystko co migdałowe bądź kokosowe, uwielbiam też chrupać całe migdały.  Migdały i  beza to idealne połączenie tworzące bezowy torcik migdałowy. Blaty bezowe mają w swoim składzie mielone migdały. Migdały mielone z pysznym słodkim kremem na bazie bitej śmietany i serka mascarpone również  idealne pasują do przełożenia blatów bezowych. Torcik jest najlepszy  na drugi dzień(...)podrosną. Posypujemy blaty płatkami migdałów. Pieczemy z termoobiegiem przez 1 godzinę i 15  minut w temperaturze 150ºC. Wyjmujemy blaty z piekarnika, studzimy. Krem migdałowy: 300 ml śmietany kremówki 30% 250 g serka mascarpone 1/3 szklanki cukru pudru 1 szklanka mielonych migdałów 2 łyżki likieru migdałowego Śmietanę kremówkę i serek mascarpone chłodzimy przed przygotowaniem w zamrażarce. Śmietanę kremówkę lekko ubijamy

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Majówka w Zoo. I nadziewane pieczarki. 244

trzonkami. Dodałam do mięsa mielonego. Dorzuciłam posiekany szczypiorek, wbiłam jajko, doprawiłam i wyrobiłam masę jak na mielone. Wypełniłam masą kapelusze. Ułożyłam w wysmarowanym masłem naczyniu żaroodpornym. Każdy z nich przykryłam złożonym na pół plasterkiem sera.  Piekarnik rozgrzałam do 200 stopni. Piekłam godzinę. Podałam z duszonymi ziemniaczkami i brokułem z wody, którego podsmażyłamna maśle z bułką tartą

W kuchni Karmel-itki
Makowiec z jabłkami i wiśniami 267

kruchego ciasta :) CIASTO KRUCHE: 1 1/2 szklanki mąki pszennej 1/2 szklanki mąki krupczatki 1/2 łyżeczki proszku od pieczenia 1/3 szklanki cukru 150g masła 2 żółtka MASA MAKOWA: 400g maku mielonego 2 szklanki wody 1 szklanka mleka 1/2 szklanki miodu skórka otarta z 1 pomarańczy 2 jajka 2 białka szczypta soli 1/4 szklanki cukru 50g masła 1/3 szklanki kaszy manny(...)zetrzeć na tarce jarzynowej na spód formy o wymiarach21x30cm. Wcześniej nasmarowałam ją masłem. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 190*C i piec przez 15min. Wodę z mlekiem zagotować i zalać mak, tak aby był całkowicie przykryty. Kiedy napęcznieje zmielić dwukrotnie w maszynce do mielenia mięsa, na drobnym sitku. Użyłam już zmielonego maku, który wsypałam do zagotowanego mleka z wodą

https:KKuchniaMniam
Papryka faszerowana komosą ryżową 195

szklanka mleka (250 ml) 1 liść laurowy skórka z połowy i odrobina soku z cytryny (ok. 1 łyżeczka) 1 łyżeczka suszonego tymianku duża szczypta gałki muszkatołowej sól morska, świeżo mielony pieprz listonic_type='fooddrink';listonic_theme='addToShoppingList7';listonic_content=''; document.write(" "); Komosę ryżową płuczemy na sitku pod zimną wodą, a następnie wsypujemy do rondelka. Wrzucamy liść laurowy, szczyptę soli(...)beszamelem. Ponownie mieszamy i zdejmujemy z palnika. Papryki myjemy przekrawamy na połówki i wydrążamy gniazda nasienne. Napełniamy farszem. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180°C (lub 170°C z termoobiegiem) i pieczemy około 30 minut. Gotowe danie posypujemy świeżo mielonym pieprzem oraz natką pietruszki lub tymiankiem. Post Papryka faszerowana komosą ryżową pochodzi z bloga Poezja smaku

