mielone z piekarnika - 6000 przepisów (strona:49/400)

Cukinio, jakaż ty nadziana! 203

Za oknem słońce.I na talerzu!Ktoś ma ochotę?   NADZIEWANA CUKINIA mięsem mielonym z papryką i czosnkiem. (autorski; ) 500g mięsa mielonego 3 małe

W kuchni Karmel-itki
Jabłecznik z pianką na kruchym spodzie orzechowym 206

jajko 2 żółtka 4-5 czubatych łyżeczek domowego masła orzechowego (u mnie z orzeszków ziemnych) Trochę erytrolu lub innego słodzika do smaku *około 250-300g wiórków ogółem – mielonych i całych Warstwa jabłkowa: 1,2-1,5 kg jabłek Słodzik do smaku (u mnie erytrol) Cynamon do smaku Sok z połowy małej cytryny 2,5 łyżeczki agar agar* *agar(...)tylko trochę przestygnąć. Teraz możemy zabrać się za robienie spodu do naszego pysznego ciacha. Zaczynamy od nastawienia piekarnika do 180ºC na termoobieg. I przygotowanie ciasta (proste jak but): trochę ponad szklankę wiórków kokosowych wsypujemy do malaksera (albo innego młynka) żeby je zmielić. Mielimy przez chwilę aż wyjdzie nam mączka. Wtedy dodajemy resztę składników: wiórki kokosowe, olej kokosowy, jajko, żółtka, masło

Jak gotować i nie zwariować
Domowa wegeta 250

warzyw a reszta to same polepszacze smaku.  Przygotowanie domowej, prawdziwej wegety  nie jest trudne ale wymaga sporo cierpliwości.  Nie potrzeba nam także specjalnych urządzeń, bo przecież piekarnik ma każdy z nas (chyba :p) ;)  Domowa wegeta to idealny dodatek do wielu zup, mięs i innych domowych smakołyków.  Polecam bardzo ;)  Składniki: po 300 g marchewki, pietruszki(...)ziaren ziela angielskiego  łyżeczka słodkiej papryki szczypta gałki muszkatołowej łyżeczka mielonego czosnku  Wykonanie: Marchewkę, pietruszkę, pasternak, por, cebulę oraz seler, obrać, wymyć i pokroić na drobne kawałki, następnie ułożyć je na pergaminie i podsuszyć (najlepiej na słońcu), następnie przełożyć je do piekarnika nagrzanego do 45- 65 stopni (z uchylonymi drzwiczkami) i suszyć do czasu, aż warzywa będą

Krakowskie smaki Ani
Konfitura z czerwonych buraków 75

szklanka cukru, ale w razie potrzeby możesz zwiększyć ilość cukru 2 łyżki miodu 1 łyżka stołowa drobno posiekanego imbiru duża szczypta soli Konfitura z czerwonych buraków przepis 1. Rozgrzej piekarnik do temperatury 200 stopni.  2. Buraki i jabłka dokładnie umyj. Obierz buraki, małe przekrój na pół, duże buraki lepiej pokroić na ćwiartki. Jabłek Grójeckich nie musisz kroić ani obierać(...)Jabłek Grójeckich 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii, jest dostępna m.in. w sklepie Kuchnie Świata ćwierć łyżeczki mielonego kardamonu sok z połowy cytryny 1 mały burak, obrany i starty na tarce.  Jabłka umyj, wydrąż gniazda nasienne i piecz w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez 25 minut. Ostudzone jabłka zmiksuj z pozostałymi składnikami, do uzyskania gładkiej konsystencji. Tak przygotowaną

Cztery Fajery
Stek z kalafiora z pikantną salsą 154

zielonej papryczki chilli, bez pestek, drobno posiekanej sok z 1 limonki szczypta cukru sól, świeżo mielony pieprz do smaku Składniki na jogurt (opcjonalnie): 100 g jogurtu naturalnego 1 ząbek czosnku, przeciśnięty przez praskę szczypta soli CZAS PRZYGOTOWANIA: 40 MIN POZIOM TRUDNOŚCI: ŁATWY 1. Piekarnik rozgrzewamy do 200 stopni Celsjusza. Z głowy kalafiora odrywamy liście i wykrawamy dwa równe "steki(...)jogurt. Odstawiamy na bok. 3. Na talerz wykładamy po połowie gałązki spieczonych pomidorów i po jednym kalafiorowym steku. Polewamy jogurtem i pikantną salsą. Całość posypujemy liśćmi kolendry i świeżo mielonym pieprzem. Smacznego

My Culinary Art
Migdałowe muffiny z jagodami leśnymi 87

u00f3w.","url":"https:\/\/prostepesto.pl\/migdalowe-muffiny-z-jagodami-lesnymi\/#wpzoom-rcb-direction-step-5f50a7bd3a9ca","image":""},{"@type":"HowToStep","name":"Wstaw do nagrzanego piekarnika, piecz w temperaturze 170 stopni przez 25 - 30 minut. Po upieczeniu babeczki wyjmij z blachy i ostud\u017a na kratce.","text":"Wstaw do nagrzanego piekarnika, piecz w temperaturze 170 stopni przez 25 - 30 minut. Po upieczeniu babeczki wyjmij z blachy i ostud(...)zastąpiona mielonymi migdałami + płatki migdałów + mleko migdałowe. Składniki: 100 g mąki pszennej 50 g mielonych migdałów 50 g kaszy mannej 2 łyżeczki proszku do pieczenia 100 g cukru brzozowego 2 jajka 200 ml mleka roślinnego migdałowego 50 g migdałów w płatkach 200 g jagód leśnych Sposób przygotowania: W jednej misce umieść wszystkie suche składniki: mąkę, mielone

ProstePesto.pl
Ciasto na niedzielę szybkie i łatwe #7 Sernik straciatella z malinami 54793

teraz zapraszam was na przepis na sernik. Składniki na foremkę o średnicy 19 cm, piekarnik góra – dół bez termoobiegu: Spód: – 1 szklanka zmielonych (zblendowanych) herbatników – wychodzi około 20 sztuk – 60 g masła – 1 łyżka kakao (gorzkiego) Herbatniki mielimy w blenderze na piasek i dodajemy do nich kakao. Masło rozpuszczamy i przelewamy do ciasteczek. Foremkę wykładamy(...)masę przekładamy do jednej miski i miksujemy bardzo krótko. Tylko do momentu kiedy zobaczymy, że składniki się połączyły. Wtedy wrzucamy do masy posiekaną czekoladę i mieszamy ją delikatnie szpatułką. Piekarnik nastawiamy na 150 stopni, a na dnie kładziemy naczynie do zapiekania wypełnione wodą (można ten element pominąć, ale dzięki temu sernik jest delikatniejszy i bardziej kremowy, poprzez parującą parę wodną

Relaxtime
Pasta paprykowa z fetą 68

później. Składniki: 2 duże czerwone papryki 100 g sera feta 1 duży ząbek czosnku ćwierć łyżeczki mielonego kminu rzymskiego (lub więcej) sok z połowy cytryny (lub więcej) parę gałązek tymianku 2 łyżki oliwy extra virgin sól pieprz Papryki myjemy, całe wkładamy do piekarnika i pieczemy w 180 stopniach, około 25 minut, do lekkiego przypalenia skórki. Następnie wkładamy do plastikowego(...)uzyskania nie za bardzo gładkiego sosu. Chyba, że wolicie sos zmiksowany na śmierć, to miksujcie sobie do woli. Do gotowego sosu dodajemy pokrojoną drobno fetę, doprawiamy solą i świeżo mielonym pieprzem. Z solą uważajcie, feta w końcu też jest słona. Wszystko dokładnie mieszamy i odstawiamy do lodówki na minimum godzinę, żeby smaki się przegryzły. Podobne przepisy: Muhammara – sos paprykowy

Kardamonovy
MAKARONOWE MUSZELKI ZE SZPINAKIEM I FETĄ. 3976

kostkę i wrzucamy do szpinaku,dokładnie mieszamy - częściowo się rozpuści. Na samym końcu doprawiamypieprzem, gałką muszkatołową, papryką słodką mieloną i ulubionymi ziołami. Przygotowaną masę wkładamy do muszelek, układamy w wysmarowanymmasłem naczyniu żaroodpornym. Posypujemy startym żółtym serem, przyprawamii wstawiamy do piekarnika na około 20-25 minut, aż ser się pięknie zapiecze.Podajemy.SMACZNEGO!Pozdrawiam,Karmel-itka

W kuchni Karmel-itki
Łosoś w sosie tatarskim 185

Łosoś to smaczna i delikatna ryba więc wymaga specjalnego traktowania. Ja zawsze piekę go w foli w piekarniku,rzadko na patelni,ponieważ nie lubię gdy jest zbyt suchy.  W takiej wersji z sosem tatarskim podaję go na Wigilię oraz   na uroczystościach rodzinnych. 400 g filetu z łososia ze skórą sok z cytryny sól pieprz cytrynowy sos tatarski(...)majonezu mała puszka groszku konserwowego 1 ogórek konserwowy kilka marynowanych grzybków sól świeżo mielony pieprz Łososia umyć,osuszyć,skropić sokiem z cytryny,przyprawić solą i pieprzem cytrynowym. Rybę zawinąć w folię aluminiową,włożyć na godzinę do lodówki. Po tym czasie upiec w piekarniku w temp. 190 stopni. Czas pieczenia 20 minut.  Upieczonego łososia oddzielić od skóry,podzielić