Poezja smaku
Pieczone klopsiki z kaszą jaglaną 190

Mięso pieczone w piekarniku to ciekawa alternatywa dla smażenia. Ten przepis powstał przez przypadek i w ciągu kilku minut, ale z bardzo smacznym efektem. Składniki 500 g mielonego mięsa z indyka 1 jajko szklanka kaszy jaglanej 2 szklanki wody 1 mała cebula sól pieprz Kaszę gotujemy w dwóch szklankach wody i odstawiamy do ostygnięcia. Cebulę kroimy w drobną kostkę(...)indyka mieszamy z jajkiem i cebulą. Dodajemy kaszę jaglaną oraz przyprawy. Wszystko dokładnie mieszamy. Rękami formujemy kulki wielkości mandarynek i umieszczamy w silikonowych formach do muffinek. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego na 200 stopni. Pieczemy ok. 25 minut. Pieczone klopsiki można podawać z gotowanymi warzywami, np. z fasolką szparagową. Warto wiedzieć, że mięso pieczone w piekarniku ma mniej kalorii niż

My Chcemy Jeść
Szybki jabłecznik z powidłami śliwkowymi i lodami waniliowymi 228

kostka margaryny  - 3 jajka  - 3 łyżki śmietany 12% - 15g proszku do pieczenia  - 15g cukru wanilinowego   Składniki na masę:  - 1,5kg słodkich jabłek - 2 łyżki mielonego cynamonu  - pół słoiczka powideł śliwkowych  Składniki na ciasto mieszamy w większym naczyniu o pojemności ca. 4-5L, wyrabiamy ciasto i dzielimy je na trzy porcje. Wałkujemy(...)łyżkami cynamonu. Rozwałkowujemy ciasto na trzecią, ostatnią warstwę i układamy placek na masie z jabłek. Blachę wstawiamy do rozgrzanego piekarnika i pieczemy ok. 60 minut w temp ca. 160-180st. C. Podajemy z lodami waniliowymi, możemy delikatnie posypać mielonym cynamonem

upichcona
Zapiekane piersi z kurczaka z serem feta 324

czosnku 1 łyżeczka   1 łyżeczka czosnku niedźwiedziego świeżo mielona sól z przyprawami 1 gałązka pomidorów koktajlowych 2 opakowania sera feta arla apetina z suszonymi pomidorami 3 łyżki oliwy z oliwek garść posiekanej natki pietruszki 1 duża cebula do smaku kreteński dojrzewający ser owczy PRZYGOTOWANIE: Włącz piekarnik. ustaw temperaturę 200 stopni z opcją grzania góra i dół

ClauditteMissCooking
Moussaka 446

domu. Bakłażana najlepiej zgrillować w piekarniku lub upiec na blaszce, nie tylko wchłonie mniej tłuszczu, ale będzie idealnie miękki. Moussaka jest pyszna, warto pokusić się o przygotowanie tego greckiego specjału. Polecam do wypróbowania! Składniki: 800 g bakłażana ( 3-4 sztuki) 4 łyżki oleju Sos:  1 cebula 1 ząbek czosnku 500 g mielonego mięsa 1/3 szklanka białego wina(...)stronę i piec kolejne 8-10 minut do zrumienienia. Upieczone zdjąć z blachy i odłożyć na talerz na dużej patelni zeszklić na oleju drobno pokrojoną cebulę i czosnek. Dodać mielone mięso i obsmażyć około 5 minut. Dolać wino, a za kilka minut dodać resztę składników. Dusić 40 minut do odparowania nadmiaru wody roztopić na patelni masło, dodać mąkę

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
CIASTO NA MAŚLANCE Z TRUSKAWKAMI I Z KRUSZONKĄ, BEZ CUKRU, NA MĄCE ORKISZOWEJ 490

mnie rzepakowy)- ok.500g sezonowych owoców (u mnie truskawki)Kruszonka:- 150 g mąki orkiszowej (u mnie typ750)- 1 łyżka mąki ryżowej lub ziemniaczanej- 100g ksylitolu (lub cukru)- 80g zimnego masła+ mielony ksylitol do oprószenia ciasta (lub puder)Do miski wsypać obydwie mąki, dodać ksylitol i pokrojone na mniejsze kawałki zimne masło i szybko zagnieść kruszonkę, rozkruszając ją w dłoniach. Odstawić(...)wcześniej i odszypułkowane truskawki, pokrojone na połówki, przekrojoną częścią do góry. Na to rozkruszyć schłodzoną kruszonkę. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 170*C (termoobieg) ok.50 minut.Ciasto odstawić do schłodzenia (jak się uda, moja Rodzinka pałaszowała jeszcze ciepłe). Przed podaniem oprószyć mielonym ksylitolem. Smacznego

Smaczne Zdrowe