Kolorowa kuchnia Elki
Nadmorska dieta cud i mega fast-food na deser, czyli morza szum, słońca żar, powiew wiatru, a w domowej kuchni sezon ogórkowy. 145

wspólnej kuchni bez wygód. Wręcz przeciwnie - dom miał jasną, dużą kuchnię, dobrej klasy lodówkę i kuchenkę z piekarnikiem, ogromny salon z kominkiem, a do tego ogród z mini placem zabaw. Generalnie bajka jak na polskie, nadmorskie standardy. Jeszcze tylko gdybyśmy mieli bliżej do plaży i do centrum to byłoby idealnie. Ale nie o tym miało być. Nadmorska dieta cud. Brzmi(...)filarem naszej diety cud stały się przepyszne zapiekanki w rozmiarze XXL i mega frytki. Nie ma nic lepszego niż nadmorskie frytki - oczywiście pod warunkiem, że to nie mrożonki z piekarnika. My mieliśmy szczęście i już pierwszego wieczoru namierzyliśmy knajpkę przy promenadzie, gdzie frytki serwowali lepsze niż domowe. I te zapiekanki: hawajska, z bekonem, z kebabem, z szynką ... żadnej nie udało

Kuchnia po mojemu
Gołąbki we włoskiej kapuście (z piekarnika) 165

przygotować gołąbki pieczone w piekarniku. Mięso zawinęłam w liście włoskiej kapusty, dzięki którym gołąbki były miękkie i delikatne w smaku. Najlepiej smakowały polane domowym sosem pomidorowym. Jestem pewna, że polubicie tą metodę przygotowania gołąbków, ponieważ zaoszczędzicie czas, a ponadto wszystkie gołąbki zachowają swój kształt.  Składniki: 1 kapusta włoska 0,5 kg mięsa mielonego wieprzowego, np. z łopatki(...)formować podłużne pulpeciki.  Na każdy liść umieścić farsz, następnie podwinąć boki i całość zrolować. Przygotowane gołąbki ułożyć w naczyniu żaroodpornym (łączeniem do dołu). Najlepiej, aby były ciasno ułożone. Piekarnik rozgrzać do 195 ºC. Na dno naczynia wlać wodę. Przygotowane gołąbki piec ok. 45 minut pod przykryciem i co najmniej 15 minut bez przykrycia (powinny lekko się zarumienić

Ugotować
Tarta z mięsem 167

mąki dać masło zimne i troszkę je rozdrobnić nożem. Dodajemy 1 żółtko, szczyptę soli i łyżkę wody i zagniatamy wszystko razem. Odstawiamy ciasto do lodówki na 30 min. Mięso mielone, paprykę, pieczarki i cebulę podsmażam troszkę na patelni a potem wrzucam do garnka i dusze wszystko razem. Można dodać troszkę wody, żeby się to nie przypaliło(...)nagrzanego do 190 stopni piekarnika na 15 minut. Gdy upieczemy spód to wykładamy na ciasto farsz i ścieramy na górę ser żółty i znowu wkładamy do piekarnika na kolejne 15 minut. Koszt: Mąka pszenna za kg 1,89 zł potrzeba 250 g - 0,47 zł Masło lub margaryna  2,49 zł Mięso mielone ja dałam wieprz-wołowe

Tanio smacznie i prosto
Pstrąg pieczony wg przepisu Magdy Gessler z talarkami ziemniaczanymi 175

Ziemniaki obieram, kroję na plastry grubości ok. 0,5 cm. wkładam do miski, dodaje dwie łyżki oleju, sól, paprykę mieloną i tymianek. dokładnie mieszam i wykładam na blachę wyłożoną papierem do pieczenia, tak aby plastry nie nachodziły na siebie. Piekarnik rozgrzewam do 210 stopni (grzałka góra- dół). Wkładam blachę z ziemniakami na najwyższy poziom. Po 10 minutach wkładam pstrągi

Cook&Love
papryka pieczona z kuskusem i drobiowym mięskiem... 131

oleju wlać i każdą paprykę nasmarować po wierzchu do miski wsypać kaszę, mielone mięso, jajka, koperek posiekany, ząbki czosnku wyciśnięte, pokrojoną cebulę, kucharka, pieprz mielony, wszystko dobrze wymieszać każdą paprykę nadziać farszem do pełna, postawić w naczyniu żaroodpornym, wierzch nakryć ściętymi czubkami, wlać wodę piekarnik nagrzany na 220 C, grzanie góra/dół, pod przykryciem piec

W Mojej Kuchni Lubię